Şimdi Ara

Cemaat Yurtları ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasin5306

ARKADAŞIM kendini boşa rezil etme ben ikinci öğretimim Ders 22.30da bittiği günler oluyor bu adamların yurdunda hiç mi 2.öğretim Yok ya Nasıl 7diyorsun. Sevmeyebilirsin yurdu ama böyle küçük bahanelerle gelmeyin. 2. Üniversitemi okuyorum o kadar yurtta kaldım saat 7kuralını ilk defa duydum. Bir yanlışın vardır o işte iyice araştır derim.

Ben ne diyorum, sen ne diyorsun. Neyse daha fazla muhattap olmayacağım seninle bundan sonra Yurt Boğaziçili öğrencilere özeldi sanırım yada çoğunluk mu Boun'luydu hatırlamıyorum. Yanlışsa bile 2. öğretimler için ayrı bir yaptırımları vs vardır herhalde o kadarını bilmem ben. Danışmadaki adam kendi ağzıyla söyledi bana akşam 7 son giriş saati diye. Kusura bakma da 20 saat civarı kaldığım bir binanın kurallarını senden daha iyi bilmem gerekiyor değil mi.

Gerçek bir üniversite okumak isteyen KYK'da kalsın, özel yurtta kalsın, üniversitenin yurdunda kalsın. Boş boş 4 yıl geçirmek isteyenler cemaate gidebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

quote:

ARKADAŞIM kendini boşa rezil etme ben ikinci öğretimim Ders 22.30da bittiği günler oluyor bu adamların yurdunda hiç mi 2.öğretim Yok ya Nasıl 7diyorsun. Sevmeyebilirsin yurdu ama böyle küçük bahanelerle gelmeyin. 2. Üniversitemi okuyorum o kadar yurtta kaldım saat 7kuralını ilk defa duydum. Bir yanlışın vardır o işte iyice araştır derim.

Ben ne diyorum, sen ne diyorsun. Neyse daha fazla muhattap olmayacağım seninle bundan sonra Yurt Boğaziçili öğrencilere özeldi sanırım yada çoğunluk mu Boun'luydu hatırlamıyorum. Yanlışsa bile 2. öğretimler için ayrı bir yaptırımları vs vardır herhalde o kadarını bilmem ben. Danışmadaki adam kendi ağzıyla söyledi bana akşam 7 son giriş saati diye. Kusura bakma da 20 saat civarı kaldığım bir binanın kurallarını senden daha iyi bilmem gerekiyor değil mi.

Gerçek bir üniversite okumak isteyen KYK'da kalsın, özel yurtta kalsın, üniversitenin yurdunda kalsın. Boş boş 4 yıl geçirmek isteyenler cemaate gidebilir.

şimdi boğaziçiNe mi özel oldu ya sen suna yurtları kötüleyecek başka bahane aklıma gelmedi desene. 2.öğretimler için ayrı bir yönetmelik varsa alnında 1.öğretim mı yazıyor onların girdiği saatte gir. Bırak Allah aşkına dünkü çocuk gelmiş forumlarda artislik yapıyor. Adresini lazım değil ismini ve telefon numarasını ver arayacağım 7imiş. Kullandığın cümlelere bakılırsa küçük bir çocuk oldugun belli Eleştirdiğin kurulları eleştirmeden önce biraz bilgi sahibi ol bir gün kalmısın cemaati kötüluyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

şimdi boğaziçiNe mi özel oldu ya sen suna yurtları kötüleyecek başka bahane aklıma gelmedi desene. 2.öğretimler için ayrı bir yönetmelik varsa alnında 1.öğretim mı yazıyor onların girdiği saatte gir. Bırak Allah aşkına dünkü çocuk gelmiş forumlarda artislik yapıyor. Adresini lazım değil ismini ve telefon numarasını ver arayacağım 7imiş. Kullandığın cümlelere bakılırsa küçük bir çocuk oldugun belli Eleştirdiğin kurulları eleştirmeden önce biraz bilgi sahibi ol bir gün kalmısın cemaati kötüluyorsun

cümleye bak gerçek bir üniversite okumak isteyen cemaat yurduna yazılmasın Allah'ım sana geliyorum:-):-)

• quote:

Manyakmıdır nedir Kırklar yurdu dedim yukarıda al ara.

http://kirklarogrenciyurdu.com/

Boğaziçi'ne özel demiyorum ben büyük ihtimal Boğaziçi öğrencileri çoğunluktu yurtta yada öyle birşey vardı hatırlamıyorum dedim 1 sene öncesinin şeyini şimdi mi hatırlayım. Zorla mesaj yazdırıyorsunuz adama ya. Yurdun kapısını görmemiş adam gelmiş bana burada giriş saati 7 değil diyor. Babam burada kal diye zorladı diye adamla 1 hafta konuşmadım ben. Kafası almıyor gelmiş burada arka arkaya yazıp yazıp duruyor. Verdim sitesini üstte ara sor, 1 sene önce ben gittiğimde giriş saati 7 demişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 1 Eylül 2013; 17:08:20 >

• quote:

quote:

Manyakmıdır nedir Kırklar yurdu dedim yukarıda al ara.

http://kirklarogrenciyurdu.com/

Boğaziçi'ne özel demiyorum ben büyük ihtimal Boğaziçi öğrencileri çoğunluktu yurtta yada öyle birşey vardı hatırlamıyorum dedim 1 sene öncesinin şeyini şimdi mi hatırlayım. Zorla mesaj yazdırıyorsunuz adama ya. Yurdun kapısını görmemiş adam gelmiş bana burada giriş saati 7 değil diyor. Babam burada kal diye zorladı diye adamla 1 hafta konuşmadım ben. Kafası almıyor gelmiş burada arka arkaya yazıp yazıp duruyor. Verdim sitesini üstte ara sor, 1 sene önce ben gittiğimde giriş saati 7 demişlerdi.

Aradım boğaziçiNi almıyormuş sadece ıtü hazırlık alıyorlarmıs. Akşam giris saati 7değil 9muş ayrıca 2.öğretimler için gececi nöbetçi duruyormuş onlar istediği saatte girebiliyormuş. Herkez içinde Herhangi bir mazereti olanlar izin ile istediği saatte girebiliyormuş olayı saptırma arkadaşım. Ayrıca 7değilmiş şimdi geçen sene 7imiş deme onuda sordurma. Çok güzel bir yalancisin karalamak olsunda Nasıl olursa olsun. Hala cevap verecek yüzün olduğu için ayrıca alkışlıyorum seni. O karaladiğın insanların karşısında olsan konuşacak tek kelime bile bulamazsın. Sen o ön yargı ile dünyanın en güzel yerine gitsen gene orayıda kötü bulursun öznel değil nesnel bak biraz sana bir abi tavsiyesi. Sevmiyor olabilirsin ama karalamak yanlıs bari bu yurtlarda kalmak isteyenlere engel olma Senin o yorumundan sonra belkide yazılmakTan vazgeçmiş onlarca insan vardır.

• quote:

Aradım boğaziçiNi almıyormuş sadece ıtü hazırlık alıyorlarmıs. Akşam giris saati 7değil 9muş ayrıca 2.öğretimler için gececi nöbetçi duruyormuş onlar istediği saatte girebiliyormuş. Herkez içinde Herhangi bir mazereti olanlar izin ile istediği saatte girebiliyormuş olayı saptırma arkadaşım. Ayrıca 7değilmiş şimdi geçen sene 7imiş deme onuda sordurma. Çok güzel bir yalancisin karalamak olsunda Nasıl olursa olsun. Hala cevap verecek yüzün olduğu için ayrıca alkışlıyorum seni. O karaladiğın insanların karşısında olsan konuşacak tek kelime bile bulamazsın. Sen o ön yargı ile dünyanın en güzel yerine gitsen gene orayıda kötü bulursun öznel değil nesnel bak biraz sana bir abi tavsiyesi. Sevmiyor olabilirsin ama karalamak yanlıs bari bu yurtlarda kalmak isteyenlere engel olma Senin o yorumundan sonra belkide yazılmakTan vazgeçmiş onlarca insan vardır.

Umarım vazgeçmişlerdir, beyinleri zehirlenmekten kurtulur

• quote:

quote:

Umarım vazgeçmişlerdir, beyinleri zehirlenmekten kurtulur

Dinini öğrenmek beynin zehirlenmesi olarak bakıyorsan haklısın. Umarım bir gün o güzel ortamda sende bulunursun. Bundan sonraki hayatında başarılar herşey gönlünce olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: StLeone

dusunceni bilmem ama o yurtlara bir kez girmen hayatinin yonunu tamamiyla degistirecektir.Kim olmak istedigine karar vermelisin oncelikle.

hayatının yolunu degiştircek derken? acıklarmısın (bilmedigimden soruyuorum) kyk yurtları cıkmadı başka yurt falan bakcaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

6 senedir üniversitedeyim(2.üniversitem).Cemaate girip de üniversite hayatını doğru düzgün yaşayan görmedim.Ardık kendi de biter kısmını ne kadar etkiler orasını çıkan arkadaşlara sormak lazım.

Nereye davet edersem genelde işleri oluyor arkadaşların.Artık bilemiyorum.

Devlet yurdu için biraz daha farklı bu durum.

açık açık yazmak istemiyorum her şeyi de,sen şakirt adamı çağırırsan herhalde işim var diyip gelmez

burada olay kişinin hayat görüşü yaşamak istediği ortam

cemaate gidip de üniversite hayatını (bu yaşa kısmı herkeste farklıdır) her şekilde yaşayan insanlar yok değil,bi yolunu bulup sosyal etkinlikler kız olsun,alkol olsun yapanlar çok

Kardeşim bi git işine 10 bin kişiden belki 1 kişi çıkar senin gibi cemaatin yurduna gidip bunları "yapan". Yurdun adı ne cemaat sen içkili gir bakalım kimi nereye atıyorlar kimi neye özendiriyorsun saat en geç 9 da yurtta olmak zorundasınız sen ne ara o içkileri midene indirdin ne ara kızlarla mehtaba daldın :D hayır en geç 9 da yurtta olma sorunun yoksa bilki o cemaat değil başka birşeydir bunu da öğretmiş olayım sana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDComrade

quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

quote:

6 senedir üniversitedeyim(2.üniversitem).Cemaate girip de üniversite hayatını doğru düzgün yaşayan görmedim.Ardık kendi de biter kısmını ne kadar etkiler orasını çıkan arkadaşlara sormak lazım.

Nereye davet edersem genelde işleri oluyor arkadaşların.Artık bilemiyorum.

Devlet yurdu için biraz daha farklı bu durum.

açık açık yazmak istemiyorum her şeyi de,sen şakirt adamı çağırırsan herhalde işim var diyip gelmez

burada olay kişinin hayat görüşü yaşamak istediği ortam

cemaate gidip de üniversite hayatını (bu yaşa kısmı herkeste farklıdır) her şekilde yaşayan insanlar yok değil,bi yolunu bulup sosyal etkinlikler kız olsun,alkol olsun yapanlar çok

Kardeşim bi git işine 10 bin kişiden belki 1 kişi çıkar senin gibi cemaatin yurduna gidip bunları "yapan". Yurdun adı ne cemaat sen içkili gir bakalım kimi nereye atıyorlar kimi neye özendiriyorsun saat en geç 9 da yurtta olmak zorundasınız sen ne ara o içkileri midene indirdin ne ara kızlarla mehtaba daldın :D hayır en geç 9 da yurtta olma sorunun yoksa bilki o cemaat değil başka birşeydir bunu da öğretmiş olayım sana

8 yıldır bu mevzuların içindeyim,9 da en geç hangi yurtmuş o isim ver bakayım,benim kimseye bişey özendirdiğim yok ayrıca içkili yurda girin mi demişim,ben hem nur cemaatinde hem süleymancıların cemaatinde kalan sınıf arkadaşlarım var kaç kere sabahladık dışarıda ertesi gün gittiler yurtlarına,bilmesek yazmayız kardeş 9 muş seni kandırmışlar bayağı bi

• arkadşlar kalacağm yurt cemaat olmasada içnde mescid flan var kayttan sonra bi kaç dini soru sordular acaba benm özel hayatma çok karşrlarmı sevgilim flan olsa zorluk çıkarırlarmı ? yurt içnde gerekli dini ibadetlerimi yaparm ama dışarıdaki hayatıma çok müdahale ederelermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukbjk

arkadşlar kalacağm yurt cemaat olmasada içnde mescid flan var kayttan sonra bi kaç dini soru sordular acaba benm özel hayatma çok karşrlarmı sevgilim flan olsa zorluk çıkarırlarmı ? yurt içnde gerekli dini ibadetlerimi yaparm ama dışarıdaki hayatıma çok müdahale ederelermi ?

Evet ederler.

• mesela sevgilim olsa ne derler hemen öğrenirlermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freddy03

Yani düzgünce kalmadan kimse bilmediği için çoğu yine totodan sallamış.( Bir kaç kişi hariç)
    Kalacağın cemaatin yurduna bağlı bu durum biraz.Hiç birinde aşırı serbest ortam yoktur bunu bilesin.Ama kimi diğerlerine göre daha serbesttir.Yani bu olay biraz bağıl bir durumdur.Devlet yurtları gibi yada diğer özel yurtlar kadar serbestlik vermezler.Gece saat sınırı gibi şartları vardır ama şöyle ki bazılarında imkan olarak çok yarar sağlayabiliyor.Burs+Yemek gibi ekstra masraflardan seni kurtarabiliyorlar buda nerdeyse 200-300 lirana denk gelir.Maddi yönden yardımları yüksek,Manevi yöne önem veren biri isen yada en azından bilgi sahibi olmak istersen dini konularda bu konudada yardımları çok fazla ama herkesin düşündüğü gibi hacı hoca yapmıyorlar kimseyi (Yine Bazı yurtlar hariç).Yani yurtta kalıp görmeden bilemezsin bu tarz şeyleri.Ben böyle bir yurtta kaldım yemek+Burs yardımı sağladılar.Dini yönden kendime birşeylerde kattım.Arkadaşlık ortamlarıda üst seviye oluyor.Birçok arkadaş edindim.Her ortamdan arkadaşımın bulunduğunu söyleyebilirim üniversitede
    Gülenin yurtları bu konuda uzak durmanı tavsiye ettiğim yurtlardan biri.Diğer cemaatlerede önyargılı bence davranma iyileri çıkar.Gerçekten insani davrananları var.Gülenede yaklaşma dememin sebebi seni tamamen hizmetkarları gibi yapmaya çalışıp ordan buraya kamplar diye yollarlar ders çalışmana engel olmasalarda çeşitli etkinlikler diyerek başka şeylerle oyalayabilirler seni.

Direk eve çıkman dumura uğratır açıkça söyleyim eğer dışarda kalmadıysan ama ortama 1-2 sene uyum süreci yurtta çok kolay geçirilir

Hangi cemaati tavsiye edersiniz?

• nakşibendi. fet,nur,süleyman falan gittim bikaç kez. en rahatı o geldi bana. içlerinde çok kalanlar daha fazla bilgilidir tabi
  • aRKADAŞLAR mesajları okudum bazıları bilir bilmez sallamış,cemaat yurtlarının en kötü tarafı şudur,,dinimizi yanlış öğretirler,bir sürü saçma sapan hikaye ve hurafe anlatırlar siz onları din sanarsınız.Nurcular risaleleri atom fiziği okur gibi okurlar bişeyde anlamazlar.Size devamlı üstat şöyle dedi böyle dedi derler,Sanki haşa dinde hüküm koyucu üstattır,Kuran-ı kerimden bir şey bilmezler...Siz orada dindar oldum sanırsınız halbuki yoldan çıkmışsınızdır ama farkında değilsinizdir....

BAKARA 78. İçlerinde bir takım ümmîler vardır ki, Kitab’ı bilmezler. Bütün bildikleri kulaktan dolma şeylerdir. Onlar sadece zan ve tahminde bulunuyorlar.

F tipine gelince hizmet adı altında Allah ın haram kıldığı bankaları bile vardır ama kimsenin sesi çıkmaz.Bu nasıl bir hizmettir diye düşünmezler bile,onlar için sadece abilerinden gelen emirler vardır...

AHZAB 67. Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yolda saptırdılar, derler.

• yokmu cevaplıcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: the kings

aRKADAŞLAR mesajları okudum bazıları bilir bilmez sallamış,cemaat yurtlarının en kötü tarafı şudur,,dinimizi yanlış öğretirler,bir sürü saçma sapan hikaye ve hurafe anlatırlar siz onları din sanarsınız.Nurcular risaleleri atom fiziği okur gibi okurlar bişeyde anlamazlar.Size devamlı üstat şöyle dedi böyle dedi derler,Sanki haşa dinde hüküm koyucu üstattır,Kuran-ı kerimden bir şey bilmezler...Siz orada dindar oldum sanırsınız halbuki yoldan çıkmışsınızdır ama farkında değilsinizdir....

BAKARA 78. İçlerinde bir takım ümmîler vardır ki, Kitab’ı bilmezler. Bütün bildikleri kulaktan dolma şeylerdir. Onlar sadece zan ve tahminde bulunuyorlar.

F tipine gelince hizmet adı altında Allah ın haram kıldığı bankaları bile vardır ama kimsenin sesi çıkmaz.Bu nasıl bir hizmettir diye düşünmezler bile,onlar için sadece abilerinden gelen emirler vardır...

AHZAB 67. Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yolda saptırdılar, derler.

kesinlikle. bu ikisinden uzak durmak hayırlı gibi

• arkadşlar sevgili işlerine karışırmı bu cemaatler zorlada olsa bıraktırırlarmı ?
  • quote:

Hocam eve çıkmadan bir kişi kendi sınırlarını göremez.Kendi başına neler yapabileceğinin,otokontrol ve disiplin anlayışının gelişmesi için bire birdir.Giriş çıkış saatinden aylık bütçe kontrolüne kadar her şey sende olacak.

Bazı arkaşların söylediği çok komik.

Bir yada en fazla iki yıl yurtta kalınabilir.Ama daha fazla kalırsan üniversiteli değil liseli olarak kalırsın.

Üniversiten bitmiş ama daha kendi başına neler yapabileceğinin farkında bile olmazsın.

Bir an önce anlaşabildiğin kişilerle eve çıkmalısın.Bu arkadaşları bulana kadar da cemaat olmayan özel bir yurtta veya devlet yurdunda kalabilirsin.

Seni ayakta alkışlıyorum üstadım.Ancak bu kadar güzel yanıt verilebilir,tebrikler.

Burs + aileden 400 = paşalar gibi ev hayatı ;) tabi sınırlar çerçevesinde... Sonuçta lise değil burası,üniversite.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.