Şimdi Ara

Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
679
Cevap
18
Favori
23.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Genel bir durum olmalı. Bende de oturum açılmıyor. Web sürümünde bazen siteye hiç girilmiyor. Girilse bile istasyon bilgileri yüklenmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Önceki eski mesajlarda site bakıma alınıyor deniliyordu. Muhtemelen böyle bir durum olabilir.

• Telefona sim kart takmadan bir miktar Turkcell verisi kaydettim. Hücreler ve görüntülenme tarihleri web arayüzüne yansımış durumda. Bu da demek oluyor ki Turkcell'e numara taşımadan baz istasyonlarını tespit edebileceğim anlamına geliyor. GPS verileri taze olduğu için daha haritaya yansımadı. Bekleyip göreceğiz...

Şimdi kafamı meşgul eden soru simkart olmadan bunu nasıl yapıyor?

Bunlar doğruysa (Mobil Network Code)

TURKEY 286

MNC 1 TURKCELL

MNC 2 VODAFONE

MNC 3 TURKTELEKOM

Sim kart yokken neden sadece MNC 1'e bağlı görünüyor? MNC 2 veya MNC 3 olarak ekrana yansımıyor?

Ayrıca verileri kaydederken telefonu mobil modeme bağlayıp oturum açarak gezindim. Birde modeme bağlanmadan oturum açmadan toplanan verileri daha sonra yükleme yaparak deneme yapacağım.

Ekleme 1: An itibariyle yeni hücre bilgileriyle Turkcell kuleleri haritaya yansımış durumda...

Ekleme 2: GPS verileri haritaya yansımış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 9 Mart 2022; 16:24:34 >

• Neselikelebek N kullanıcısına yanıt
    Şu anda bende bu şekilde 3G haritalama yapıyorum. Cihaz acil servisleri arayabilmek için baz istasyonlarına bağlanıyor. Örneğin sim kart takılı olduğu durumda operatörünüzde servis yoksa en yakın sinyal aldığı operatöre bağlanır ancak hizmet alamazsınız, yalnızca acil çağrı yapabilirsiniz. Cihazda da yalnızca acil aramalar diye belirtir. Bende şu an cihazı kapatıp açtığımda bir operatörden sinyal alıyor ve o operatörle devam ediyor çantada gezdiriyorum cihazı 3G verileri topluyor :) 4G’den hizmet almıyor alsa bile 3G sinyali gördüğü anda 3G’ye geçiyor cihaz bu şekilde ayarlanmış sanırım farklı bir cihazda da yalnızca 4G seçiyorum otomatik 3G’ye geçiyor :)

Diğer hatlarım e-sim olduğu için Android cihaza takamadım şimdilik 3G ve ana hattımla Vodafone 4G haritalama yapıyorum. Trakya bölgesi Turkcell için çok güzel haritalanmış @sis651’i tebrik etmek lazım. Diğer ülkelerde Sırbistan’a göz atayım dedim konumu ayarlanmamış bir baz istasyonu yok neredeyse farklı bi yol mu var yoksa kullanıcılar baya verimli mi çalışıyor anlayamadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 10 Mart 2022; 23:14:23 >

• Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER]

Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 19 Mart 2022; 2:17:29 >

Evet çift hat, biri 3g iken diğeri 4g çalıştırıyorum.

• Önceki sayfalarda bendeki cihazdan bahsetmiştim. İki simkartı birden LTE modunda çalıştıramıyorum. Eski bir cihaz daha yeniler hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Bu şeklide de memnunum. Genelde geçtiğim yerden geri dönüş yaparken 3G olanı 4g moduna, 4G olanı 3G moduna alıyorum. Her iki nesil haritalanmış oluyor.

Hocam maşallah, giderek yükseliyorsun. Yakında bizi de geçmeyesin? Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] Şaka bir yana geç tabiki hocam :)

Çok güzel hocam :)

İşin şakası bir yana, gerçekten tebrik ederim çok iyi gidiyorsunuz. Yakında zirveyi ele alırsınız bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 26 Mart 2022; 0:58:1 >
    Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • Hocam ize terten birincilik de yakışır Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] Yeter ki haritalama yapan kişi sayısı artsın. Bu arada Telekom'da gaza bastı @Neselikelebek sağolsun :) Vodafone'u geçti geçecek. 700 civarı yeni kule daha keşfedilirse Voda'yı solluyor Telekom.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • Link nerede sıralamanın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PC yada telefondan WebTarayıcı ile web sitesine giderek, Statistics / Networks Stats seçeneklerini seçip, Country Bölümünden Turkey seçerek yada daha hızlı seçmek için 286 yazarak. Altta Network type bölümünden sıralamasını görmek istediğiniz nesili 4GLTE veya 3GUMTS seçtikten sonra Search butonuna tıklayıp bir müddet sitenin sonuçları yüklemesini bekleyeceksiniz.

https://www.cellmapper.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 26 Mart 2022; 11:8:18 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.