Şimdi Ara

Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
679
Cevap
18
Favori
23.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yerinde test etmek zorundasınız çünkü sinyal gücü, hücreler ve frekanslara göre aşırı fark ediyor. Aynı istasyondan 400 de alıyorum 5 metre geriye gidince 100 de alıyorum, konum/yoğunluk/istasyon altyapısı çok fark ediyor yani çok fazla olasılık var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbirdiletisim -- 14 Ekim 2025; 18:36:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • Değerli yanıtlarınız için hepinize teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Powerbank kullanın mutlaka. Cihaz uygunsa karanlık ekran modunda kullanın, en azından ekran kaynaklı tüketim olmasın. Hatta cihaz güç tasarruf modunda da çalışabilir. İşlemci az yavaş çalışsa da bir şeye etki etmez. 5G bağlanmayabilir ama şuanda zaten önemli değil pek. Nisan'dan sonra başlar esas haritalama.

Yol üzerindeki bazların yerini bulmak kolay ama şehirlerde dolaşıyorsanız şehir içlerini biraz daha geniş çaplı veri toplamak lazım. Tek caddede düz gitmek yerine + veya Z çizmek gibi daha düzensiz veri toplanması daha faydalı. Hücre kesişim noktarına göre bazın yerini tahmin edip yerleştirmek daha kolay oluyor.

Türk Telekom İstanbul tarafında veri alınmamış çok baz var, bizim burada çıkıyor. Biri hayrına bulsa şunların yerini de gitse. 80 Km uzaktan nasıl sinyal geldiyse o da garip.

Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbirdiletisim -- 29 Ekim 2025; 15:41:46 >

• blackbirdiletisim kullanıcısına yanıt

İstasyon üstünden şebekeye bağlanmasa da komşu hücre olarak görünüp kaydedilebiliyor. Bir de bazen sıkıntı, istasyonun dibine geliyorum ama 25 km ötedeki konumda göstermeye devam ediyor istasyonu. Emin olamıyorum. :D

Dijital iletişimde hata olmaz çünkü haberleşmede mutlaka kontrol verisi (ana verinin 5% kadarı bu ve diğer başlık verilerini içerir) olmak zorunda. Ancak bazen uygulamalar biraz daha geç (bir kaç sn) veri okuyabiliyor. Bunun dışında 3G ise bağlanılacak baz istasyonuna BSC geçiş yaptırmamış olabilir. Çok yüksek olasılıkla en güçlü sinyal alınan baza bağlanılır ama her zaman değil. 4G de kontrol aynı şekilde olmasa da benzer senaryo gerçekleşiyor.

Hata olmaz derken, o ormanın dibinde görünen yerde midir diyorsunuz baz istasyonu, anlamadım. Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] 

4G istasyonu yahu. Ormanın içinde görünüyor. İstasyonun kendi yerinin etrafında dolaştım defalarca, CM hep ormanda göstermeye devam etti. En sonunda dibinde durduğum bir an işaretledim. Ama 25 kilometreden dibinden bile daha iyi sinyal alan o cihazı gerçekten merak ettim. :D Crowdcell falan mıydı neydi acaba?...

Hangisi, ID atabilirmisin hocam?

CellMapper'ın tam konumu bulması için hiç engel olmadan etrafında dolaşmak lazım. Dağlar, ağaçlar hatta telefonu tutuş şekliniz dahi sinyal seviyesini etkiler bu yüzden tahmin sapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbirdiletisim -- 30 Ekim 2025; 12:46:35 >

Turkcell'de aynı sektördeki hücreler
    11,12,13,14 şeklinde isimlendirilirken

Vodafone'da 11, 31, 71, 81 gibi isimlendirilmiş. CM algoritması 11,31,71 yerine farklı sektörlerde olan 11,12,13'ü aynı sektörde varsayıp istasyon konum tahmini yapıyor galiba. Çünkü istasyonları kendisi hep sektörlerin arasına değil de en yüksek gücün görüldüğü sektördeki frekanslar arası geçişlere yerleştiriyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

64287.

Evet, bence de istasyonun etrafında 360 derece dolandıktan sonra bile hâlâ 35 kilometre mesafede göstermemeli. :D

Vodafone'un işlemede bir şey oluyor, bazı uzak istasyonları değişik kaydediyor ya da çift hat haritalarken hatalı veri mi kaydediyor anlamadım. Uzaktaki istasyonları saçma yerde gösterebiliyor Vodafone'da.

Bu uzaklıktan sinyal alınamaz mı demek istiyorsunuz

Bence Vodafone hücre yönleri ile oynuyor olabilir çünkü kesişim noktasına göre baz yerleştirmeyi denedim, 120 dereceyi geçen açılarda kapsama görünüyor. Böyle garip görünen bazların hücre verilerini silip tekrar veri toplamak lazım. Eski veriler ile yeni veriler karışırsa böyle tuhaflıklar olur.

mesel eNB ID 63890 ın hücre yapısına göre 41.20350146553719, 28.336029320335985 konumunda olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbirdiletisim -- 1 Kasım 2025; 21:20:33 >

Hayır, tabii ki sinyal alınır. Ancak maks. sinyali de 25 kilometre ötede almış olması tuhaf. CellMapper o ormandan başka yerde hiç göstermedi o hücreyi. O kadar uzakta yakınından daha iyi sinyal almış görünmesi tuhaf.

O hücre için sadece iki noktadan sinyal alınmış, yakınında sinyal alınmamış. Bu yüzden dağ başında en güçlü görünüyor. -99 dBm sinyal seviyesi yüksek değil, doğrudan bazı görüyorsa normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbirdiletisim -- 2 Kasım 2025; 12:34:23 >

5G NR

Toplanan Puan

Türk Telekom 986

Turkcell 6

Vodafone 571

Keşfedilen İstasyon

Türk Telekom 0

Turkcell 0

Vodafone 0

Yeri İşaretlenen İstasyon

Türk Telekom 0

Turkcell 0

Vodafone 0

4G LTE

Toplanan Puan

Türk Telekom 295.777

Turkcell 321.463

Vodafone 291.034

Keşfedilen İstasyon

Türk Telekom 154

Turkcell 150

Vodafone 158

Yeri İşaretlenen İstasyon

Türk Telekom 156

Turkcell 48

Vodafone 263

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.