Şimdi Ara

Çelik Jant,Krom Jant,Demir Jant

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar başlıktakilerin ne farkı var, benim bildiğim yani eskiden bi tek çelik jant vardı ?

• Neee " Demir jant" mı ?? af buyrun ama ben ilk defa duydum yaw...:S

Jant almayı düşünüyorsan ve araçın rengi koyu bir renk veya renk tonuna sahipse affetme krom jant al

aradaki fark ise : sorry system error
  • valla bende ilk defa duyuyorum demir jantı hocam bırak demir jantı, bakır jantı git işte bizim bildiğimiz çelik jant dediğimizden al
  • yav işte bende ilk defa duydumda bi soryım hele dedim
  • demir jant dedikleri herhalde sac jant. Uzerine plastik kapak kullanılanlardan yani
  • çelik olması için demire %0.8 le % 2 arasında carbon koymak gerekir

eger yüzde ikiden faza karbon varsa dökme demir olması gerekir

çeliin içine de en az % 10 krom atarsan paslanmaz çelik olur

umarım yardımı olmuştur
  • + bide aluminum alaşımlı cantlar var ondada çeliğin içine az miktarda aluminum atıyolar ki daha sağlam olsun diye

ayrıca ısıl işlemler ve yüzey parlatma işlemleri de var tabi cantlarda

en son modeller de bunlar zaten

daha ince kollardan oluşan böyle parlayan cantlar sanırım aluminum alaşımlı

tabi yüzey başka bi işlemle böyle parlatılmıştır ama bişlmiyorum

belki hafif ısıtıp krom püskürterek olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jant Yamulması
    10 yıl önce açıldı
    Jant Kapağı Boyama
    8 yıl önce açıldı
    Jant tamiri
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saolasan kardeşim yani o zmn alırsak aluminum alaşımlı almak lazım
  • genellıkle ınsanlarımızın bıldıgı celık cant lar aluminyum cantlardır. orjınal jantlar da yanı kapaklı olanlar celık cantlardır .demir cantı duymadım.oncelıkle bunları ayırmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iStPaLaDiN -- 4 Mayıs 2006; 11:29:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: iStPaLaDiN

genellıkle ınsanlarımızın bıldıgı celık cant lar aluminyum cantlardır. orjınal jantlar da yanı kapaklı olanlar celık cantlardır .demir cantı duymadım.oncelıkle bunları ayırmak gerekir.

• bu demir jant dediğin olay ne yaa ilk defa duyuyorum herhalde bu lastiğe yapışık olandan bahsediyorsun en iyisi arabanın rengine göre al krom yada çelik
  • Ahmey arkadaşım galiba Caddy'e jant alıcaksın.

Piyasada gördüğümüz jantlar alüminyum alaşıö jantlardır. Çlik jantlar o delikli, iğrenç, üzerine kapak takılan ve Caddy ilk birlikte gelen jantlardır. Krom jantlar pek tavsiye edilmez. Çünkü diğer jantlar darbe alınca yamulurken krom jantın kırılıp orda dağılması tehlikesi vardır. Bir de krom kaplamalı jantlar vardır. Onlar da kimi arabaya gider, kimine gitmez. Yok ben ilgi çekmek isterim dersen krom kaplama alıcaksın. Ama efendi efendi bir arabam olsun dersen alüminyum alaşım jant
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper83

+ bide aluminum alaşımlı cantlar var ondada çeliğin içine az miktarda aluminum atıyolar ki daha sağlam olsun diye

ayrıca ısıl işlemler ve yüzey parlatma işlemleri de var tabi cantlarda

en son modeller de bunlar zaten

daha ince kollardan oluşan böyle parlayan cantlar sanırım aluminum alaşımlı

tabi yüzey başka bi işlemle böyle parlatılmıştır ama bişlmiyorum

belki hafif ısıtıp krom püskürterek olabilir

Bildiğim kadarı ile aliminyum alaşımlı jantların alaşımında çelik yok. Yani onlar aliminyum ve silisyum ile yapılıyor. Yani al-si oluyor sadece.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun
    Ahmey arkadaşım galiba Caddy'e jant alıcaksın.
    Piyasada gördüğümüz jantlar alüminyum alaşıö jantlardır. Çlik jantlar o delikli, iğrenç, üzerine kapak takılan ve Caddy ilk birlikte gelen jantlardır. Krom jantlar pek tavsiye edilmez. Çünkü diğer jantlar darbe alınca yamulurken krom jantın kırılıp orda dağılması tehlikesi vardır. Bir de krom kaplamalı jantlar vardır. Onlar da kimi arabaya gider, kimine gitmez. Yok ben ilgi çekmek isterim dersen krom kaplama alıcaksın. Ama efendi efendi bir arabam olsun dersen alüminyum alaşım jant

evet kardeş biraz şekil verelim artık piyasadan bi farkım olsun istiyorum bu krom işine bakmak lazım ama büyük ihtimal CMS POMONA alıp beyaza boyatcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanselah -- 4 Mayıs 2006; 22:03:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

evet kardeş biraz şekil verelim artık piyasadan bi farkım olsun istiyorum bu krom işine bakmak lazım ama büyük ihtimal CMS POMONA alıp beyaza boyatcam

Bu arada bizimki şu anda böyle, ayrıca Bridgestone Turanza ER300 4 mevsim lastiklerini de taktık, ama onun foto.su yok daha;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 4 Mayıs 2006; 22:06:11 >

• gördüm bu halini güzel duruyo, MARANGONİ vardı vazmı geçtiniz
  • quote:

gördüm bu halini güzel duruyo, MARANGONİ vardı vazmı geçtiniz

Marangoni'ler kış lastiğiydi
  • quote:

haaaaaa annadım
  • quote:

quote:

haaaaaa annadım

Sevindim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.