merhaba bugün bir araba için görüştüm inceledim yarın ekspertiz sonrasında noterde alışverişi yapacağız. fakat bankam ile görüştüğümde havale limitimin 150bin tl olduğunu ve arttırılamayacağını söylediler benim alacağım araç 300bin lira ben dolandırılmadan bu ödemeyi nasıl yapabilirim. 150bin lirayı nakit vereyim diye düşündüm ama para yüklü olduğu için banka önceden bildirmemi isteyecektir ve bugün pazar. şubeye ulaşamadığım için bildiremiyorum. |
Havale Limiti Sorunu: Araç ve Ev Alıp Satarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Havale limitleri, büyük miktarlarda para transferi yaparken karşılaşılabilecek yaygın bir sorundur. Araç veya ev alıp satarken, bu limitler işlem sürecini geciktirebilir veya zorlaştırabilir. Ancak, bu sorunu önceden bilerek ve gerekli önlemleri alarak kolayca aşabilirsiniz.
Araç Alırken EFT Limiti
Bankalar genellikle araç alımı için belirli bir EFT limiti belirlemiştir. Bu limit, aracın satış fiyatına göre değişebilir. Araç alırken bu limiti aşmamak önemlidir. Aksi takdirde, para transferini tamamlamak için birden fazla işlem yapmanız gerekebilir veya banka ek ücretler talep edebilir.
Ev Alırken EFT Limiti
Ev alımı, araç alımına kıyasla daha yüksek meblağları içerir. Bu nedenle, ev alırken karşılaşabileceğiniz EFT limiti de daha yüksek olacaktır. Ev almadan önce bankanızdan limitinizi öğrenmeniz ve gerekirse artırmanız önerilir.
Araba Satarken Dolandırılmamak İçin
Araba satarken dolandırılmamak için alıcıdan nakit para yerine havale talep etmeniz faydalı olacaktır. Ancak, alıcının havale limiti sorunuyla karşılaşabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu sorunu önlemek için, alıcıya havale limitini önceden bildirmeniz ve gerekirse işlem için birden fazla gün ayırmanız önerilir.
Araba Alırken Dolandırılmamak İçin
Araba alırken dolandırılmamak için satıcıdan havale talep etmeniz önerilir. Satıcının havale limiti aşılıyorsa, alternatif bir ödeme yöntemi üzerinde anlaşmaya varabilirsiniz. Ayrıca, satıcının banka hesap bilgilerini doğrulamanız ve güvenilir bir kaynaktan araba satın aldığınızdan emin olmanız önemlidir.
Araç Alırken Para Transferi
Araç alırken veya satarken, para transferini güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:
- Banka tarafından lisanslı ve düzenlenmiş bir platform kullanın.
- Para transferi yapmadan önce alıcının veya satıcının bilgilerini doğrulayın.
- İşlem için bir iz bırakmak amacıyla havale dekontunu saklayın.