Şimdi Ara

celeron 743 yerine daha performanaslı bir işlemci önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.5 yıldır kullandığım 11.6 inçlik netbook laptop arası bir bilgisayarım var.packard bell tk001.aynısı acer timeline 1410 olarakta var.
    Bilgisayardan genel olarak memnunum.ama işlemci celeron processor 743,yavaşlığıyla bazen beni çıldırtıyor.tamam böyle bir işlemciden fazla bir performans beklememek lazım,ama 2 mb.lık oyunu oynarken bile işlemci saati %100 e vuruyor.bir programı çalıştırırken veya uygulamayı açarken dakikalarca bekliyorum.
    öğrenmek istediğim bu işlemci sınıfındaki en güçlü işlemciler hangileri?

SU4100 core2 solo
    SU9400 core2 solo

Bu işlemciler celeron 743 ten ne kadar iyidir? ve ebat,şekil,uyumluluk olarak celeronun yerine takılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 6 Aralık 2012; 15:48:22 >

• En yüksek işlemciyi anakart destekleyecek mi, bu önemli. Anakart marka-model özelliklerini de yazarsanız, en uygun işlemciyi önerebilirler.

Ekleme: Belirttiğiniz işlemcilerden Su9400 en güçlü olanı. 2 çekirdekli ve 3 mb L2 tampon belleğe sahip. Performans olarak oldukça fark edecektir.

Sendeki işlemci BGA956 soketli işlemci. Aynı sokete sahip işlemciler şunlarmış:

http://ark.intel.com/search/advanced/?s=t&FamilyText=Intel® Core™2 Duo Mobile Processor&Sockets=bga956

Bunlar arasından da gördüğüm kadarıyla en güçlü işlemci şu:

ark.intel.com
    Intel® Core™2 Duo Processor SP9600 (6M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB) Product Specifications
    http://ark.intel.com/products/37260/Intel-Core2-Duo-Processor-SP9600-6M-Cache-2_53-GHz-1066-MHz-FSB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 6 Aralık 2012; 17:18:57 >

• O zaman aynı sokete sahip işlemciler benim bilgisayara takılabilir mi?
    SP serisi çok yüksek.SU olanlar işimi fazlasıyla görür.bencmarklarda SU4100 bile benim celeron743 işlemciden 2 kat daha güçlü gözüküyor.yalnız bu işlemcileri satışta bulamadım.SU işlemcilerden birini satın almak istesem nereden alabilirim? örneğin SU9600
  • Eski olduklarından üretimleri yok, sıfır satışı da yoktur. Bulunduğunuz yerde 2. el parça satan dükkanlar, teknik servisler ya da internet üzerinden sahibinden.com tarzı sitelerden, hatta forumda 2. el bölümünde arızalı laptop parçaları vs. satanlar oluyor... Bu tür yerlerden arayıp bulabilirsiniz.
  • arkadaşlar bende aynı dertteyim...acer ao752 netbookum var 11.6". işlemcim celeron 752 chipsetim intel gs45 dir...bu netbookun en azından core2duo tipi çift çekirdekli nasıl bir işlemci takabilirim...veya takılırmı? güç sorunu olurmu anakart desteklermi...

anakart acer jm11-ms modelidir...
  • gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun zaman olmuş ama şimdi bende aynı problem var, sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak şunu buldum ama çok anlamıyorum bana yardımcı olur musunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.