Şimdi Ara

Celal Şengör'ün BUG'unu Buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://vimeo.com/61009288

    2:30 a alırsanız ''Allah bağışlasın'' diyor. Belki de alışkanlık ama ateist bir profösörün demesi biraz tuhaf oldu. Çok da iyi bir bilim insanıdır kendisi. Canım sıkılınca arada konuşmalaranı izlerim.

    Ekleme: Karşısındaki adam da sürekli iğneleyici sorular soruyor. Celal Hoca da lafı gönderiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holk -- 12 Mayıs 2015; 22:03:23 >



  • İslami kültür içimize o kadar işlemiş ki böyle durumlarda alternatif söylemler bulamıyor insan. Bulunca da "Vefat etti" yerine "Uçmağa vardı" denildiğinde insanlar nasıl değişik değişik bakıyorsa öyle değişik bir durum çıkıyor ortaya. Ne deseydi hoca, "Güle güle kullan" mı?
  • Dinin dil ile ilişkisinin ilginç bir örneğini gördük

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışkanlık kardeş ne yapabiliriz pelesenk olmuş dilimize.
  • Ateistlerin söyleyecek bir şeyi kalmayınca "hakkımı helal etmiyorum" sözleri vardır birde. Hani adalet sağlayıcı yoktu. Herkes yaptığıyla kalıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    Sonuçta yüzyıllardır İslam diniyle yaşıyoruz, İslam kültürüyle büyüdük.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de valla, eyvallah, Allah Allah gibi kelimeleri çokça kullanıyorum. Alışkanlık. Ateizm ya da Deizm bir düşmanlık değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonunda da Allahaısmarladık diyor.Fazla takılmamak lazım dinden ziyade kültürümüze yerleşmiş günlük konuşma kelimeleri bunlar.
    Selamun aleyküm Yahudi kökenli bir kelimedir.İbranice de Shalom aleichem kelimesinden gelir.Amen kelimesi de keza aynı şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal kardeş adam müslüman olmaya karar vermiş
  • Kendi de diyor ben hep kullanırım diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kültürel olarak demesi normal. Öyle bir ortamda büyüyünce bilinçaltına yerleşiyor. İstemeden dile yerleştiği için öyle şeyler deniliyor. Bir şeuiye şaşırınca Şaşırma Allah Allah gibi şeyler derim mesela. Ancak tabi yobaz insanların bunlara kafası basmadığı için ateist ama allah diyor diywie aklınca dalga geçerler ama büyük resime bakıp anlamaya çalışmazlar. Ki çalışsalar da anlamazlar zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuroki -- 13 Mayıs 2015; 0:54:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı hristiyanlarada atıyorum şunun selamı var deyince aleykum selam diyor :) bizzat şahit oldum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aziz nesin de "allahım yardım et" demişti madımakta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.