Şimdi Ara

Celal Şengör Nasıl Ateist

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendisinin birikimi ve tarzı hoşuma gitti ve teke tek programını izlemeye başladım fakat aynı programda defalarca "allah rahmet eylesin, aleykümselam" vb cümleler kullandı, gerçekten ilginç..

• Bunlar dile geçmiş kavramlar, kullanımlarının illa ki dini bir boyut taşıması gerekmiyor.

Şu da benzer bir durum:

• Mutluluk.

Karşısında ki insanın üzülmemesi için yapıyordur. Tıpkı benim gibi. Dini bütün birisi bir selam verdiğinde veya nasılsın dediğinde ona uygun cevap veriyorum. Böyle demem sonucu bir şey kaybetmiyorum. Karşımdaki insanda duyunca mutlu oluyor. O mutlu olunca bende mutlu oluyorum. Boş şeyler için birbirimizi kırmaya gerek yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf ateist olduğu için çoğunluğu müslüman olan bir ülkenin insanlarıyla çatışmaya gerek yok.
  • hristiyan araplar, yahudi araplar da allah der. cunku allah arapcada tanri manasina gelir.

benzer sekilde celal sengorun soyledigi kelimeler cumleler de kullandigimiz dilin geregi olmus durumda.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    quote:

hristiyan araplar, yahudi araplar da allah der. cunku allah arapcada tanri manasina gelir.

yavaşş
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    ne yavasi? yalan mi ?

allah( al-ilah)- the god- tanri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 10 Aralık 2016; 21:33:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Demiroğlu bilim tıp zor mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    seni lews havale ediyom ben uğraşamam
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    niye kaciyorsun? sen de biliyorsun bunun gercek olduguna
    http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherhowse/7110855/The-Christians-who-call-God-Allah.html
    http://www.christiananswers.net/q-eden/allah.html
    http://www.christiantoday.com/article/can.we.call.god.allah/38452.htm
    https://redeeminggod.com/wrong-for-christians-to-call-god-allah/

ilk cikanlar bunlar. daha fazlalarini da cok rahat bir sekilde bulabilirsin.

veya hristiyan veya islam disi inanca sahip bir arap bulursan tanriya ne dediklerini sorabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 10 Aralık 2016; 21:41:16 >

tamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

hristiyan araplar, yahudi araplar da allah der. cunku allah arapcada tanri manasina gelir.

benzer sekilde celal sengorun soyledigi kelimeler cumleler de kullandigimiz dilin geregi olmus durumda.

Allahı bilmem de ben İstanbulda kilise ayinine gitmiştim. Başpiskopostu sanırım, sürekli Rab diyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende agnostik olmama rağmen ramazanda uluorta bişey yiyip içmem, aileme dini sohbetlerinde katılırım, hatta dün mevlid kandilinde bende bişiler mırıldandım.

Bunu aslında kendi çıkarım için değil düşüncelerimi öğrenince sevdiğim insanlar üzülmesin diye yapıyorum.

Cumaya gittin mi diyorlar gittim diyorum. Bazen beraber gidelim dediklerinde bende gidiyorum. Bunları sırf üzülmesinler diye yapıyorum.

Muharrem ayının belirli günlerinde de dışarıda yemek yemem. Alevi arkadaşların oruç günlerine de saygı duyarım.

Bir hristiyan arkadaşım gelse kiliseye götürmeye çalışsa kırılmasın diye oraya da giderim.

Kendimi bildim bileli inanmadım. Buna rağmen ibadet yerlerine gitmişliğim vardır.

Celal hocanın bu davranışınıda anlayabiliyorum. Bende selam verilince alırım.
  • Donald Trump kullanıcısına yanıt
    Semitik kokenli demek ki

• quote:

Turkiyedekiler Allah diyebilir ama Avrupada hicbir Hristiyan veya Yahudinin Allah dedigine sahit olmadim.
    Mesela Litvanlar Dievas der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 12 Aralık 2016; 11:26:05 >
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Bu daha cok israil, lubnan, hatta daha sonra verilen orneklerdeki gibi malezyada gibi ulkelerde islam disi dinlere inanan araplar icin gecerli.

• her şey tesadüf diyen

Artvinde doğan bir adam istanbulda okumuş olsa bile yeterli kültür ve seviyede olamayacağını söyleyen vasat bir bölüm okuyup kendini tarihçi zanneden göbekli dışardan sevimli görünen vasat bir adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

her şey tesadüf diyen

Artvinde doğan bir adam istanbulda okumuş olsa bile yeterli kültür ve seviyede olamayacağını söyleyen vasat bir bölüm okuyup kendini tarihçi zanneden göbekli dışardan sevimli görünen vasat bir adam

Dini ve felsefi görüşü bana ters olsa da kişiliği ve bilgi birikimi hoşuma gidiyor.
  • Çok farklı bir kişilik. "Ezan sesi duymak istemiyorsanız bu ülkeden defolun gidin." diyen biri. Fakat bir zamanlar sıkı savunulan biriyken "dışkı" mevzusu yüzünden bir anda tu kaka edilen de biri aynı zamanda. Ekşisözlükte kendisi hakkında yapılan ilk yorumlara bakın, bir de en son yapılan yorumlara bakın.

Müslümanlara karşı koz olarak kullanılan bir bilimadamının bir anda tarumar edilişi. Tabi sevilen bir kişinin her sözünü kabullenicez diye bir kaide yok ama büyük konuşmamak lazım, ekşisözlüktekiler gibi.
  • Hani bir soz vardir ya bildiklerimin zekatini versem hepiniz seviye atlarsiniz diye, tam da bu adam icin soylenmis. Bildiklerinin zekatini verse turkiyenin ortalamasi hayli artar. Bazi insanlar hosuna gitmeyen, kendilerine aci veren seylwri duyduklarindan kendisine karsidir. Ama yapacak birsey yok. Gercekler de acidir.

• quote:

Hani bir soz vardir ya bildiklerimin zekatini versem hepiniz seviye atlarsiniz diye, tam da bu adam icin soylenmis. Bildiklerinin zekatini verse turkiyenin ortalamasi hayli artar. Bazi insanlar hosuna gitmeyen, kendilerine aci veren seylwri duyduklarindan kendisine karsidir. Ama yapacak birsey yok. Gercekler de acidir.

bildikleri daha kendisine fayda sağlamamıs tesaduf paradoksu icinde her seyi aciklamaya calisan insanların zekatina ihtiyaç yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.