Şimdi Ara

Celal Şengör hakkında eleştirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Higher celal hocanın kızın bacaklarından bahsettiği efsane videosu var konusunu beklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Adamın fotosunu gördüm çok şeker bir şeye benziyor

Kesinlikle sahtekar olamaz
    Carl Sagan kozmos diyor ama kozmos aynı anda kaos ve savaşa yatkınlık. Hitler gibi birisi doğal düzen bu diyerek Sagan'ın doğal düzen bu diyeceği kardeşliğini paramparça edebilir veya tersine çevirebilir lakin savaşla gümüş ilkeye karşılık verirsen akla karşı gelmiş olursun. Sagan bu sebeple felsefi anlamda başarısız ve kendi içinde tutarsız. Sahtekar demek elbette abartı ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Şengör Ortodoks zihin yapılı Sagan ise edebiyat yapan kötü bir felsefeci. Bilim insanı ve popüler bilimci kimliklerini azim ve başarılarını takdir ediyorum ama hem fikirsel hem de pratik anlamda fazla kale alınacak insanlar değiller.
    Şengör iğrenç seviyede elitist kibirli burnu havada bir liboştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: İsen Buga

Alıntıları Göster

Şengör'e abartılı derken bu da abartılı oluyor. Şengör neredeyse halktan birisiymiş gibi bir üslup kullanıyor, hemen hemen herkesle konuşmaya ve onlara uyum sağlamaya yatkın alçakgönüllü ve açık sözlük birisi. Snob olduğu doğru lakin babacan bir snob. Şengör açıkça yüzüne aptal deme cesaretine ve dürüstlüğüne sahip düşüncesini hemen yüzüne söyleyebiliyor. Enver Aysever'e programda altın kalpli bir aptalsın demişti Karl Marxla beraber.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bir de bence liberalliği de tartışmalı. Sürekli savunduğu Karl Popper yaşasaydı fikirlerinden ötürü Celal hocayı sert bir şekilde eleştirebilirdi.

• quote:

Alıntıları Göster
    Yanlışlıklar var,düzelteyim

Elitist=Herkesin zevkleri farklı şimdi,kıçı sandalyeden başka yer görmeyenler bile internet sayesinde 3 hayır 5 sınıf atlayıp ''elitlere'' dahil olabiliyorken o kadarcık elitlik,küçük munzırlıklar falan celal hocanın hakkıdır

Kibir=Aklına ne gelirse söylüyor.Samimiyetin yılmaz savunucusu,sessizlerin sesi.Adeta korkaklara ben istediğimi söylerim sizden tırsacak değilim diyor.Tam ideal üst insan profili.Ne yapsaydı ? Altın günlerinde fink atıp,eltisinin düğün elbisesini mi çekiştirseydi

Liboş=Tombikliği,tez canlılığı ve o sihirli papyonu bütün siyasi kabahatlerini geçersizleştiriyor

İğrenç=Kendine iğrenç.Beni etkileyen durum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 7 Şubat 2020; 14:2:8 >

• quote:

Şengör'e abartılı derken bu da abartılı oluyor. Şengör neredeyse halktan birisiymiş gibi bir üslup kullanıyor, hemen hemen herkesle konuşmaya ve onlara uyum sağlamaya yatkın alçakgönüllü ve açık sözlük birisi. Snob olduğu doğru lakin babacan bir snob. Şengör açıkça yüzüne aptal deme cesaretine ve dürüstlüğüne sahip düşüncesini hemen yüzüne söyleyebiliyor. Enver Aysever'e programda altın kalpli bir aptalsın demişti Karl Marxla beraber.

Alıntıları Göster

Celal hoca halktan olmasaydı evrimi öğretme aşkı adına uygulamalı anlatıma girişmezdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 7 Şubat 2020; 14:20:42 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Şengör'ün bilim adamı kimliğine lâf etmiyorum. Karakterini konuşuyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    Elitistlik ile iğrenç kelimesini aynı anda kullanılması saçmadır, kibirli ve burnu havada olduğunu da düşünmüyorum. Liberal mi değil mi, kendine sormak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Celal hoca halktan olmasaydı evrimi öğretme aşkı adına uygulamalı anlatıma girişmezdi

Alıntıları Göster
    Savanın uzun otları arasındaki seleksiyonu maymunsu taklidiyle canlandırmıştı evet. Efsane sahne. Orada evrim yoluyla daha iyi görüş sahibi olmaya bilimsel düşünmeye gönderme yapıyor.

• quote:

Şengör'ün bilim adamı kimliğine lâf etmiyorum. Karakterini konuşuyorum

Alıntıları Göster
    Ben de karakterinden söz ediyorum zaten babacan, cesur, dürüst vs ne demek?

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Elitistlik ile iğrenç kelimesini aynı anda kullanılması saçmadır, kibirli ve burnu havada olduğunu da düşünmüyorum. Liberal mi değil mi, kendine sormak gerek.

Alıntıları Göster
    Kendisine sorarsak liberal ve monarşist. Lakin bir yandan en iyi rejimin olmadığını, iyi veya kötü hükümetin olduğunu söyler. Atatürk gibi birisinin diktasını Bush'u seçen bir demokrasiye tercih eder. Diktatörden de tamamen Antik Roma'dakini anlar. Kelimenin modern kullanımına karşı çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 7 Şubat 2020; 15:27:4 >

• quote:

İnterstellar zırva çünkü zırva dediği ve kitaplarının çoğunda tekrara düştüğü için öyle diyorum sanırım size totolojik demiştim görünce aklıma geldi. Şengör Popper'ın fikirlerinin papağanı gibi ama çok daha pozitivist ondan. Evrimsel psikoloji ve Nietzschevari yorumlar kullanmasa özgün görmek aşırı zor. Ayrıca analitik felsefeyi kabul etmeyen ve ciddiye almayan rasyonalist birisi. Sagan'a söyledikleri abartılı ve Sagan en az kendisi kadar sıradışı bir insan.

Alıntıları Göster

Sanırım Şengör’ün analitik felsefe karşıtı olduğunu bu videodan çıkardın. Şengör, videoda kritik rasyonalizm övüp, analitik felsefenin çuvalladığını öne sürüyor. Burada ciddi hatalar var: Kritik rasyonalizm analitik felsefeden ayrı bir gelenek değil, analitik felsefeye bağlı bir gelenek. Popper mantıksal pozitivizme ciddi eleştiriler getirmiş birisi. Muhtemelen Şengör, Türkiye’deki kıta geleneği mensupları gibi analitik felsefe=mantıksal pozitivizm şeklinde bir özdeşlik olduğunu sanıp, analitik felsefenin çuvalladığını ifade etti. Bunlar ciddi hatalar. Hristiyan teolojisi üzerine de boş boş yorumları var. Daha giriş seviyesinde bilmediğine eminim. Aynı şekilde din felsefesini de giriş düzeyinde bilmiyor muhtemelen. Kozmolojik argümanı peki Tanrı’yı kim yarattı diye eleştiriyor. Bunlar ciddiye alınacak şeyler değil. Sürekli Şengör’ün jeoloji dışında boş yaptığını belirtiyoruz ama hâlâ adama körü körüne bağlananlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 7 Şubat 2020; 22:52:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: St. Mark of Ephesus

Sanırım Şengör’ün analitik felsefe karşıtı olduğunu bu videodan çıkardın. Şengör, videoda kritik rasyonalizm övüp, analitik felsefenin çuvalladığını öne sürüyor. Burada ciddi hatalar var: Kritik rasyonalizm analitik felsefeden ayrı bir gelenek değil, analitik felsefeye bağlı bir gelenek. Popper mantıksal pozitivizme ciddi eleştiriler getirmiş birisi. Muhtemelen Şengör, Türkiye’deki kıta geleneği mensupları gibi analitik felsefe=mantıksal pozitivizm şeklinde bir özdeşlik olduğunu sanıp, analitik felsefenin çuvalladığını ifade etti. Bunlar ciddi hatalar. Hristiyan teolojisi üzerine de boş boş yorumları var. Daha giriş seviyesinde bilmediğine eminim. Aynı şekilde din felsefesini de giriş düzeyinde bilmiyor muhtemelen. Kozmolojik argümanı peki Tanrı’yı kim yarattı diye eleştiriyor. Bunlar ciddiye alınacak şeyler değil. Sürekli Şengör’ün jeoloji dışında boş yaptığını belirtiyoruz ama hâlâ adama körü körüne bağlananlar var.

Alıntıları Göster
    Şengör'ün kritik rasyonalizmi analitik felsefeden ayrı addederek saçmaladığını biliyorum, Karl Popper kritik rasyonalizmden söz etsede analitikçi gelenekten ve kendine özgü bir pozitivizmi var, iki akımdan da izler taşısada bir kıtacı veya mantıksal pozitivist değil. Bence Celal Şengör analitik felsefeden Ludwig Wittgenstein'ı - yani felsefenin kelime ve anlam problemine indirgenmesini - anlıyor, bilimci ve Popperyen bir neopozitivist - haliyle de özelde analitik kategoride - doktrinin üstünlüğünü savunuyor. Türkiye'da insanlar hiçbir felsefeciyi, bilim insanını fazla bilmiyor Celal Şengör'ün de anlaşıldığını sanmıyorum çok basit ifadelerine takılıyorlar ama asıl entelektüel hezeyanlarını ve fatal hatalarını fark etmiyorlar. Celal Şengör'ün fikirleri Popper'ın fikirlerinin evrimsel biyoloji ve elitçilik ayarı yemiş hali, Popper haricinde çok az filozofu önemsiyor ve onları da her zaman Popperyen metodolojiyle - falsifikasyonla - bağdaştırıyor. Falsifikasyonu Ortodoksi yapıp falsifikasyonun kaynağı anatik yöntemleri sırf belirli inançları meşrulaştırmakta kullanıldıkları için reddediyor. Analitik felsefe denilen felsefe kategorisi aslında bir bilim olma otoritesine veya iddiasına sahip değil, analitik açıdan bu felsefeyi bilim sanıp yermek çok saçma çünkü zaten bir analitiksin bir bilim olmaya yeltendiği sonucuna da buradan çıkıyorsun. Analitikçiler = katıksız Wittgensteincılar veya din felsefecileri - ki içlerinde ciddi oranda ateist ve bilim yanlısı var diye biliyorum - veya post modernler diye bir özdeşlik bulunmuyor. Analitikçiler çok çeşitli. Akademik felsefedeki en dominant güruh, kendi içinde en az kıtacılar kadar hatta onlardan daha çeşitli genel insan topluluğu analitik ekol.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.