Şimdi Ara

Celal Bayar Üniversitesi Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
14.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sosyal imkanlar acısından olarak tatmın olmayacaksın.dagın basında muradıye denılen bır köyün bıraz daha yukarısına kurulmus bir muhendslık fakultesi ve fen edebiyat fakultesi mevcut(rektorlugunde buraya tasınacagı soylenıyor)..karsıda kocaman bır spil dagı var...kısın soguk olur dolayısıyla..ama insan zamanla alısıyor.okumaya gidiyorum zaten sosyal olanaklar olmasada olur diyorsan gitme demem.ama grand denılen biyer var orda ıste bılardo yemekhane vs vs hersey orda..o kadar.. ayrıca gelmek ıstıyorsanız puanım tutmaz demeyin yazın.cunku bu okulda puanım tutmaz diye 1. degil 2. ogretım yazıpta normalde 1. ogretımı tutan cok arkadas oluyor(puan ve sıralamada beklenenden fazla dususler yasanabiliyor).bir de bazı arkadaslar tavsiye etmemıs haklılık payları var zıra cok ahım sahım bi unıversite degil orayı ayakta tutan izmir...yanı ızmırden ege dokuz eylul tutturamayan celal bayara gider.bu bi gercek

birde bilgisayar muhendisliği ing. acılacak bu sene dogru.yazmayı dusunen arkadasa tavsiyem muhendslık fakultesnde acılan ilkinglızce bolum ve gecen senekı hocaların cogu inglızce bılmıyor emınım.bu yuzden dıkkat edin denek tahtası olmayın.. sorularınız olursa cevaplarım

• gelmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazasa

quote:

Orijinalden alıntı: pcmaniak

quote:

Orijinalden alıntı: kazasa

Manisa isletmedeyim kesinlikle onermiyorum mugla isletmeden buraya gectim evime yakin diye izmir de oturuyorum ama cok pismanim muhendislik fakulteleri.bide muradiyede dagin.basinda. Kampus hayati denen sey burda yok zaten.sehir deseniz ise yaramaz universitenin icinde de cevresinde de adam akilli gidilecek bi cafe yemek.yenecek.yer.bile yok. Mugladan geldigime hergun pismanim celal bayara puani yetenin muglaya da yeter muglaya dusunmeden.gidebilirsiniz baslarda alisamazsin muglaya ama alisinca.birakamazsin izmire gelmek istemiyodum mugladan dusunun. Akyaka marmaris bodrum fethiye datca kafaniza estikce gidersiniz ustelik para bile vermezsiniz otostopla cok.rahat gidersiniz kampusu guzeldir. Ogrencilerin hepsi ayni yerde oturur sknti yasamazsiniz

Hocam sen genel olarak şehri kötülemişsin. Üniversite olarak iyi mi kötü mü bahsetmemişsin. Hani genel olarak öğrenciler burada üniversite hayatı denen şeyi doyasıya yaşayamıyorlar mı demek istiyorsun?

Evet sehir olarak kotu kampus olarak kotu ogrencilik yasiyamiyosu lise gibi. Egitim acisindan bakarsak iyi sayilir hocalarda sıkınti yok ama okula gidesin gelmiyo zaten. Bide izmirden git gel yapanlar icin daha zor hergun o kadar yolu cek bucadan gidiyorum hergun 3 4 saatim yolda geciyo. Yine soyluyorum manisaya gideceginize mugla ya gidin pisman olmazsiniz manisada kime mugladan geldim desem muglanin daha iyi oldugunu orda okumak istedigini soyluyo daha iyi bi yeri kazanamiyosaniz onerim mugla

Aslında haklısın. Üniversite eğitimi iyi olsa da, genliği doğru düzgün yaşamadıktan sonra pek bir önemi kalmıyor o üniversitenin. Çünkü insan hayatında 1 defa üniversiteye gidiyor (birden fazla üni. bitirenleri saymıyorum. benim için geçerli değil) gideceksek en iyisi olsun bari. Yani hem eğitim hem şehir hem de üniversite olarak sosyal aktivitesi de bol olmalı.. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

• Manisa orta dereceli bir Anadolu şehri. Türkiye'nin birbirine en yakın şehri olan İzmir ve Manisa 25-30 dklık mesafeye sahipler. Yeni yapılacak olan yol mesafeyi 15dk yapacak. Yani Manisa, İzmir'in merkezi sayılan Konak'a çoğu ilçesinden daha yakın . Celal Bayar Üniversitesi'de Toplu bir kampüse sahip değil. Manisa merkezde ve Manisa'nın ilçelerinde ayrı ayrı kampüslere sahip. Eğitimde sende bitiyor arkadaş eğer bilgisayar mühendisliği okuyacaksan hiç Türkçe okuma saten ve İstanbul'a kapak atmaya bak. Hem okuyup hem yazılım şirketlerinde çalışman lazım ki mezun olduğunda iş bulabilesin yoksa zorlanırsın.
  • Şimdi buranın bilgisayar mühendisligi ingilizce olarak acılacakmış.Yalnız ben bir şey duydum.Simdi 4 yıl boyunca tüm dersler ingilizce mi yoksa sadece sınavlar mı ingilizce?İngilizce egitim verecek kadar kaliteli hocalar oldugunu sanmıyorum.Sadece sınavların ingilizce olacagını düsünüyorum.Bu konuda bilginiz var mı?Simdi ohh ingilizceymis diye yazıpta orda sadece sınavları ingilizce yaparlarsa boşa gitmiş olurum.
  • izmir de yaşıyorum mugla ingilizce metalurji ve malzeme mi yoksa manisa malzeme mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

Şimdi buranın bilgisayar mühendisligi ingilizce olarak acılacakmış.Yalnız ben bir şey duydum.Simdi 4 yıl boyunca tüm dersler ingilizce mi yoksa sadece sınavlar mı ingilizce?İngilizce egitim verecek kadar kaliteli hocalar oldugunu sanmıyorum.Sadece sınavların ingilizce olacagını düsünüyorum.Bu konuda bilginiz var mı?Simdi ohh ingilizceymis diye yazıpta orda sadece sınavları ingilizce yaparlarsa boşa gitmiş olurum.

İTÜ'de bile İngilizce olan bölümlerde bazı hocalar dersleri Türkçe anlata biliyormuş. Ama bölüm İngilizce olduğu için hocaların çoğunluğu İngilizce anlatır diye düşünüyorum. Bu konuda vakıf üniversiteleri daha ilkeli davranıyor. Özellik yabancı öğrencisi olan üniversitelerde dersler tamamen İngilizce anlatılmak zorunda kalınıyor. Daha çok tam burslu kontenjanları girmeye çalış.

• Arkadaşlar sosyal aktivite yok dediğin nasıl anlamadım,sitesinde her türlü aktivite tanıtılmış tüm sporlar yapılıyor mu resimleri falan var baya da.
  • tm1 238456
    1.tercihime maliye i.ö manisa( 228bin)
    2.tercihime işletme i.ö manisa(258bin) 30 tercihi de doldurdum...bu ilk 2 tercihten maliye gelebilir mi,gelmezse işletme rahat gelir mi?
  • Ben makine yazmayı düşünüyorum orası memleketim olduğu için rahatta edicem makine mühenisliği nasıldır pamukkale makineylede karşılaştırırsak hangisi öndedir sizce ?
  • Şurası hakkında da tam bir fikir edinebilsem çok iyi olacak ya.

İngilizce eğitim görmek istiyorum. (Bilg. Müh.) Ama sıralamam dolayısıyla(77.793) İngilizce tutturamıyorum. Gelirse burasının ikinci öğretimi gelir. Erciyes Üniversitesi (İÖ) ile burası arasındayım... Hangisini öne yazacağım hiç bilemiyorum. Erciyes daha köklü, oturmuş bir üniversiteye-bölüme sahip. CBÜ' de Bilg. Müh. yeni açılıyor, artısı ise İngilizce eğitim. Ne zor işmiş bu tercih işi...
  • Arkadaşlar,

Celal Bayar Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümünün tercih kodu nedir? Bilen varsa yazabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcmaniak

Arkadaşlar,

Celal Bayar Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümünün tercih kodu nedir? Bilen varsa yazabilir mi acaba?

102510292 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
    102530224 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (İÖ)
  • Bir de ben yukarı taşıyayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orginalsword.35

birde bilgisayar muhendisliği ing. acılacak bu sene dogru.yazmayı dusunen arkadasa tavsiyem muhendslık fakultesnde acılan ilkinglızce bolum ve gecen senekı hocaların cogu inglızce bılmıyor emınım.bu yuzden dıkkat edin denek tahtası olmayın.. sorularınız olursa cevaplarım

hocam bölüm komple yeni açılmamış mı? 2010 verilerine de baktım yok çünkü. yani hocalar da yeni gelmiştir diye düşünüyorum. tam olarak bir bilginiz var mı bu konuda?
  • uppp
  • Yeni kurulan işletme fakültesinin ekonomi ve finans bölümünü şiddetle tavsiye ediyorum. Fakülte kısa zamanda ingilizce eğitime geçmeyi amaçlamakla birlikte ege bölgesinin başarılı öğrencilerini çekmeye çalışmaktadır. hocaları iyi okullardan transfer ettiler. Araştırma görevlileri genç ve dinamik. Ayrıca 20 yıllık cbü iktisat fakültesinde açılamayan, Türkiye'de sadece çok iyi üniversitelerde bulunan finans laboratuvarını henüz öğrenci almadan kullanıma açmıştır. Fakülte merkez kampüste bulunmaktadır. Merkez kampüs her geçen gün daha da gelişmekte. Yüzme havuzu, spor kompleksi, AVM, çarşı ve yurt imkanı ile tam bir yaşam merkezi olan kampüste yer alan fakülte aynı üniversite bünyesinde bulunan iktisat fakültesine bu yönleriyle fark atmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranbula

ben de mf4 70 bin oldum örgünü tutar mı acaba

örgün ne ya o ne demek örgün????*
  • Bu okulun mühendislik fakültesi merkezde mi ilçedemi ? geçme notu kaç ve son olarak çan eğrisi sistemi varmı arkadaşlar yaz okulunu burda almayı düşünüyorum yardımcı olursanız çok makbule geçer
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.