Şimdi Ara

.::Çekirdek Açabilen Anakartlar:.. (GÜNCEL!!!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
4
Favori
32.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bios güncellemesi oldu. Voltaj ayarlama özelliğinin geldiğini belirtmek isterim. İstersen bir daha dene, sanırım başarılı olacaksın. Bu arada Çekirdek açma özelliğide eklendi.

Konuyu :http://forum.donanimhaber.com/m_35479883/tm.htm
    buradan takip edebilirsin.
    quote:

Orijinalden alıntı: mpc

quote:

Orijinalden alıntı: Vodka

Benim imzamdaki anakartı da ekleyebilirsiniz.

MSI 785GTM-E45
     .::Çekirdek Açabilen Anakartlar:.. (GÜNCEL!!!)

bu anakart kesinlikle tavsiye etmeyeceğim alınmaması gereken bir anakart acc özelliği mevcut fakat bios üzerinden işlemci voltaj ayarlamasına izin vermiyor haliyle acc özelliğini kullanırken sistemde stabilite ve sıcaklık sorunu oluşuyor, çekirdek açma özelliğini tam manasıyla kullanamıyorsunuz. 1 ay kadar öncesinde çok uğraştırmıştı beni sempron140 çekirdek açılıyor fakat windowsta kafasına göre reset atıyordu. sonrasında gigabyte 785 us2h aldım hala sorunsuz kullanıyorum.

gigabyte veya asus un 785g chipsetli modellerini tercih ederseniz pişman olmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mpc

quote:

Benim imzamdaki anakartı da ekleyebilirsiniz.

MSI 785GTM-E45

bu anakart kesinlikle tavsiye etmeyeceğim alınmaması gereken bir anakart acc özelliği mevcut fakat bios üzerinden işlemci voltaj ayarlamasına izin vermiyor haliyle acc özelliğini kullanırken sistemde stabilite ve sıcaklık sorunu oluşuyor, çekirdek açma özelliğini tam manasıyla kullanamıyorsunuz. 1 ay kadar öncesinde çok uğraştırmıştı beni sempron140 çekirdek açılıyor fakat windowsta kafasına göre reset atıyordu. sonrasında gigabyte 785 us2h aldım hala sorunsuz kullanıyorum.

gigabyte veya asus un 785g chipsetli modellerini tercih ederseniz pişman olmazsınız.

BIOS güncellemesi yapmışmıydın!

• Asus M3a78-t için iki düzeltme yaparsanız iyi olur. Modlu bios 0023'e gerek kalmadı çünkü Asus çekirdek açabilen biosu yayınladı.
    Eklediğiniz Asus tablosu "fx57"nin haberindeki hatalı tablo. M3a78-t'nin 1304 biosu çekirdek açamıyor. 1403 ve sonrasında çekirdek açma özeliği var. Denendi ve başarılı olundu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

7750 BE'yi hiç koymasanız daha iyi, çekirdek açılma ihtimali çok çok az.

Türkiyede deliliyle açan yok bildiğim kadarıyla. Sadece 1 tane çin-japon her neyse ss dolanıyor ortalıkta.

acc özellikli bir anakartla bu işlemciyi kullanan pek yok bence o yüzden...

4 gün uğraştım. denemediğim yol kalmadı.
    ama açamadım. diğer kullanıcılarda açamadı.
    sadece birisi açtım diye yazmıştı konuya fakat ispat etmedi.
    anakart listesine imzamda yazan anakartıda ekleyin

• Anakadaşlarwww.newegg.com'dan kesin bilgiye ulaşabilirsiniz.Gördüğüm en kapsamlı donanım satış sitesi.Ve de yorumlarda çekirdek açıp açmadığını yazıyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bezgin
    BIOS güncellemesi yapmışmıydın!

yapmıştım hocam, işlemci voltaj değiştirme seçeneği biosta yoktu.

quote:

Bu arada sempron 140 işlemci+785GM-US2H ile çekirdek açamadım.Açınca windows açılıyor ekranı gelmeden reset atıyor(çift çekirdek olarak görüyor ama biosta):S:S

1. Voltajı 0.05 kadar arttır.
    2. Başlat > çalıştır > msconfig > ön yükleme > gelişmiş seçenekler > işlemci sayısı kısmını kontrol et genelde 1 işlemci olarak ayarlıdır tick i kaldır.
    unutmadan cool and quite özelliğini biosta mevcutsa kapat, güç yönetimi özelliğini masaüstünden değiştirirsin.

listeye ekleyebileceğiniz nvidia clock calibration özelliğine sahip nvidia geforce8200 yongasetli gigabyte m85m-us2h(rev1.2) modelide mevcut.
    http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_m85mus2hddr2-328-8879.html
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-m85m-us2h_12.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 1 Kasım 2009; 14:43:44 >

• nasıl yapmıştın anlamadım, bios update daha 1 haftalık nerdeyse...
  • quote:

nasıl yapmıştın anlamadım, bios update daha 1 haftalık nerdeyse...

msi resmi forumda alakalı konu da mevcut
    http://forum-en.msi.com/index.php?action=printpage;topic=130185.0

kartı ben de hepsiburada.com dan almıştım aldığımda bios versiyonu A745XX.g08(tam hatırlamıyorum) idi .g09 yüklemiştim, işlemci voltaj değiştirme opsiyonu yoktu ve iade etmiştim. sanırım şuan .g10 uzantılı yeni bios gelmiş.

yeni biosta bu özelliğin kullanıcı tarafından belirlenmesine izin veriyorsa ne ala. (oc switch den bahsetmiyorum. switch ile %10 %15 %20 fsb ve voltaj arttırımları mümkündü.)

biosta cpu voltaj değişikliği yaptığınız bios görüntülerini koyarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 1 Kasım 2009; 22:25:55 >

• Bu arada modlu biosları indirebilmeniz için de adres koydum arkadaşlar.Tüm anakartlar mevcut o başlıkta...
  • Gigabyte MA785GM-Us2h

en azından newegg'teki bir çok yorumda adamlar Phenom II 550'yi ve Phenom II 720'yi 4 çekirdek kullandıklarını yazmış. Ben bu meseleyi denemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinozsoy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

7750 BE'yi hiç koymasanız daha iyi, çekirdek açılma ihtimali çok çok az.

Türkiyede deliliyle açan yok bildiğim kadarıyla. Sadece 1 tane çin-japon her neyse ss dolanıyor ortalıkta.

acc özellikli bir anakartla bu işlemciyi kullanan pek yok bence o yüzden...

4 gün uğraştım. denemediğim yol kalmadı.
    ama açamadım. diğer kullanıcılarda açamadı.
    sadece birisi açtım diye yazmıştı konuya fakat ispat etmedi.
    anakart listesine imzamda yazan anakartıda ekleyin

Zaten acilsada bir ise yaramaz ve fazla bir getirisi olmaz cunku bu islemci phnom 1 tabanli bir islemci bir suru hatasi oldugunu dusunursek suanda alinabilecek en iyi islemci bence Phnom 2 x2 550 BE Rvs C3 dur en kotu ihtimalle cekirdekleri acilmasa bile cok iyi oc oldugu icin gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.C3 lerin hemen hemen hepsinin cekirdegi acilabiliyor sanirim.

• merhaba.. siteden arastırdım.. sanırım listede ufak bi sorun war.. gigabyte marka anakart listesinde

GA-MA780G-UD3H modeli için çekirdek açma var demissiniz. global sitesinden iyice inceledim ve

GA-MA780GT-UD3H modelinde ACC özelliginin oldugunu gördüm. yani listeyi yazarken T harfi eksik kalmıs. yanlısım yok die düsünüyorum. düzeltmenizde fayda var..
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3154&ProductName=GA-MA785GT-UD3H

ürün sayfasında da görebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiroku -- 9 Kasım 2009; 3:28:09 >

• Biostar TA785GE 128M modelinin versiyonunu yukarıdaki listede belirtmekte fayda var. Versiyon 6.0 da acc özelliği mevcut değil.(Bios güncellemesi ve modlu bios(88GCO720CE) ile de aktif olmuyor.)
    Versiyon 6.1 de mevcut o da şuan için Türkiye'ye gelmemiş. (Kaynak: Mascom)

quote:

Biostar
    For Biostar special bioses for core unlocking, visit this thread
    For ALL Biostar bioses released + modded ones, visit here
    785G/SB710
    TA785GE 128m - 88GCO720CE Mod Bios - SUCCESS!!

Biostar TA780G M2+ Socket AM2+/ AMD 780G/ DDR2/ A&V&GbE/ MATX Motherboard AÇILDI
    790GX/SB750
    TA790GX A3+ - 78DAA616 Mod bios – SUCCESS!!
    TA790GX 128M – 78DEA113 Official bios – SUCCESS!!
    TA790GX3 A2+ - A78DA113 - SUCCESS!! *Thanks DesertRat*
    TA790GX A2+ - 78DEA113 Official bios - SUCCESS!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 10 Kasım 2009; 14:56:12 >

• bendeki gigabyte MA785GM-US2H F2 bios'u(ACC menüsünden EC bios mode: hybrid bios'u seçmek şartı var) ile Phenom II X3 720BE X4 20BE olarak kullanıyorum son o/c değerim 7/24 stabil olarak 3.6Ghz EC bios ta hybrid bios seçtiğim zaman çekirdek sıcaklıklarını göremiyorsunuz tek sorunu bu

• quote:

Orijinalden alıntı: VenomS

bendeki gigabyte MA785GM-US2H F2 bios'u(ACC menüsünden EC bios mode: hybrid bios'u seçmek şartı var) ile Phenom II X3 720BE X4 20BE olarak kullanıyorum son o/c değerim 7/24 stabil olarak 3.6Ghz EC bios ta hybrid bios seçtiğim zaman çekirdek sıcaklıklarını göremiyorsunuz tek sorunu bu

Benimki kabak çekirdeği çıkmış o zaman

• Walla benimkide ay çekirdeği galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: baba3232

Walla benimkide ay çekirdeği galiba

Yok sizinki intel 1-0 yenik başlamış yani
  • Bir de amd athlon x4'ün önbelleği açılabiliyormuş arkadaşlar...
  • MSI - C45 kullanan biri olarak X4 620'yi sorunuz L3 6mb ile kullanıyorum, genel performans ve yapı olarak GA-MA785GM-US2H'den daha çok beğendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

MSI - C45 kullanan biri olarak X4 620'yi sorunuz L3 6mb ile kullanıyorum, genel performans ve yapı olarak GA-MA785GM-US2H'den daha çok beğendim.

Bendede 770-c45 var biraz önce bios update yaptım ve acc yi auto yaptım fakat ... olmadı
    X3 420 işlemcimin 4. çekirdeğini açamadım ... şanssızmışım

Bu arada her sb750 li anakartta mevcut değil.
    Ecs 780g ultra black anakartı dahil ecs nin hiç bir anakartında bu özellik bulunmuyor ...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.