Şimdi Ara

.::Çekirdek Açabilen Anakartlar:.. (GÜNCEL!!!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
301
Cevap
4
Favori
32.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DiabloXT

7750 BE'yi hiç koymasanız daha iyi, çekirdek açılma ihtimali çok çok az.

Türkiyede deliliyle açan yok bildiğim kadarıyla. Sadece 1 tane çin-japon her neyse ss dolanıyor ortalıkta.

acc özellikli bir anakartla bu işlemciyi kullanan pek yok bence o yüzden...
  • Arkadaşlar, bence çekirdek açmak için voltajı artırıp sarfiyatınızı artıracağınıza, açık çekirdeklerinizde voltajı düşürüp DAHA DA ÇOK TASARRUF edin. x3 720 üzerinde anlatırsam: 1.325v değerinde tam güçte 206 watt tüketirken saatte, 1.225 değerinde 178 watt tüketiyor. TÜM SENE ÇALIŞSA 30 watt>>53tl para tasarrufu yapar. Bence böyle düşünürsek daha çok kazanırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Arkadaşlar, bence çekirdek açmak için voltajı artırıp sarfiyatınızı artıracağınıza, açık çekirdeklerinizde voltajı düşürüp DAHA DA ÇOK TASARRUF edin. x3 720 üzerinde anlatırsam: 1.325v değerinde tam güçte 206 watt tüketirken saatte, 1.225 değerinde 178 watt tüketiyor. TÜM SENE ÇALIŞSA 30 watt>>53tl para tasarrufu yapar. Bence böyle düşünürsek daha çok kazanırız.

Bunu düşünürsek hç pc kullanmayalım arkadaşım.Hatta bu foruma da hiç girmeyelimki aklımızı çelmesin.
    Kuralım 200 liraya bir sistem sadece nete girelim.Haaa canımız sıkılınca da mayın tarlası oynarız.

• Aynı işlemci saatinde çalışacak şekilde anlattım arkadaşım, çok güzel oyun oynanıyor, tasarruf yapmaktan bahsediyorum, sen sistemini kullanmamaktan bahsediyorsun. Demagoji yapma.
  • quote:

Aynı işlemci saatinde çalışacak şekilde anlattım arkadaşım, çok güzel oyun oynanıyor, tasarruf yapmaktan bahsediyorum, sen sistemini kullanmamaktan bahsediyorsun. Demagoji yapma.

Burası bir donanım sitesi olduğuna göre biraz farklı düşünmek lazım.Pc ürünleri satan teknomarketleri dolaşırken dikkat edrseniz orta ve orta alt grup ürünler satılır daha çok.Yani herkes donanımhaber üyeleri gibi değil.
    Overclock artık bir hobi ve büyük bir sektör oldu.
    Durum böyle iken en performanslı işlemciyi alıp onu bile overclock etmek isteyecektir buradaki üyeler.
    İşin içinde overclock ve extrem sistemler varsa tasarruf 2. planda kalır.
    Sırf o 4. çekirdeği açma heyecanını yaşamak için o işlemciyi ve buna uygun anakartı alan arkadaşlar var forumda.
    Tasarruf gözardı edilerek.

• quote:

Aynı işlemci saatinde çalışacak şekilde anlattım arkadaşım, çok güzel oyun oynanıyor, tasarruf yapmaktan bahsediyorum, sen sistemini kullanmamaktan bahsediyorsun. Demagoji yapma.

Burda konumuz tesarruf değil yalnız.Arkadaşım demogoji değil doğruları söylemiş.Biz max performans almaktan bahsediyoruz sen tasarruftan.Tasarruf yapılacak olsa be alınmaz zaten 85-90W harcayan işlemciler var.Konuyu saptırmayalım konumuz çekirdek açmak!
  • Çekirdeğini açmanla voltajı düşürüp gereksiz sarfiyatını azaltmak arasında çelişkili bir bağlantı olduğunu pek düşünmüyorum bu 1. Bu konuda tomshardware'in amd ve inteli kıyaslayanincelemesi bile var.

2. Ben en üst performans için yeni işlemci almanın, ya da güncel işlemciler kullanmanın diyelim daha iyi performans artışı olduğunu düşünmekteyim. p4 3.4ghz işlemcim varken ne kadar overclock varsa da fayda etmiyor örneğin.

3. Çekirdek açmak için x3 720 alıp üstüne 790x çipsetli anakart alan arkadaşlardan biri de benim. Olmazsa olmuyor sevgili arkadaşlar, yüksek voltaj da olsa eğer işlemcinin l1 l2 cachelerinde hata varsa çat diye reseti görüyorsun.

4. Ben aynı performansı düşük sarfiyatla almaktan bahsederken haklıyım. Konuya mayın tarlası katmak demagoji oluyor, dalga geçmek oluyor benim ciddiyetimle.

5.Intelin Amd'nin yol haritası 2000lerden beri düşük watt yüksek performansken en iyi işlemcileri aynı zamanda en tasarrufluları olurken, siz de bunun faydalarını görmeniz gerekir arkadaşım.

6. Kaldı ki burası overclock, işlemci hız aşırtma forumu değil, dh'nin özel bölümü var bu gibi meraklarınız için. Ben uygun forumda yazıyorum görüşlerimi, bence sizin o foruma terfi olmanız gerek

• quote:

1.Çekirdeğini açmanla voltajı düşürüp gereksiz sarfiyatını azaltmak arasında çelişkili bir bağlantı olduğunu pek düşünmüyorum. Bu konuda tomshardware'n amd ve inteli kıyaslayanincelemesi bile var.
    2. Ben en üst performans için yeni işlemci almanın, ya da güncel işlemciler kullanmanın diyelim daha iyi performans artışı olduğunu düşünmekteyim. p4 3.4ghz işlemcim varken ne kadar overclock varsa da fayda etmiyor örneğin.
    3. Çekirdek açmak için x3 720 alıp üstüne 790x çipsetli anakart alan arkadaşlardan biri de benim. Olmazsa olmuyor sevgili arkadaşlar, yüksek voltaj da olsa eğer işlemcinin l1 l2 cachelerinde hata varsa çat diye reseti görüyorsun.
    4. Ben aynı performansı düşük sarfiyatla almaktan bahsederken haklıyım. Konuya mayın tarlası katmak demagoji oluyor, dalga geçmek oluyor benim ciddiyetimle.
    5.Intelin Amd'nin yol haritası 2000lerden beri düşük watt yüksek performansken en iyi işlemcileri aynı zamanda en tasarrufluları olurken, siz de bunun faydalarını görmeniz gerekir arkadaşım.
    6. Kaldı ki burası overclock, işlemci hız aşırtma forumu değil, dh'nin özel bölümü var bu gibi meraklarınız için. Ben uygun forumda yazıyorum görüşlerimi, bence sizin o foruma terfi olmanız gerek

1.Voltaj vermeden belli değere kadar o.c yapabiliyorsunuz.O değerden sonrası için voltaj şart oluyor.
    2.Benim konuda verdiğim işlemciler çekirdeği açılabilenler zaten gidip de p4 koymadım o yüzden.O.c de belli yere kadar tabi ama amacımız stabil çıkabildiği en yüksek GHZ'yi bulmak
    3.O biraz şans işi işte.Hata varsa dediğiniz gibi ama hata yoksa da yüzümüzü güldürüyor.
    4.Aynı performansı düşük sarfiyatla alabiliyorsak tabi ki sizi dinleriz ama sizin dediğiniz olay performanstan feragat bu da olmaz...
    5.Valla keşke öyle olsa ama değil işte ;

.::Çekirdek Açabilen Anakartlar:.. (GÜNCEL!!!)

6.Biz burada çekirdek açabilen ANAKART'lardan bahsediyoruz konunun tek yeri burasıdır...

• Bu arada gigabyte'nin çift bios özelliği de bu konuda söz sahibi olmasını sağlıyor...
  • Benim imzamdaki anakartı da ekleyebilirsiniz.

MSI 785GTM-E45
  • Peki en ucuza sahip olabileceğimiz bu Gigabyte M720-US3 'ün overclock potansiyeli nedir Athlon II X2 245 ile uygun bi ikili olabilirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vodka

Benim imzamdaki anakartı da ekleyebilirsiniz.

MSI 785GTM-E45

bu anakart kesinlikle tavsiye etmeyeceğim alınmaması gereken bir anakart acc özelliği mevcut fakat bios üzerinden işlemci voltaj ayarlamasına izin vermiyor haliyle acc özelliğini kullanırken sistemde stabilite ve sıcaklık sorunu oluşuyor, çekirdek açma özelliğini tam manasıyla kullanamıyorsunuz. 1 ay kadar öncesinde çok uğraştırmıştı beni sempron140 çekirdek açılıyor fakat windowsta kafasına göre reset atıyordu. sonrasında gigabyte 785 us2h aldım hala sorunsuz kullanıyorum.

gigabyte veya asus un 785g chipsetli modellerini tercih ederseniz pişman olmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 29 Ekim 2009; 21:28:08 >

• O işlemci listesine x2 550 yi eklemeyi unutmuşsun, ayrıca 7750 çekirdek açma ihtimali yok denecek kadar az, ben açan görmedim, biraz efsanevi...

quote:

Orijinalden alıntı: ilkergokban

Peki en ucuza sahip olabileceğimiz bu Gigabyte M720-US3 'ün overclock potansiyeli nedir Athlon II X2 245 ile uygun bi ikili olabilirler mi ?

voltaj olayına fazla girmedim ama 3.7 ye kadar o.c. gidiyor x2 245 & m720-us3, şu anda 3,64 günlük kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker
    O işlemci listesine x2 550 yi eklemeyi unutmuşsun, ayrıca 7750 çekirdek açma ihtimali yok denecek kadar az, ben açan görmedim, biraz efsanevi...
    quote:

Orijinalden alıntı: ilkergokban
    Peki en ucuza sahip olabileceğimiz bu Gigabyte M720-US3 'ün overclock potansiyeli nedir Athlon II X2 245 ile uygun bi ikili olabilirler mi ?

voltaj olayına fazla girmedim ama 3.7 ye kadar o.c. gidiyor x2 245 & m720-us3, şu anda 3,64 günlük kullanıyorum.

Bu değerler bana fazla fazla yeter hocam , bilgi için teşekkürler

sadece ekran kartıma darboğaz olmasın diye anakart ve işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 29 Ekim 2009; 21:57:39 >

• Gerekli kısımlar eklendi tekrar düzenlendi...
  • Benim anakart da açıyor listeye eklerseniz insanlara faydalı olabilirsek sevinirim..

DFI LANPARTY 790FXB-M2RS

konu açtığım başlık

http://forum.donanimhaber.com/m_35369081/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 30 Ekim 2009; 10:20:29 >

• http://www.overclock.net/amd-cpus/535501-amd-phenom-ii-core-unlocking-guide.html

Bu sitede çekirdek açma rehberi var ve kullanıcıların çekirdek açabildiği anakartlar listelenmiş, açıtıkları bioslar yazıyor bir de açıldığına dair kanıt olarak resimleri de var. SUCCESS yazanlarda çekirdek açılmış, FAILURE yazanlarda açılmamış, ??? yazanlar hakkında ise bilgi yok yani hiçbir üye onlar hakkında resim koymamış. Ayrıca dikkatimi çeken bir şey var neredeyse baktığım herkes Phenom II X2 550 ile çekirdek açıp B50 yapmış, 550 lerde çekirdek açılma oranı ne kadar fazlaymış ya.

Listeyi buraya da koyayım ama siz yine de benim verdiğim linke bakın. SUCCESS ve FAILURE nin renkleri değişik olduğu için daha rahat anlarsınız orda bir de SUCCESS ve FAILURE ye tıklarsanız Cpu-z resimlerini de görebilirsiniz.
    quote:

The Motherboard List (Ongoing Work):
    CONTRIBUTIONS WELCOME!! - If you see your mobo not on the list but you have successfully unlocked, post a screenshot of CPU-Z showing 4 cores and the mobo + bios revision like the sample below and I'll add it to the list.
    This list is NOT COMPLETE WHATSOEVER. If your motherboard is not on the list, don't assume it won't work. Give things a try with the directions below.

Asus *See Special Note Above*
    GeForce 8300
    M4N78 Pro - 1004 Official Bios - SUCCESS!! - *Thanks Henderson*
    785G/SB710
    M4A785D-M PRO - 405 Official Bios - SUCCESS!! Pending Screenshot
    785G/SB750
    M4A785TD-V EVO - 410 Official Bios - SUCCESS!! - *Thanks Frefox1337*
    790FX/SB750
    M3A79-T Deluxe – 0030 Mod Bios - SUCCESS!!
    M4A79 Deluxe – 1602 Official Bios – SUCCESS!!
    M4A79T Deluxe – 0079 Mod Bios/1801 Official Bios – SUCCESS!!/TRI-CORE SUCCESS!! *Thanks T1Cybernetic*
    Crosshair III Formula - 0702 / 1003 - FAILURE / SUCCESS!! *Thanks Gz1*
    790GX/SB750
    M3A78-T – 0023 Mod Bios – SUCCESS!!
    M4A78-E – 1204 Official Bios – SUCCESS!!
    M4A78-E SE – 0023 Mod Bios – SUCCESS!!
    M4A78T-E – 1402 Official Bios – SUCCESS!! - SUCCESS #2!! *Thanks AMDRick*

Asrock
    790GX/SB750
    AOD790GX/128M – 1.40 Bios – SUCCESS!!
    A790GMH/128M - 1.20 Bios - SUCCESS!! *Thanks fortesquieu*
    A790GXH/128M – 1.20 Bios - SUCCESS!!
    A790GX/128M - ???

Biostar
    For Biostar special bioses for core unlocking, visit this thread
    For ALL Biostar bioses released + modded ones, visit here
    785G/SB710
    TA785G3 - ???
    TA785GE 128m - 88GCO720CE Mod Bios - SUCCESS!!
    790GX/SB750
    TA790GXB3 - ???
    TA790GXBE - ???
    TA790GXE - Mod Bios available - ???
    TA790GXE 128M - Mod Bios available - ???
    TA790GX A3+ - 78DAA616 Mod bios – SUCCESS!!
    TA790GXB A2 - Mod Bios available - ???
    TA790GX 128M – 78DEA113 Official bios – SUCCESS!!
    TA790GX3 A2+ - A78DA113 - SUCCESS!! *Thanks DesertRat*
    TA790GX XE - Mod Bios available - ???
    TA790GX A2+ - 78DEA113 Official bios - SUCCESS!!

DFI
    790X/SB750
    DK 790X-M2RS - ???
    790FX/SB750
    DK 790FXB-M3H5 – 04/02/2009 Bios – SUCCESS!!
    DK 790FXB-M2RSH – 03/10/2009 Bios- SUCCESS!!
    DK 790FXB-M2RS - 02/24/2009 Bios - SUCCESS!! *Thanks eXe.Lilith*
    790GX/SB750
    DK 790GX-M2RS - ???
    JR 790GX-M2RS – 10/30/2008 Bios – SUCCESS!!

ECS
    Unfortunately, ECS has decided not to support unlocking in line of motherboards. LINK

Gigabyte
    nForce 720D
    GA-M720-US3 - F4 Bios - SUCCESS!! *Thanks rnscotch*
    770X/SB710
    GA-MA770T-UD3P - F2c/F3 Bios - SUCCESS!!/SUCCESS!! *Thanks Miked270 and oxymorosis*
    785GX/SB750
    GA-MA785G-UD3H - F1 Bios - SUCCESS!! *Thanks Nubster*
    790X/SB750
    GA-MA790X-DS4 - ????
    GA-MA790X-UD3P - F4 Bios - SUCCESS!!
    GA-MA790X-UD4 – F3 Bios – SUCCESS!! *Thanks kromar*
    GA-MA790X-UD4P – F5/F7 Bios – SUCCESS!! / SUCCESS!! *Thanks Deuces*
    GA-MA790XT-UD4P - F4G Bios - SUCCESS!! *Thanks Broodman*
    790FX/SB750
    GA-MA790FX-UD5P - F4c Bios - SUCCESS!! *Thanks PKV*
    GA-MA790FXT-UD5P – F3b/F5 Bios – SUCCESS!! / SUCCESS!! *Thanks jbranton*
    790GX/SB750
    GA-MA790GP-DS4H – F3h Bios – SUCCESS!!
    GA-MA790GP-UD3H - ???
    GA-MA790GP-UD4H – F3h Bios – SUCCESS!!
    GA-MA790GPT-UD3H - ???

MSI
    For MSI special bioses for core unlocking, visit this thread.
    770X/SB710
    770-C35 - Special Bios – ???
    770-C45 – 1.3 Offical Bios/1.3B2 Special Bios – SUCCESS!!/SUCCESS!! *Thanks Edgemeal*
    790X/SB710
    790XT-G45 - ???
    790FX/SB750
    790FX-GD70 – 1.5B1/1.5B2/1.5B3 Bios – SUCCESS!! - (Solves previous 1.4 bios lockup problems, but 1.5B2 and 1.5B3 has HT link stuck at 8x and 10x multiplier respectively. See thread for details.)
    790GX/SB750
    790GX-G65 – 1.4B2 Special Bios - SUCCESS!! *Thanks mr.05'rsx*
    DKA790GX - 1.8 Bios for Platinum version of mobo - SUCCESS!! *Thanks NeoAnderson*
    DKA790GX Platinum – 1.9b2 Bios - SUCCESS!! *Thanks Rosaki*
    KA790GX - FAILURE
    KA790GX-M - FAILURE
    Special note about KA790GX/KA790GX-M motherboards: Even though these two motherboards have a SB750, the traces to activate ACC are not soldered on the PCB. As a result, they WILL NOT unlock anything.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxTRxX -- 30 Ekim 2009; 23:56:04 >

• Buda Asus tam listesi yeni bios ile gelismis cekirdek acma ozelligi;

http://forum.donanimhaber.com/m_35267080/tm.htm
  • Liste önerileriniz konusunda tekrardan markalara göre düzenlendi herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum...
  • Bu arada sempron 140 işlemci+785GM-US2H ile çekirdek açamadım.Açınca windows açılıyor ekranı gelmeden reset atıyor(çift çekirdek olarak görüyor ama biosta):S:S
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.