Şimdi Ara

Çeki demiri hayatımızı kurtarmıştı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seneler önce geçirdiğimiz zincirleme trafik kazasında çeki demirinin ne kadar çok işe yaradığını sizlerle paylaşmak istedim. Aracımıza 80 kilometre civarı hızla frensiz çarpan Skoda pert, içindekiler ise perişan olmuştu. Biz ise ufak tefek sıyrıklarla kurtulduk. Ayrıca bu çeki demiri sayesinde şehir içi ufak tefek arkadan çarpmalarda sayısız kez hasarsız kurtulduk.

Düzenleme: Foto' yu kaldırdım. Hatırlamak istemiyorum. Kısaca gerçekten işe yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hLL Performance -- 29 Ekim 2013; 22:38:05 >

• çok geçmiş olsun hocam... evet çeki demirinin aracın şasesi ile güçlü bir bağlantıya sahip olduğunu duymuştum..
  •  Çeki demiri hayatımızı kurtarmıştı.

Bahsettiğiniz buysaSize çarpan araçlardaki insanların can güvenliğini de düşünün.Bana çarptı perişan olsun düşüncesi ne kadar sakat bir düşüncedir... arabanın arkasına rpg sistemi koyun bence,size hızla yaklaşan araba algıladığı an imha etsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starhe

Bahsettiğiniz buysaSize çarpan araçlardaki insanların can güvenliğini de düşünün.Bana çarptı perişan olsun düşüncesi ne kadar sakat bir düşüncedir... arabanın arkasına rpg sistemi koyun bence,size hızla yaklaşan araba algıladığı an imha etsin!

Ben sadece hayatımı kurtarmıştı dedim. Bunu paylaşmak istedim. Çarpanın dikkatsizliği yüzünden ufak tefek yaralarla kurtulduk. Çarpanın hiç suçu yok değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hLL Performance -- 29 Ekim 2013; 22:31:31 >
  • tamponu boşu boşuna yapmış elin oğlu tampon yerine çelik levha kaynatalım.

Çeki demiri darbe alınca şasinin anasını ağlatıyor demişti doğrultmacı.
  • Ortada hayat kurtarmalık bi durum yok, çeki demiri olmasa bile en fazla aracınız biraz daha maddi hasar alırdı o kadar.

Fakat çarpmanın bütün şiddetini daracık bir yüzey alanından arkadaki araca iletmek, araç içindekilere karşı insafsız olmaktır.Daha masum bir tabir bulamadım.

Çarpan da suçlu tabiki fakat olay adı üstünde kaza, ama sizin yaptığınız direkt olarak "kasıt."
  • quote:

Orijinalden alıntı: hLL Performance

quote:

Orijinalden alıntı: Starhe

Ben sadece hayatımı kurtarmıştı dedim. Bunu paylaşmak istedim. Çarpanın dikkatsizliği yüzünden ufak tefek yaralarla kurtulduk. Çarpanın hiç suçu yok değil mi?

Arkadan gelenin freni patlasa ya da acil bir şey olsa ve ufak A sınıfı bir araçla size çarpsa o çeki demiri muhtemelen arkadaki kişinin bir yerine girecek. Arkadaki araçta çocuk da olduğunu düşünün bir de. Kendinizi kurtarmaya çalışırken arkadakileri öldürüyorsunuz farkında değilsiniz galiba. Arkadan çarpmada zaten emniyet kemeriniz takılıysa size büyük bir zarar gelmez. Sizin araç çizilmesin diye arkadaki araç pert mi olsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subaru Çeki Demiri
    2 yıl önce açıldı
    Araçtan Çeki DEmiri Sildirme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam, ruhsata işli, projeli çeki demiriyle dolaşan bir nevi katilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hLL Performance -- 29 Ekim 2013; 22:42:31 >
  • Çeki demiri nedir ki hayat kurtarsın.

Millet emniyet kemeri nedir bilmezken...
  • quote:

Orijinalden alıntı: üstyayla

Çeki demiri nedir ki hayat kurtarsın.

Millet emniyet kemeri nedir bilmezken...

• Çeki demiri arkadan çarpanların canını tehlikeye atacak kadar devasa bir çıkıntı değildir.. Bence bu kadar endişelenmeyin..

Ha "park sırasında geri geri çarpıp suçsuz birinin aracına zarar verir" deseniz ona katılırım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen yarın çeki demiri montajı yaptırıyorum
  • Donanımhaber ahalisi manyak mısınız? Çeki demiri arkadaki araca ne yapsın? Ufak çarpmada arkadaki adamın hasarı fazla olur eyvallah da büyük bir kazada zaten adam arabaya çarpmış, çeki demiri olsa ne fark eder olmasa ne fark eder? Ne evhamlı adamlarsınız. Daracık bir yüzey alanından darbeyi iletiyormuş. Adam 80km hızla kaza yapmış. Ne daracık yüzey alanından bahsediyorsun yahu? Zaten 80km ile giren adam darbenin Allah'ını yiyecek.

Konu sahibi arkadaş sen de yanlış düşünmüşsün. Çeki demiri seni kurtarmamış. Sana öyle gelmiş. Çeki demiri olmasa da aynı şey olurdu muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

Donanımhaber ahalisi manyak mısınız? Çeki demiri arkadaki araca ne yapsın? Ufak çarpmada arkadaki adamın hasarı fazla olur eyvallah da büyük bir kazada zaten adam arabaya çarpmış, çeki demiri olsa ne fark eder olmasa ne fark eder? Ne evhamlı adamlarsınız. Daracık bir yüzey alanından darbeyi iletiyormuş. Adam 80km hızla kaza yapmış. Ne daracık yüzey alanından bahsediyorsun yahu? Zaten 80km ile giren adam darbenin Allah'ını yiyecek.

Konu sahibi arkadaş sen de yanlış düşünmüşsün. Çeki demiri seni kurtarmamış. Sana öyle gelmiş. Çeki demiri olmasa da aynı şey olurdu muhtemelen.

Durum daha kötü olabilirdi, düşüncem sadece bu aslında.
  • Benim aracın projesinde var ama kendsinde yok...
    Ne can kurtarır ne de can alır..
    Saçma sapan cevap vermiş millet..
    Sanki demir araçtan 10 metre geride çarpma esnasında çeki demirini arkadaki aaca fırlatıyor..
  • çeki demiri o değil ki. servis freni bozuk araçlarda arkadaki aracın öndekine çarpmasını engelleyecek, arızalı aracın çekip götürülmesi esnasında kullanılan gereç..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.