Şimdi Ara

Cehennem - İlahi Komedya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dan Brown'ın Cehennemi'ni okuduktan sonra Dante'nin İlahi Komedya'sını eğer okumamışsa okumak isteyen veya okuyan bitek ben miyim ?

• aklımda okuyacam bi ara ama sıkılırım gıbı gelıyo okursanız bılgılendırın ltfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir506

aklımda okuyacam bi ara ama sıkılırım gıbı gelıyo okursanız bılgılendırın ltfen

Daha yeni aldım çok az okuma fırsatım oldu ama kitabı biraz araştırarak hem Dante'nin hayatını hemde Hıristiyanlık tarihini okursanız daha anlaşılır olur satır arası bir kitap çok değerli bir eser mutlaka okunmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda989

quote:

Daha yeni aldım çok az okuma fırsatım oldu ama kitabı biraz araştırarak hem Dante'nin hayatını hemde Hıristiyanlık tarihini okursanız daha anlaşılır olur satır arası bir kitap çok değerli bir eser mutlaka okunmalı.

Cehennem'den sonra beni de merak sardı ama sıkılırım düşüncesiyle vazgeçtim.Okuyun da haber edin güzelse okuyayım

• quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

quote:

quote:

Cehennem'den sonra beni de merak sardı ama sıkılırım düşüncesiyle vazgeçtim.Okuyun da haber edin güzelse okuyayım

almayı düsünüyorum okuyunca afyonda elden teslim ederim

• quote:

quote:

katılıyorum hocam bencede okunması gereken bi eser o tarz bi kitap ilk kez okuyacagım o yuzden sadece sıkılırmıyım diye bi on yargım var :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

quote:

quote:

almayı düsünüyorum okuyunca afyonda elden teslim ederim

Tamamdır anlaştık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CEHENNEEEEEM EEEVEEEEET!
    5 ay önce açıldı
    Ölüm ve sonsuzluk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cehennem i okumadım onun için iki kitap arasındaki ilişkiyi bilmiyorum ama İlahi Komedya her kitapseverin mutlaka okuması gereken bir kitaptır
  • Dante'nin İlahi Komedya'sını 3 sene önce okumuştum.Dante'nin Beatrice için duyduğu aşk neticesinde cennet,cehennem ve arafa yapmış olduğu dehşetli gezintiyi anlatıyordu eser.Dan Brown'un Cehennem'ini de yakın bir zamanda okumayı planlıyorum.Bu kitapta Dante üzerinde durulmuşsa iyi olacaktır.
  • Dante'de hristiyan bir bakış açısı olduğu için uzak durdum. Bu tarzı sevenler olursa Dante Kulübü romanını da beğenebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

Dante'de hristiyan bir bakış açısı olduğu için uzak durdum. Bu tarzı sevenler olursa Dante Kulübü romanını da beğenebilirler.

Hıristiyanlıkla alakalı bir takım şeyler olması hiç bir okurun okumasına engel değildir bana sorarsanız çok yanlış bir düşünce tarzı.
  • quote:

quote:

Dante'de hristiyan bir bakış açısı olduğu için uzak durdum. Bu tarzı sevenler olursa Dante Kulübü romanını da beğenebilirler.

Hıristiyanlıkla alakalı bir takım şeyler olması hiç bir okurun okumasına engel değildir bana sorarsanız çok yanlış bir düşünce tarzı.

Kimse okumasın demedim veya bunun paralelinde bir şey söylemedim. Dante Kulübü gibi benzer bir kitap da önerdim. Konu Cennet ve Cehennem olunca Dante'nin anlatıkları gerçek dışı şeyler ve bir müslüman olarak saçma buluyor ve okumuyorum. Cennet ve Cehennem ile ilgili doğru bilgiyi Miraç hadisesinden öğrenirim. Bu bireysel tercihimdir, buna yanlış diyemezsiniz. Dante'nin anlattığı fantastik alem (?) benim öğrediklerimle çelişiyorsa ve ben okurken rahatsız oluyorsam tercih etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Kimse okumasın demedim veya bunun paralelinde bir şey söylemedim. Dante Kulübü gibi benzer bir kitap da önerdim. Konu Cennet ve Cehennem olunca Dante'nin anlatıkları gerçek dışı şeyler ve bir müslüman olarak saçma buluyor ve okumuyorum. Cennet ve Cehennem ile ilgili doğru bilgiyi Miraç hadisesinden öğrenirim. Bu bireysel tercihimdir, buna yanlış diyemezsiniz. Dante'nin anlattığı fantastik alem (?) benim öğrediklerimle çelişiyorsa ve ben okurken rahatsız oluyorsam tercih etmem.

Benim demek istediğim şey önyargı yani siz ilk yorumunuzda saçma bulduğum için okumuyorum deseydiniz tamam ama siz Hıristiyanlıkla alakalı olduğu için uzak durdum dediniz ben onu yanlış buluyorum.Zaten bu dini değil edebi bir eserdir Dante yeri geldiğinde kendini sürgün edenlerden yeri geldiğinde aşık olduğu kadından bahsetmiştir Cennet Cehennem tasviri bu kadar düz değildir İlahi Komedya'da.Düz derken demek istediğim dini manasındaki gibi direkt olarak kullanılmamıştır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim demek istediğim şey önyargı yani siz ilk yorumunuzda saçma bulduğum için okumuyorum deseydiniz tamam ama siz Hıristiyanlıkla alakalı olduğu için uzak durdum dediniz ben onu yanlış buluyorum.Zaten bu dini değil edebi bir eserdir Dante yeri geldiğinde kendini sürgün edenlerden yeri geldiğinde aşık olduğu kadından bahsetmiştir Cennet Cehennem tasviri bu kadar düz değildir İlahi Komedya'da.Düz derken demek istediğim dini manasındaki gibi direkt olarak kullanılmamıştır.

Tabi ki düz betimleme yapmamıştır öyle olsaydı klasikleşmezdi. Evet edebi bir eserdir fakat dini boyutunun olmadığı iddia edilemez. Cennete vs. betimlemelerindeki sözcelemeler ve göndergeler bilinen Cennet vs. yerlere yöneliktir. Aşkı doğrultusunda yaşadıklarında uzam gönderici eyleyen olmuştur ve yukarıda da yazdığım gibi Cennet ve Cehennem'in dini ve mitlerle yeniden sunumudur. Okuyup okumamak ve beğenip beğenmemek bireyseldir. Ben sadece tercihimin nedenini ifade etmeye çalıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dante mi, uu. Adam her kelimesiyle üç beş göndermeyi birlikte yapmış, zaten yazım şeklinin türkçeye uyarlamaya çalışılmasıyla da tuhaf bir şey oluşturulmuş. Zorlama kafiyeler yüzünden okumakta zorluk çekebilirsiniz. Özellikle oğlak yayınlarında bu sorun var. Bazı yerleri çok iyi kafiyelendirilmiş orası ayrı. Büyük bir tarih bilgisine, yanında felsefi bilgisine sahip değilseniz hiç girişmeyin. He bir de mitoloji bilginizin olması lazım ki bazı filozofların (felsefi bilginin gerekliliği burada) bazı mitolojik karakterlerle olan bağlarına değiniliyor. SAdece yunan mitolojisinden de yararlanılmıyor, türlü mitolojilere gönderme var ve sahiden de iyi bir Hıristiyan tarihi anlatımı var. Okuyacaksanız iki kere düşünün, üç kere bilgilenin ve sonra okuyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: nanİHlal

Dante mi, uu. Adam her kelimesiyle üç beş göndermeyi birlikte yapmış, zaten yazım şeklinin türkçeye uyarlamaya çalışılmasıyla da tuhaf bir şey oluşturulmuş. Zorlama kafiyeler yüzünden okumakta zorluk çekebilirsiniz. Özellikle oğlak yayınlarında bu sorun var. Bazı yerleri çok iyi kafiyelendirilmiş orası ayrı. Büyük bir tarih bilgisine, yanında felsefi bilgisine sahip değilseniz hiç girişmeyin. He bir de mitoloji bilginizin olması lazım ki bazı filozofların (felsefi bilginin gerekliliği burada) bazı mitolojik karakterlerle olan bağlarına değiniliyor. SAdece yunan mitolojisinden de yararlanılmıyor, türlü mitolojilere gönderme var ve sahiden de iyi bir Hıristiyan tarihi anlatımı var. Okuyacaksanız iki kere düşünün, üç kere bilgilenin ve sonra okuyun.

Hakikaten de kitabın çevirisinde çok sorunlar var.Kafiyeleri de zorlama yapmışlar.Ben çeviriyi hiç beğenmemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

quote:

Orijinalden alıntı: nanİHlal

Dante mi, uu. Adam her kelimesiyle üç beş göndermeyi birlikte yapmış, zaten yazım şeklinin türkçeye uyarlamaya çalışılmasıyla da tuhaf bir şey oluşturulmuş. Zorlama kafiyeler yüzünden okumakta zorluk çekebilirsiniz. Özellikle oğlak yayınlarında bu sorun var. Bazı yerleri çok iyi kafiyelendirilmiş orası ayrı. Büyük bir tarih bilgisine, yanında felsefi bilgisine sahip değilseniz hiç girişmeyin. He bir de mitoloji bilginizin olması lazım ki bazı filozofların (felsefi bilginin gerekliliği burada) bazı mitolojik karakterlerle olan bağlarına değiniliyor. SAdece yunan mitolojisinden de yararlanılmıyor, türlü mitolojilere gönderme var ve sahiden de iyi bir Hıristiyan tarihi anlatımı var. Okuyacaksanız iki kere düşünün, üç kere bilgilenin ve sonra okuyun.

Hakikaten de kitabın çevirisinde çok sorunlar var.Kafiyeleri de zorlama yapmışlar.Ben çeviriyi hiç beğenmemiştim.

İtalyanca aslına benzetmeye çalışmışlar, oradaki kafiye dizisini tutturmaya çalışmışlar ama bunu Türkçe'de yapmaya çalışınca ortaya böyle abuk bir durum çıkmış Başka yayınevlerinin İlahi Komedya'larına da baktım, daha berbatlar... Yine okuyacaklar için en iyisi Oğlak...

• Lise sonda oda yayınlarının düz yazı şeklindeki çevirisini almıştım, cehennem kısmından baya etkilenmiştim araf fena değildi cennet ise sıkıcı gelmiş ve sonlara doğru bırakmıştım. bu sene oğlak yayınları basımını indirimde görünce aldım ve bayadır okuyorum. şu an cennetin ortalarındayım. şiir şeklindeki çeviri en doğru seçim olmasına rağmen bence anlatımı düzyazıdaki kadar akıcı değil. kaldı ki bir şiirin başka bir dile çevrilebilmesi zaten şaibeli bir iş. şekil olarak biraz zor bir kitap yani. içerik olarak ise Dante'nin anlatım tarzı hep dolaylı olarak mitolojik karakterler üzerinden yürüyor. yani dipnotlar hayati önemde. oğlak yayınları baskısı çok başarılı bu konuda. öyle ki komedyanın kendisi yerine dipnotları okumak daha ilgi çekici bence. ben bu kitabı neden okuyorum? çünkü genel kültür -özellikle mitoloji ve tarihte- kazanmak için çok ideal bir kitap olduğunu düşünüyorum. yoksa kitabın kendisi beni pek etkilemedi, Dante'nin evren algısı çok basit ve yetersiz kanaatimce. Sanatını ise bilemem, onu değerlendirebilmek için İtalyanca bilmek gerek. çocukluk aşkı Beatrice'yi azize yapması, kendi kafasına göre sahısları cehenneme cennete dağıtması, kendine de torpil geçmesi falan bence çok yüzeysel bir davranış. tabi yazıldığı tarih dikkate alınmalı ve bir de etkileyici hayal gücü...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

Lise sonda oda yayınlarının düz yazı şeklindeki çevirisini almıştım, cehennem kısmından baya etkilenmiştim araf fena değildi cennet ise sıkıcı gelmiş ve sonlara doğru bırakmıştım. bu sene oğlak yayınları basımını indirimde görünce aldım ve bayadır okuyorum. şu an cennetin ortalarındayım. şiir şeklindeki çeviri en doğru seçim olmasına rağmen bence anlatımı düzyazıdaki kadar akıcı değil. kaldı ki bir şiirin başka bir dile çevrilebilmesi zaten şaibeli bir iş. şekil olarak biraz zor bir kitap yani. içerik olarak ise Dante'nin anlatım tarzı hep dolaylı olarak mitolojik karakterler üzerinden yürüyor. yani dipnotlar hayati önemde. oğlak yayınları baskısı çok başarılı bu konuda. öyle ki komedyanın kendisi yerine dipnotları okumak daha ilgi çekici bence. ben bu kitabı neden okuyorum? çünkü genel kültür -özellikle mitoloji ve tarihte- kazanmak için çok ideal bir kitap olduğunu düşünüyorum. yoksa kitabın kendisi beni pek etkilemedi, Dante'nin evren algısı çok basit ve yetersiz kanaatimce. Sanatını ise bilemem, onu değerlendirebilmek için İtalyanca bilmek gerek. çocukluk aşkı Beatrice'yi azize yapması, kendi kafasına göre sahısları cehenneme cennete dağıtması, kendine de torpil geçmesi falan bence çok yüzeysel bir davranış. tabi yazıldığı tarih dikkate alınmalı ve bir de etkileyici hayal gücü...

Aynen bende şu anda oda yayınlarının düz yazı halindeki kitabını okuyorum şiirde kafiye vs. çok zorlama olduğunu öğrendiğim için pek okuyasım gelmedi şiir halinde ama bence Dante'nin Cennet Cehennem tasvirleri ve anlatışı kendi hayatını,ceza çekmesini düşündüğü kişileri ve davranışları anlatması bir nevi,gerçekten Cennet ve Cehennem'i tanımlamıyor sizin de öyle düşündüğünüzü zannetmiyorum ama Dante'nin algısı vs.konusundaki yorumlarınızla bir alakası yok yazdıklarımın.

• Maxime Chattam Kötü Ruh dün akşam bitirdim kitabı . kitap da katil cinayetleri Dante nin İlahi Komedya kitabin dan etkilenerek cinayetleri işliyor. Ben merak ettim kitabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.