Şimdi Ara

CD ve DVD'nin tam olarak Türkçe karşılığı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: KillForYou!

DVD'nin ilk çıktığı zamani üretim amacı kaliteli video göstermiyid.Sonraları bu medyaya veri de yazılmak istendi.DVD Digital Video Disc'in kısaltmasıdır.

DVD = Digital Versalite Disc
  • @Yazılımcı Online; sana bu konuda katılıyorum, haklısın
    @suslu76;
    @nJOY ; hadi CD'yi yazdık diyelim, okurken de okunabilir medya mı olacak
    @CWaRRioR; estağfirullah ne kusuru, zaten amacımız burada sohbet etmek değil mi ?
    @Hirotaro;
    @>OnuR<; Aslında bu işi yapan bir program yok, ufak bir .ini dosyası ile istediğini yapabilirsin... Ama basit bir animasyonu yapmak istersen, Swish önerimdir
    @mad skillz;
    @ilhan_28; Bilgi için teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: ilhan_28

quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

DVD'nin ilk çıktığı zamani üretim amacı kaliteli video göstermiyid.Sonraları bu medyaya veri de yazılmak istendi.DVD Digital Video Disc'in kısaltmasıdır.

DVD = Digital Versalite Disc

heh bende bunu demek için mesaj atacaktım.

sadece video için kullanılmıyor ondan digital versatile disc
  • quote:

Orjinalden alıntı: outlaw

@Yazılımcı Online; sana bu konuda katılıyorum, haklısın
    @suslu76;
    @nJOY ; hadi CD'yi yazdık diyelim, okurken de okunabilir medya mı olacak
    @CWaRRioR; estağfirullah ne kusuru, zaten amacımız burada sohbet etmek değil mi ?
    @Hirotaro;
    @>OnuR<; Aslında bu işi yapan bir program yok, ufak bir .ini dosyası ile istediğini yapabilirsin... Ama basit bir animasyonu yapmak istersen, Swish önerimdir
    @mad skillz;
    @ilhan_28; Bilgi için teşekkürler

• Konuyu tekrar gözden geçirdim de çok yaratıcı fikirler ortaya atılmış. Acaba devamı gelir mi?
  • tdk nın çevirdiği kelimeler var ve çokta kötü değiller yoğun disk ve sayısal görüntü diski demenin nesi kötü anlayamadım eğer kimse anlamaz diyorsanız o ayrı ama yerleşirse gayet güzel çeviriler
  • sidi dividi
  • anlamlı olarak çevirirsek cd'yi "yoğunlaştırılmış disk" diyebiliriz

dvd (digital versatile disc) "yoğunlaştırılmış katmanlı disk" olabilir ya da "yoğunlaştırılmış sıkıştırılmış disk"

belki çok absürd gelebilir ama bundan farklı anlamlandırmak çok zor :-/
  • Yoğun Teker
  • quote:

Orjinalden alıntı: ae_

tdk nın çevirdiği kelimeler var ve çokta kötü değiller yoğun disk ve sayısal görüntü diski demenin nesi kötü anlayamadım eğer kimse anlamaz diyorsanız o ayrı ama yerleşirse gayet güzel çeviriler

Haklısınız. Aslında kullanmamız gerek bu fakat günlük hayatta şu an için kullanımı biraz saçma olur diye düşünüyorum. Bir film kiralamaya gittiğinizde

quote:

-abi yüzüklerin efendisinin sayısal görüntü diski var mı?
    + ???

böyle dialoglar yaşanır herhalde. Umarım yakın zamanda dilimize bu çeviriler yerleşir.

@noob01

@yMch! bu konuda hemfikirim ama yaygınlaşması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 26 Ağustos 2007; 0:42:34 >

• CD: Bilgili Döner Teker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 26 Ağustos 2007; 1:06:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.