Şimdi Ara

CD/DVD rom çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam. Aspire 5520g laptopum var. Tam emin olmamakla birlikte vmware workstation programını kaldırdıktan sonra cd romum çalışmamaya başladı. CD romu açabiliyorum, cd takıp kapatınca optik lensin sesi geliyo fakat okumaya geçmiyo. Windows xp kullanıyorum, aygıt yöneticisindede gözükmüyo fakat driver robot isimli bi programla sürücüleri tarattığımda optiarc marka dvd romu buluyo. Bios menüsünde ayar yapmak için bi yer yok, en fazla yapabiliceğim default ayarlara getirmek oldu ama buda çözüm olmadı. Sistem geri yükleme yaptım oda işe yaramadı. Usb diske ubuntu kurup formatlıyım dedim ama usb diskim olmadığı için unetbootin programıyla flash bellek yerinede geçen ipoda kurdum. Biostan 1. aygıtı usb hdd yaptım ama ipoduda görmüyo. Sorunu bulamadım yardım lütfen

CD/DVD rom çalışmıyor
     CD/DVD rom çalışmıyor

Edit: Biosu v1.33 e yükselttim hala aynı.

2. Edit: Bi yerden usb bellek bulup ubuntu ile format atmayı başardım. Bu son umudumdu Yine düzelmedi. Teknik servise götürmek istemiyorum aslında. CD romun anakart bağlantısını söküp taksam nasıl olur Tabi oraya nasıl ulaşıcam bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 11 Kasım 2009; 0:11:30 >

• Yardım lütfen !
  • quote:

l2aven
    Selam. Aspire 5520g laptopum var. Tam emin olmamakla birlikte vmware workstation programını kaldırdıktan sonra cd romum çalışmamaya başladı. CD romu açabiliyorum, cd takıp kapatınca optik lensin sesi geliyo fakat okumaya geçmiyo. Windows xp kullanıyorum, aygıt yöneticisindede gözükmüyo fakat driver robot isimli bi programla sürücüleri tarattığımda optiarc marka dvd romu buluyo. Bios menüsünde ayar yapmak için bi yer yok, en fazla yapabiliceğim default ayarlara getirmek oldu ama buda çözüm olmadı. Sistem geri yükleme yaptım oda işe yaramadı. Usb diske ubuntu kurup formatlıyım dedim ama usb diskim olmadığı için unetbootin programıyla flash bellek yerinede geçen ipoda kurdum. Biostan 1. aygıtı usb hdd yaptım ama ipoduda görmüyo. Sorunu bulamadım yardım lütfen

Edit: Biosu v1.33 e yükselttim hala aynı.

2. Edit: Bi yerden usb bellek bulup ubuntu ile format atmayı başardım. Bu son umudumdu Yine düzelmedi. Teknik servise götürmek istemiyorum aslında. CD romun anakart bağlantısını söküp taksam nasıl olur Tabi oraya nasıl ulaşıcam bilemiyorum.

Programla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyordum ki zaten siz format attıktan sonra bile aynı sorun ile karşı karşıya kalmışsınız.
    Bende Acer 5520g modelini kullanıyorum.Isınma problemini geçtim,bu aralar DVD-Rom umda bir sorun var.Herhangi bir Cd okuması yaparken DVD okuyamıyor.Ayrıca Rom un hareketinde bir sorun yok.Cd yi hemen okuyor fakat DVD taktığım süre zarfında içeride DVD zorlanıyormuş gibi,değişik bir ses çıkartıyor.Ve okumadığı gibi Bilgisayarım ın yanıt vermemesine neden oluyor.Daha önceleri DVD taktığımda boş olarak görüyordu.Bir kaç DVD den birini hanca okuyabiliyordu.Ama şimdi hiç okuyamıyor.Bir yerde,sorunun DVD soketinin içerisinde bulunan bir civatanın gevşemesinden ve Rom un tozlanmasından kaynaklandığını,Rom un çıkartılıp,varsa gevşeyen vidasının sıkılıp,temizlenmesinden sonra tekrar takılması gerektiğini ve bu adımlardan sonra sorun kalmayacağını okudum.Fakat kendime güvenemediğim için böyle bir işe kalkışmadım.Bende teknik servise göndermek istemiyorum.En son gönderdiğimde 30 iş gününü tam anlamıyla kullandılar.

Ama şöyle bir durum daha var.Bir arkadaşımında DVD Rom u arıza yapmıştı.O sadece Rom u laptoptan cıkartıp,servise götürdü.Yani laptop unu vermedi.Zaten DVD Rom un olup olmaması bir şeyi değiştirmeyecekti.Servis Rom unun arızasını düzelttikten sonra teslim aldı ve sorunu düzeldi.Sizde böyle birşey yapabilirsiniz.Ama dediğim gibi Rom un çıkartılmasında benim gibi kendinize güvenemiyorsanız bence işin ehline yaptırın derim

İnş yardımcı olabilmişimdir
    Saygılarımla

• Cevabınız için teşekkürler. Sorun bana göre donanımsal değil biostan cd rom aygıtı inaktif duruma geçti bence vmware programının yüzünden. Bios izin verse düzelicekte malesef hiç ayar yapmaya izin vermiyo. Ne yazıkki teknik servis yolu göründü bana
  • Belki biraz saçma gelicek ama Sistem Geri Yükleme yi denediniz mi ? Eğer geri yükleme ile sistem,Vwware programını tekrar kurulu hale getirirse,belki ordan ayarları değiştirebilirsiniz.Fazla vwware den anlamam ama yeni bir sanal işletim sistemi kurulduktan sonra,CD-Rom ayarını ,Devices menüsünden bulup üzerine çift tıkladıktan sonra "Use Pyhsical Drive" seçeneğini işaretlememiz gerekiyor.Yani ana işletim sistemimiz ile sanal işletim sistemimizin CD-Rom u ortak kullanması gerektiğini belirtiyoruz.Ayrıca "Connect at power on" seçeneği bilgisayarın her başlangıcında yukarıda belirttiğim ayar ile çalışacağı anlamına gelir.Yani "Use Physical Drive" seçeneğini save lemek gibi birşey.O yüzden onu da işaretlemek gerekiyor.Eğer hatam var ise kusuruma bakmayın
    Saygılarımla
  • Evet sistem geri yüklemeyi denemiştim işe yaramamıştı. Şuanda sadece ubuntu kurulu. Vmware in linux için olanını kurmaya çalıştım hata verdi yüklemenin sonunda. Bugün teknik servisi aradım, birazdan müşteri temsilcisine bağlanıcaksınız cümlesini duymaktan başka birşey olmadı. 50 kere aradım bi bağlanamadık temsilciye. 2007 aralık gibi almıştım laptopu garantimin bitmemiş olması lazım ama yinede bi sorayım diyorum servise gitmeden önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolg3z3r

şigudi şingangan de de de delllüüüğ hibudiii memaaak

DH botu heralde bu error vermiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD-ROM yerine HDD Takmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: l2aven

quote:

Orijinalden alıntı: yolg3z3r

şigudi şingangan de de de delllüüüğ hibudiii memaaak

DH botu heralde bu error vermiş.

• rapid share çok onoktaç'lik yapıyo artık nerden müzik indircez, diye soranlar varmı ? varsaa cevap

bide şu video'yu izle jamal :http://www.youtube.com/watch?v=nG_Nwp0wZc0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Narrator -- 11 Kasım 2009; 22:40:29 >
  • Uğur Çakır Arkadaşım civata sıkma işini nerden okudun, hatırlıyorsan yazabilirmisin, benim dvd rom da bazı dual dvd leri okumuyor. Servise göndermek istemiyorum. Nasıl yapıldığı görürsem kendim yapabilirim.
  • quote:

Uğur Çakır Arkadaşım civata sıkma işini nerden okudun, hatırlıyorsan yazabilirmisin, benim dvd rom da bazı dual dvd leri okumuyor. Servise göndermek istemiyorum. Nasıl yapıldığı görürsem kendim yapabilirim.

Vallahi nerede okuduğumu hatırlamıyorum.Bu problemi çözebilmek için bir sürü site gezdim.Birinde görmüştüm ama sadece "içinde bir vida gevşemiştir,onu sıkın" yazıyordu,yani herhangi bir görsel anlatım bulunmuyordu
    Benimde başlarda bazı dvd leri okuyordu,bazılarını okumuyordu.Sonra hiçbir dvd yi okumamaya başladı.Normalde driver ını firmware ile update edebiliriz ama sorunu çözeceğini sanmıyorum.Bence sorun şundan dolayı olabilir.Optik okuyucu mercekte kayma olabilir yada toz birikmiştir yada içerisinden herhangi bir parça (vida vb) gevşemiş olabilir.Ben kendime güvenemediğim için herhangi bir müdahale yapmak istemedim.Servise bende göndermek istemiyorum,30 iş gününü tam anlamıyla kullanıyorlar çünkü.Ama bu sorun düzelmezse ve garantide biterse elimizde kalabilir Rom.O yüzden bence göndermek gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcakir

quote:

Uğur Çakır Arkadaşım civata sıkma işini nerden okudun, hatırlıyorsan yazabilirmisin, benim dvd rom da bazı dual dvd leri okumuyor. Servise göndermek istemiyorum. Nasıl yapıldığı görürsem kendim yapabilirim.

Vallahi nerede okuduğumu hatırlamıyorum.Bu problemi çözebilmek için bir sürü site gezdim.Birinde görmüştüm ama sadece "içinde bir vida gevşemiştir,onu sıkın" yazıyordu,yani herhangi bir görsel anlatım bulunmuyordu
    Benimde başlarda bazı dvd leri okuyordu,bazılarını okumuyordu.Sonra hiçbir dvd yi okumamaya başladı.Normalde driver ını firmware ile update edebiliriz ama sorunu çözeceğini sanmıyorum.Bence sorun şundan dolayı olabilir.Optik okuyucu mercekte kayma olabilir yada toz birikmiştir yada içerisinden herhangi bir parça (vida vb) gevşemiş olabilir.Ben kendime güvenemediğim için herhangi bir müdahale yapmak istemedim.Servise bende göndermek istemiyorum,30 iş gününü tam anlamıyla kullanıyorlar çünkü.Ama bu sorun düzelmezse ve garantide biterse elimizde kalabilir Rom.O yüzden bence göndermek gerekiyor

Dvdromu kasaya sabitleyen vidayi kastetmiş olmalı. Laptopu ters çevirin, alt kısmında dvdromun olduğu bölgede hiç bir kapağın yanında bulunmayan bir vida vardır. Onu bir kontrol edin derim eğer sorun oradaysa.

• Acer'a ulaşmak mümkün değil. Telefon ederim açan olmaz, mail atarım cevap veren olmaz. Daha da acer almam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.