Şimdi Ara

CD-DVD Arşivi için program aranıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır bilgisayar kullanıyorum.Elimde tam sayısını bilmesem de yaklaşık 200 CD 300 DVD var. Özellikle film DVD leri için bir arşivleme programı arıyorum. CD içinde neler olduğunu,hangi numaralı CD de olduğunu gösterse birde kategori olarak gösterse yeterli.

Örnek verecek olursam : 1 DVD genelde 6 Divx film alır. Bunları hepsi ayrı klasörlerde İngilizce ve Türkçe altyazılarla beraber DVD ye kopyalayarak arşivledim. Bu CDlerin üstüne de Divx 004 gibi numaralar yazdım. Bu program bana örneğin Godfather filmi hangi cd de gösterebilsin istiyorum.

Biraz araştırdım yerli ve yabancı birçok program buldum. Bunlar arsivtakip1.05 ,CDlyse, Ant movie catalog ve CD arşiv. Bunlardan yalnız CDlyse aradığıma yakın bir program ama tüm CD leri CD-ROM a koymak gerekli.Ki bu kadar çok CD söz konusu olunca bu bir hafta zaman alacak bir iş.

Excel kullanmayı unutmasam basit bir programcık yapardım ama kafa işte.kullanmayınca gidiyo(yapılabildiğini hatırlıyom yapmayı unuttum)Zaten OpenOffice'e geçtim uyum aşamasındayım

Elinde olan,gören,bilen,kullanan varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Merak eden için CDlyse linki >burada<

• evet öyle bir program vardı 2yada 3 ay öncesinin pcnet dergisindeki cdlerde olsa gerek
    adını maalesef hatırlamıyorum

Smart CD Catalog
    http://www.smartcdcatalog.com/

CD Catalog Expert
    http://www.zero2000.com/cd-catalog-expert/index.html

Not: Bu tür programlar sadece divx odaklı olmadıkları için, daha sağlıklı arama sonuçları verebilmek adına, mecburen tüm CD/DVD'lerini taramaları gerekiyor. Örneğin videoların codec bilgilerini, ekran görüntülerini de kataloğa ekleyebiliyorsun. DVD'ler içindeki dosya sayısı az olduğu için tarama fazla sürmez (1 sn.).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menesc -- 4 Aralık 2007; 1:32:17 >

• Where İs İt güzel bir program ama tam istenildiği gibi böyle katalogları ayarlayamadım. Mesela; bir DVD'deki dosyayı bir başka kataloğa ekleyemiyorum ille de üst dosyaları da gösteriyor. İç içe girip bakmak vs... gerekiyor.

Mesela; DVD'min adı MP3 diyelim. Bunun içerisinde MP3 diye bir klasör olsun, onun içinde de Türküler diye bir klasör olsun, daha önceki arşivlerimden birisine bu klasörün içerisindeki Kahramanlık Türkülerini eklemek istiyorum fakat bunu yapamıyorum. İnş. açıkça yazabilmişimdir.
  • Eğer DVD medyayadaki MP3 klasörüne başka mp3 klasörleri eklediysen (Çoklu oturum DVD yazarak) ve kataloğunu güncellemek istiyorsan, güncelleme yaptığın DVD'yi sürücüne yerleştir, WII'deki DVD'ye sağ tıkla, "Update Disk Image" e tıkla, DVD tekrar taranacak ve yeni eklenen(DVD'ye yazdığın) klasörler kataloğa eklenecek. Yani önce DVD'yi yazacaksın, daha sonra kataloğu güncelleyeceksin.

Eğer DVD1 deki bir klasörü, DVD2'ye taşımak istiyorsan bu mümkün değil, hem de manasız (DVD içinde olmayan bir klasörü, DVD'de varmış gibi göstermek istiyorsan.)

Bir katalogdan diğerine sadece medya taşıma olabiliyor.
  • İlginize teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz programların hiçbiri ücretsiz değil.Süre kısıtlaması da arşiv yapan biri için pek işe yaramayacağından sadece deneyip işimi görürse ilacını aramaya karar verdim.bulamazsak ta CDlyse işimi görecek artık. Whereisit de CDlyse gibi medyayı okuyarak içindekilerin listesini çıkardı. Arayüz güzel ama ücretsiz değil işte. Sanırım CDlyse hem ücretsiz hemde hepsinden güzel olcak :) Tavsiye ederim.
    Arşiv İçin HDD Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı şekilde bende de yüzlerce CD ve DVD birikti...bu yazılımlar çok işime yarayacak...teşekkürler

Mekanın, Cennet'in en Mavi'si olsun büyük üstad

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.