Şimdi Ara

CBF 250 HAKKINDA BİLDİKLERİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şuan bir scooterım var, öncesinde de ybr 125 im vardı, yani her iki türlü motosiklet kullanma tecrübem var.
    125 lik scooter hem güçsüz, hem de (jantların küçük çaplı olmasından dolayı) güvensiz geliyor.
    Gerek uzun yola gerekse yoldan bazen çıkmaya (kaldırım-toprak vb yol dışı kullanım) uygun bir motosiklet almak istiyorum.
    Fiyat, yedek parça, bakım maliyeti, dizaynı, yeteri derecede performansı, makul yakıt tüketimi ve kullanım kolaylığı açısından bana uygun olan (ayrıca boyum1.70) cbf 250 diye düşündüm.
    Bu motosikleti hiç kullanmadım, bir arkadaşım da yok bilgi alabileceğim.
    Bu yüzden, bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlardan bu motosiklet hakkında fikir ve yorum istiyorum.
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrim1972 -- 21 Ocak 2008; 23:00:15 >

• öncellikle selamlar.
    Tercih olarak güzel.

katalogta verilen yakıt miktarı 100/4.5 litredir
    bildigim kadarıyla 20 hp , ancak model olarak cok yakın olan twister 24hp eger aralarında cok bir fiyat farkı yoksa twisteri secmen hayrına olacaktır.
    Bir arkadasımın motorsikletini kullandım. Kalkısı gidişi güven verici. Yapısı güclü, hız konusunda zorlanmadan 135km/h ama arkadas 155km/h yaptıgını söyledi.

Servis olarak Hondayı tartısmanın bir manası yok ancak parca fiyatları konusunda hondanın 100cc üzeri motosikletlerinin yedek parcaları pahalıdır. servis konusunda da genel bakım ücretleri var ancak sen mutlaka motorsikleti almadan bir danıs konus en ince ayrıntısına kadar sor.
    Boy olarak ben biraz sırıttım ama benım boyum 1.95 yani sende herhangi bir sorun olacagını düşünmüyorum.
    Eger aklında soru işareti olan baska bir yer varsa cekinmeden söyleyebilirsin bende bildigimi paylasırım.
    Yanlış degindigim bir nokta varsa şimdiden özür dilerim.

• bende honda almayı düşünüyorum

ilk motorum olacağı için cbf 150 bakıyorum

boy 185 umarım fazla sırıtmaz

ama asıl hedefim cbf500
  • Arkadaşlar cbf250 kullanan tanıdığım bi arkadaş var bayan, gayet memnun hatta İzmir'e de gitmiş gelmiş. Yani tipi hoşunuza gidiyorsa gayet kullanışlı bi motor olur içiniz rahat alabilirsiniz..
  • Zaten hondanın öyle problemli bir modelini görmedim hiç tek dez avantajı fiyatları cok yüksek hele 250 den sonra fiyatlar birbirine oldukca yaklasıyor.
  • oooo sahinoz, yine karşılaştık, bakıyorum -yarbay- olmuşsun::)
    seninle yamaha xt660 hakkında konuşmuştuk burada hatırladın mı bilmiyorum.
    neyse, sıfır km 250 ler pahalı geldi, ikinci el bana daha çok uyuyor.
    ama işte, şu bendeki cygnus125 liği bi satayım, ondan sonra üstüne bişeler koyup alırım herhalde.

quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Arkadaşlar cbf250 kullanan tanıdığım bi arkadaş var bayan, gayet memnun hatta İzmir'e de gitmiş gelmiş. Yani tipi hoşunuza gidiyorsa gayet kullanışlı bi motor olur içiniz rahat alabilirsiniz..
  • Hatırladım tabi Valla muhabbet ediyoruz rütbe de artıyor onun bir önemi yok zaten. CBF250, XT660 gibi azgın olmasa da ulaşım için gayet güzeldir.

Ben de bu arada bi tane kendi yaşımda KX125 aldım piste gidebildiğim vakitler uçuşuyoruz bakalım. Yaza doğru babamı zorlayıp bi tane Derbi GPR125R almak istiyorum ama aldırabilirsem tabi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50cc motor hakkında tavsiye
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sahin GPR125R lede uçuşmazsınız degil mi :P en azından pistte. Otobanlar senin olsun.
  • Eheh yok otobanlar değil de bol virajlı keyifli yollar bizim olsun eğer alabilirsem tabi..
  • nasıl fiyatları ? yani egr 250 lik ile arasında pek fark yoksa 250 lik almak daha mantıklı olmaz mı ?
  • Sıfırı 7000YTL. 250'lik dediğin nedir scooter'ı mı diyorsun?
  • hayır ya gt250 r dan bahsediyorum, görüntüsü falan cok güzel eh marka olarakta kendini kanıtlamıs sanırım. Aralarında cok bir fiyat farkı var mı yok mu bilmiyorum yalnız.
  • Çok beyendin galiba motoru almayamı gittin nedir ? sesin solugun kesildi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ns

Çok beyendin galiba motoru almayamı gittin nedir ? sesin solugun kesildi

bencede almaya gitti
    :D

cbf250 disinda 1-2motor havada ucusmus
    benimbildiklerim cbf brezilya uretimli yani brezilya malı

derbi hakkında bir sigorta yuvası var bos onu takınca bg gucu artiyor. avrpa normlarını korumak icin motoru boyle yapmislar
    oraya koyacaginiz sigorta farklı bir atesleme sistemini devreye sokuyor ve avrupa normlarının ustunde egzos emisyonu :D alıyor
    tek duydugum yedek parca sıkıntılı.

bir arkadasta sanirim hyosung 250den bahsetmis ama tam anlayamadim
    zaten bircok insanin tercih ettigi, uygun fiyatı yuzunden cabuk taninan birdolu kullanicisi olan guzel motor :D

cbf250 daha once yamaha ybr kullanmissin zaten arkadasim dedigine gore onun biraz motoru guclusu baska bir farki yok..
    parca fiyatlarida cok pahalı aman dikkat
    ybr-cbf150 yedek parca fiyatları ile ayni bulamazsın

• quote:

Orjinalden alıntı: Ns

Çok beyendin galiba motoru almayamı gittin nedir ? sesin solugun kesildi

Yok ya sınavım vardı yattım uyudum Hyosung GT250'yi biliyorum da hem ağır, hem wheelbase'daha uzun, hem güç olarak benzer, hem de tip olarak daha normal. Yani Derbi hem hafif ve kıvrak, hem görüntü çok estetik hem de 30hp'lik azgın bi 2t motoru var.. Alsam Derbi alırım yedek parça da lazım olursa o zaman düşünürüz ya ne diyeyim

• Anladım sen Derby i beyeniyorsun. Parca konusu problem cıkartır, ama distirübütör parca saglamak zorunda kavga dövüş bişiler yapılabilir.
  • Açıkçası motoru Yamaha olduğu için içim bi derece rahat, çünkü grenaj haricinde pek parçaya ihtiyaç olmaz, düşmezsen ona da olmaz
  • Abi motor kullanıp düşmezsen diye hesap yapılmaz ki Ama grenaj konusunda da merak etme en kötü ihtimalle onun kopyası bir çinli vardı parcaları da muhtemelen uyar. Ama 7.000 Fazla gibi 2. el piyasası daha aktif bir motor secersen satarken daha rahat edersin gibi geliyor. Sonucta gideceksin. Ya da 2. el bir Xt660 alırsın.(fiyatları hakkında cok bilgim yok)
  • İkinci el çok güzel bi tane var Yoshimura egzozlu Zero Point siyah camlı ve CBR600F lastikli 6500YTL, biraz indirsen onu alırsın mis gibi de motor.

Ya XT660 sürdüm eğitimde güzel motor ama benim kalıbıma göre biraz ağır, yani ben şöyle kendimi üzerinde daha hakim hissedeceğim daha kıvrak, hafif, yere yakın bi motor istiyorum çünnkü zaten yerden yüksek olanı pistte beni bekliyor

Ha bi de ailem 2.el olayına pek sıcak bakmıyor, o yönden de sıkıntı oluyor problem çıktığında destek olacak yere al işte aldın ikinci eli çek cezasını tavırlarına giriyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 26 Ocak 2008; 20:13:23 >
  • Anladın. Senin işin gercekten zor Sen iyisi paranı biriktir, sonra al motoru , senin için bir organizasyon kuralım sen dersin bana cekilişten cıktı bu diye bedava olunca ses cıkartmazlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.