Şimdi Ara

Mondial 150 ZAT almayı düşünüyorum. Nasıl bir motor önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
59.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mondial 150 zat almayı düşünüyorum 2. el. Motorun yanına gidince sorun olup olmadığını nasıl anlarım? Yağ akması falan... 2. el almayı düşünüyorum. Bugün beylikdüzü'ne geçeceğiz arkadaşla 2 tane motor var onlara bakacağız. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mondial 150 ZAT: Motor Önerileri

Mondial 150 ZAT'ı satın almayı düşünüyorsanız, motor seçimi önemli bir karardır. Karar vermeden önce aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurmalısınız:

Kullanım Amacınızı Belirleyin

Mondial 150 ZAT'ı öncelikle şehir içi kullanım için mi yoksa uzun yolculuklar için mi kullanacaksınız? Şehir içi kullanımlar için daha küçük, daha hafif bir motor daha uygun olabilirken, uzun yolculuklar için daha güçlü, daha dayanıklı bir motora ihtiyacınız olabilir.

Bütçenizi Belirleyin

Motor seçenekleri farklı fiyat aralıklarında mevcuttur. Bütçenizi belirlemek, seçimlerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır.

Teknik Özellikleri İnceleyin

Motorun beygir gücünü, torkunu ve yakıt verimliliğini karşılaştırın. Bu özellikler, sürüş performansınızı ve yakıt maliyetlerinizi etkileyecektir.

Güvenilirlik ve Servis

Mondial 150 ZAT için güvenilir ve servisleri kolay bir motor seçin. Bu, uzun vadede bakım maliyetlerini azaltacaktır.

Test Sürüşü Yapın

Mümkünse, satın almadan önce farklı motorlarla Mondial 150 ZAT'ı test edin. Bu, sürüş hissini ve her motorun performansını ilk elden deneyimlemenizi sağlar.

Tavsiye Edilen Motorlar

Mondial 150 ZAT için önerilen bazı motorlar şunlardır:

• Honda CB150F
    • Yamaha YZF-R15
    • Suzuki GSX-S150
    • Bajaj Pulsar NS160
    • KTM Duke 125

Bu motorlar, güvenilirlikleri, performansları ve Mondial 150 ZAT'a uygun olmalarıyla bilinirler.

Sonuç olarak, Mondial 150 ZAT'ınız için en iyi motoru seçmek, ihtiyaçlarınızı, bütçenizi ve sürüş tercihlerinizi dikkatlice değerlendirmeyi içerir. Yukarıdaki önerileri göz önünde bulundurarak bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekvador

Yukarı.
    Yukarı arkadaşlar.
  • quote:

Yukarı arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Mondial 150 zat şahane bir motordur görünüm olarak heybetli ve güçlüdür özellikle motoru çok güçlüdür ne de olsa mondial kalitesi selesi bir başka güzel ortopedik yatak gibi geniş ve rahat mondial 10 numara motor üretiyor mondial bir başka güzel.....
    ......................
    Motorun temiz olup olmadığını mekanik olarak bilgin varsa birkaç kıstasla bunu anlarsın fakat nasıl anlarım yazdığına göre pek tecrübeli olmadığını düşünürek en sağlamı bir tamirciye göstermektir

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Mondial 150 zat şahane bir motordur görünüm olarak heybetli ve güçlüdür özellikle motoru çok güçlüdür ne de olsa mondial kalitesi selesi bir başka güzel ortopedik yatak gibi geniş ve rahat mondial 10 numara motor üretiyor mondial bir başka güzel.....
    ......................
    Motorun temiz olup olmadığını mekanik olarak bilgin varsa birkaç kıstasla bunu anlarsın fakat nasıl anlarım yazdığına göre pek tecrübeli olmadığını düşünürek en sağlamı bir tamirciye göstermektir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _DIESEL_

......................

Teşekkürler. Sanırım sağlam bir tamirciye götüreceğim. Mondial'i kötülüyenler olabilir. Ama benim ilk motorum olan HS çok dayandı yani bakıma falan sokmadığım halde iyi dayandı. Yardımcı olursanız sevinirim. Motor bu;

1450 yazıyor, 1200 veya 1100'e bırakırım dedi adam. Şu an arkadaşının garajında muhafaza ediyormuş 10 bin km.

Cuma günü gidip bakacağız motora.

http://www.sahibinden.com/satilik_zat_150-47WQQaXQQ10628475WQQpXQQdisplayitem

Egzos'u falan boyasam paslar sorun çıkarır mı? Biraz kirli. Direksiyonun altında ki sağ taraftaki bölmenin kapağı yok sanırım bayi'den yaptırabiliriz?

Diğer baktığımız tüm hepsi satılmış. Biri 1600 adamı aradık, 1700 dedi.

Son olarak bu var acaba bu iyi dayanır mı size sorayım dedim.

Pasta cila atsak, egzos'ta ki paslanmaları boya ile kapatsak? Motor kirli biraz silsek sizce güzel bir şey olur mu? Bu hafta ve hafta içi aldım, aldım. Alamadım, bir daha alamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 14 Ocak 2009; 14:16:45 >

• quote:

......................

Alıntıları Göster
    quote:

Mondial motorlar hakkında bu kadar övgüyle konuşulduğunu hiç duymamıştım. Biz tükaka deriz hep çin malı olduğu için ama senin vardır bir bildiğin.

• Motor hakkında çok bilgi sahibi değilim ama Mondial hakkından bugüne kadar çok yii leyler duymadığım gelcekte servis vb. sorunlar yaşayabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS Karaçay

Motor hakkında çok bilgi sahibi değilim ama Mondial hakkından bugüne kadar çok yii leyler duymadığım gelcekte servis vb. sorunlar yaşayabilirsin.
    servis birsure sorun olmaz bence

fiyatlar yuksek mis ama bende t1var asya onun piyasasi cok dusukmus bununyaninda

herneyse motosikletnet te 2.el motor alma ile ilgili basliklari oku guzel onlemler var ozellikle calinti borclu vs durumlara karsi
  • quote:

......................

Alıntıları Göster
    quote:

Hadi canım sende..!!!

Ne içtin bunları yazmadan önce..?!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayı Baba

quote:

Hadi canım sende..!!!

Ne içtin bunları yazmadan önce..?!!

Alıntıları Göster
    hakkaten ne icti acaba

honda yerine yanlislikla mondial yazmis olabilir belkide

• quote:

Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog

hakkaten ne icti acaba

honda yerine yanlislikla mondial yazmis olabilir belkide

Alıntıları Göster
    klasik forum kirliliği, bilen bilmeyen yazıyor. mondial zat 150 fiyatına göre gayet güzel motordur.

ilk gelen zat150'lerden birini aldım, 4 yıl 10.000km kullandım. motoru ezmeden kullanırsan süper konforlu bir motor. 4.2-4.5 litre civarı yakar 100km de.

her 4.000km de kayışını değiştirmeni tavsiye ederim.

ikinci el konusuna gelince iyice emin olmadan alma derim. millet eşşeğe biner gibi biniyor, bakımını yapmıyor,ezerek kullanıyor sonrada çin malı dandik diyor.

mondial zat 150 şık makinedir, konforludur. yedek parçası boldur ucuzdur.
    servisi dandiktir-başında durman lazım.

-80-90km/h gibi hızlarda efendi kullanacaksan,
    - bakımını ihmal etmeyeceksen mutlaka al.

yok

-yarış motoru gibi kullanırım,
    -motor eksik yağla da gider,
    - araziye de girerim, merdiven de inerim dersen uzak dur. boşver...

• quote:

Orijinalden alıntı: boltu

klasik forum kirliliği, bilen bilmeyen yazıyor. mondial zat 150 fiyatına göre gayet güzel motordur.

ilk gelen zat150'lerden birini aldım, 4 yıl 10.000km kullandım. motoru ezmeden kullanırsan süper konforlu bir motor. 4.2-4.5 litre civarı yakar 100km de.

ikinci el konusuna gelince iyice emin olmadan alma derim. millet eşşeğe biner gibi biniyor, bakımını yapmıyor,ezerek kullanıyor sonrada çin malı dandik diyor.

yok

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: boltu

yok

aynen katılıyorum arkadaşa yalnız yakıt konusunda ne düşünüyorsun çünkü en az bi otomobil kadar yakıt tüketiyor bakımlı bi zat kilometrede 15 kuruş (yani 150 bin) yakıyor en az

• quote:

Orijinalden alıntı: LİDER_36

quote:

Orjinalden alıntı: boltu

yok

aynen katılıyorum arkadaşa yalnız yakıt konusunda ne düşünüyorsun çünkü en az bi otomobil kadar yakıt tüketiyor bakımlı bi zat kilometrede 15 kuruş (yani 150 bin) yakıyor en az

Alıntıları Göster
    bu motorun km de 60 kurus yaktıgını soyleyen bir kullanıcısı var. Ablasının jeep inden cok yaktıgını servise defalarca goturdugunu ve normal yaktıgını sorun olmadıgını soylemişler. benim suzuki an125 : 10 kurus yakıyor km de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_hakan -- 27 Ocak 2009; 17:26:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_hakan

bu motorun km de 60 kurus yaktıgını soyleyen bir kullanıcısı var. Ablasının jeep inden cok yaktıgını servise defalarca goturdugunu ve normal yaktıgını sorun olmadıgını soylemişler. benim suzuki an125 : 10 kurus yakıyor km de

Alıntıları Göster
    Kanuni Storm 150cc var çok memnunum.Km de 88 kuruş yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursunn

Kanuni Storm 150cc var çok memnunum.Km de 88 kuruş yakıyor.

Alıntıları Göster
    paranı sokağa atma derim honda al bende 99 titan var ada anahtar değmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur-ay

paranı sokağa atma derim honda al bende 99 titan var ada anahtar değmedi

Alıntıları Göster
    Son anda vazgeçtim, google'da konuya rastladım. Honda cbr 125 almayı düşünüyorum 3 ay sonra. 3, 3.5 bin tl civarı onlarda. 1 Yıl'a kalmadan babam işleri yoluna koyunca, araba satın alacağız. O yüzden boşuna engel olmayım, yine zat'ı düşüneyim dedim. Araba alacağımız için, yine zat almayı düşünüyorum. Eğer aldığım motorun hiç bir sorunu yoksa elbette devamını getiririm. Kapıda hs var, hiç yağını falan değiştirmedim, 15 ytl'lik kayış taktırdım takması ile beraber 20 ytl tuttu. 5 Bin, 10 bin km geçiyor... Kayışı değiştirmiyorum. Motoru aldığımız kişi ruhsat borcunu ödemiyor şikayet ederiz falan dedik, geri vereceğiz. Geçen beni zincirlikuyu'da bıraktı hs Kayış değiştirme zamanı geldi, bende bineyim bişi olmaz dedim, bi baktım üstgeçit'e yaklaşıyorum, motor birden sarsıldı gitmemeye başladı. Bir kerede, zincirlikuyu'yu geçine alt tünel var, ordan girdik orada kaldık. Beşiktaş atv'nin orada da kaldık. 15 TL'lik kayıştan hayır gelmiyor. Takmasını bilsem kendim yapacağım. Kayışı 15'e satıyor, 15'te takmasını alıyor. Diğerleri, 50 - 60 TL bide taktırsam 100 TL diyecekler. Yeniden zat arıyorum şimdi. Eğer düzgün bir şey bulursam, devamını getiririm. Servise götüreceğiz ilk gün zaten. Sonra değiştirebilirsem, özel renk yaptıracağım, koltukları deri döşeteceğim. Ufak tefek değişiklikler... Yağını castrol falan almayı düşünüyorum. Uzun yol yapar mı peki? 500 - 600 km

• quote:

Son anda vazgeçtim, google'da konuya rastladım. Honda cbr 125 almayı düşünüyorum 3 ay sonra. 3, 3.5 bin tl civarı onlarda. 1 Yıl'a kalmadan babam işleri yoluna koyunca, araba satın alacağız. O yüzden boşuna engel olmayım, yine zat'ı düşüneyim dedim. Araba alacağımız için, yine zat almayı düşünüyorum. Eğer aldığım motorun hiç bir sorunu yoksa elbette devamını getiririm. Kapıda hs var, hiç yağını falan değiştirmedim, 15 ytl'lik kayış taktırdım takması ile beraber 20 ytl tuttu. 5 Bin, 10 bin km geçiyor... Kayışı değiştirmiyorum. Motoru aldığımız kişi ruhsat borcunu ödemiyor şikayet ederiz falan dedik, geri vereceğiz. Geçen beni zincirlikuyu'da bıraktı hs Kayış değiştirme zamanı geldi, bende bineyim bişi olmaz dedim, bi baktım üstgeçit'e yaklaşıyorum, motor birden sarsıldı gitmemeye başladı. Bir kerede, zincirlikuyu'yu geçine alt tünel var, ordan girdik orada kaldık. Beşiktaş atv'nin orada da kaldık. 15 TL'lik kayıştan hayır gelmiyor. Takmasını bilsem kendim yapacağım. Kayışı 15'e satıyor, 15'te takmasını alıyor. Diğerleri, 50 - 60 TL bide taktırsam 100 TL diyecekler. Yeniden zat arıyorum şimdi. Eğer düzgün bir şey bulursam, devamını getiririm. Servise götüreceğiz ilk gün zaten. Sonra değiştirebilirsem, özel renk yaptıracağım, koltukları deri döşeteceğim. Ufak tefek değişiklikler... Yağını castrol falan almayı düşünüyorum. Uzun yol yapar mı peki? 500 - 600 km

Alıntıları Göster
    benimde zat motorum var zatların eksileri şunlar 1.ağır kasa , ben alıştım ama problem olmuyor 2.altı alçak kasislerde deyiyor ,bende kenardan ve yavaş geçiyorum 3.fazla yakıyor ,ama değer çünkü konforlu .artılarına gelince geniş sele rahat,el fireni var eğimli yerde dururken iyi oluyor , sele kontak anahtarından açılıyor ve selenin pistonu var , aydınlatması güzel , sele altı aydınlatması var .Benimki 4000 km de ekstra arka bavul bağaj kırılmaz fiber cam orjinalinden 18cm uzon 10 vm geniş anahtarlı sis farları vedüşme topuzları var son olarakta torpidosunda çakmaklık var ikili ,ledli telefon şarj edebiliyorsunuz ,görüntü ufak çiziklerin dışında mükemmel renk siyah bende satıyorum atv düşünüyorum çünkü fiyat 1.950.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRİKESAN

benimde zat motorum var zatların eksileri şunlar 1.ağır kasa , ben alıştım ama problem olmuyor 2.altı alçak kasislerde deyiyor ,bende kenardan ve yavaş geçiyorum 3.fazla yakıyor ,ama değer çünkü konforlu .artılarına gelince geniş sele rahat,el fireni var eğimli yerde dururken iyi oluyor , sele kontak anahtarından açılıyor ve selenin pistonu var , aydınlatması güzel , sele altı aydınlatması var .Benimki 4000 km de ekstra arka bavul bağaj kırılmaz fiber cam orjinalinden 18cm uzon 10 vm geniş anahtarlı sis farları vedüşme topuzları var son olarakta torpidosunda çakmaklık var ikili ,ledli telefon şarj edebiliyorsunuz ,görüntü ufak çiziklerin dışında mükemmel renk siyah bende satıyorum atv düşünüyorum çünkü fiyat 1.950.

Alıntıları Göster
    [image][/image]

• quote:

Orijinalden alıntı: TRİKESAN

[image][/image]

Alıntıları Göster
    Abi Mondiale laf yok Honda Honda iyi güzel tipsiz honda alacağıma gider 150ZAT alırım dökülsün dökülmesin önemli değil, hoş döküldüğüde yok o motoru hor kullananların görüşü, Haziran 2008 de MONDİAL 151RS alırken paranı çöpe at daha iyi diyenler vardı, ama ben 1700de alıp 8200e getirdim ocak sonuna kadar, 1 kere bakıma bile götürmedim, hiçbir sorunlada karşılaşmadım, hemde 2. el aldım, kaca bile yaptım kazadan sonra kaldırdım çalıştırdım yoluma devam ettim, ama kısmet oymuşki ocak sonunda çaldılar motoru, yani çalınınca sonu geldi yoksa 2 yıl daha bakımsız kullanırdım herhalde.

Bu arada arkadaşım motoru aldınmı almadınmı bilmiyorum ama MONDİAL 150ZAT almanı sonuna kadar destekliyorum, bende biriyle anlaştım yarın gidip bende devir işlemlerini tamamlayıp MONDİAL 150ZAT alacağım, çok güzel görünümlü bir motor çünkü.

ASLINDA ONA MONDİAL 150ZAT DEĞİLDEDE MONDİAL 15AT DENSE DAHA İYİ OLURDU AT GİBİ MOTOR.

Tamamen şahsi görüşümdür, problem yaşayanlar bu mesajıma beni tersleyecek cevap yazmasınlar fena patlarım baştan söyleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tulgacan

Abi Mondiale laf yok Honda Honda iyi güzel tipsiz honda alacağıma gider 150ZAT alırım dökülsün dökülmesin önemli değil, hoş döküldüğüde yok o motoru hor kullananların görüşü, Haziran 2008 de MONDİAL 151RS alırken paranı çöpe at daha iyi diyenler vardı, ama ben 1700de alıp 8200e getirdim ocak sonuna kadar, 1 kere bakıma bile götürmedim, hiçbir sorunlada karşılaşmadım, hemde 2. el aldım, kaca bile yaptım kazadan sonra kaldırdım çalıştırdım yoluma devam ettim, ama kısmet oymuşki ocak sonunda çaldılar motoru, yani çalınınca sonu geldi yoksa 2 yıl daha bakımsız kullanırdım herhalde.

Bu arada arkadaşım motoru aldınmı almadınmı bilmiyorum ama MONDİAL 150ZAT almanı sonuna kadar destekliyorum, bende biriyle anlaştım yarın gidip bende devir işlemlerini tamamlayıp MONDİAL 150ZAT alacağım, çok güzel görünümlü bir motor çünkü.

ASLINDA ONA MONDİAL 150ZAT DEĞİLDEDE MONDİAL 15AT DENSE DAHA İYİ OLURDU AT GİBİ MOTOR.

Tamamen şahsi görüşümdür, problem yaşayanlar bu mesajıma beni tersleyecek cevap yazmasınlar fena patlarım baştan söyleyeyim.

Alıntıları Göster
    Motoru aldım arkadaşlar, araba gibi motor geniş uzun rahat, tek kelimeyle harika, resimdeki motor değil ama resimleri çekip ekleyeceğim, resimdeki motor hoşuma gittiği için onu ekledim.

Mondial 150 ZAT almayı düşünüyorum. Nasıl bir motor önerir misiniz?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.