Şimdi Ara

Çay nasıl demlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çay nasıl demlenir, nasıl içilir, kimle içilir, nerde yetişir, nerden alınır, kaç türü vardır..?

(Çay kültürü üzerine...)

"Milli içeceğimiz çaydır bizim!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 1 Mayıs 2013; 16:41:11 >

• White mocha varken hala çay içmek
  • bulabiliyosanız bunu alın kaynar suyla demleme ılıkken su çek kısık ateş sonra bana teşekkür ediceksiniz rize'liyim çay sevmem ama megersem çay diye içtigimiz şeyleri sevmiyormuşum .
     Çay nasıl demlenir?
  • Çayı 8-10 dakika arası demlemek lazım.
    En azından Türk çayları için bu böyle.
    Çayı da 3-4 yemek kaşığı atmak yeterli.

Her yerde içtiğimden daha güzel oluyor en azından çay
  • Son bir aydır
    Demlik poşetlerini,demliğe boşaltarak demliyorum,çayımı
    Toz halindeki demlik poşetleri
    Yaprak çaylardan daha güzel dem veriyor
    Ama dediğim gibi,poşeti yırtıyorum
    Çünkü o kağıtlardaki sanırım
    Bir kimyasal,çayın tadını değiştiriyor
    15 Dakika demlenmeli bence
  • Durduk yerde bu sıcakta canım çay çekti valla.
  • Bu konu akar, yerimizi alalım!
    Epeydir normal çay içmiyorum, yeşil çay içiyorum ve normal çayla ilgili anlatacaklarım yalnızca anılar!
    Önce hangi çay demek gerek. Birkaç çay türünü karıştırıp yapılanlar daha hoş oluyorlar, karışımı kendi keyfinize göre hazırlayıp çay demleyebilirsiniz. Örneğin ağır kokulu çayları kokusuzlarla karıştırıp kokuyu azaltabilirsiniz. Ben Bergamut, limon vs. karışımlı çayları sevmiyorum, onun yerine taze hazırlanmış hafif buruk tadlı hafifçe kokulu karışık çayları severdim.
    Nerden duyduğumu hatırlamıyorum, ama Azerbaycan tarafından şöyle hazırlanırmış çay; Demliğe çayına göre 2-3 çay kaşığı çay atar sonra bunu az suyla ıslatırlarmış. Ve sonra da demliğin altını hafif ateşte kaynayıncaya kadar ısıtırlar ve kaynadıktan sonra çaylı demliğe su ilave eder ve birkaç dakika sonra da içmeye başlarlarmış. Gerçektende bana çay tadı çok güzel gelirdi bu şekilde hazırlandığında.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha ben anlatmadım formüllerimi hele bi duurr

Ama bu anlatılanları da tek tek deniyecem

Milli içeceğimiz çaydır bizim!
  • ba hele bağ :) çayın mübareği böyle demlenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 1 Mayıs 2013; 16:50:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Durduk yerde bu sıcakta canım çay çekti valla.

aynen aynen:))
  • gerçekten kısık ateşte demlenmesi çok önemli anneme bazen ketılda yapıyorum hemen anlıyo kadın yaa
  • demligin kapagı hava almayacak sekilde olmalı
    suyu 2dk kadar kaynatıyorum,sıcak demliğe yeteri kadar çay koyuyorum,cay/su oranı cok önemli,fazla veya az olması tadını degiştiriyor,
    demlikteki cayı dagıtmadan usulca suyu ekliyorum
    demligi kaynayan suyun ustune veya ocaga koymuyorum,kenara koyup 5-6dk kadar beklettikten sonra altı kapalı sıcak suyun ustune koyuyorum,2-3dk sonra içmeye hazır
  • taze ve dinlenmiş olmalı
    kesinlikle şeker kullanılmalı
  • Demlik ille de porselen olmalı
  • Sizi topu topu yüz yıldır çay içen kültürsüzler, bakında 5000 yıldır içenlerden biraz örf adet kültür alet öğrenin;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 1 Mayıs 2013; 18:54:22 >
  • İçmenin bir çok yolu var ama ben nasıl içilmeyeceğini söyleyeyim:

Çay sıcak içilmez. Hatta hiçbir şey sıcak içilmez.

Çinlilerin 5 bin yıllık tecrübelerinden istifade etmekte fayda var.
  • benim demlediğim çay da beğenilir.

malzemelerim :

- erikli su (su çok önemli) veya kaliteli su

- çaykur altınbaş çay (bu çay diğer çaykur çaylarına göre % 20 filan pahalıdır ve max yarım kiloluk paketi vardır ama süper çaydır, dilerseniz aromalı çay seviyorsanız bu çaya az ilave ederek istediğiniz kıvamı yakalarsınız.

* arkadaşlar çay demlemeden önce çayı mutlaka yıkayın ve bu işi demlemeden en az 1 saat önce filan yapın. öncelikli amaç çayın tozunu gidermektir ama bu işlem şaşıracağınız şekilde çayın lezzetini arttırıyor. artık demliklerin çoğunda çayın koyulduğu sepet gibi hazne oluyor, çayı oraya koyduktan sonra bolca suyla yıkayın ve o sepeti lavabonun kenarına biraz vurarak suyu arıtın sadece nemli çay kalsın.

* çayın suyu kaynadıktan sonra demleme için kaynar suyu çaydanlığa ilave ettikten sonra demliğe tek bir kesme şeker atın.

* porselen demlik olayı bana göre hikayedir, çelik hatta basit aliminyumdan çaydanlık bile daha iyi sonuç veriyor.

* çayı kısık ateşden min.20 dakika demleyin

*çok demli çay sevseniz de olayı abartmayın, demin zift gibi olması çayın gerçek lezzetini alır götürür.

* afiyet olsun.

• Çay'ı bir de Katharine Hanım'dan dinleyin bakalım.
    Bizi ne kadarda iyi tarif etmiş.

• Çay kimle içilir?

Çay muhabbettir, yüreği temiz, gönlü açık insanlarla içilir.
  • üşengeç zamanıma denk gelirse güzel oluyor ama normal zamanıma denk gelirse güzel olmuyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.