Şimdi Ara

Catenaccio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Catenaccio; İtalyancada ‘asma kilit’ anlamına gelen ve genellikle de İtalya Serie A’daki takımların savunma anlayışını anlatan bir kurgudur.

Atak futbolu maç kazandırır, savunma futbolu kupa kazandırır” felsefesini benimsemiş İtalyanların “madem defans yapıyoruz, öyle bir defans yapalım ki ismi olsun, şan olsun” diyerekten ortaya çıkardığı futbol anlayışı nihayetinde 82 Futbol Dünya Kupası’nda İtalya Milli Takımı uygulamış ve kupayı kazanmıştır. Ancak bu taktiğe kelimenin tam anlamıyla “anti-futbol” demişlerdi....Hatta çoğu teknik adam rezalet bir oyun anlayışı korkaklıktan başka bir şey değil demelerine rağmen 2004 yılında bu taktiğe yakın bir oyun anlayışı ile Yunanistan teknik direktör Otto Rehhagel ile Avrupa kupasını almış eleştirenler beğenmeyenler bile salya sümük hocayı ayakta alkışlamak zorunda kalmıştı..

Aslında Yunanistan'ın 2004 Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı futbol Catenaccio değildi ama buna çok benzer bir sistemle kazandılar.

Özetle; ‘Defansın göbeğinde iki adet savunmacı iki adet sağ sol bek vardır. ayrıyeten iki libero vardır. Sol kanatta ve sağ kanatta defansif becerileride olan gömülü iki futbolcu önünde yine ortaya yakın 2yönlü orta saha oyuncusu vardır.

ilerde ise göstermelik denilen İş bitirici Santrafor..

Catenaccio ölmedi. Hâlâ daha ligimizde yaşıyor. Aykut kocaman acaba Catenaccio tarzımı takılıyor bir yerde okudumda aklıma geldi paylaşayım dedim

herkes fbnin oyun yapısını eleştiriyor. Acaba bizde buna benzer bir oyun oynuyoruz gibi geldi bana.....

• İtalya'nın 4 dünya kupası vardır hatırlatalım. O almanyalardan arjantinlerden fazladır.
    Millet konuşacağı zaman Yunanistan herkesi tiksindirdi yaa falan filan diyor. Geçin onları. Kendi ülkeleri bayram etti mi etti. Sen şöyle üçüncü olduk derken onlar şampiyon olduk diyor. Ha bunları biz böyle oynuyoruz diye demiyorum. Zamanı geldiğinde zaten bu oyun değişecek. Bunu kötü görenlere söylüyorum sadece. Futbolda güzel oyun yoktur, doğru oyun vardır. Doğruyu yapan kazanır.

Biz Arsenal mi olmak istiyoruz, Inter mi olmak istiyoruz ona karar verelim. Ayy çok sempatik arsenal gençler var, paslaşıyolar falan diyecekseniz buyrun. Derdiniz göze hitap etmek sempatik takım olmaksa. Asla büyük olmazsınız ama kupalarınız olmadan. Ben Inter gibi defans yapıp Barcelona'yı geçip şampiyon olmayı yeğlerim. Gerçi hoca Mourinho olunca siz de yeğlersiniz, aykut olunca zorunuza gidiyor.

• Başarı başarıdır ve bunun başka bir adı yoktur nasıl ne taktikle ve ne zaman gelir bilinemez ama eğer o başarı aykut kocamanla ve bu taktik anlayış ile gelecekse ben göze güzel gelen ama 3 atıp 2 yıyen sonra rövanşında 1-0 a yatılıp kaybeden takım olmak istemıyorum ben turu ne olursa olsun geçeceğine ınanan ve bunu nasıl yapıyorsa yapsın basaran takım olmak ıstıyorum.
    Bugün eleştirebiliriz evet bende aman aman aykutcu değilim fakat yerı geldıgınde de doğruya doğru demek gerekır buralara kadar kolay gelmedık yerımızın kıymetını degerını bılelım ve buraya kadar da bu anlayısla geldık unutmayalım varsın 3-5 atmayalım ama kazanalım ama basarılı olalım ve sabredelım zamanla herseyın nasıl degıstıgını gozlerımızle gorecegız teker teker ..

Hiçbir zafere sadece çiçekli yollardan gidilmez...
  • valla uefayı alacaksak yada şampiyon olcaksak nasıl olursa olsun taktik açısından her yol mubahtır ister defans oynasın ister rezalet problem teşkil etmez benim açımdan....Zaten süre kısaldı bu saatten sonra nasıl olursa olsun

kupalar gelsin yeterki

zaten gelecek sezon transferlerle farklı bir oyun izleriz.....önemli olan şu 5 haftayı kazanmak uefada finale kalmak.....
  • alın bu da bonus olsun

• arkadaş konuyu yanlış anlamış

italyanlar kale gibi defans yapar doğrudur ama bizim yaptığımız gibi atağa çıkarkan 3 kişi ile çıkmazlar takım halinda atak yaparlar..

kısacası top rakipdeyken deli gibi defans yapıp top kendilerindenyken atak oynarlar. biz 2 durumdada defans oynuyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bo0m3r

arkadaş konuyu yanlış anlamış

italyanlar kale gibi defans yapar doğrudur ama bizim yaptığımız gibi atağa çıkarkan 3 kişi ile çıkmazlar takım halinda atak yaparlar..

kısacası top rakipdeyken deli gibi defans yapıp top kendilerindenyken atak oynarlar. biz 2 durumdada defans oynuyoruz

Katılıyorum. Taktiğimiz başarı için güzel ama biraz daha geliştirilmesi lazım. Bu haliyle de kupa kazandırır inşallah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Musa Muhammed U17
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bo0m3r

arkadaş konuyu yanlış anlamış

+1907
    Biz 3,5 kişi atağa çıkıyoruz.
  • Bizim oynadigimiz futbol defans futbolu degilllllll.Son macta takimda yaratici oyuncu diyebilecegin kim var ? Baroni . Bu beyefendi de oynamak istemedigi icin 10 tane duz adamla hucuma cikamiyorsun dogal olarak baski yiyip surekli kontradan gol aramak zorunda kaliyoruz.

Neden son maclarda bu kadar kotuyuz ? Takimda yaratici oyuncu olan Emre ve Sow un eksikligi ozellikle lig maclarinda kendini cok belli ediyor.Eger takimda yaratici oyuncularin olursa Kuyt , Webo , Meireles gibi adamlar daha efektif gozukur ve sonucu alman kolaylasir. Gecen sene ornegim takima bakalim ; Emre , Alex , Stoch , Sow , Baroni.

Kisacasi su anda yaratici oyuncu eksikligi cekiyoruz ve ironiye bakin ki yedekte Salih gibi bir adam var.Iste biz buna Sir Kocaman faktoru diyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defans futbolu diyosunuzda son 3 maçtır maçın adamı kalecin volkan :D sormazlarmı adama nası defans bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.