Şimdi Ara

Çatal yuttum :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sabah patetesli börek aldım işyerinde yiyeyim diye.Yanında plastik çatal vermişlerdi.ben böreğimi afiyetle yerken yanlışlıkla çatalın uçlarından birini kırdım.Ağzımda büyük bir lokma olduğu için israf olmasın diye çıkaramadım lokmayı.Çatalın ucunu ağzımda 4-5 parçaya ayırdım (yaklaşık 1-2 cm lik bir şeydi) ondan sonra yuttum.Şuan karnımda feci bir ağrı var acaba ucu ağzımda kırarken iyice keskinleştirdim de mideme mi battı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çatal Yutulması: Belirtiler, Riskler ve Ne Yapılması Gerektiği

Plastik veya metal bir çatalın parçasını veya ucunu yutmak, özellikle dikkatli olunması gereken ciddi bir durumdur. Yutulan çatal parçası, sindirim sisteminizde hasara neden olabilir.

Belirtiler:

• Göğüs ağrısı
    • Yutma güçlüğü
    • Kusma
    • Karın ağrısı
    • Rektal kanama

Riskler:

Yutulan bir çatal parçası, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli riskler oluşturabilir:

• Peritonit (karın boşluğunun iltihabı)
    • Sepsis (kanın iltihabı)
    • Organ hasarı
    • Ölüm

Ne Yapılmalıdır:

Bir çatal parçasını yuttuğunuzu düşünüyorsanız, derhal tıbbi yardım almanız çok önemlidir. Kendi kendinize müdahale etmeyin veya çatal parçasını çıkarmaya çalışmayın. Doktorunuz, durumu değerlendirmek ve uygun tedaviyi belirlemek için tıbbi görüntüleme testleri isteyecektir.

Tedavi:

Çatal parçasının çıkarılması için kullanılan tedavi, yutulan kısmın büyüklüğüne ve konumuna bağlı olarak değişir. Doktorunuz aşağıdaki yöntemleri kullanabilir:

• Endoskopi: Doktorunuz, yutulan parçayı çıkarmak için ağzınızdan veya anüsünüzden bir endoskop yerleştirir.
    • Laparoskopi: Doktorunuz, yutulan parçayı çıkarmak için karnınızda küçük kesiler yapar.

Önleme:

Çatal yutma riskini azaltmak için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Çatal kullanırken dikkatli olun.
    • Çocukları çatal kullanırken gözetimsiz bırakmayın.
    • Kırık veya hasarlı çatalları kullanmayın.
    • Plastik çatalları yutmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence bi doktora git.
  • Çakal yuttum' diye okudum
  • fatal yuttum diye okudum
  • korkma en kötüsü ölürsün olur biter
  • quote:

Orijinalden alıntı: SethTR

sabah patetesli börek aldım işyerinde yiyeyim diye.Yanında plastik çatal vermişlerdi.ben böreğimi afiyetle yerken yanlışlıkla çatalın uçlarından birini kırdım.Ağzımda büyük bir lokma olduğu için israf olmasın diye çıkaramadım lokmayı.Çatalın ucunu ağzımda 4-5 parçaya ayırdım (yaklaşık 1-2 cm lik bir şeydi) ondan sonra yuttum.Şuan karnımda feci bir ağrı var acaba ucu ağzımda kırarken iyice keskinleştirdim de mideme mi battı
  • bekle biraz geçmezse git hemen doktora feci bi ağrı diyosun. ama git bence :D onu götünden cıkarken düşün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ AsiL ]

Çakal yuttum' diye okudum

hocam şu avatarı kaldır yaw MS cumusun?
  • Ben hapı bile zor yutuyorum hatta yutamıyorum, sen direk çatalı yutmuşsun helal.

Biran önce doktora gitmeni tavsiye ederim.
  • benim bi arkadaşta böyle çatal yutmuştu. daha dün cenazesindeydim.
  • adama moral vereceğinize yazdığınız şeylere bak aynısının yarın başınıza gelmeyeceğini nerden biliyorsunuz
    adam başına geleni yazmış yani ben böyle bi halt yedim siz yemeyin bi yol gösterin demiş
    arkadaş espirinin de dozu var

parçalar ne kadar olursa olsun insan vücudu yabancı maddeyi er geç vücuttan atar bunu bil yeter
    ağrının sebebini araştırmalısın başka şeyden de olabilir (ihtimal)
  • kola iç belki plastiği eritir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

adama moral vereceğinize yazdığınız şeylere bak aynısının yarın başınıza gelmeyeceğini nerden biliyorsunuz
    adam başına geleni yazmış yani ben böyle bi halt yedim siz yemeyin bi yol gösterin demiş
    arkadaş espirinin de dozu var

parçalar ne kadar olursa olsun insan vücudu yabancı maddeyi er geç vücuttan atar bunu bil yeter
    ağrının sebebini araştırmalısın başka şeyden de olabilir (ihtimal)

Biri ona anlatsın artık yada bırakın hevesi kırılmasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.