Bildirim
CAT7 Kablo hız arttırıyormuş !!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
palavra bilgi, inanmayın böyle şaçmalıklara, kablo satıcılarının uydurması -
Cat7 çektir, 8Mbps'i zorla aldığın yerde 100Mbps VDSL olarak yükselme oluyormuş... -
o kadar artması imkansız apartmanın her katına gpon+ kabın konulması ve cat7 değil ttnet'in turuncu fiber kablosu ile bağlanması lazım :) çok abartı olmuş ayrıca adsl demiş ben cat 7 kablo kullanıyorum 100mbps fiberde 92mbps hız alıyorum max -
Hat değerlerini iyileştirme anlamında olabilir ki fazla da bir etki edeceğini sanmıyorum. Belki 1-2 db yükselebilir.
Eğer ki ethernet hızlarından bahsediyorsanız dediğiniz şey kablonun maksimum desteğinden dolayı geçerli olabilir. Cat5 100 mbps destekler teorik ama kayıplar olabilir.
Cat 7 ise 10 gbit destekler, kayıp olsa dahi 100 mbps'i çok rahat destekler. Demek istediğimi anlamışsındır umarım. -
quote:
Orijinalden alıntı: wızard06
Hat değerlerini iyileştirme anlamında olabilir ki fazla da bir etki edeceğini sanmıyorum. Belki 1-2 db yükselebilir.
Eğer ki ethernet hızlarından bahsediyorsanız dediğiniz şey kablonun maksimum desteğinden dolayı geçerli olabilir. Cat5 100 mbps destekler teorik ama kayıplar olabilir.
Cat 7 ise 10 gbit destekler, kayıp olsa dahi 100 mbps'i çok rahat destekler. Demek istediğimi anlamışsındır umarım.
anladım hocam -
quote:
Orijinalden alıntı: wızard06
Cat 7 ise 10 gbit destekler, kayıp olsa dahi 100 mbps'i çok rahat destekler. Demek istediğimi anlamışsındır umarım.
Çok haklısınız hocam, ek olarak bir örnek vermek gerekirse cat5 ler bile kalite kalite olabiliyor, mesela benim bilgisayarımda laptopum da yeni model (övünmek anlamında değil) eşdeğer gibiler yani ancak laptopda kullandığım ethernet kablosu asusun modeminin yanında gelen baya kaliteli görünümlü bir kablo ve 20 cm kadar daha kısa(etken) diğeri ise hasarsız olduğundan emin olduğum bir kablo 1metre ve arada ciddi miktarda gecikme farkları oluşuyor. Laptop çoğu şeyi çok daha önce gerçekleştirebiliyor ve MS(ping) daha düşük
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DallasPage -- 26 Ağustos 2014; 19:35:28 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X