Şimdi Ara

CAT6 Network Kablosu Önerisi (En Kaliteli Markalar Hangileri?) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
5
Favori
84.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nexans iyidir.

Yalnız ilan fotoğrafındaki gibi kötü işçilikle rj45 basıyorlarsa onları değiştirin. Kablo kıfılı rj45 jackinin içerisine kadar girmeli.

CAT6 Network Kablosu Önerisi (En Kaliteli Markalar Hangileri?)

Doğrusu böyle olur.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Girili hocam sıkıntı yok çok sağlam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • frknaknc kullanıcısına yanıt

O zaman bir sorun yok güle güle kullanın.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

Ağ İşlerinden pek anlamam ama evdeki modemden pc ye giden yaklaşık 15- 20 Mt lik bir kablo var artık baya bir soyuldu o yüzden değiştirmek istiyorum sizce nasıl bir kablo almalıyım yardım ederseniz çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdeyir

Merhabalar,

Ağ İşlerinden pek anlamam ama evdeki modemden pc ye giden yaklaşık 15- 20 Mt lik bir kablo var artık baya bir soyuldu o yüzden değiştirmek istiyorum sizce nasıl bir kablo almalıyım yardım ederseniz çok sevinirim

https://urun.n11.com/kablolar/nexans-halogen-free-cat6-ethernet-kablosu-100-bakir-uclari-hazir-P390511661

https://urun.n11.com/kablolar/nexans-halogen-free-cat6-ethernet-kablosu-23-awg-metre-secenekli-P390480525

birinde jack var birinde jack yok , jacklı fiyatı metre olarak seçince diğerine göre biraz daha pahalı olabiliyor yada aynı fiyat çıkabiliyor kaç metre alacaksan artık , ben 50 metre aldım menunum

• Ankastreden modeme yeni kablo çekmeyi düşünüyorum. 50 metreye kadar dış ortamda duracak şekilde kablo önerisinde bulunacak var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cmd_

Ankastreden modeme yeni kablo çekmeyi düşünüyorum. 50 metreye kadar dış ortamda duracak şekilde kablo önerisinde bulunacak var mı?

Ankastreden modeme neden cat kablo kullanıyorsun ki ?, dsl değil mi altyapı ,

• TheJudgé kullanıcısına yanıt

Öneriniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cmd_

Öneriniz nedir?

2 adet tel yeterli vdsl adsl bağlantı için , vat 6 da 8tel var gereksiz masraf olur ama sen bilirsin

Bu iş için üretilmiş en iyi kablolar bu kablolar.

Maalesef 2 telli olanı satılmadığı için satılıyorsa da ben görmedim mecbur

insanlar standart olarak almak durumunda. Başka alternatif yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: grikurtccc

Bu iş için üretilmiş en iyi kablolar bu kablolar.

Maalesef 2 telli olanı satılmadığı için satılıyorsa da ben görmedim mecbur

insanlar standart olarak almak durumunda. Başka alternatif yok.

Telefon kablosu yada zil teli diye alirsaniz bulabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çalışır ama altyapı kalitesinin alabileceği en yüksek hızı sunmaz.

Ucuz etin yahnisi 5-10 tl fazla verip bu iş için üretilmiş olan

cat6 kablo almak varken neden 3.dünya ülkelerinin yapacağı çözümlere gidilsin ki?

Hindistan ya da Afrika'da falan mı yaşıyoruz sanki.

• quote:

Çalışır ama altyapı kalitesinin alabileceği en yüksek hızı sunmaz.

Ucuz etin yahnisi 5-10 tl fazla verip bu iş için üretilmiş olan

cat6 kablo almak varken neden 3.dünya ülkelerinin yapacağı çözümlere gidilsin ki?

Hindistan ya da Afrika'da falan mı yaşıyoruz sanki.

Hocam apartma girişine kadar vdsl sinyali cat6 kabloyla gelmiyoki oda telefon teli   ama sen bilirsin tabi , cat 6 dan daha kaliteli bakir kablolar da var , tel capi daha buyuk bir bakir kablodan cat 7 den bile daha iyi performans alirsin burda amaç kablonun bakir miktari ve kalinligidir , cat 5 den cat 7 ye kadar tek fark kablonun tel capinin buyumesidir yani AWG buda kablodan gecen sinyallerin daha rahat hareket etmesini saglar , yani illa cat kullanicaksin diye bi kural yok kaliteli bi hoparlor kablosu bile kalin olmasi disinda iyi performans vercektir.

He bu arada biz afrikada yaşiyoruz haberin olsun   Türkiyede internet afrika ile yarışır seviyede ,

Tabi cat kablo alim kafam rahat etsin dersen nexans marka al geç , 50 metre alirsan metresi 3 lira civarina gelicektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 19 Ocak 2021; 22:32:8 >

hocam Afrika seviyesindeyiz cidden hatta bazı Afrika ülkeleri bizi geçmiş durumda

haklısınız kablo kalitesi yani iyi bir marka olması awg yani kalınlığı ve %100 bakır oranı

önemli olan ama kimsenin hususi kaliteli 2 tele sahip kablo aradığını duymadım herkes en kötü

standart cat5 alıyor. telefon kablosuyla hat çekmek kötü olur mesela çünkü kablo ince oluyor

mesela bana 15 metre kablo lazım modemi diğer odaya alacağım kablo yetişmiyor

tavsiye ettiğiniz bir kablo var mıdır yak1 ile ek yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 20 Ocak 2021; 0:22:44 >
  • quote:

hocam Afrika seviyesindeyiz cidden hatta bazı Afrika ülkeleri bizi geçmiş durumda

haklısınız kablo kalitesi yani iyi bir marka olması awg yani kalınlığı ve %100 bakır oranı

önemli olan ama kimsenin hususi kaliteli 2 tele sahip kablo aradığını duymadım herkes en kötü

standart cat5 alıyor. telefon kablosuyla hat çekmek kötü olur mesela çünkü kablo ince oluyor

mesela bana 15 metre kablo lazım modemi diğer odaya alacağım kablo yetişmiyor

tavsiye ettiğiniz bir kablo var mıdır yak1 ile ek yapacağım

Nexans marka alabilirsin kalitesi iyidir , kullanici yorumlarini okuyabilirsin internetten , hes yada diger bir adiyla hcs marks kablo aradim ama bulamadim ben bulursan al ama metre isi satan pek yok genelde bir makara satiyolar 300 500 1000m olarak , fiyatida biraz tuzlu , ben 50 metre nexans aldim 160 liraya kullaniyorum memnunum . , Tabi ben kesip farkli yerlerde kullandim tek parca 50 metre kullanmadim ama internette baya ovuyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 20 Ocak 2021; 2:55:52 >

• Merhabalar, Telekom internet kutusundan eve yaklaşık 40 metre kablo çekmem gerekli. Acaba önerebileceğiniz bir kablo var mıdır? Resimde görülen bir çok ek bağlantı ile eve gelen kabloyu iptal edeceğim. Alfais 4219 Cat6 gördüm bu işe yarar mı acaba? Dış mekana uygun mudur, sorun çıkarır mı?

• XanthiN kullanıcısına yanıt

https://urun.n11.com/haberlesme-kablolari/1-cift-3-telli-tam-bakir-telteks-marka-telefon-kablosu-P360628950

En kolay yapacağınız şey kutudan modeme tek parça bu kablodan çekmek, birkaç sene sonra çürüyünce yine değişirsiniz.

Ben 35 metre bina dışından cat6 çektim bakır telefon kablosundan hiç farkı olmadı, zaten sadece 2 teli kullanıyoruz diğer 6 tel boş duruyor

zyxel modem konusundaki mesajım

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146178151

• orhan kullanıcısına yanıt

Hocam hem attığınız hem bu Alfais kablo için soruyorum, dış mekanda çabuk bozulur, zarar görür mü? Dış mekan için siyah plastikli nispeten kalın kablolar kullanılıyor sanırım çünkü site aşağısındaki bazı evlere kadar uzanan (~100-200 metre) bu tipte kablolar gördüm. Almışken bakır telefon kablosu değil de bu bahsedilen cat6 kablodan yada o siyah kalın kablolardan almak isterim.

Bir de bunun işçiliği nasıldır acaba? Telekom kutusunu takip ettim, binamızın dışına yapışık minik bir kutuya Telekom kutusundan siyah kablo geliyor, oradan itibaren evimize giren fotoğraftaki eklentili kablolar başlıyor ve splitter'dan sonra modeme giriyor. Yani o minik kutudan itibaren telefon kabloları iptal edilecek, doğrudan cat6 kablo çekilecek ve splitter olmadan modeme girecek? Teorik olarak anlarsam bu işi kendim de yapabilirim sanırım. Aldığım kabloyu kutuya nasıl monte edeceğim, o kabloyu aynı şekilde nasıl uzatacağım pek bilmiyorum. Cahilce şeyler söylüyorsam kusura bakmayın, biraz araştırmam gerekli.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.