Şimdi Ara

cat6 kabloya rj45 çakma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kabloya rj45 çakıyorum her şey normal ama pc ile modem arasında bağlantı otomatik kurulmuyor. aygıt yöneticinden 100 mbps veya 10 mbps varyasyonlarını manuel seçtiğimde ise bağlantı kuruluyor. nerede hata yapıyorum acaba? cat6 kabloya rj45 çakma 

cat6 u/utp... 4x2x23awg 250mhz kablo ve bildiğiniz iki tane rj45.

uç sıralamaları her iki tarafta da aynı. multimetre ile bakıyorum sekiz telde sağlam, temas var. kablo uzunluğu 1.5m

sorun: modem üzerinde soketi ilk taktığımda, led bir uzun iki kısa yanıp sönüyor. sonra bir uzun yanıp sönüyor. sonra bir uzun bir kısa yani varyasyonları test ediyor gibi ama otomatik bağlantı kurmuyor.

• İki ucun aynı olmasının bir önemi yok. Cat5-6-7 kabloların içindeki renklerin bir direnç değeri var. Bu yüzden standart bir renk sıralaması var.

cat6 kabloya rj45 çakma
  • Merhaba;

Konnektörlerin 568A veya 568B standartlarına göre çakılması gerekir (CueMarker ın dediği gibi) ancak 1,5m ve ev ortamında yukarıdaki sorununuza neden olmaz.

Yazdıklarınıza göre NIC fulldublex, halfdublex vb hızları otomatik algılayamıyor manuel olarak seçimde bağlantı kurabiliyorsunuz

- NIC sürücünüzü güncelleyiniz. Sorun devam ediyor ise tanımlı sürücüleri tek tek deneyebilirsiniz. Bazen firmanın sürücüsü ile işletim sistemi sorun oluşturabiliyor!

cat6 kabloya rj45 çakma

- Modem firmware güncelleyiniz.

Kolay gelsin.

• her iki taraf ethernet de 1000'lik. ayarlar da sorun yok. sorunun kaynağı kesinlikle kablo. benzer konu uzun zaman önce forumda yine açılmış ama cevapsız kalmış. cihazların ethernetleri bu kablo'yu ne diyeyim, kabul etmiyor. misal hub üzerinden yapmış olduğum bu kabloyu kullansam kesinlikle çalışacak ama deneyemiyorumi, elimde hub yok. cat6 kabloya rj45 çakma 

yukarıdaki renk sıralamasını da deneyip geri bildirim yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 29 Kasım 2022; 16:36:57 >
  • CueMaker kullanıcısına yanıt

bu mesajını sabitlemek lazım. denedim ve oldu.  

tellerde direnç farklılığına neden ihtiyaç duyuluyor? aklıma gelen tek şey maliyeti azaltmak mı? sorusu oldu. peki 100 Mbps'lik bağlantı için de aynı renk sıralaması standart mıdır?

aslında renk sıralamasını bu soruna karşı kontrol etmiştim ama yanılmışım.

Does CAT6 color order matter?

It actually doesn't matter which order you put the colors in, as long as it's the same on both ends.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 29 Kasım 2022; 17:3:12 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Bazı teller kalın oluyor, bazıları daha ince. Bu da direnç farklılıklarına neden oluyor.

568b standardındaki renklerle her iki ucu aynı yaparak ister Megabit ister Gigabit bağlantılar yapabilirsiniz.

568a da bir standarttır ancak 568b çok baskın bir şekilde kullanılıyor.

Birde crossover dediğimiz bir ucu 568a diğer ucu 568b olan kablolar vardır. Genelde iki network cihazını ve switch kullanmadan 2 pc yi birbiri ile haberleştirmek için kullanılan bir bağlantı şekli ancak günümüzde artık çok kullanılmıyor.

Çünkü cihazlar kendi içlerindeki anahtarlama devreleri sayesinde kendileri crossluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    150 metre CAT6 Ethernet Kablosu
    10 ay önce açıldı
    GPON ETHERNET KABLOSU?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.