Merhaba Telefon kutusundan 3. kattaki evime Cat6 ( vaya daha uygun kablo ile ) internet hattımı yenileyeceğim. Bu noktada sizlerden yardım rica edeceğim
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler Saygılarımla... |
Cat6 Kablo kullanımı hakkında soru

-
-
hocam ,bu işlerden kesin anlıyormusun yani tecrüben varmı.bilmediğin anlamadığın birşeyle karşılaşırsan ne olacak.bu iş ethernet prizi arızalandı nasıl tamir ederime benzemez,şimdi senin bu sorularına tek tek cevap veririz,ancak kesin çözüm bir elektrik tesisatçısı ile anlaş.ihtiyaç derse tesisatı ona yenilet,bu sorulara o cevap versin,muhatabın olsun,paran çöpe gitmesin.öteki türlü sarı çizmeli mehmet ağa olur.hayırlı ramazanlar.
saygılar..........................
-
merhaba;
elektrikçi ile görüşeceğim tabi ki kendim yapamam ancak bilgisiz veya anlamayan biri olarak konuşmak istemiyorum .birde bu nişlerden anlayan hatta merakı olan elektrikçi bulmak inanın kolay değil.
klasik ben yaparım olmazsa olmaz ama ben paramı alırım mantığı ile iş yapıyorlar.
Abiyene tabir ile keriz olarak görülmek istemiyorum .
Hat değişikliği nedeni
-35 MB paketimden max. 25 alıyorum
-srn marjin değerim max. 9.1 ama genelde 8.3
-yaklaşık 1.5 aydır bu sorun ile uğraşıyorum ve telekom dan gelen cevap hep iç tesisat değişmeli oldu
Bu neden ile iç tesisatı değiştirmek istiyorum
Saygılarımla.
-
hocam,haklısınız özellikle şu dönemde illegal durumlar daha fazla olabilir.ancak çıkar yol olmayınca çaresiz yapacak birşey kalmıyor.
1-en az cat 6 olsun
2-cihaza bağlı,çünkü iki soketin fiziksel yapısı farklı olmayabilir.elektrikçi bilir.
3-işçilik iyi olursa sorun olmaz.onun zaten özel aleti var o el ile olan bir iş değil.
4-cihaza bağlı donanım özelliği varsa olur,çünkü biri büyük,diğeri küçük yani biri sığmaz öteki oturur ama sonuç ne olur bilinmez.dönüştürürcüler hakkında bilgim yok.
5-eğer gerçekten sorun bina içi şebekede ise,uygun ve kalite cat 6 kablo ve malzemeler ve güzel işçilik ile doğru sonuca ulaşırsınız.tabiki simetrik hız alamazsınız,ama o kadar kötü farkdan kurtulursunuz.yani 35 mbps olmasa bile net 32 den aşşağı inmez.
saygılar.................................
-
tekrar merhaba
bilgiler için teşekkürler.
son bir ricam
mülkümse en kaliteli ve işimi görecek en iyi kablo gibi tip ve markları önerebilirmişsiniz
Kablo seçimini elektrikçiye bırakmak istemiyorum
saygılarımla..
-
hocam,kabloyu anladığım kadarıyla siz temin edeceksiniz,yani hes markası iyidir,yeterlidir.hes cat6 ihtiyacınız kadar temin ederseniz sorun olmaz.ama elektrikçi yok kardeşim malzemede brnden olacak ,bended de hes yok derse aranızda çözeceksiniz.
saygılar.........................................
-
bilgi için teşekkürler.
Her türlü kabloyu ben alıcam . hes harici daha kaliteli kablo öneriniz var mı fiyat çok önemli değil mesafe 50 metre olacak cat7 7 / cat6 / cat6e / cat5 /cat5e de olabilir bildiğim bakır oranı önemli . bu konuda kafalar baya karışık ondan tekrar sormak istedim
saygılarımla
-
hocam,marka ile ilgili problem yok hes yeter, ancak cat standardı için bu videonun 02.00-02.35 aralığını kesinlikle izleyin.
iş bitince sonuç bilgisinide lütfen paylaşın.hayırlı ramazanlar.
saygılar.............................................
-
teşekkürler faydalı oldu
-
ne demek ben teşekkür ederim,her zaman.
saygılar......................
Benzer içerikler
- dns probe started
- adresindeki web sayfası, geçici olarak kullanılamıyor veya kalıcı olarak yeni bir web adresine taşınmış olabilir.
- sistemimiz, bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı bir trafik algıladı. bu sayfa, gelen isteği gönderen kişinin bir robot değil, gerçekten siz olduğunuzu denetlemek içindir. bu neden oldu?
- modem power ışığı yanmıyor
- mobil etkin noktayı ayarlayamıyoruz
- hotspot ne demek
- wifi 8
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X