Şimdi Ara

cat5/cat6 120m'de hız sorunu farkı yaratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb. Yıllardıroturduğum sitede 6-7 Mbit üzerini görmedim. Hızla ile ilgili önemli bir işim yoktu ama yıllar geçtikçe diğer yerlerde kullandığımız hız arttıkça bu göze batar hale geldi ve onca para verdiğim evdeki internet hızı bana batar oldu. Geçen sene eve getirdiğim elektrik teknisyeni arap saçına dönmüş ankastreye el attı ve hız 1-2 Mbit arttı. Be sene etraftan cat5-6 kablo değişimi hikayeleri ben de tekrar kontrol etme güdüsünü tetikledi ve bir teknisyen arkadaşla bağlantıyı elden geçirdik. Dairemin bulunduğu bloğun altında ankastremiz var ordan daireye 30m kadar CAT5 kablo çekili. Sitenin girişindeki santral ile bizim ankastre arasıda kabaca 110-120m kadar. Bu da CAT5 kablo. Sorunun bu kablodan kaynaklandığını düşünüyoruz. Sitemiz telekom santraline 400-500m mesafede ve yıllardır siz santrale çok yakınsınız ondan fibere gerek yok deyip fiber hizmeti getirmedi namussuzlar.
    şimdi 150m CAT6 kablo maliyetine girip denemeye değer mi? Benim dışımda bazı komşular bir CAT6 kablodan 4 daireye paylaşarak hat çekmiş ama muhabbetim olmadığından öncesi ve sonrası deneyimlerini sorma şansım olmadı. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_102736046/f_//tm.htm]<

• Fark yaratma ihtimali var. Ancak zaten yenilemeyi düşünüyorsanız aşağıdaki ürünü araştırın derim. Kablo koruma açısından mükemmel ve CAT7.

Reçber 507001 CAT7 Kablo S/FTP LSZH 4X2X23 AWG
  • modem hat değerlerini paylaşın
  • 100 metre Ethernet olarak biraz fazla bir mesafe ama adsl sinyali için nasıl olur bilmiyorum. Kaliteli bir telefon kablosu daha iyi iş bile görebilir belki. Bence o ortak kablo çektiren komşularınızla bir görüşün derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • komşularının modemlerindeki hat değerlerini öğrenip karar verirsin.
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, sinyal alamama sorunu ile karşılaşma ihtimaliniz yüksek olacaktır hocam. Kabloya para vermeden önce ortak kablo çeken komşularınızla irtibat durun derim. Ankastreden daireniz net olarak kaç metre?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.