Şimdi Ara

Castrol yağ sizce kaliteli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet dostlar bildiğimiz üzere yağlar mineral, yarı sentetik ve tam sentetik diye 3’e ayrılıyor yağlamanın yanında zaman içersinde motor içerisinde oluşan kurumu (siyahlık) temizleme amaçlı deterjan bazlı maddeler kullanılıyor. yaklaşık 10bin km’dir castrol power1 10w50 kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım fakat geçen subap ayarı için subap kapağını söktüğümde motor içi parçaların (subap kapağı ve çevresi) karardığını gördüm. castrol öncesinde elf 20w50 kullanıyordum o zamanlar böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. motorumu hırpalamadan kullanırım bakımları, ayarları yerli yerinde. yağın kararmasına baktığımda 600 ila 700kmde kararmaya başlıyor ve her 1200 ila 1500km arasında yağı değiştiriyorum. şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yazın castrol 15-50
    kışın motul 5100 serisi 10-40
    her binbeşyüz kmde bir değiştiririm
    motorum cbf150
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    gözlemlerim sonucunda castrol 10w50’nin sahtesinin olduğunu fark ettim kutuda bazı işaretler var motulun sahtesinde de olduğu gibi resimleri kısa sürede ekleyeceğim

• Motorun modeline göre değişir, ben wr 250 de castrol power 1 kullandım hep, yazın 15-50 kışın 10-40 koyuyordum her seferinde filtre ile birlikte değiştim. Ortalama 2,5-3k km de değiştiriyordum bi problemle karşılaşmadım.

Edit: it gibi de kullanıyodum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _recoo -- 28 Ocak 2020; 11:13:36 >
  • Hep castrol kullandım bi sıkıntı yaşamadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrardan merhabalar, bugün fotoğraf çekme imkanım oldu görüldüğü üzere çok bariz bir şekilde kutudaki farklar görünüyor, etikete bakacak olursak sol kutudaki yazıların sağdakine nazaran daha altta olduğunu görebiliyoruz üstelik daha belirgin yazıları. performans olarak sol kutudaki yağdan daha iyi performans aldım çok rahatlamıştı motor. yağ neden eksik diye sorarsanız ikisinden de azıcık kullandım bu yüzden en kötü 1800kmde 850ml geri veriyor üstelik motoru yana yatırmıyorum (yan tıpadan boşaltıyorum hep) söz sizde eğer bu kutulardan birini kullanan var ise eksisi artısı veya bana mı bu kutu denk geldi onu bir tartışmak isterim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    castrolun sahtesi cok maalesef,motulun de öyle
    motorunuz nedir?
    100-150 cc motorlar cok fazla yağ secmez,hele istanbuldakı kuryeler buldukları en ucuz acık yağı kullanırlar,buna nazaran motoru 90-100 bin km yapanlar var
    liqui moly denediniz mı? o da güzel bir yağ.
    motorum yamaha cygnus rs 125cc (scooter) fakat 130binde ve hala orijinal 2006dan beridir bizde tek el kullanıldı hırpalamadan. bakımlarını eksik etmiyorum kmsi gelmeden yağını değiştiririm,geçirtmem. kısacası castrolden memnunum fakat eğer daha kaliteli, koruyucu önereceğiniz bir yağ var ise üstelik castrolun sahtesi bu kadar türemişken onu kullanabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mosasaurus

motorum yamaha cygnus rs 125cc (scooter) fakat 130binde ve hala orijinal 2006dan beridir bizde tek el kullanıldı hırpalamadan. bakımlarını eksik etmiyorum kmsi gelmeden yağını değiştiririm,geçirtmem. kısacası castrolden memnunum fakat eğer daha kaliteli, koruyucu önereceğiniz bir yağ var ise üstelik castrolun sahtesi bu kadar türemişken onu kullanabilirim.
    kilometresi yüksekmiş,150-250 ml kadar yağ eksiltmesi normaldir artık hocam,hele zorlarsanız bir tık daha fazla yakabilir.
    benim gözlemlediğim castrol daha cabuk kemikleşiyor(viteslilerde)
    motul ve liqui daha iyi bana göre,tabi bazıları psikolojik diyecektir ama ben gercekten hissediyorum
    motulun scooter expert diye modeli varmış,10-40 bir de onu deneyin hocam
    castrole göre bır tık pahalıdır ama deneyim olur,farkı kendiniz hissedersiniz.

evet duymuştum o yağı ama orjinalini bulabilir miyim acaba sanırım bu yağı bulamazsam motul 5100 10w50den yana olacak tercihim, dediğim gibi orjinal olup olmadığı nasıl belli olur. motor kullanım kılavuzunda kartel komple boş iken 1.2lt yazıyor yağ değişiminde ise 1lt, ben motordan yağ filtresini söktüm ortadan boşaltmıyorum. yan vidayı açıp süzülmesini bekliyorum damlama bitince (motoru yana yatırmıyorum içerisinde 50 100ml kalıyor. yağ kutuları 900-950ml oluyor genelde böylece tam tamamlıyorum ama yağ yakma değil de buharlaşma gibi geliyor bana adana sıcağında 50-60 dereceleri buluyor buralar. bujide yağlanmaya hiç rastlamadım kiremit renginde.

22bin kmde değiştirdiğim buji bu durumdaydı. artık piyasada orijinal buji de bulamıyorum bu orijinaldi. hangi yedek parçacıya gitsem sahteler bulunmakta.

• İpone kullanmanızı tavsiye ederim

• quote:

evet duymuştum o yağı ama orjinalini bulabilir miyim acaba sanırım bu yağı bulamazsam motul 5100 10w50den yana olacak tercihim, dediğim gibi orjinal olup olmadığı nasıl belli olur. motor kullanım kılavuzunda kartel komple boş iken 1.2lt yazıyor yağ değişiminde ise 1lt, ben motordan yağ filtresini söktüm ortadan boşaltmıyorum. yan vidayı açıp süzülmesini bekliyorum damlama bitince (motoru yana yatırmıyorum içerisinde 50 100ml kalıyor. yağ kutuları 900-950ml oluyor genelde böylece tam tamamlıyorum ama yağ yakma değil de buharlaşma gibi geliyor bana adana sıcağında 50-60 dereceleri buluyor buralar. bujide yağlanmaya hiç rastlamadım kiremit renginde.
    Orjinal bulabilir misin bilemiyorum ama çakmasını bile çok iyi paketliyorlar,hatta söylemesen castrolun cakmasını ayırt edemezdim.
    şimdi motorun kilometresi yüksek,ben sana tavsiye vereceğim yapar mısın bilmem ama gözlerimle şahit oldum motorun içini tertemiz yapıyor,içindeki kullanılmış yağı boşalttıktan sonra içine 1200ml kadar mazot doldur
    sonra 20-30 sanıye calıstır,aman fazla calıstırma motoru kitlersin..
    sonra tekrar mazotu boşalt,mazotu boşalttıktan sonra iyice kurumasını beklemen lazım,hatta ıcıne kompresor ile hava tutarsan iyi olur,motorun ıcını pırıl pırıl yapar,aslında sen damlaması bitince içindeki yağın bittiğini düşünüyorsun ama daha bir dolu yağ çıktığını göreceksin.
    anladığım kadarıyla kısa zamanda cok kilometre yapıyorsun,kışın 10-40 yazları ise 15-50 koymanı tavsiye ederim
    10-40 daha kolay gevşer,yazın da bir tık kalın yağ iyidir,cünkü adana diyorsun o 10-50 bile su gibi oluyordur
    15-50 bir tık kalın olduğu için daha sağlıklı gelir

eskiden daha çok yol yapardım şimdi haftada anca 100km yağı değiştireli 800km oldu bu kış 2 defa değiştirdim yağını ama ölçemedim motorcuda değiştirmiştim ama gördüğüm kadarıyla ve ustanın demesiyle 1lt geri vermişti şaşırmıştı hatta. eksiltme yaptığını sanmıyorum yapsa da 1400-1500km de 100 -150ml sıkıntı değil. 10-40 konusunda haklısınız buralar (en fazla -5 dereceye düşüyor) ve motor biraz gergin ilk çalıştırmada, ısınınca rahatlıyor. büyük ihtimalle sağlam bir yer bulup motul 5100 10-40 alacağım şubatın ortalarında, hem km gelir hemde ne kadar geri verdiğini ölçerim. mazot konusuna gelecek olursak 1lt doldurup 20 saniye çalıştırsam ve kuruduktan sonra muhakkak ki içerisinde birazı kalacaktır katacağım yeni yağın özelliğini bozmaz mı bilindiği üzere mazotun yağ üzerinde sağlam temizleme etkisi var veya elimde 1lt total 5w40 araba yağı var kullanılmamış mazot sonrası totali doldurup 5-10 dakika çalıştırıp sonrasında yeni yağı mı eklemeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 28 Ocak 2020; 19:25:24 >

• quote:

eskiden daha çok yol yapardım şimdi haftada anca 100km yağı değiştireli 800km oldu bu kış 2 defa değiştirdim yağını ama ölçemedim motorcuda değiştirmiştim ama gördüğüm kadarıyla ve ustanın demesiyle 1lt geri vermişti şaşırmıştı hatta. eksiltme yaptığını sanmıyorum yapsa da 1400-1500km de 100 -150ml sıkıntı değil. 10-40 konusunda haklısınız buralar (en fazla -5 dereceye düşüyor) ve motor biraz gergin ilk çalıştırmada, ısınınca rahatlıyor. büyük ihtimalle sağlam bir yer bulup motul 5100 10-40 alacağım şubatın ortalarında, hem km gelir hemde ne kadar geri verdiğini ölçerim. mazot konusuna gelecek olursak 1lt doldurup 20 saniye çalıştırsam ve kuruduktan sonra muhakkak ki içerisinde birazı kalacaktır katacağım yeni yağın özelliğini bozmaz mı bilindiği üzere mazotun yağ üzerinde sağlam temizleme etkisi var veya elimde 1lt total 5w40 araba yağı var kullanılmamış mazot sonrası totali doldurup 5-10 dakika çalıştırıp sonrasında yeni yağı mı eklemeliyim?
    Evet mazotla temizleme sonrası kalitesiz bir yağ ile motorun içini tazelemek iyi olur,motor içinde az bir şey mazot kalsa bile üzerine eklediğiniz yeni yağın anlamı kalmaz.
    eski yağı boşaltma
    mazotla 20 saniye kadar calıstırma(gaz vermeden)
    sonra kullanılmayacak olan yeni yağ ile calıstırma
    en sonda da asıl kullanılacak olan kaliteli yağ
    işlem sırası bu şekilde,nette engine flush diye aratırsanız bir cok kaynak cıkıyor zaten
    bunlar icin özel sıvılar satılıyor ama bileşenleri az çok aynı,yağ sökücü özelliği var hepsinde.
    Bazılarına göre gereksiz ama ben temizlediğini düşünüyorum.

çok çok teşekkür ediyorum, bunları deneyeceğim kısa süre içerisinde. o zamana kadar orijinal bir yağ bulayım haber ederim son durumları iyi akşamlar..

• quote:

çok çok teşekkür ediyorum, bunları deneyeceğim kısa süre içerisinde. o zamana kadar orijinal bir yağ bulayım haber ederim son durumları iyi akşamlar..
    Ben de teşekkür ederim, sağ olun
    İyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    motorun içini mazot ile yıkamama gerek kalmadı. 1000kmdir motul 10/40 5100 kullanıyorum bugün subap kapağını açtığımda tertemiz gördüm içerisini eski siyahlığı gitmiş anlaşılan castrol temizlik yapabilen bir yağ değil burada castrol ile motul arasındaki kalite farkını çok net anlamış oldum bundan sonra tercihim motuldan yana performans olarak castrole göre daha sessiz, sakin tepkimeler güzel..

• quote:

motorun içini mazot ile yıkamama gerek kalmadı. 1000kmdir motul 10/40 5100 kullanıyorum bugün subap kapağını açtığımda tertemiz gördüm içerisini eski siyahlığı gitmiş anlaşılan castrol temizlik yapabilen bir yağ değil burada castrol ile motul arasındaki kalite farkını çok net anlamış oldum bundan sonra tercihim motuldan yana performans olarak castrole göre daha sessiz, sakin tepkimeler güzel..
    5100 güzel yağ,bazıları hissetmezsin diyor ama ben cok rahat motul ile castrol farkını anlayabiliyorum
    özellikle castrol kayganlık özelliğini erken kaybettiğine eminim,ben de artık motulden devam edicem hep
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.