Şimdi Ara

Casper via m1 aldım soru ve görüşleriniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
6
Favori
18.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HLLBN

Şarjı yoğun kullanımda wifi ile 6 saati biraz geçiyor,antutu skoru 36000,2.5d ekran çok kaliteli,açıkçası htc a9 daki 2.5d ekranı merak ediyorum.
    Almak isteyene gönül rahatlığıyla tavsiyemdir.

Nasi ya 2300 mah batarya var telefonumda 3g de tam 6 saat 10 dakka ekran suresi aliyorum samsung kullaniyorum bu cihazi almayi dusundum ama wifide 6 saat aliyosan alamam bu cihazi beni goturmez cok sasirdim pil 2900 mah cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail_6

selamlar,

cihazın batarya performansı: 3d grafik hariç 12 saat aktif olarak kullandım. İnternet, ofis uygulamaları, müzik, video (full hd), ara sıra oyun... 100% - 6% arası 11 saat 40 dakika civarı daha net söylemek gerekirse.

kasa dizaynını çok beğendim. fiyatı göz önünde bulundurulduğunda seleflerinden öne çıkıyor kesinlikle. bütünlük algısı uyandıran ve doygunluk hissi veren dizayn olmuş. Casper MiraVision özelliğiyle görüntü özelliklerini kişiselleştirmek için bir eklenti koymuş. Kontrast, doygunluk, sıcaklık gibi özellikleri ayarlıyor genel olarak ekranda. 2.5d kavisli ekran kenarları çok güzel bir his uyandırıyor bence, arka kapaktaki kavisli kenarlarla da simetri yaratmış ve materyalin nispeten kaliteli oluşu cihazı sevdiriyor.

Full HD çözünürlük ve IPS le beraber film, dizi, video, oyun... bunların her biri ayrı bir keyif oluyor. Ayrıca görüntünün gerçekten kaliteli olduğunu düşünüyorum ekranda.

Arka planda genelde 10-12 uygulamam sürekli açıktır, sıkça uygulamadan uygulamaya geçerim, birbiriyle interaktif kullanırım. Bu geçişlerde hiç bir takılma, donma, performans düşüklüğü yaşamadım şimdiye kadar. Uygulamaların ve gömülü özelliklerin açılış-tepkime hızları benim için beklediğimden de hızlı. Sonradan yüklenenler ve temel özellikleri göz önünde bulundurarak söylüyorum.

Android Lollipop'un ham halini kullanmış Casper mümkün mertebe. Diğer markalar gibi gereksiz birsürü yan özellik yok temel manada. Cihazın sürekli aktif kullanımda performansını ilk andaki hızında stabil tuttuğunu söyleyebilirim. 3d grafikler devreye girdiğinde tabii ki bu durum etki altında kalıcaktır yalnız henüz gerçekten zorlayacak grafiklere sahip bir oyun yükleyip denemedim.

V10 la kıyasladım almadan önce, v10 ebatı itibariyle daha ele oturur durumda, kasa dizaynı sayesinde hissiyatı M1 e göre daha iyi ama takıntılı olduğumdan sanırım M1 e bir kere niyetlenince cayamadım, tercihim M1 oldu.

Arkadaşların bahsettiği sensör ve kamera sıkıntıları bende yok. Az önce özellikle denedim. Kamera her iki tarafa da oryante edilebiliyor anlık olarak. Ayrıca dik konuma da hızlı bir şekilde geçiyor. Otomatik döndürmede de herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Elektronik alet nihayetinde, her markada olduğu gibi en kötü ihtimalle DOA durumu söz konusu olabilir. Ya da basitçe yazılımsal bir problem olabilir. Servis ağıyla alakalı çok tecrübem olmadı Casper'ın, geçmişinden dolayı mimli olduğunu biliyorum ama umarım pratikte tecrübe etmek zorunda kalmam.

Çok fazla oyun meraklısı biri değilim ama şahsi bilgisayara ihtiyaç duymadığım, telefonla işlerimi halletmek istediğim için; benim ihtiyaçlarımı gerek ofis gereçleri, internet kullanımı, sosyal medya, hesap senkronizasyonu, bulut ihtiyacı, görüntü/video gösterme ve çekim açısından fazlasıyla tatmin ediyor. Batarya ömrü de tekrar ediyorum oldukça iyi kanımca.

Eksi yönlerinden biri çok yeni bir cihaz olmasından ve markette çok yer kazanamamış olmasından ötürü aksesuarlarının şu an oldukça kısıtlı olması. Kırılmaz ekran koruma, kılıf gibi aksesuarlar pek çeşitli değil. Dört gözle SmartShield'ın ekran korumasının gelmesini bekliyorum Türkiye'ye ki adam akıllı bir ekran korumam olsun. Şimdilik internetten "kırılmaz" ekran koruma ve silikon kılıf siparişi geçtim cüzi bir fiyata. Tam uyumlu olduklarını sanmıyorum ama bugüne kadar çok hor kullandım elektronik eşyalarımı, artık biraz özenli olmak istiyorum çünkü cihazı beğendim :) En azından darbelerden korusun bir müddet... bir diğer eksik de şarj adaptörünün yetersizliği. neredeyse 3000 mah batarya için 1.0 A adaptör koymuşlar ki bildiğim kadarıyla hızlı şarj desteği de var cihazın. 1.3 a lık eski nokia adaptörünü kullanıyorum yanımdaysa, çok sık şarj ihtiyacı olmadığı için çok büyük bi problem değil benim için ama kısıtlı zamanalrda can sıkabilir. 2.0 a lık bi adaptör alınabilir bu yüzden.

Kamera performansına gelecek olursak, ön kameranın ışık hassasiyeti beni etkiledi, loş ortamda portre fotoğrafları gayet başarılı alıyor. Flaşı da gayet yeterli ve selfie göz önünde bulundurulduğunda patlama yapar diye düşünüyordum, fotoğraflarda ışık yayılımı gayet iyi bence. Arka kamera da ona keza, fokus, makro çekim, hızlı çekim özellikleri etkileyici. Ayrıca yüz güzelliği, spor çekim, gece, profesyonel, hdr, panoramik çekimmodları koymuşlar. Düzenleme imkanı var, kamera nispeten kapsamlı. Dokunarak odaklamayla dokunma sonrası çekim yapıyor. Odakladıktan sonra çekmek için hamle yapıldığında odaklama sorunu yaşamanın önüne geçmiş, hoşuma gitti.

Cihazda herhangi bir lag, bug, donma, uygulama hatası, telefonun kendi özelliklerinde fonksiyon bozukluğu gibi durumlar hiç yaşamadım henüz. Benim açımdan fiyat/performans olarak makul bir cihaz. Servis ağına - umarım olmaz da - ihtiyaç duyarsak satış sonrası desteği ne durumda onu da görürüz...

kardeşim bende telefonu almayi düşünüyorm oyun performansi iyimi yani takilma donma kasma oluyormu ? cevaplarsan sevinirim ..

• quote:

Orijinalden alıntı: nighthunter9

quote:

Fiyat performans ürünü tam,
    Metal çerçeve 2.5d ekran saf android,
    Manual ve otomatik kamera,
    Herhangi bi yeri oynamıyor,gıcırdamıyor,dokunmatik takılmıyor.
    Bunu 900 ve 800 tl bandındaki zenfonelarla kıyaslamak bu telefona haksızlık olur.Tasarımı ve kamerası daha iyi.
    Umarım iphone 7s çıkana kadar idare eder.
    Almak isteyenler tereddüt etmesin,sadece dış hoparlör daha iyi olabilirdi,ahize ses kalitesi 10 üzerinden 9.
    Dokunmatik ve ekran kalitesi 10 üzerinden 10.
    Dış hoparlör 7.
    Alt üst boşluklar biraz fazla 7.
    Kamera gayet iş görüyor,manuel ayar sebebiyle 8.
    İşlemci ve ram birlikte 7.
    Akıcılık ve kullanım keyfi 9.5.

Metal gorunumlu plastik cerceve !

Sağ ve sol çerçeveler metal. Alt ve üst çerçeveler plastik.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

quote:

Orijinalden alıntı: nighthunter9

quote:

Fiyat performans ürünü tam,
    Metal çerçeve 2.5d ekran saf android,
    Manual ve otomatik kamera,
    Herhangi bi yeri oynamıyor,gıcırdamıyor,dokunmatik takılmıyor.
    Bunu 900 ve 800 tl bandındaki zenfonelarla kıyaslamak bu telefona haksızlık olur.Tasarımı ve kamerası daha iyi.
    Umarım iphone 7s çıkana kadar idare eder.
    Almak isteyenler tereddüt etmesin,sadece dış hoparlör daha iyi olabilirdi,ahize ses kalitesi 10 üzerinden 9.
    Dokunmatik ve ekran kalitesi 10 üzerinden 10.
    Dış hoparlör 7.
    Alt üst boşluklar biraz fazla 7.
    Kamera gayet iş görüyor,manuel ayar sebebiyle 8.
    İşlemci ve ram birlikte 7.
    Akıcılık ve kullanım keyfi 9.5.

Metal gorunumlu plastik cerceve !

Sağ ve sol çerçeveler metal. Alt ve üst çerçeveler plastik.

Kullanıyorsanız memnun musunuz? Kemarası ve işlemci hızı nasıl?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• swat57 kullanıcısına yanıt
    Telefonu magazada inceledim.5 dakikalik bi tecrubem var ne desem yalan olur.

• HLLBN kullanıcısına yanıt
    m4 pişmanlıktır, m4 sıkıntılı cihaz cihaz açıldığında su almaya başlaıyor servis bile su konusunda garanti vermiyor bi şekilde servise giderse, cihaz tamir gördüğünde stabilite gidiyor kamera çalışmama,usb soketi vs.... en can sıkıcı noktası yeterli hafıza olmayışı, daha önce z2 vardı çalışırken durdu kalp masajıda işe yaramadı çöp, m4 te şu an elimde çalışır şekilde hurda arka kamera çalışmıyor,bu gün m1 aldık arkadaşım ile yarın gelir nasip elektronik şans işi ama sony gibi bir markanın cihazlarında kronik arıza bu fiyatlara affedilemez, inşallh cihazınızın garantisi bittikten sonra bozulmaz.
  • caprice C kullanıcısına yanıt
    M4 aqua da açmadı hocam,1500tl ye sıfır note4 aldım dün.

• Telefonu bugün aldım herşey iyi fakat arka kamerada fotoğraf modunda hafif bir ağırlık var sanki. Video çekerken gayet akıcı ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Telefonu bugün aldım herşey iyi fakat arka kamerada fotoğraf modunda hafif bir ağırlık var sanki. Video çekerken gayet akıcı ama.

Oyun falan nasıl peki hocam? Oyun oynuyor musunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • swat57 kullanıcısına yanıt
    Telefon çok güzel heryönden gayet başarılı. Ekran çok güzel. Bu fiyata daha iyisini bulamazsın.

Oyunlarda gayet akıcı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hizlibiraz

Sony m4 mu bumu daha iyi

selam. m4 kullanıyorum ve tam bir çöp. tavsiye etmem. temple run'da bile kasıyor gerisini sen düşün. kamera orta. arayüzde uygulama sonlandırırken kasıyor + 8gb dahili hafızanın 7si dolu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lg k10 a ne diyorsunuz?

• ahmel12 A kullanıcısına yanıt
    Bende M1 almayı düşünüyorum özellik olarak K1o dan daha iyi görünüyor...
  • mikail_6 M kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam bende bu chazı düşünüyorum memnuniyetiniz hala devam ediyor mu bir şikayetiniz var mı kronik soruna rastladınız mı tavsiye edermisiniz ? teşekkürler
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Hocam telefon nasıl ? kullananlar bir bilgi verse çok iyi olacak...
  • Keske almasaydin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaninda5uzman

Hocam telefon nasıl ? kullananlar bir bilgi verse çok iyi olacak...

Kardeş telefon fiyatına göre abartısız çok iyi. Ekranı full hd ram 3gb arayüz çok akıcı hiçbir yerde takılma yapmıyor. Arka kamerası çok iyi değil ama ön kamerası güzel çekiyor.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam telefonu haftaya alıcam...
  • HLLBN kullanıcısına yanıt
    hocam telefon alacağım ve bir sürü telefon arasında kafam karıştı bir f/p ürünü gibi duruyor açıkçası gm5 plus huawei gr5 xiaonomi redmi 3 gibi telefonlar arasında birde bu telefon ilgilmi çekti şarj olayı eve akıcılığı nasıl tel in örneğin ben günde ortalama 15 dk tel görüşmesi 15-20 dk nette gezerim oyun oynamam tel şarjı bu kullanımlara göre nasıl gider birde bu tel 6.0 güncellemesini alacak mı? bilgilendirme için şimdiden tşk.ler...
  • Merhaba. Bir kaç gün önce bu telefonu aldım. Şuanlık memnunum. Ama bir sorun var gibi. Telefonu akşamdan sarja tanıyorum, sabahsarjdan çıkartıp elime alınca her bir dakikada şarj 1 adet iniyor. Bu yaklaşık 20dk ve yüzde 80e düşene kadar devam ediyor, sonra düzeliyor. Ve bu 20dk da nette gezme görüşme falan yapmıyorum. Sebebi ne olabilir diye menüler arasında gezinmekle geçiyor. Sizlerde de benzer sorunlar var mı? Çoğu ekran ayarını kapattım ama düzelmıyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.