Şimdi Ara

Casper Ultrabook Dahili Batarya Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Bu konu üzerine başlık açmadan önce çok araştırma yaptım fakat istediğim bilgilere ulaşabilmiş değilim. Casper Ultrabook umu 1 ay önce aldım.
    Batarya ömrünü uzatmak istiyorum cünkü dersler için okula götürüyorum. Problemde bu noktada ortaya cıkıyor işte; okulda office programları matlab vb kullanıdıgım için batarya ömrünü azaltmayacak sekilde %20 lere indirip eve gelince ssarj ediyorum 80-85 e kadar. Merak ettiğim nokta ise şu: dizi izlerken yada oyun oynarken bilgisayarım sarja takılımı olmalı? Dahili batarya oldugu için çıkarma şansım zaten bulunmuyor. batarya %100 dolu iken sarja takılı oyun oynadıgımda enerjiyi prizden cekiyor sanırım ama her türlü batarya üzerinden geciyor. bu ömrü daha cok mu kısaltır?

• Kimsenin cevap vermemesine anlam veremiyorum. Bu forum eskiden böyle değildi
  • pil %100 doluluğa yaklaştığında fazla ısıdan dolayı zarar görür, dolayısıyla en ideali 70-80 kadar doluluk oranına ulaştığında fişten çekmek. Ya da daha iyisi pilin dolmasını belirli bir yüzdeden sonra durduran programlar var onlara bakabilirsin. (Mesela samsung ultrabooklarda bu program sayesinde 80den fazla dolmuyor.)
  • littlestewie L kullanıcısına yanıt
    dediğinz işlevi yapan program lenovoda da var.Ancak bu programlar sadece üretildikleri pc için değil mi? lenovo energy managementı veya sizin bahsettiğiniz programı casperda kurabilirmiyim?
  • evet dediğiniz gibiymiş. kendi marka laptoplarından başka pc ye olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

evet dediğiniz gibiymiş. kendi marka laptoplarından başka pc ye olmuyor.

İnsallah buluruz o sekilde calisan bi program arastiriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.