Şimdi Ara

Casper Nirvana Fun Club (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
6
Favori
182.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, önceki mesajım kaynadı arada, tekrar yazıyorum ama kusura bakmayın lütfen,
    NirVana NotebookLarda touchpd'i kapatmak için bir klavye kısayolu bilen var mı?(Snaptys yazılımındakinden hariç)
  • ben bilmiyorum valla ama klavye kısayolu olucanıda sanmıyorum yazılımından kapatılıyordur ama
  • @ alikum

Arkadaşım ne yaptın öyle ya fizibilite araştırması gibi helal olsun umarım anlıyan cıkar bu çabandan sonra neden casper aldığımızı

NOTEBOOK un hayırlı olsun
  • forumların amacı bılgı paylasımıdır arkadasım, ben bidiklerimi yazıcam sen bildiklerini yazıcaksın ki, bilgimiz artacak değilmi, iltifatların için tesekkürler
  • alikum arkadaşım yazdıklarını okudum güzel olmuş ellerine saglık.bu saat çarpanı core 2 duo nun tüm işlemcileri için 3 mü(1,6 1,83 vs),bide core duo için kaç ve onun işlemcileri.
  • arkadaşlar bi sorum olcak biliyorum ekran kartını update edemiyoruz ama casper türkiyede montaj edildiği için casperdaki 7400 ekran kartı yerine istesek 7600 yada x 1600 takabiliyorlarmı?bilgisi olan varsa sevinirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAK.S.S.

arkadaşlar bi sorum olcak biliyorum ekran kartını update edemiyoruz ama casper türkiyede montaj edildiği için casperdaki 7400 ekran kartı yerine istesek 7600 yada x 1600 takabiliyorlarmı?bilgisi olan varsa sevinirim?

şöyle cevap vereyim.ben kendi labtopumu 2 gb ramli istedim ve bana fabrikadan bu şekilde özel ekleyip yolladılar.ram değişiyorsa ekran kartı neden değişmesin ki?ancak benim sipariş verdiğim casper store ile aram gayet iyi belki kıyak geçmişlerdir.

bu arada hala listeye eklenmedik.
  • ne kadar fark aldılar 2 gb ram için?
    quote:

Orjinalden alıntı: chic

quote:

arkadaşlar bi sorum olcak biliyorum ekran kartını update edemiyoruz ama casper türkiyede montaj edildiği için casperdaki 7400 ekran kartı yerine istesek 7600 yada x 1600 takabiliyorlarmı?bilgisi olan varsa sevinirim?

şöyle cevap vereyim.ben kendi labtopumu 2 gb ramli istedim ve bana fabrikadan bu şekilde özel ekleyip yolladılar.ram değişiyorsa ekran kartı neden değişmesin ki?ancak benim sipariş verdiğim casper store ile aram gayet iyi belki kıyak geçmişlerdir.

bu arada hala listeye eklenmedik.

• arkadasım guzel konuya el atmışsın, bizim nirvanalarda ekran artı anakartla bütünleşikmi degilmi biliyormsun , çünkü laptop parçaları atan bi kaç yer ile görüştüm eğer ekran kartı anakartile bütünleşik ise hiçbirşey yapamassınız ama değilse değiştirilebiliyor dediler.

arkadasım saat çarpanı ile ilgili soruna şöyle cevap verim, aslında yukarıda anlamayanlara anlatmsası bıraz zor oldugu için onların anlaması gereken şeyi yani sistemlerinin hızının duştügünü anlatmak için bilerek biraz yanlış yazdım, saat carpanı söyle hesaplanır: misal işlemcin 1.83 mü bu 1830 mhz eder eger ramların 533 ise saat çarpanın 1830/533=3.44dur yok eger ramlerin 667 ise 1830/667=2.75 dir yaklasık olarak. yani burdan anlayacagınız gıbı aslında sıstemınınzın matematıksel olarak hızı dusmuyo ama nerde 667 ile calışan bi sıstem nerde 533 ilecalısan bır sıstem. sonuçta anakart saatçarpanını ayarlıyo ama işlemcin 667 mhz e gore yapılmış ve sen onun bus hızını 533 e cekiyor ama saat carpanını artırıyorsun, pek de iyi bişi degil yani, ben yapmam yapanada tavsıye etmem

• sagolasın kardeş çok yardımcı oldun,
    peki ekran kartının an kartla bütünleşik olup olmadığını nasıl anlıycaz?

Konyada casper store yok sizin kadar şanslı değilim
  • bi sorum daha var biraz fazla oldu ama bu turbocache ne?genelde turbocache yazan hep paylamşı diye biliyorum ama paylaşımlı değil casperinki.
    benim casperım yok ama benide üye yaparsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilavyer -- 3 Kasım 2006; 11:50:18 >
  • arkadaşlar az önce casper in teknik servisine açtım sordum ekran kartı olayını, artık adam sallamak için mi dedi biliyorum ama kart butunleşik yani ekran hatrı ile ilgili rüyalarınız varsa iptal edin:( ama dediğim gibi eleman biraz saalar havasındaydı siz yine iyi bi araştırın derim

ayrıca arkadasım ekran kartı benım uzmanlık alanım degıl o yuzden arastırmadan bişi şöylemek istemem, etrafımda bu konunun uzmanı olan bazı arkadaşlar var, onların görüşlerini alır size bildiririm
  • ben bir aydır lnirvana kullanıcısıyım benim laptobımın şarjı bir buçuk saat gidiyor sizce normalmi ....... bu arada benide listeye eklerseniz sevinirim
  • ben bir aydır nirvana kullanıyorum makina süper ama şarjı bir buçuk saat gidiyor sizce normalmiiii sizin laptopların ne kadar gidiyor .... bu arada benide listeye eklerseniz sevinirim...
  • eğer oyun oynuyosan cok bıle gidiyo, yok ama oyun oynamıyorum mızık dınlemıyorum sadece world excel veya ınternet takılıyorumama bıtıyo dıyosan gıt makınanı goster
    mesela benım makına ınternet kullandıgım zaman 2saat 30 dakkayı gordu ve hala 15 daikka daha felan yazıyodu, ama oyun oynuyosan ve bi bucuk saat gidiyosa helal olsun iyi pil varmış,
  • oyun oynamıyorum sadece internet ve müzik dinliyorum kulaklıkla okadar şimdi denedim işte 1 saat 15 dk filan oldu 30 dk var dio ama zaten hepsini kullanamıyosun birde gerçek zamanı yansıtmıyor.. ilk doluyken 2 saat kaldı diyor ama o kadar gitiyor..
  • arkadsım sımdı su dedıklerıı aynen yap. laptobunu kapa, şarja tak, git yat, sabah kalk, laptobu ac, eketrıkten baglantısını kes, benım bu yazdıklarımı bırdaha okurken bak bakalım pılın uzerıne ne kadar yazıyo(sure olarak) yaklasık 2.30 ile 2.40 arası bısı vermesı lasım, bu dedıgım sekılde kendı saatınle kontrol ederek bak bakalım. mesela bu dedıgım ıse saat 10 da başla eger saat 10 da pilden calısırken 2.35 gosterıyosa saat 11 de aynı kullanımla tekrar bak(burada aynı kullnaım stılı cok onemlı cunku mesela laptobu kucagına alırsan bıle sogutmak ıcın daha cok fan acacagından sure duser, koy masanın uzerıne dursun oyle)herneyse nerde kalmıstık, ha misal saat 10 da baktın 2 saat 35 dakıka gosterıyo ya eger saat 11 de baktıgında 1 saat 25 dakıka ile 1 saat 45 dakıka arası bısı degılde cok yamuk bı sekılde 20 dakıka yarım saat felan gosterıosan, doruuu servıse

ama burda onemlı olan o sure ıcerısınde aletın elektrık harcamasını degıstırecek bısı yapmamaktır. mesela bu sure ıcersınde 10 dakka wow oynim dersen olmaz cunku makınanın gosterdıgı sure o andakı elektrık kullanımı pil bitinceye kadar devam ederse pilin ne kadar dayanacagıdır.

dedıklerımı yap haber ver bakalım

sonradan edit: arkadaşım eklemek ıstedıgım bırsey daha var, bu laptoplar oyle gıcık bısı kı, interneti kablo baglantısı degıldl kablosuz alsan bile pil süresi düşüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 3 Kasım 2006; 18:51:59 >

• quote:

bi sorum daha var biraz fazla oldu ama bu turbocache ne?genelde turbocache yazan hep paylamşı diye biliyorum ama paylaşımlı değil casperinki.
    benim casperım yok ama benide üye yaparsanız sevinirim

arkadaşım bugun sırf senın bu soruna cevap bulabılmek ıcın mecıdıyekoy casper bayine gittim ve bu kartın degıstrılıp degıstrılemeyecegını sordum, ordakı adam(su anda kartı elımde ama forum kurallarına gore 3. sahısların ısmını vermek yasakmı degılmı bılmedıgım ıcın vermıyorum ama degılse verebılırım, desteklı atıyorum yanı) neden kartı degıstırmek ıstedıgımı sordu, bende 256 mb paylasımsız bır ekran kartı almak ıstedıgımı belırttım, adam "sacmalama lan senınkısı zaten palasımsız"diyince bende abı bu tc ler paylasımlymıs dedım, o da"olum bızım makınalardakı kartlar paylasımlı degıl hatta nvidianın sitesinden indirdigin 7 series driver onun için yemiyo bu karta , o kartın uzerınde kendı 256 mb rami var" deyince bende jeton dustu, çünkü gecenlerde arkadasımla beraberken nvidianın sitesinde 7 serisi driverı indirdik onun karta(7300tc) gayet guzel yukleyebildik fakat benım karta yukleyemedık,bütün bu olanları konunun uzmanı sayılabılecek bazı arkadaslarıma sordum, dogru olabılecegını soyledi, eger butun bunlar dogruysa yıne dort ayak uzerıne dustuk babalar gibi paylasımsız 256

arkadaslar tekrar sorayım belkı bılen vardır, win xp 64 bit edition yukleyecegım ama driverleri bir türü bulamıyorum, kullanan varsa ve drıverlerı mevcutsa cok sevınırım.

• kardeş çok teşekkür ederim zahmet olmuş sagolasın,biraz yüzsüzlük olcak ama 7600 ile değiştirebiliyomuymuşuk?
    quote:

Orjinalden alıntı: alikum

arkadaşım bugun sırf senın bu soruna cevap bulabılmek ıcın mecıdıyekoy casper bayine gittim ve bu kartın degıstrılıp degıstrılemeyecegını sordum, ordakı adam(su anda kartı elımde ama forum kurallarına gore 3. sahısların ısmını vermek yasakmı degılmı bılmedıgım ıcın vermıyorum ama degılse verebılırım, desteklı atıyorum yanı) neden kartı degıstırmek ıstedıgımı sordu, bende 256 mb paylasımsız bır ekran kartı almak ıstedıgımı belırttım, adam "sacmalama lan senınkısı zaten palasımsız"diyince bende abı bu tc ler paylasımlymıs dedım, o da"olum bızım makınalardakı kartlar paylasımlı degıl hatta nvidianın sitesinden indirdigin 7 series driver onun için yemiyo bu karta , o kartın uzerınde kendı 256 mb rami var" deyince bende jeton dustu, çünkü gecenlerde arkadasımla beraberken nvidianın sitesinde 7 serisi driverı indirdik onun karta(7300tc) gayet guzel yukleyebildik fakat benım karta yukleyemedık,bütün bu olanları konunun uzmanı sayılabılecek bazı arkadaslarıma sordum, dogru olabılecegını soyledi, eger butun bunlar dogruysa yıne dort ayak uzerıne dustuk babalar gibi paylasımsız 256

arkadaslar tekrar sorayım belkı bılen vardır, win xp 64 bit edition yukleyecegım ama driverleri bir türü bulamıyorum, kullanan varsa ve drıverlerı mevcutsa cok sevınırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilavyer -- 3 Kasım 2006; 19:24:37 >

• baba Allahtan belanımı arıyosun yaaa, bulmusun cılop gıbı 256 paylasımsız ekran kartını, bence ataksıyona gırme hıc, o elındekı kartın yıyemıyecı halt yok, sana sole bı ornek verım nfs most wanted ı hersey en son sevıyede oynadı ve makına cok az tıtredı(neredeyse hiç titremedi), arkadasıma gosterdım gozlerıne ınanamadı, bence kurcalama daha fazla, sonucta ne yapıcaksın 7600 le, yok eger profesyonel grafık calısıcam dıyosan ozaman casper ı sat, git bi tane mac al. sonucta bılıyosun bu ısın uzmanı onlar,
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.