Şimdi Ara

Casper kötü müdür? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
423
Cevap
4
Favori
40.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _recoo

Adam haklı beyler, elime aldığımda gıcırdayan pc yapcaklarsa hiç yapmasınlar. Bildiğin gıcırdıyodu, esniyodu lan laptop.

MSI mi gıcırdıyor?

Casper kötü müdür?
     Casper kötü müdür?

• yok yahu, casper için söyledim.
    Kardeş ne yaptın. Bak geçen bir konuda bu tarz yazı yazdım ondan sonra o yazığı yazdığıma pişman oldum. Türk mallarını sakın kötüleme. Türkler bir halt yapamaz değince ondan sonra geri kafalı filan oluyorsun.

Bu arada yazdığın yazının altına aynen imza atarım. Bir de ekleme yapayım. Yerli firmalar ilk ortaya çıktıklarında kaliteli ve güzel ürünler çıkarıyorlar. Çünkü 1 sınıf ürün ve malzeme kullanıyorlar. Servis kalitesi de 1 sınıf oluyor. Ama ne zaman yerli firma büyüse ve maddi yönden de güçlense bir anda kullanılan malzeme kalitesi 3 sınıfa dönüyor ve kalite kötüleşiyor çünkü parayı görünce daha fazla nasıl kazanırım sevdasına kapılıp daha ucuz malzeme kullanmaya başlıyorlar. Bu da doğal olarak kalite olayını ortadan kaldırıyor. Sadece teknoloji de değil gıda sektöründe bile aynı olaylar var.

Bizim şehir de çok güzel balık yenen yerler vardı. Görüntü olarak çok kaliteli mekanlar gibi durmazlardı. 2 sene evvel çoğu başka yere taşındı bir kısmı da kapandı. Yeni taşındıkları yerde şık birer balıkçı lokantasına dönüştüler. Fiyatlarda biraz artmış ama gel görkü 2-3 sefer gittim ama balıklarındaki o eski lezzeti alamadım. Örneğin ben en çok mezgit yerim ve son gidişlerimde gelen mezgit resmen bilindik bir firmanın 6-7 parçaya ayrılmış ve ondan sonra ambalajlanıp derin dondurucuda saklanmış hali gibiydi. Oysa mezgit sadece 2 dilim halinde gelir ve şeklinden balık olduğunu da anlarsın.

Ne yazık ki ülkemiz de firmalar gelişip büyüdükten sonra kalite artması gerekirken tam tersi düşmekte. Çünkü Türk insanı maalesef parayı görünce şımaran ve ben ne oldum delisi olan bir toplum. Bunu düzeltmedikçe kimse yerli firmalardan ve yerli üreticiden kaliteli ürün üretmesini beklemesin.

Teknoloji ve ilerlemek iyi bir şeydir. Ama düzgün ve planlı bir şekilde olursa. Bizim yaptığımız gibi olursa teknoloji yarardan çok zarar getirmekte. Yazdığım bu yazı kişisel gözlemlerim ve deneyimlerime dayanarak yazılmıştır.

İsim vermiyorum zamanında yerli bir markaya ait çamaşır makinesi vardı ve çamaşırları düzgün yıkamıyordu. Sürekli servise şikayet edip durduk en son Ana yetkili servis arayıp durumu bildirdik. Bize döndüler ve normal bir durum cihazın suçu yok dediler. Anneme çamaşır makinesi leğenin görevini yapar ondan hiç bir farkı yoktur demişler. Leğen den tek farkı sizin yapacağınız işi makine kendi kendine yapıyor böylece siz yorulmamış oluyorsunuz demezler mi. Sonradan öğrendik bunu diyen adam mühendismiş. Bir de aynı adam Anneme deterjan sorunludur değiştirin problem çözülür demiş. Annem de deterjan firmasının reklamında sizin ürünleriniz gösteriliyor hatta firmanıza ait bir reklamda benim kullandığım çamaşır deterjanı kullanılıyor diye cevabı vermiş. Adam ısrarla aynı şeyleri söyleyince Annem sinirle telefonu kapamış.

Sonra bir yakınımızı aradık bu işlerden anlayan duyduklarına inanamadı. Hatta güldü. Genel müdürlüğü arayıp durumu anlatmış üç gün sonra servis arayıp cihaz değişimi yapılacak dedi.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    haklısın dostum, zaten benim demek istediğim şeyde bu aslında.. büyük firmalar yani.. ama teknoloji olarak bu firmalardan başka üretebilen yok malesef..
    yani casper telefon üretmiş mesela, ne kadar iyi acaba düşünmek lazım..
    arçelik genelde çok güzel beyaz eşya yapar.. led tv'leride fena değil ama o fiyata daha net görüntü veren dünya devi samsung, lg, philips varken gidip arçelik almam..

yani bunu demek istiyorum, tamam Türk malı alalım ama biraz fiyatıda ona göre ayarlasınlar. arçelik 82 ekran led tv'yi 900'e satıyor ben aynı özelliklerde samsung'u 850'ye aldım..

ha yok kurtarmaz diyorlarsa o zaman aynı fiyatta alabileceğim samsung, lg'nin kalitesini versinler bana.. kusura bakmasın kimse, tamam Türk malı ama babamın malı değil sonuçta. sen yerli mal üretiyorsun diye ben gözü kapalı birşey almam senden
  • Ben o arkadaşa mühendis yoktur dedii için söyledim ayrıca şu an piyasada üretilen çoğu marakanın menşei çin farkeden bir şey yok burda amaç casper onu bunu savunmak da değil dostum.
    http://www.youtube.com/watch?v=zEeQc60vc3s aç şikayet varı msı asus lenova içinde ne şikayetler var. öyle söylediğiniz kadar basit üretilmiyor izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortalizmm -- 19 Ağustos 2014; 13:38:31 >

Orijinalden alıntı: immortalizmm

Ben o arkadaşa mühendis yoktur dedii için söyledim ayrıca şu an piyasada üretilen çoğu marakanın menşei çin farkeden bir şey yok burda amaç casper onu bunu savunmak da değil dostum.
    http://www.youtube.com/watch?v=zEeQc60vc3s aç şikayet varı msı asus lenova içinde ne şikayetler var. öyle söylediğiniz kadar basit üretilmiyor izleyin

Doğru ama burdan her çin üretimi kötü değil.Ama nedense Casper kötünün de kötüsü bi malzeme kullanıyor.Ya maliyeti yüksek olsun kaliteli olsun yerli diye alalım ama bu markayı yerli diye alırsak onlar kazanır biz kaybederiz.Casper notebook yeni modeli csd mi ney bi bimekse incelemeye gittim menteşeler çöp.PC boştayken bile kasaya elimi değdiğimde ısınıyodu pcden takur tukur ses geliyor sonra caspere bi güzel sövüp eve geldim.Yani biz de isteriz bi yerli firmamız olsun ama amacı sırf para kazanmak için insanları aldatan bi marka değil.Yoksa haklısın dostum her markanın bazı sorunları olabilir ne de olsa teknoloji şans işi

• BAzı konularda hemfikirim 22 yıldır piyasada olan bir firma gt 740m, 840m üzerine ekran kartı takamıyor makinalarına, gerçekten enteresan.Dediğin gibi ısınma sorunlarını aşamamasından kaynaklanıyor muhtemelen.Şuan fiyat ve performans bakımından çok da kaliteli olmasa da alınacak tek marka monster diye düşünüyorum. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortalizmm -- 19 Ağustos 2014; 14:26:07 >

Orijinalden alıntı: immortalizmm

BAzı konularda hemfikirim 22 yıldır piyasada olan bir firma gt 740m, 840m üzerine ekran kartı takamıyor makinalarına, gerçekten enteresan.Dediğin gibi ısınma sorunlarını aşamamasından kaynaklanıyor muhtemelen.Şuan fiyat ve performans bakımından çok da kaliteli olmasa da alınacak tek marka monster diye düşünüyorum. ;)

oyun pc dediği makinada i7 4770k işlemcinin yanına gtx 560 ekran kartı olmuyo bak casper
    Casper eskilerden çizgi film karakteridir sevimli hayalet diye bilinir onun adını çalıp marka yapan ama kâr etmek için kaliteyi düşük tutan şirket yüzünden artık en nefret edilen marka... ne alırsan al en adisi olur... sakın alma...
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8D-zYLl7Iyg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 19 Ağustos 2014; 18:19:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Sub-Zero'nun Benim İçin İmzaladığı Fotoğraflar
    Mortal KombatMaketçilik
  • 4 yıl oldu beyler konuyu açalı, 2.5 yıl boyunca casper kullandım, çeşitli sebeplerle memnun kalmadım. Ancak internette takılmalık surf yapmalık ucuz bir bilgisayar istiyorsanız tercih edin derim. En ufağından bile oyun oynayacaklar için casper tercih etmemelerini tavsiye ederim.

Çektiğim en büyük sıkıntı bilgisayarın kolayca ısınıyor olmasıydı, ayrıca teknik servisinden hiç ama hiç memnun kalmadım, son derece ilgisizdiler.
  • Bilgisi olmayan herkes işkembeden sallamış. Casper Türkiyede üretim falan yapmıyor. Casper bir zamanlar Yıldız elek. isminde bir firma idi. Pazara erken girdi ve buradan kazançlı çıktı. Casper sattığı tüm cihazları çindeki bir bilgisayar firmasına yaptırıyor ve üzerine casper damgası vurdurup buraya yollatıyor ve satıyor. Ne tasarlayanlar türk mühendisleri , ne kullanılan malzeme türk malı ( öte yandan kullandıkları malzeme standartların çok çok çok altında ) . Bazı konuya hakim olmayan arkadaşlar casper burada üretim falan yapıyor sanıyor. Yazık. Önce biraz araştırmanızı tavsiye ederim bu firmayı. Özellikle forumun bu bölümünde detaylı açıklamalarımız mevcut.
    Eğer Arçelik' in samsung ürünlerini ürettiğine dair bir söylemin varsa bu konuda bilgisizsin. Arçelik bünyesinde ( Fabrikasında ) tekniker olarak çalışıyorum. Bizim TR sınırları dahilinde hiçbir fabrikamızda Samsung vs gibi markalara ait üretim yapılmıyor. Yapılan ürünler yan marklarımız blomberg, beko, altus, deffy vs gibi.

Eh Arçelik de laptop üretiyor ama pazar payı Casper'ın yanında çok düşük.

Böyle kişilerin yazdığı şeylere ne derece güven olur bunu okuyucunun kendi analiz kuvvetine bırakıyorum.

İyi mi kötü mü meselesine gelince bence çok iyi laptoplar üretiyor Casper.

Önceki sayfalarda Bios ile ilgili birşey okudum Casper bilgisayarlara Bios olmadığından şikayet edilmiş.

Bios olmaması çok daha iyi. Bios update gerekmiyor ki yok. Kullanıcı Bios update olayını çok iyi bir şey sanıp çalışan sistemini boş yere yamultmasın diye yayınlamıyorlar belli ki.

Bios update konusu şöyle, eğer bilgisayara yüklü olan Bios, update ile giderilebilecek ciddi bir soruna bug denen hatalara sahipse yada yeni işlemci desteği, sata desteği gibi ek özellikler getirecekse ancak flashlanmalıdır.

Örnek vereyim Apple Efi Firmware 1.9 ile bilgisayarıma Sata 3 desteği geldi ama bu güncellemeyi yaparken yanlış bir durum olsaydı bilgisayar kullanılmaz duruma gelebilirdi.
    Bunun için bilgisayarın kapatılması şebekeden gelen akımın kesilmesi de gerekmiyor üstelik. Bios flashlayan progamın bir an için sapıtması donması bile bilgisayara bozuk Bios yazabilir.

Bilgisayarım 30 aylık ve garantisi de bitti. Böyle bir durum laptop altyapısı kullanan Imac bilgisayarda çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. Bilgisayarın garantisi olsa dahi en az 1 ay servise giderdi boş yere.

Kazancım büyük olacağı için bu güncellemeyi yaptım. Çünkü bilgisayarıma SSD eklemeyi planlıyordum. Yani bu tarz durumlar nadiren gerekir ve bilgisayarda çalışan Bios'a eğer çok lüzum yoksa kesinlikle dokunulmaması lazımdır.

Çalışıyorsa dokunma diye bir atasözü bile vardır bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 9 Eylül 2014; 0:33:32 >

• Herkes çok uzun yazmış bu saatte okumaya üşeniyorum biri lütfen özet geçsin
  • casper alın kullanın hp lenovo acer casper kullandım 10 yılda şuan lenovonun performans serisi laptobu var (y510p) yanıyor mübarek 85 90 derece işlemci. casper 7 yaşında hala sağlam arada mavi ekran veriyor sorunsuz kullandım 1kere teknik serviste hdd değişti 10 günde geri geldi. hp sıcaklık ve problemde 10 numaraydı her yeri arıza dolu berbat laptop. acerde üstüne yumurta kır melemen yap sauna gibiydi bazen hiç açılmadığı bile oluyordu sıcaktan. içlerinde en az sorunu casperde yaşadım dandik mandik orası ilgilendirmez hangisi iyiki?? hiç yoktan bu ucuz.

Orijinalden alıntı: himmet_dal

casper alın kullanın hp lenovo acer casper kullandım 10 yılda şuan lenovonun performans serisi laptobu var (y510p) yanıyor mübarek 85 90 derece işlemci. casper 7 yaşında hala sağlam arada mavi ekran veriyor sorunsuz kullandım 1kere teknik serviste hdd değişti 10 günde geri geldi. hp sıcaklık ve problemde 10 numaraydı her yeri arıza dolu berbat laptop. acerde üstüne yumurta kır melemen yap sauna gibiydi bazen hiç açılmadığı bile oluyordu sıcaktan. içlerinde en az sorunu casperde yaşadım dandik mandik orası ilgilendirmez hangisi iyiki?? hiç yoktan bu ucuz.

Ya onu geç toshiba kol dayama yeri gri renkti boyaları attı alttan siyah siyah çıkıyor böyle. 1 seneyi geçmiş tüm Toshiba laptopların eğer touchpadlari gri renk ise oradan atıyor siyah çıkıyor altından. İnanmıyorsanız gidin kullanılmış laptop satan dükkanları araştırın. Birkaç senelik olup gri renk boyalı olup da dökülmemiş altından siyah yada başka renk çıkmamış tek bir toshiba varsa resmini çekin buraya atın elinizi öperim. Bunun tek bir istisnası olabilir bilgisayar ancak desktop halde kullanılmış kasaya kesinlikle el değmemiş olması gerekir boyasının atmaması için. Yani harici ekran ve klavye mouse ile kullanılmıştır. Eğer böyle değilse kol dayama yeri gri ise oradan atıp siyah çıkıyor. Toshiba, Acer, HP hepsi böyle. Bunun böyle olmaması imkansız. Eğer gri renk varsa herhangi biryerde kesinlikle boya atıyor. Halbuki benim Casper karbon fiber gibi bir malzemeyle kaplanmış kendi fabrikasında. Boya atma durumu imkansız. Ayrıca bir arkadaşın bilgisayarı bir kere bana geldi Pentium M işlemcili eski bir modeldi. Bu carbon fiber gibi olaydan onda da vardı. 6 senelik bilgisayar öyle şahane temiz duruyordu ki birkaç senede haşatı çıkan o Toshibalara o Dell lere para verip kazıklandığıma sinir olmuştum. Aslında Casper markasını satın almam da o adamın bilgisayarı ile alakalı. O bilgisayar elime geçmeseydi Casper almazdım belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 9 Eylül 2014; 8:29:44 >

• Casper pişmanlıktır. Yeğenime aldım bu durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

nedenlerine gelirsek :

1- aşırı ısınma
    2- özellikleri iyi olmasına rağmen çok kötü bir performans alma,
    3- kullandığı ekran panelinin kalitesizliği
    4- dıs kasanın ve kaplamaların kalitesizliği
    5- sesi aşırı kısık çıkıyor film izlerken duyulmuyor. ( hoparlörleri kalitesiz)
    6-Bios güncellemesi yok ( anakarta ait bios update bulunmuyor bir iki modelinde var sadece bios dosyası onlarda biz 2014 yılındayız güncel bios dosyası 2011 tarihli [adı güncel dosya] uzak durun casperdan)

peki bu nedenler neyin sonucu olarak oluşuyor ? :

casper en dandik en ucuz anakartları araştırıp bulmuş onları kullanıyor.

casper neden diğer laptoplardan çok ısınıyor sorusunun cevabı dış kaplamadaki dandik plastik değil yalnızca. kullandığı anakartın dandik olmasından kaynaklı yoğun bir ısınma sorunu var sistemde kararsızlık var, performans düşük. aynı özelliklere sahip bir asus ana kartlı laptop ile casperı karşılaştırırsan mesela casper ateşler içinde yanarken asusun sıcaklığı ılık olur sistem performansı ve kararlılığı gözle görülür bir fark taşır açılıp kapanma süreleri bile farklı olur.

normal internetten facebooka girip film izleyen standart kullanıcılara bile casper önermem ben.

bu tip kullanıcılar az beklerlerse google chrome os işletim sistemine sahip bir laptop alabilirler google bu kullanıcılara özel işletim sistemi çıkartıyor.

bence para sorun değilse mac işletim sistemli bir macbook alınmalı (oyun oynamıcaksa çünkü belli başlı oyunlar mac destekler hepsi değil)

asus, msı, toshiba, alienware oyun oynayacaklar için önerilebilir.

uzak durulması gereken markalara gelince Casper, HP, Lenova, Sony bu markalardan ben uzak durulmasını öneririm tabiki içlerinde üretmiş oldukları iyi modellerde bulunuyor ama bu modelleri denk getirip almazsanız kötü modelleride var tercih sizin

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.