Şimdi Ara

Mortal Kombat Karakterlerinin Esin Kaynakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
278
Cevap
5
Favori
14.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Efsane Mortal Kombat oyununun efsaneleşmiş karakterlerinin birçoğumuzun bildiği bir çoğumuzun da bilmediği ilham alınan karakterlerini paylaşmaya çalışacağım. Sizinde bildiğiniz varsa ekleyin.

Johnny Cage: Mortal Kombat oyunu ilk önce Jean Claude Van Damme'ı üne kavuşturan Blood Sport filmi ardından, bu filmin bir oyunu olarak tasarlanmıştı. Baş karakter için Van Damme'a teklifte bulunuldu fakat kendisi o aralar başka bir filmle ilgilendiği için (sanırım Kickboxer) oyunda yer almayı kabul edemedi. Onun yerine Johnny Cage karakteri meydana getirildi (baş harfler J C, yani Jean Claude) ve Kung Fu üstadı, aynı zamanda aktör (Ninja Turtles 2 Foot soldier) Daniel Pesina Johnny Cage karakterini canlandırdı.

MK1 oyununa dikakt edin Cage'in kıyafeti Van Damme'ın birebir aynısıdır, ayrıca bacak açıp hayalara vurma yine bu filmden esinlenmiştir.

İlk 2 oyunda Daniel Pesina Johnny Cage, Sub zero, Scorpion, Reptile, Smoke'u canlandırmıştı. Fakat 2. oyundan sonra midway'den izinsiz Cage karakterini başka bir oyunun reklamında kullandığı ve kardeşi Carlos Pesina (Raiden) ile bir filmde bu karakteri kullandığı için firmayla davalık oldu ve kovuldu.

Liu Kang: Van Damme rolü kabul etmeyince senaryodaki değişiklikle baş karakter Van Damme değil, Bruce Lee benzeri bir karakter seçildi (en azından öyle olması kuvvetle muhtemel).. Ho Sung Pak hem liu kang hemde MK1'de Shang Tsung karakterlerini canlandırdı. Kendiside Daniel gibi aktördür (ninja Turtles 2 Raphael dövüş stunt'ı, ayrıca kendi oyandığı başka filmlerde var)

Liu Kang MK1'de Bruce Lee'nın tıpkısı olsada zmanla değişmiş, özellikle MK3 ve sonrasında iyice BLood Sport'un kötü adamı Chong Lee'ye benzemiş

kung lao: ilk versiyonmları bilmiyorum ama Deadly Allince versiyonu, Big Trouble in little China filmindeki bir karaktere tıpatıp benzemekte

bu film 1986 yapımı olup bir çok MK karakterine de esin kaynağı olmuştur.

Raiden: ilk defa Big Trouble in little China filminde gözükmüş, esin kaynağı değil, birebir bu filmden alıntıdır.. filmi seyredin anlayacaksınız. Raiden'ın bütün özellikleri, görüntüsü, hatta MK3'te elinde şimşekle havada gördüğümüz Raiden bu filmden direk esinlenmedir.
    Ed Boon'un karizmatik dursun diye japon inançlarındaki raijin'in den etkilenip Raiden'ı tanrı sıfatıyla göstermesinin tersine, Raiden aslında ete kemiğe bürünmüş, özel güçlere sahip bir hayalettir ve zorda olsa öldürülebilir..

Shang Tsung: yine aynı film.. filmi baş kötü büyücüsü.. aynı oyundaki gibi zaman zaman çok yaşlı zaman zamansa genç gözükmektedir.

ayrıca filmde bir karakter şişerek patlamaktadır ki buda MK'da sıkça gördüğümüz fatality'lerden biridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 25 Haziran 2013; 9:12:28 >

•  Mortal Kombat Karakterlerinin Esin Kaynakları
  •  Mortal Kombat Karakterlerinin Esin Kaynakları
  • SÜPER paylaşım devamını şiddetle bekliyorum
    Stratford University U.S.A./Information Systems and Technology Engineer
    Sub-Zero'nun Benim İçin İmzaladığı Fotoğraflar
    Mortal KombatMaketçilik
  • Tabi MK karakterlerinden de esinlenenler var: amerikan güreşçisi Glacier

Sub zero kostümü ve kar temalı girişi kendisine 35.000 dolara mal olmuş.. herşey mortal kombat için

• Reptile: MK1 yapım aşamasında bir hata sonucu ortaya çıktı.

tüm 2d mortal kombat serilerinde ninjaların tek kostümü vardı oda Scorpion kostümü yani sarı ninja kıyafeti

bilgisayarda bu mavi, yeşil, gri renkler olarak değiştiriliyordu

MK1 yapım aşamasında sarı kıyafet mavi çevrilirken bir hata oluyor ve kostüm yeşil oluyor. reptile fikri buradan geliyor.

Noob Saibot: Ed Boon ve John Tobias'ın soyadlarının tersten okunuşu..

Jax: MK2'de ilk başta sarı bir kostümde tasarlanmıştı fakat çok komik durduğu için, daha doğrusu kendi deyimleriyle koca bir muza benzediği için karakteri günümüzdeki özel kuvvetlere bağlı kickboxer haline çevirdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 25 Haziran 2013; 12:26:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    WCW güreşçisi Mortis 1997 senesinde ringlere çıktı, Reptile kopyası

Mortis Glacier'a karşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 10 Aralık 2013; 17:32:59 >

• X kare kullanıcısına yanıt
    doğrudur.. hatta glacier ile sanki mk versus ekranındaki gibi bir pozlarıda var. google'dan martis glacier diye arattırabilirsiniz
  • Cyrax, Sektör: Ed Boon ketçap ve hardal diyor bunlar için.. renklendirmede burdan fikir alınmış olabilir

Goro, Kintaro, Motaro, Sheeva: motion stop kullanılan maketler. Shao Khan hariç, Brian Glynn isimli baya iri bir bodyci seçtiler bu karakter için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 25 Haziran 2013; 12:34:45 >
  • güzel paylaşım benim gibi 30 yaşında bir mk fanı için teşekkürler
    aynı neslin oyuncularıyız, benimde yaş 32.. bütün mk history'sini canlı canlı yaşadık zamanında mk3'ün ilk geldiği günü hala çok net hatırlarım, oyun dergilerinde sayfa sayfa incelemeleri vardı. beyaz renk kağıdın aksine siyahtı dergi sayfalarının renkleri. kung lao'nun o kızgın bakışını hiç unutmam..
  • ben ilk defa mk3 ü sega genesis te oynadım ve fatalitylerini öğrenmek için "semih scorpion şener" diye bir editör vardı hangi dergiydi unuttum adını mektup göndermiştim oda bana mektupla dönüş yapmıştı :D

benim hala favorim MK2'dir.. MK atmosferini en iyi yansıtan oyundur bana göre. 3D'ler arasından da MK Deadly Allince'ı çok severim.. MK9'u baya oynadım, güzel ama Deadly Alliance havasını bana vermedi.
  • John Tobias'ın çizim defterinden Shang Tsung

Buradaki çizim bahsettiğim filmdeki karaktere daha da çok benziyor

zaten shang tsung'un ilk adı Shang Lao, filmdeki büyücü ise Lo Pan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 25 Haziran 2013; 14:18:55 >
  • evet aynen benimde en sevdiğim mk2 hala mame de oynuyorum ara ara en sevdiğim 3d oyunu ise MK4 mamede oynuyorum onuda :D ve MK9 hakkı yenmez çok oynadım onuda bu ara PC ye çıkıyor zaten. MK3 ve trilogy serilerini nedense okadar beğenmedim hani o gizemlilik hissini vermiyordu deadly alliance ve armageddona kadar olan serilerinide bir bir oynadım ama yine nafile o zevki alamadım en son MK9 ile MK günlerime bu yaşta geri döndüm. Ed Boon sağolsun:D
  • Mk9 da karakter cizimleri guzel olsada dovus stillerini her karakterde begenmedim. Favorim subzero cok kotu, tekmeleri cok zayif ve komik. Kostumu o kadar tutmadim.. deadly alliance ve deceptionda ise karizmanin dibine vuruyor. Ayrica benim gibi yillardir dovus ve savunma sanatlarinin icinde olan biri icin her karaktere 2 dovus stili ve silah tadindan yenmez bir ozellik.kendim yillarca shotokan karate yaptim, sub zero da bu stili kullaniyor belki o yuzden cok sevdim. Avatarindaki deception subzero kostumu muthis tasarlanmis. Bilgisayatimin arka fonunda aynisi farkli bir pozda duruyor. Elinde buz biriktirirken o havayi yakalayamadim mk9da.. mk9 daha cok mk3 gibi olmus.. ayrica liu kang dizaynida cok kotu olmus.. keza jax'de öyle, jax'e benzemiyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 25 Haziran 2013; 15:19:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolf-eye hocam gerçekten iyi çalışmalara imza atıyorsun, teşekkürler.

Benim de bu efsane ile irtibatım mk 3 ultimate'den sonra kesildi.(yeni nesil mk'lere bir türlü ısınamadım)

o değil de adam bize vakti zamanında para ile sattı ya fatality kağıtlarını, en çok ona gülerim şimdi ;)

tekrar emeğine sağlık.

tek tuşla fatality yapanlar derneğinin acizane bir üyesi ;)

tek tuşla çekilen fatality, fatality'den sayılmaz

aslında mk3 ilk çıktığı zaman deli gibi oynardık.. ama hevesimi alınca farkettim ki o atmosfere mk1 ve mk2 kadar ısınamadım.. fatality'ler zaten çok komikti, onu en hipnoz olmuş şekilde oynarken bile beğenmiyordum.. adamın kafasını koparıyorsun, kafa sanki paint programında cut paste yapılmış gibi dümdüz aşağı düşüyordu.. şaka gibi.. o kadar popüler oyun yapıyorsun insan biraz özenir.. vücut dimdik ayakta kalıyor hiç kıpırdamıyor bile

ayrca cage yok, scorpion yok, raiden yok

raiden demişken; ultimate mortal kombatta vs ekranında raiden gözüküyor, hatırlarsın.. poz veriyor.. o orjinal aktör değil, yani Carlos Pesina değil. Carlos bahsettiğim abisiyle çektiği filmden ötürü oda midway ile papaz oldu.. abisi kovuldu, Carlos çalışmaya devam etti ama ceza olarak bir daha Raiden kostümünü giyemedi.. halen mkda, mkd, mk9 oyunlarında mokaplik yapmakta.. zaten mk deadly allince'da mokap karakteri var, armageddonda da var.. bu kişi Carlos Pesina'dır..

Ultimate Mortal Kombat'ta vs ekranında gördüğümüz Raiden ise Sal Divita.. Yani Night-Wolf, Sektor, Cyrax.. Aynı zamanda Sub zero mithology'de (o oyunu hiç oynamadım) aradaki filmlerde görünen Scorpion.

MK3'teki yok animality, yok mercy vs.. gereksiz şeyler.. mk2'yi o kadar sevmeme rağmen hiçbir zaman friendship veya babality yapmam.. arada stage fatality yaparım, gerisi hep normal fatality

mk4'ü hiç beğenmedim.. ilk çıktığı dönemler biraz oynayıp bir köşeye attım o günden beridirde oynamadım.. dediğim gibi deadly alliance müthiş bir geri dönüş oldu.. o zamanlar tekken 4 piyasayı kasıp kavuruyorken bu bir geldi, tekken bomboş kaldı bu oyunun yanında.. birde haşırt diye adama kılıç sokma var ya, çok deli bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 25 Haziran 2013; 17:09:05 >

• Bu arada Daniel Pesina (MK1-2 Cage ve Ninjaların aktörü) facebook hesabımda ekli ve kendisiyle bir aralar Mortal Kombat ve Ninja Turtles hakkında baya muhabbet ettik.. çok alçak gönüllü ve vakit buldukça mesajlara cevap veren biri. hatta doğum günlerimde yine face üzerinden doğum günümü bile kutluyor gerçekten çok iyi ve nazik bir insan

insanın çocukluğundan beridir idolu haline gelmiş karakterleri canlandran birinin doğum gününü kutlaması gerçekten süper bir duygu 32 yaşındayım, arkadaşlara "olm sub zero doğum günümü kutladı lan" dediğimde, "hadi lan harbi mi diyosun" tepkisi alıyorum

şu aralar California'da açtığı Whu-shu okulunun sahibi ve eğitmeni

Mk1-2'deki Liu Kang aktörü Ho Sung Pak ile de birkaç defa görüştüm, fakat kendisi film projelerinin olduğunu söyledi, çok konuşamadık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 25 Haziran 2013; 17:24:47 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.