Şimdi Ara

Casper i5 7200 -128 gb ssd laptop 1775 tl maximum ile (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.323
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    hocam lubuntu kullanmadım ama puppy linux'u çok duydum tavsiye ettiler sanal pcde çok az donanım verdiğim halde rahat çalıştı öyle diyim size
    EDIT: çok fazla gerekmiyor zaten marketi falan var oradan aratıyorsunuz ama öğrenmek istediniz mi de alternatif yol aslında asıl yol ama bize son kullanıcılara göre alternatif yol :) Internetten gerekli bilgilerde kolayca edinilebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BartogPL -- 16 Kasım 2017; 23:29:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim denedigim zamanlarda marketi filan yoktu ya, gelistirmisler oyleyse. Bi tekrar sans vereyim



    Lubuntu da eski sistemlere onerilen hafif bir linux distrosu. Bir puppy linux degilse de 2 gb ramli sistemler icin bicilmis kaftan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya almisken 1 kere alalim diye 2000 i verecez tamam i5 olsun ssd li ve 8 gb mukemmel olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde ne olursa olsun, kasasında casper yazıyorsa, hayalet görmüş gibi kaçacaksın !
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    Hocam ofis programları açısından sıkıntı yaşadınız mi pupy linuxta,kullanım keyfiyli miydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirhaner61 -- 17 Kasım 2017; 0:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ne düşmanı var bu markanın beleş verseler gene sövecek insan var ben 10 yıldır bozulma yapmayan casper laptoba sahibim inan tık demedi. 5 sene kadar neredeyse günde 4 5 saat çalıştı. Oyun oynandı şuan slayt yapıyorum iyikide almışım. Uygun fiyat görsem gene casper alırım diğer markalar çokmu hırlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demirhaner61 D kullanıcısına yanıt
    200 liraya ben de alırdım. Biraz yavaş ama dizi film izlenebilir sonuçta. Bende bir tablet var z3735, sadece pdf formatlı ders notlarını okumak icin kullanıyorum. Performansından memnun değilim ama pili iyi gidiyor. Bir kere denemek icin oyun yuklemeye kalkmıştım sonuç rezildi. Dizi siteleri gibi fazla reklamlı sitelerde ise baya kasıyor bazen. Arkadaşın dediği linuxu falan denemedim. Ssd ne kadar bir performans artışı verir kestiremiyorum malesef.

    Ama incelemelerden gordugum kadarıyla z8300 yeterli, n3350 ise mobil islemciler arasında başarılı diye eger almadiysaniz onalari tavsiye etmek istedm.Aldiysaniz 200 guzel fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünün bir artısı yok. Olması gereken fiyattan daha bile pahalı. 8.Nesil U serisi işlemciler çıkınca 7.nesiller elde kaldı. Bugün bu PC'nin ederi 1500 TL'dir bana göre. Ekran çöp. SSD 128 GB, muhtemelen en düşük kalite bir SSD. İşlemci eh işte(Bizzat kullanıyorum, dediğiniz gibi uçup kaçtığı yok. FIFA 18 gibi basit bir oyunu açarken bile binbir şekle giriyor). RAM 4GB...

    4 ay önce falan FullHD, 14 inch, 7200U'lu, 8GB RAM'li, 256 GB M2 SSD'li HP bir laptop aldım bizim valideye. Fiyat 2100 TL. O cihazın bu cihaza göre artısı 2 kat boyutlu daha hızlı SSD, 4 GB fazladan RAM, FHD çözünürlük. Aradaki fiyat farkı 250 TL... O dönem 7200U'nun i5 U serisinin en iyi işlemcisi olduğunu da bu duruma eklemek lazım.
  • Khal-Drogba K kullanıcısına yanıt
    Bi anda karşıma cikti hocam düşünmeye bile vaktim yoktu.Fiyat iyi olduğundan arastirma gereğide duymadim.Ama dediğim gibi sosyal medya ve film izleme olarak düşünüyorum.200 liraya değer gibi duruyor.Sizce işletim sistemini degistirmem yani Windows 10 dışında bisey kurmamı önerir misiniz.Performansta etkili olur mu.Bu arada yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demirhaner61 hocam ofis programı olarak libre kullanabilirsiniz pdf falan açarsınız ama sıkıntı şu Windows gibi çok fazla oyun oynayamazsınız. Ama program olarak her türlü destek var küçük Windows dosyalarını nfs cs1. 6gibi oyunları da VINE diye bir uygulama ile açabilirsiniz (Vine Is Not Simulator açılımı :)) yani amacınızda oyun yoksa her türlü linuxu kullanabilirsiniz. Bir de terminalden program yüklemek zorunda iseniz direk internetten aratın çıkar. Kendi bilgisayarımda gtx970m var ekran kartım olmasaydı emin olun linuz kullanırdım.



    480mrt hocam en son var diye hatırlıyordum ama yanılıyor olabilirim her türlü bilgi google da mevcut zaten 😄

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl sorunlardan biri fan sorunu var mı yok mu. Benim Casper eksozu patlak motorsiklet gibi. Aldigim gün iade etmek istedim iade edemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    oyun için alacaklar için hiç bulaşmasın ekran kartı modeli yazmamış ama intel sanırsam,
    hafif olması amacıyla dvd sürücü konulmamış, daha önce casper üretimi vestel i5 3. nesil u işlemci kullandım (crucial ssd li), Ms Office ve internette 4 yıl boyunca hiç bir sıkıntı yaşamadım, hatta kullandığım en düzgün en hızlı bilgisayarlardandı.

    Sonuç olarak 15 inch ekran buyuk ve içinde windows bulunmuyor,
    bana kalırsa oyun oynatmayan bi bilgisayarın hafiflik yönünden 14 inch veya daha küçük olması daha uygun, ikincisi işletim sistemli bir ürün almak daha makul

    selamlar
  • Black friday i bekleyecez yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 480mrt

    Sacmalamayin. 10-20 tane sekme acmayacaksa hic de kasmaz. Fazla sekme acamamasinin sebebi de ram yani. İslemcisi ve igpu'su kucuk isler icin fazla fazla yeter, hatta lol vs. oynatir. F/p gorunuyor, hayirli olsun.

    Edit: sinirlendim bak. Millet video editliyor, photoshop kullaniyor bu islemciyle.

    şu forumda bilgisayardan anlıyorum diyenlerin yarısı hiçbir halttan anlamıyor hocam o yüzden boşa kendini yorma.

    edit:casper alınmaz orası ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 17 Kasım 2017; 14:13:42 >
  • Ben de pek anlamiyorum hocam ama bir sey hakkinda yorum yapmadan arastiririm en azindan. Bu postu da i5 7200u islemcili xiaomi air 13.3 bilgisayarimdan yaziyorum. 8 sekme acik, birakin kasmayi fan bile calismiyor. "Sonu u ile biten islemci lestir" gibi tuhaf bir algi var millette.

    Casper bence de alinmaz, haklisiniz. Ilk bilgisayarim casper idi oradan biliyorum
  • caspere boş boş gömenler olmuş, bi metal kasa casper birde ince bir asus kullanmıştım, casperde i5 4210m, asusta i5 3317u vardı. ama casper oyunlarda daha az el yakıyordu (W-A-S-D). tabi eski seriler çok can yaktı ısınmayla ama, kullandığım metal kasa casperden çok memnun kalmıştım, sadece hdd takırtı sesi yapıyordu ara sıra o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    Ben de Vestel Z10' dan yazıyorum.

    Yarışmacı arkadaşlara başarılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2000 liraya 12,5 inç xiaomi notebook almıştım. işimi gayet görüyor.
  • Bu U serisi işlemcilere karşı olan ön yargının nedeni nedir? Benchmark sonuçlarına göre 3. 4. Nesil bir çok 35-37w tdp değerine sahip i5m serisi işlemciden daha performansli gözüküyor üstelik 15w lık tdp değeriyle. Gözden kaçan bir nokta mı var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asus' u seviyorum.

    Yeğenim Targus notebook sırt çantası içindeki 15.6" İ5 işlemcili fullHD 2'si 1 arada notebooku, havaalanında yere düşürmüş ama kırık veya ezik olmadığı halde bir daha hiç çalışmamış.



    Yeğenim Asus' a göndermiş ve bu e-mail ile cevap verince yaptırmaktan vazgeçmiş zira 2015' de 2000 liraya almıştık bu notebooku.



    Az önce ver bir de ben bakayım dedim.

    Cihaz kapalıyken tablet moduna aldım. Uzun zamandır görmediğim cihaza bir baba şefkati ile dokundum sağını solunu inceledim.

    Sonra Ya Bismillah dedim ve cihaz sorunsuz açıldı. Yeğenim çok şaşırdı, 2 haftadır hayat belirtisi olmayan cihaz düşmeden hemen önceki haliyle sorunsuz çalışıyordu. Yeğenim şarj olup olmayacağını denedi ve sorunsuz şarj oluyordu.

    Sonra bana "Amca ermiş misin yoksa okuyup üfledin mi, 2 haftadır elim ayağım bağlanmıştı, notebooksuz ders bile yapamıyordum" dedi.

    Abartma yeğen, bu Asus dedim.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.