Şimdi Ara

CASPER GÜVENLİK ETİKETİ SAÇMALIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 4-5 ay önce sıfır aldığım Casper marka notebook cihazım var. (Hata ettiğimi biliyorum)
    4 GB Ram yetersiz geldi diye gidip 4 GB Ram satın aldım.
    Garanti sıkıntısı yaşamayayım diye, takmadan önce müşteri hizmetlerini aradım.

Garantili cihaza 4 GB Ram takabilmem için servise vermem, kendi aldığım Rami değil onların vereceği Rami takmam ve ayrıca taktırmak için de para ödemem gerekiyormuş. :DDD

Cihazıma uygun 4 GB Rami 90 TL ye sayacaklarmış + 45 TL de takma ücreti alacaklarmış. :D Lan bu Casper kafayı yemiş. :D

3 vida sökecek, kapağın altına TIK diye Rami takıp kapatacak 45 TL :D

Enteresan olan da ben zaten Ram almışım ama illa onların takacağı Rami kullanmam gerekiyormuş.

Kendim takarsam da garanti dışı kalacak, kendi aldığım Rami onlara taktırsam da garanti dışı kalacak.
    Lan gerizekalılar madem kendi aldığım Rami siz takınca garanti dışı kalacak, ne diye 45 TL verecem size ?
    Kendim takar geçerim.
    Abi bildiğiniz enayi muamelesi yapıyorlar adama bu kadarına PES !

85 TL para verip aldığım 4 GB Ram bana bakıyor ben ona. :D
    Taksam garanti diye bir şey kalmayacak. Gerçi böyle davrandıklarına göre zaten servis adına bir şey yoktur da....

HİÇ BİR MARKA RAM TAKVİYESİ YAPINCA GARANTİ DIŞI BIRAKMIYOR DİYE BİLİYORUM ?

Sizce ne yapayım ? :D

• İade imkanın yoksa geçmiş olsun saçma ama mıhtemelen imzaladığınız garanti sözleşmesinde böyle bir olay varki yolmaya bakıyorlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Storm Raider

İade imkanın yoksa geçmiş olsun saçma ama mıhtemelen imzaladığınız garanti sözleşmesinde böyle bir olay varki yolmaya bakıyorlar...

İade imkansız bu saatten sonra hocam. Yolmak denilen şey Casper' da boyut atlamış. Bildiğiniz enayi muamelesi. :D
    Alt tarafı Ram yükselteceğim adamlar 45 TL istiyorlar.
    Onu da geçtim ''Ram aldım'' diyorum, ''olmaz bizdekini takacağız'' diyorlar. :D

Orijinalden alıntı: Alpay_Gun

quote:

İade imkanın yoksa geçmiş olsun saçma ama mıhtemelen imzaladığınız garanti sözleşmesinde böyle bir olay varki yolmaya bakıyorlar...

İade imkansız bu saatten sonra hocam. Yolmak denilen şey Casper' da boyut atlamış. Bildiğiniz enayi muamelesi. :D

Tüketici hakem heyetine başvurun diğer markaların uygulamasını kendi raminin takılmadığını üstüne zorla sattırılan ramin pahalı olduğunu anlatın bakalım ne diyecekler ama ondan önce casper müşteri hizmetlerini arayayın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Tüketici hakem heyetine başvurun diğer markaların uygulamasını kendi raminin takılmadığını üstüne zorla sattırılan ramin pahalı olduğunu anlatın bakalım ne diyecekler ama ondan önce casper müşteri hizmetlerini arayayın...

Hocam heyetin bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Muhtemelen garanti sözleşmesinde maddeleri vardır. Adamlar Ram takılacak yere güvenlik etiketi koymuş. :D
    Yanlışlıkla ısıdan erise, dizüstünde kullanıldığından dolayı yıpransa yine garanti bozacaklar.

Valla garanti falan umrumda değil artık sabah kendim söküp takacağım. Yemişim Casper' ın vereceği garantiyi. :D

• Casper'ın klasik yalanları senin sözleşmende böyle bir madde yok. Götür servise başında bekle ve ramlerini kendi gözün önünde taktır ki arada değiştirip farklı ram takmasınlar çünkü casper servislerinin klasik hareketleri bunlar! İstediğin yere ( Tüketici HH veya Tüketici Mahkemesine ) başvuruda bulabilirsin gayet de sonuç alırsın. Kaç arkadaşımızın parasını kurtardık casper denen firmadan! Kesinlikle öyle bir madde veya uygulama yok!

Orijinalden alıntı: turn table

Casper'ın klasik yalanları senin sözleşmende böyle bir madde yok. Götür servise başında bekle ve ramlerini kendi gözün önünde taktır ki arada değiştirip farklı ram takmasınlar çünkü casper servislerinin klasik hareketleri bunlar! İstediğin yere ( Tüketici HH veya Tüketici Mahkemesine ) başvuruda bulabilirsin gayet de sonuç alırsın. Kaç arkadaşımızın parasını kurtardık casper denen firmadan! Kesinlikle öyle bir madde veya uygulama yok!

Eğer güvenlik bantı sökülürse garanti dışı kalır diyorlar. Aldığım 4 GB Rami takmayı da kabul etmiyorlar. Kendi uyumlu ürünlerimizden takmamız gerekir diyorlar.

Şikayetvar.com sitesinde bazı şikayetler gördüm. Güvenlik bantı ısıdan ve ya dizüstünde kullanmaktan dolayı yıpranmış cihazları bile garanti dışı bırakmışlar. Müdahale olmadan hemde. :D

Nasıl pişmanım böyle bir firmaya bulaştığım için. HP, Asus gibi markalar da kullandım. Adamların müşteri hizmetleri mükemmel. İnsana değer veriyor, sorunları dinliyor ve yardımcı olmak için çaba gösteriyorlar.

Bu markalara Ram takviyesi için başvurduğumda almam gereken modeli bile kendileri söylediler ve takınca garanti dışı kalmayacağını söylediler. Cİhazımın garantisi bozulmasın diye takamadım bir türlü hala düşünüyorum ne yapacağımı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam donanım konusunda bilginiz var ise etiketi dikkatli bir şekilde söküp RAM takabilirsiniz.Üründeki güvenlik etiketinin amacı yetkisiz müdaheleyi önlemek.Sizde bilirsinizki Türkiye de format atmayı bilen herkes bilgisayarcı.Durum böyle olunca güvenlik etiketi koyulması şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Klasik casper problemleri. Benim demek istediğim sizi böyle birşeye zorlayamazlar. Hakem heyetine başvurun. Sizinkini yine kabul etmemişler yine buradan bir arkadaşın 2 yıl kadar önce konuyu açmıştı aldığı ramleri taktırmak için servise veriyor servis eski ram takıp veriyor adam bunu anca garantisi bitip cihazı açınca görüyor. Sahtekarlık diz boyu. Diğer arkadaşımıza katılmıyorum. Garanti etiketi uygulaması artık bir çok firma tarafından rafa kaldırıldı ve kullanılmıyor. Bu şekilde donanımı değiştirilebilen özellikle elektronik cihazlarda kullanıcıya sınır getiremez firmalar. Ne diyorum bakın bu konuyu hakem heyetine taşıyın paranızı geri alırsınız!

Orijinalden alıntı: blackblood07

Hocam donanım konusunda bilginiz var ise etiketi dikkatli bir şekilde söküp RAM takabilirsiniz.Üründeki güvenlik etiketinin amacı yetkisiz müdaheleyi önlemek.Sizde bilirsinizki Türkiye de format atmayı bilen herkes bilgisayarcı.Durum böyle olunca güvenlik etiketi koyulması şart.

Etiketi dikkatli bir şekilde söksem de vidalar öyle vidaki; tornavida değdiği anda rengi atmaya başlıyor bilirsiniz. Anlaşılır yani yine çözülmez.

Her bilgisayar kullanmayı bilen Ram takacak diye bir şey de yok yanlış anlamayın. Yetersiz geldi bir oyun için o yüzden takmam gerekti. Diğer markaları da kullandım. Çoğu firma Ram kapağını ayrı tutuyor. Daha önce kullandığım Asus, Samsung gibi markalarda Ram kapağı ayrı ve güvenlik etiketi diğer bileşenlere erişimi engellemek için kullanılmış.
    Bu cihazda tek kapakta güvenlik etiketi var.

• quote:

quote:

Hocam donanım konusunda bilginiz var ise etiketi dikkatli bir şekilde söküp RAM takabilirsiniz.Üründeki güvenlik etiketinin amacı yetkisiz müdaheleyi önlemek.Sizde bilirsinizki Türkiye de format atmayı bilen herkes bilgisayarcı.Durum böyle olunca güvenlik etiketi koyulması şart.

Etiketi dikkatli bir şekilde söksem de vidalar öyle vidaki; tornavida değdiği anda rengi atmaya başlıyor bilirsiniz. Anlaşılır yani yine çözülmez.

Her bilgisayar kullanmayı bilen Ram takacak diye bir şey de yok yanlış anlamayın. Yetersiz geldi bir oyun için o yüzden takmam gerekti. Diğer markaları da kullandım. Çoğu firma Ram kapağını ayrı tutuyor. Daha önce kullandığım Asus, Samsung gibi markalarda Ram kapağı ayrı ve güvenlik etiketi diğer bileşenlere erişimi engellemek için kullanılmış.
    Bu cihazda tek kapakta güvenlik etiketi var.

Vida izi problem olmaz.Dikkatli bir şekilde Rami takın siz yeter. Merkez güvenlik etiketi ne çok bakmıyor.

• Bak sana bahsettiğim arkadaş bu idi.

http://forum.donanimhaber.com/m_38295606/tm.htm

Konuyu dikkatlice oku hırsızlığı gör ve lütfen bu firmadan alışveriş yapmayın. Gidin casper dışında hangi markayı alıyorsanız alın ama casper almayın Allah'ın izni ile zaten piyasan siliniyorlar yavaş yavaş!

Bak sana bahsettiğim arkadaş bu idi.

Konuyu dikkatlice oku hırsızlığı gör ve lütfen bu firmadan alışveriş yapmayın. Gidin casper dışında hangi markayı alıyorsanız alın ama casper almayın Allah'ın izni ile zaten piyasan siliniyorlar yavaş yavaş!

Hocam nasıl olsa içindeki sistem markaları diğer markalar ile aynı, servislik bir durum olmaz diye düşünerek ve muadillerine göre 200 TL civarı daha ucuz diye aldım. İlk ve son alışımdı bir daha da bulaşmam bu markaya.

Aldığım 4 GB Ram uymadı geri iade ettim yenisini sipariş ettim. Umrumda değil garanti dışı kalması takacağım.

Elimdeki bu cihaz ölene dek bunu kullanırım bir daha da asla bulaşmam.

• quote:

Burada hırsızlığı Casper merkez değil yerel servis yapmıştır.Zaten o işlemden sonra teknik servis hizmeti o firmadan alınmıştır.

quote:

Burada hırsızlığı Casper merkez değil yerel servis yapmıştır.Zaten o işlemden sonra teknik servis hizmeti o firmadan alınmıştır.

Benim bulunduğum bölgede 2 adet Casper servis var. Bir tanesi Ram 90 TL + 35 TL takma parası, diğeri de Ram 90 TL + 45 TL takma parası istiyor. Söylemek istediğim şu; ben zaten Ram alacağım diyorum adamlar ısrarla ''Casper ürünlerinden takmamız gerekir yoksa garanti dışı kalır'' diyor. Yani burada arkadaşın anlatmak istediği olay ortaya çıkıyor. Belki kullanılmış Ram takacaklar belli bile değil yani. 75 TL ye 4 GB DDR3 1600 mHz 1.35 volt Ram satın aldım. Bu Rami onların takması garanti bozuyorsa, bu bile hırsızlıktır bana kalırsa. Sonuçta %100 uyumlu sıfır Ram alıyorum ve onlara takacakları parayı vereceğim diyorum kabul etmiyorlar.

• 4 yıl önce de Casper böyleydi demek ki hala böyleymiş, Casper ürünlerini almayın/aldırmayın.

Orijinalden alıntı: 25grudnia

4 yıl önce de Casper böyleydi demek ki hala böyleymiş, Casper ürünlerini almayın/aldırmayın.

Herkes bu hataya düşebiliyor, ben de düştüm hocam.

İlk ve son oldu bir daha asla...

quote:

Casper merkez izni olmadan zaten teknik servisler bu işlemleri yapamaz ki. Adamların anlaşmaları böyle. Dikkat et tüm casper ürünleri için geçerli bu söylediğim herhangi bir arızadan dolayı servise ver cihazı ( telefon pc vs ) mutlaka sıvı teması var derler! Yahu burada merkezin emri ile menteşe problemlerini kafasına göre garanti kapsamı dışına çıkaran bir firmadan bahsediyoruz! Yani sen bir laptop alacaksın adam sana diyor ki kardeşim bunun menteşesi garanti kapsamı dışında! Yahu kapsam dışı mal ancak vida olur efendime söyleyeyim termal macun olur sen nasıl menteşeyi garanti dışı sayarsın. Neden çünkü 2013 yılında piyasaya sürdükleri tüm cihazlar menteşe problemli! Uğraşamadılar beyefendiler! Bunlar omuz omuza çalışan bir yapı sevgili black. Merkez müsade etmeden adım atamazlar! Gözümün önünde Ankara'da yer alan teknik servis kaç kişiyi kandırdı anlatsam kitap olur kitap! Bizde elimizden geldiğince aldırmamaya çalışıyoruz bu sahtekarlardan herhangi bir ürün.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 25grudnia

4 yıl önce de Casper böyleydi demek ki hala böyleymiş, Casper ürünlerini almayın/aldırmayın.

Herkes bu hataya düşebiliyor, ben de düştüm hocam.

İlk ve son oldu bir daha asla...

Geçmiş olsun kardeşim. Senden ricam çevrende ki herkesi uyar alma aldırma bu sahtekarlardan birşey. Elindekini tepe tepe kullan. Bozma moralini. Giden para olsun ama 1 sefer olsun. Bu sahtekarlar elbet batacak! Bu arada dipnot ekleyeyim. Rakip firma çalışanı değilim. Hiçbir marka tavsiye etmiyorum. Ne alırsan al ama casper alma!!! ALDIRMA.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.