Şimdi Ara

Milyonlarca AMD kullanıcısı tehlike altında: Yeni sürücü hatası ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milyonlarca AMD kullanıcısı tehlike altında: Yeni sürücü hatası ortaya çıktı



    Geçtiğimiz günlerde Intel’in Sistem Koruma Uzantılarında birkaç güvenlik açığı tespit edilmişti. AMD’nin de Platform Güvenlik İşlemcisi sürücüsünü inceleyen güvenlik araştırmacıları, Ryzen sistemlerin yeni bir kusurunu ortaya çıkardı.



    Tüm AMD sistemleri tehlikede



    Yeni bildirilen kusur konusunda AMD, güvenlik sürücüsü yolu ile bellek sayfalarını, parolaları ve depolama şifre çözme anahtarları gibi hassas bilgilerin çalınmasına izin veren güvenlik açığı konusunda uyarıda bulundu. CVE-2021-26333 adlı kusurun, tüm ryzen masaüstü, mobil ve iş istasyonu işlemcileri etkilediği söyleniyor. Ayrıca 6. ve 7. Nesil AMD A serisi APU ve modern Athlon işlemcilerde tehlike altında.



    Açık için güncelleme paylaşıldı



    ZeroPeril güvenlik araştırmacısı Kyriakos Economou, yeni açığı Nisan ayında keşfetti ve düşük ayrıcalıklara sahip kullanıcı olarak oturum açıldığında gigabaytları bulan fiziksel bellek sayfasını sızdırmanın kolay olduğunu ortaya çıkardı. İyi haber şu ki, yeni kusur için Microsoft’un ve AMD’nin yamaları kullanıcılara sunuldu. AMD tarafından yaklaşık bir ay önce dağıtılan sürücü güncellemesi sorunun büyük ölçüde önüne geçiyor. Ayrıca kullanıcıların Windows’un en son çıkan güncellemelerini yapmaları öneriliyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/91322-millions-amd-pcs-affected-new-cpu-flaw-need.html







  • hocam, baya uzun süre Amerika’da, işlemci geliştiren şirketlerden birinde çalıştım. O işlemcileri geliştiren gruplar, birleşmiş milletler gibi. Türk de var, Hintli de var, cinli de var. O yüzden düşündüğünüz gibi, bilerek açık koyulma olasılığı çok dusuk. Bu geliştirilen sistemler(işlemciler) çok karmaşık sistemler. Bu sistemler tasarlanırken, her ayrıntıyı düşünmek çok kolay degil. İster istemez açık olur.


    edit: açık driverda imiş. yanı donanımda degil. Yamalarla kapatılmış.

  • Milyonlarca AMD kullanıcısı tehlike altında: Yeni sürücü hatası ortaya çıktı

  • Başlığı okuyunca aklıma şu replik geldi: "Amerkan başkanı dahil herkese haber verin. Uzaylılar tarafından kaçırıldım."

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kim ne derse desin Intel Milyonlarca AMD kullanıcısı tehlike altında: Yeni sürücü hatası ortaya çıktı 

  • eve gittim pc yok.keşke intel alsaydım dedim,daha güvenli.

  • eminim AMD'nin bundan haberi yoktur...


    tamam programcılıkta her zaman hata ve açık olur.. ama dünya tekeli 2 abd (kısmen israil ortaklı) firmasında bu açıkların sürekli olması şaşırtmıyor... gerçi bunun abd ile alakası yok hangi ülke bu imkana sahip olsa illa kendi kullanacağı açıkları bir şekilde monte ederdi..

    Çinin ana kartlara çip koyma skandalı gibi..


    adamların donanımlarını / yazılımlarını kullanıyoruz.. kullanacağı / kontrol edeceği / denetleyeceği bir açık yapmaz ise enayi gözü ile bakarım ! devir bilgi madenciliği devri

  • userland komutlarini ring 0 olarak execute edebilmeye olanak sağlayan bir bug.. fiziksel olarak cpu içinde bulunan bir bug olması yüzünden tam olarak korunmak mümkün mü bunu tartışmaya açmak gerekir

  • amd ayağını denk alsın.

  • Belki de işin gerçeği şudur;
    ABDde üretilen tüm işlemcilere NSA için erişim izini olmalı hatta tüm OS içinde geçerli. Bunlar güvenlik adıyla yaptıkları TPM, PSA vb gibi tüm işlemci, çip, os vb... için zaruri ve daha zor bulunan arka kapılar yapıyorlar. Sonra ibirisi veya birileri bunları ortaya çıkartınca "aaa güvenlik açığı var" oluyor. PSA güya daha güvenli olsun diye değil mi idi. Şimdi MS illa Win11 için TPM 2 istiyor ya, yakında çıkar ortaya meğer insanlar basit yazılımlarla telemetri gibi şeyleri kapatıyorlar bunlarda TPM 2 ve üstü ile daha gizli yolla sistemi hortumluyorlar. Faydası var ama onlara. Artık bunlar komplo teorisi olmaktan çıktı. Nasıl ki aşı aşı diye dünyayı zorluyorlarsa, şimdi de win11 diyorlar başka birşey demiyorlar ama bence temadan hariç ek bir avantaj yok. İlk betadan beri kullanıyorum ciddi birşey yok ortada.
    İşlemcilere gelirsek şu an yinede AMd işlemciler teknik olarak İntelden daha güvenli ki maalesef üçüncü bir alternatif yok





  • AMD Ryzen 5 2400G APU Sistem kullanıyorum. Fiyatına göre memnunum. AMD'de güvenlik açıkları olsada, kısa süre içerisinde bu açıklar kapatılıyor. Intel fanboyluğu yapmaya gerek yok. :/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 23 Eylül 2021; 11:17:30 >
  • güvenlik acıgı hepsinde olabilir AMD kadar lüzumsuz i$lemci de yok. eskiden fiyatı ucuzdu $imdi ucuz da değil..

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt

    hocam, baya uzun süre Amerika’da, işlemci geliştiren şirketlerden birinde çalıştım. O işlemcileri geliştiren gruplar, birleşmiş milletler gibi. Türk de var, Hintli de var, cinli de var. O yüzden düşündüğünüz gibi, bilerek açık koyulma olasılığı çok dusuk. Bu geliştirilen sistemler(işlemciler) çok karmaşık sistemler. Bu sistemler tasarlanırken, her ayrıntıyı düşünmek çok kolay degil. İster istemez açık olur.


    edit: açık driverda imiş. yanı donanımda degil. Yamalarla kapatılmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 23 Eylül 2021; 15:7:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedi intel tapıcısı...

  • intel kadar lüzumsuz başka şirket yok güvenlik açıkları pazarlıyor...

  • donanım yazılım la ılgılı uğraşmak teknık servısle ilgili işlerle uğraşmak ısteyen amd alsın

  • Backdoor bırakıp yamalamak da son dönemlerde adet oldu. Kim bilir bilmediğimiz daha ne açıklar vardır.

  • intel yorumları ne alaka? spectre ne çabuk unutulmuş. böyle açıklar her platformda var, sadece bulunması zaman meselesi. açıksız işlemci arayan kendi işlemcisini kendi yapsın.

  • Mutlu musun İmamoğlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel Management Engine ve AMD Secure Technology gibi baba backdoorlar varken driver level problemlerden mi korkacağız?


    Bios modlayıp Intel ME ve Amd PSP'yi devre dışı bırakmaya çalışsanız bile güvende değilsiniz. İşlemcinizin içinde ne olduğunu bilmediğiniz bir kod 7/24 çalışıyor. Bilgisayarınızı kapatsanız bile 3.3V hattından beslenip çalışmaya devam ediyor. Açık kaynak değil ve istihbarat birimlerinin nasıl amaçlarla kullanabileceği çok aşikar.


    Bu backdoorlar olmasa Dell ve Hp gibi PC üreticileri el altından Intel ME devre dışı bırakılmış özel bilgisayarlar satmazdı. Daha bilmediğimiz neler var neler. Her şey zamanla açığa çıkacak!

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.