Şimdi Ara

Casio fx82ms kullanımı hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
32.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Casio fx82ms kullanımı hakkında bir soru

Bu alette toplam alabiliyor muyuz? Yani mesela

11,2
    12,5
    15,56
    9,65
    2,36
    5,88
    2,36

Bu sayıların sırayla karesini alıyorum makineyle. Bana bu sayıların karelerinin toplamı lazım.
    Kare alma işlemlerini sırayla yaptıktan sonra tek seferde bu sonuçların toplamını veren bi fonksiyon var mı bu makinede bunu merak ediyorum. Muhtemelen vardır da kurcaladım biraz bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 30 Kasım 2009; 10:44:56 >

• Bu alet ile çok fazla karışık işlemler yapamazsın ama belirttiğin işlem rahatlıkla yapılabilir.Ben kullanıyorum mesela ve şuana kadar üst modellerine ihtiyacım olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 30 Kasım 2009; 10:56:03 >
  • Kullanım klavuzunu kurcalıyorum şimdi. M hafızaya alma meselesi basit makinelerde bile var. Bunda da vardır.

Ekleme:
    Evet. M+ ile hafızaya alıyor Alpha M ile de sonucu gösteriyormuş.
    Forum silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 30 Kasım 2009; 11:00:19 >
  • Hocam unut onu bu makineyle... Bir standart sapma hesaplayayım dedim. Ömrümü yedi valla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Hocam unut onu bu makineyle... Bir standart sapma hesaplayayım dedim. Ömrümü yedi valla...

Karmaşık işlemler formülsel hesaplamalar için Fx5500 lazım. Bu daha basit şeyleri yapıyor. Yetiyor şimdilik.
  • ayni makina bendede var ama bilmiyorum
  • yapılacak işlem zor değil.

(11,2 ^2) + (12,5 ^2) + (15,56 ^2) + (9,65 ^2) + (2,36 ^2) + (5,88 ^2) + (2,36 ^2)

Fonksiyon şeklinde yazamassın o makinayla. Bir üst modeli 82ES çok daha pratik ve kullanışlı. Kök halinde bırakıp hesaplamıyor istersen, kesir halinde istediğin şeyi yazabiliyorsun. Fonksiyon özelliği var ayrıca da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kalitesi hakkında soru
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makinanın istatistik fonksiyonları var. İstatistik moduna geç ("SD" çıkana kadar mode tuşuna bas, SD'nin altında hangi sayı yazıyorsa o sayıya bas) Her bir veriyi girdikten sonra M+ (yani DT) tuşuna bas. Veri girişi tamamlandıktan sonra shift-1 yap (yani s-sum) ve istediğin toplam fonksiyonunu seç.
  • Konu açılmışken sorayım bu alet ile regrasyon analizi nasıl yapılıyor? Bir mod sırası vardı ancak unuttum, kullanma klavuzuda fi tarihinde alındığından ötürü farazi. Şayet bu aletle regrasyon analizi yapan varsa iletişsin
  • BEnde Sorayım,

Bu aletin bir ekran koyuluk ayarı var (kılavuzun da yazmıyor ama üniversitedeyen yapardık)
    Nasıl yapılacağını unuttum bilen birisi hatırlatırsa çok sevinirim.
    Bendekinin ekranı koyu eğimli bakınca net göremiyorum ekrandakileri.
  • Kullanma kılavuzunu şu sitelerden birinden indirebilirsiniz:

www.safemanuals.com

www.usersmanualguide.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 30 Kasım 2009; 14:00:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Konu açılmışken sorayım bu alet ile regrasyon analizi nasıl yapılıyor? Bir mod sırası vardı ancak unuttum, kullanma klavuzuda fi tarihinde alındığından ötürü farazi. Şayet bu aletle regrasyon analizi yapan varsa iletişsin

Valla iyi olur birisi biliyorsa yazsın buraya. Korelasyon katsayısı falan hesaplayabiliyorsa öğrenelim. Sınav yaklaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Konu açılmışken sorayım bu alet ile regrasyon analizi nasıl yapılıyor? Bir mod sırası vardı ancak unuttum, kullanma klavuzuda fi tarihinde alındığından ötürü farazi. Şayet bu aletle regrasyon analizi yapan varsa iletişsin

Fx82ms yapıyor mu regresyon analizini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 30 Kasım 2009; 15:07:44 >

• quote:

BEnde Sorayım,

Bu aletin bir ekran koyuluk ayarı var (kılavuzun da yazmıyor ama üniversitedeyen yapardık)
    Nasıl yapılacağını unuttum bilen birisi hatırlatırsa çok sevinirim.
    Bendekinin ekranı koyu eğimli bakınca net göremiyorum ekrandakileri.

Yok mu bilen yahu?
  • onun nasıl yapıldığını biliyorum ama benimki 82ES
  • ya bu hesap makinelerinin pil bitme gibi durumları var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.S.

ya bu hesap makinelerinin pil bitme gibi durumları var mı ?

2- senede bir değiştirirsin ince pil kullaıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: belekbeach

quote:

Orijinalden alıntı: U.S.

ya bu hesap makinelerinin pil bitme gibi durumları var mı ?

2- senede bir değiştirirsin ince pil kullaıyo

iyi güzel diyorsunda benim 2 sene olmadan bitti mediamarkt dan almıştım bu ürünü peki nerede değiştirebilirim kendim yapamazmıyım madem ince pil ?
  • senin ürün üretileli uzun zaman olmuş o zaman ondandır.ince saatçi yıldız tornavida ile arkadaki 6 tane vida var onları sök pili görüceksin 82-ms modeli kalem pil kullanır
  • karelasyon regresyon falan hesaplamıyor onlar , 4 sene kullandım hiç öyle bişey duymadım , hem hesaplıyor olsa sınavlarda toplardılar

konudaki soruya gelirsek , parantez kullanırsan tek hamlede çözersin işi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.