Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adamın birinin dediği gibi ,durumu fırsata çeviriceğiz dedi fırsata çevirdik ..nasılmı , çünkü dünyanın en üstün milletiyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan Suudi Arabistan'da yım. Buraya portakalın kilo olarak ispanya'dan geliş fiyatı 1 dolar. Yani 6 TL. Yani ithal edilen malın fiyatı bu. Bütün masrafları dahil fiyat. Bizim Türkiye'deki portakalın fiyatı nasıl 8 lira olabiliyor akıl almıyor. Halkı söğüşlüyorlar.

• Dün çağdaş'a gittim, Patates 5 TL, ithal muz 19 TL, Domates 10TL.

• Ben de Antalyalıyım üstte konuşmaları izledim adam haklı en az kazançlı çiftçi
    Adam 2 liraya gönderiyor İstanbulda 10 oluyor. Şuan Alanya Gazipaşa Manavgat Antalya hal fiyatlarına bakın bir de İstanbul hal fiyatları yazın arada uçurum yoksa istanbuldan sonra ki alan satıcılar.Avakado mesela inanılmaz pahalı İstanbulda olanlarda çer çöp zaten Antalya da yenmez bile oraya giden o kadar. 3 sene önce 1 liraya alıyordum şimdi 2 felandor Antalya geneli tam bilmiyorum İnternete VS bakın İstanbul da uçurum çürüğü bile 6 7 lira.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • toutonic T kullanıcısına yanıt
    Döviz girsin diye böyle ucuzdan verip halk mağdur oluyor

• Harbiden çok pahalı oldu ya. Geçen seneki tanzim satış zamanları gibi ama şuan herşey pahalı. Ekmekde 1.25 di bugün 1.5 tl olmuş birde

• Kıymetini bilin memleketin Almanya'da 1 domates 1 oyro. Başkanlık gelse keşke Almanya'yada, şahlanırdık.

• Ben satmam satan varsa almak isterim.

• dün çalıştığım için semt pazarına yetişemedim, akşam 8 gibi mahalle marketine uğradım.
    patates-soğan 6.5 tl
    Domates 8 tl
    Salata 6 tl
    çilek 9 tl
    Elma 7tl
    Portakal 9tl
    Yerli muz 12 tl
    İthal Muz 18tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUTAF -- 23 Nisan 2020; 17:50:27 >
  • bir domatesin kilosu 3.5 ise yurt dışına gidin bitanesini alamazsınız ,kaç eurolara .. her şeyimiz dört dörlük ama insanlarımız namkör
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Ben de eskiden buna inanıyordum ama 140journos izledikten sonra kanaatim biraz değişti.

Halcinin dediği üretici kazanıyor, kazanmaz olur mu diye birşey yok.Kız arkadaşımın babası çiftçilik yapıyor, akrabaları da bu işle uğraşıyor.Çiftçi ürününü gabala dediğimiz yöntemle satıyor.Gabala demek kilo ton fiyatı değil.Bizim o tarafta ufak seralar olur , aracı komisyoncu artık her ne derseniz adam geliyor 1 seraya atıyorum 1000 lira veriririm diyor.Sende kabul edersen tonaj kilo hesabı olmadan malını veriyorsun.Tabi bu ürünler olmadan önce anlaşıyor çiftçi.Hasat zamanı gelince komisyoncu topluyor yüklüyor kamyona götürüyor ürünü başka bir ile götürüyor ya da ordaki hale götürüyor.
    Komisyoncu isterse hasat zamanı yaklaşınca vazgeçtim deyip ürünü almak istemiyor , ya da şu fiyattan verirsen alırım diyebiliyor.Çiftçi burda mecbur ürünü satmazsa tarla da kalacak çok zarar edecek.Komisyoncu vazgeçti diyelim çiftçi yeni komisyoncu bulacakta malını satacak ona , buda kolay değil işte.Komisyoncuyu da bazı aracılar var onlar buluyor, direk kendi gidip komisyoncuyu bulmuyor.Çiftçi komisyoncuya ürününü veremezse tarla da kalıyor ürün.Kendi toplatıp gidip halde de satamıyor.O üründen bir sürü zarar ediyor,sonra tarlayı temizlemesi gerekiyor işçi bulup onlara para veriyor gene zarar ediyor oradan da.O üründen zarar etse bile elimden çıksın düşüncesiyle veriyor komisyoncuya.
    Kız arkadaşımın babasının da kalmış ürünü tarla da, amcalarının da kalmış tarla da ürünü.Tarladan ürünü çalan da oluyormuş , bu 1 2 çuval değil gece kamyonetle boşaltıp tarlayı çaldıkları zaman da oluyormuş.Öyle takip edilecek birşey de değil evlerden kmlerce uzaklarda tarlalar, ıssız yerlerde.
    Çiftçi kazansa mercedes , bmv ye binerdi ama ben hiç görmedim öyle çiftçi.Ama hallerde görüyorum öyle arabalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MMistanbul

Kıymetini bilin memleketin Almanya'da 1 domates 1 oyro. Başkanlık gelse keşke Almanya'yada, şahlanırdık.
    Cumhurbaşkanlığı Sistemi

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 23 Nisan 2020; 17:58:36 >
  • Bizim fırsatçı esnafımız yine iş başında geçen hafta 2,5 tl olan domates nasıl 10 tl olur başka biri açıklasın ??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korona ve ramazan birleşince fena bir şey çıktı ortaya ,Türkiyede şuan her mal fırsatçılığın dibini görüyor her mal ama ,istisna olan mal yok.

pazardan kiloları ,patates:5 domates 5 çilek 6 muz 11 kıvırıcık 3 limon 8 kg fiyatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 23 Nisan 2020; 18:11:4 >
  • Arkadaşlar dün yaptığım alışveriş de fiyatlar şu şekilde idi.

LOKASYON:ADANA

Salkım domates-5 TL

Yeşil Biber-6 TL

Çilek-5 TL

Soğan(Yeni mahsül)-2,5 TL

Patates-2,5 TL

Yeşillik-1,5 TL

Kıvırcık marul-2 TL

Fuji Elma-2 kilo 5 TL

Enginar-3 TL

Yeşil fasulye-7 TL

Bunlar pazar alışverişim.(Lüks bir mahalle de semt pazarı)

Tavuk fileto-16 TL

Dana ciğer:36 TL

Kasap sucuk-40 TL

Kemiksiz kuzu eti:52 TL

Süzme Yoğurt-11 TL

Yeşil zeytin-20 TL

Siyah zeytin-20 TL

Bunların hepsini de sürekli alışveriş yaptığım ve çok memnun olduğum yerden yaptım.

Dakota çekirdek-22 TL

Yer fıstığı -30 TL

Kavrulmuş fındık-70 TL

Kavrulmuş badem-75 TL

100 gram ıhlamur-15 TL

Bu alışverişim de yıllardır gittiğim çerezciden yapıldı.
    Çerezcim sağolsun ıhlamuru da komşusu aktardan getirtti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Deníz kullanıcısına yanıt
    Benim herhangi bir iddiam yok. Kabzımalların milyonları götürdüğünü söylüyor insanlar. Ben de eskiden bunu düşünüyordum yalnız onların yaptığı işin de bir sürü gideri var.

Herkesin bu mevzularda bir bildiği oluyor fakat top yekün büyük resme bakınca ortada bir kötü yok. Herkes kar peşinde ve kolay para yok.

Sistemde bozuk varsa devlet buna el atmalıdır!

Şunu düşünüyorum bu ülkede tarım antalya'da yoğun olmak üzere bir çok yerde yapılıyor, oradan ülkenin her yerine dağılıyor. Peki bu ülkenin bir çok noktasında stratejik olarak tarım yapılamaz mı?

Bi fırtına çıkıyor yok sera'lar yıkılyor, bi dolu yağıyor mahsüller mahvoluyor! Abi bir bakıyorsun haftaya pazarda meyve ikiye katlanmış. Bu ne ya? Ülkede bi tarımı antalya mı yapıyor?

Böyle sıktılar da var. Hadi diyelim muz antalya'da yetiştirmeye müsait peki başka hiçbir şey ege'de falan yetişemiyor mu? Domates salatalık falan?

Antalya'dan buraya İstanbul'a çürümeden mal mı gelir ya?

• Enflasyonla mücadele falan vardi demi .. en son marulda gelecekti ....

Bu arada büyüme hedefi %5

• Yumrtanin 15 lisi bim sok a101 7.50 tl den 10 tl yapmislar sokaga cikmadan 1 gun once Allahsizlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Benim herhangi bir iddiam yok. Kabzımalların milyonları götürdüğünü söylüyor insanlar. Ben de eskiden bunu düşünüyordum yalnız onların yaptığı işin de bir sürü gideri var.

Herkesin bu mevzularda bir bildiği oluyor fakat top yekün büyük resme bakınca ortada bir kötü yok. Herkes kar peşinde ve kolay para yok.

Sistemde bozuk varsa devlet buna el atmalıdır!

Şunu düşünüyorum bu ülkede tarım antalya'da yoğun olmak üzere bir çok yerde yapılıyor, oradan ülkenin her yerine dağılıyor. Peki bu ülkenin bir çok noktasında stratejik olarak tarım yapılamaz mı?

Bi fırtına çıkıyor yok sera'lar yıkılyor, bi dolu yağıyor mahsüller mahvoluyor! Abi bir bakıyorsun haftaya pazarda meyve ikiye katlanmış. Bu ne ya? Ülkede bi tarımı antalya mı yapıyor?

Böyle sıktılar da var. Hadi diyelim muz antalya'da yetiştirmeye müsait peki başka hiçbir şey ege'de falan yetişemiyor mu? Domates salatalık falan?

Antalya'dan buraya İstanbul'a çürümeden mal mı gelir ya?
    Belki ortada kötü yok ama üretici ürettiği malın karşılığını alamıyor.Onun yerine aradakiler kazanıyor.Ortada büyük bir sistemsizlik var, bakın sistem kötü demiyorum.Direk olarak sistemsizlik var ortada.Artık çiftçilikte yavaş yavaş yok oluyor, yeni nesiller yetişmiyor.Çiftçilerin çocukları okuyor, memur oluyor, asker oluyor.Çnkü para kazanamıyorlar, yıllardır aynı yerdeler , ileri gittikleri yok.Para kazandıkları yok, birde çilesini çekiyorlar.

Yazın çoğu yerde olur sebze meyve , ama kışın işler değişiyor.Kışın İç anadolu gibi yerlerde yetişmesi imkansız.Çünkü kışın seralarda ürün yetişiyor, çok soğuk zamanlarda seraların içine soba kuruluyor.Bunu iç anadolu ,güneydoğu anadolu soğuğunda yapamazsın.Tabi işin maddiyat durumu da var;Antalya , Mersin, Adana gibi yerlerde çiftçiler yılda 3 4 ürün alıyorlar ki para kazansınlar.İç anadolu gibi yerlerde yılda 1 ürün alabilirsin, oda çiftçiyi kurtarmaz.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.