Şimdi Ara

Çarpışmayı önleyen arı gözü teknolojisi 360

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çarpışmayı önleyen arı gözü teknolojisi
    Japon otomobil üreticisi Nissan, arıların uçarken diğer böceklerle çarpışmasını engelleyen 300 derece görüş açısına sahip gözlerinden esinlenerek çarpışmaya karşı yeni bir teknoloji geliştirdi.

AA
    Güncelleme: 16:45 TSİ 30 Eylül 2008 Salı
     Çarpışmayı önleyen arı gözü teknolojisi 360

CHIBA - Japon otomobil üreticisi Nissan, arıların uçarken diğer böceklerle çarpışmasını engelleyen 300 derece görüş açısına sahip, son derece karmaşık bir yapısı olan gözlerinden esinlenerek, çarpışmaya karşı geliştirdiği yeni bir teknolojiyi tanıttı.

Tokyo’da düzenlenen Ceatec elektronik fuarında, bir metre yüksekliğinde bir tür robot biçimindeki otomobilde tanıtılan prototip “BR23C”, 180 derece açıda ve iki metre ötedeki tüm engelleri tespit edebilen bir sensörle donatıldı.

Sistemde veriler bir mikroişlemciye geçilir geçilmez anında çarpışmayı önleyici bir manevra yapılması sağlanıyor. Araç önüne aniden biri çıkarsa, tekerleklerin yönü çevriliyor.

Tokyo Üniversitesi ile işbirliği yaparak geliştirdiği, şimdilik bir oyuncağa benzeyen bu prototipi yakında üreteceği otomobillerde kullanmayı hedefleyen Nissan’ın bu projesinden sorumlu mühendisi Toshiyuki Ando, “Araç bir engeli tespit ettikten sonra saniyenin çok kısa bir bölümünde, çarpışmadan kaçacak kadar veya daha fazla açıda tekerleklerinin yönünü çeviriyor. Sistem, yaban arılarının diğer yaban arılarına ve böceklere çarpmamak için kullandıklarına benziyor. Her şey bir bakışta olup bitiveriyor. Bunun eski sistemlere göre tek farkı, çarpışmadan kaçınılacak manevranın tamamen içgüdüsel yapılması, bu olmadan robot engelden kaçmak için yeterince hızlı hareket edemez” diye konuştu.

http://www.ntvmsnbc.com/news/460849.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killsomething -- 2 Ekim 2008; 22:54:32 >

• peki tehlikeye atmış olmazmı araç sahibini??yani sağa kırsa direksiyonu mesala bi şarampol felan olsa...
    bide 2 metrede durma payı ne kadar olabilirki??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ultio

peki tehlikeye atmış olmazmı araç sahibini??yani sağa kırsa direksiyonu mesala bi şarampol felan olsa...
    bide 2 metrede durma payı ne kadar olabilirki??

şarampol'uda görür herhalde
  • insana da çarpabilir,sonuçta durmak mı fren yapmak mı yoksa boş yerler olsada hangi boşş yere kaçılcagını bır ınsan mantıklı dusunur ama bu cıhaz da mantık yok..
    gelişen teknolojı ınsan yerını tutmaz
  • aslında şehirlerarası bi yolu veya herhangi bi yolu eninin genişliğini, şeritlerini ıvırını zıvırını arabanın içinde bi programa kaydedicekler araba teker dönüşünden veya uyduyla tam yerini tespit etçek yoldaki ve diğer araçlarla iletişim halinde olcak biri birine ben burdayım dicek hesabı öyle hızını bi ayarlıcan sora yat uyu tıs tıs ne güzel olurdu çok mu salladim acaba
  • eminiki bu özellik bi tuşla iptal edilebiliyordur esp ,airbag gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: radressss

aslında şehirlerarası bi yolu veya herhangi bi yolu eninin genişliğini, şeritlerini ıvırını zıvırını arabanın içinde bi programa kaydedicekler araba teker dönüşünden veya uyduyla tam yerini tespit etçek yoldaki ve diğer araçlarla iletişim halinde olcak biri birine ben burdayım dicek hesabı öyle hızını bi ayarlıcan sora yat uyu tıs tıs ne güzel olurdu çok mu salladim acaba

Yok sallama değil bence yapabilirler ama çok uğraşmaları lazım:) Nano teknoloji diye bi teknoloji çıktı sonuçta(gerçi bununla ne alakası var kestiremiyorum ama yardımı dokunur heralde:))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.