Şimdi Ara

Çaresiz Mail Gönderemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendime YAKSU marka bir Adsl modem aldım ve bununla tüm internet sitelerine girebiliyor, downland dahil her şeyi yapabiliyorum. Ancak bu modemi aldığımdan beri Mynet, Gmail yada Hotmail'den e-mail gönderemiyorum. Özellikle dosya ekli mailler boyutları 50 kb bile olsa kesinlikle gitmiyor. Gönder dediğinizde veri alış verişi yavaşlıyor ve sayfa hata veriyor. Bu aylardır böyle ve çözümünü bulamadım. Güvenlik yazılımlarını devre dışı bıraktım, modemi tekrar kurdum, bilgisayarı formatladım, morzilla yada opera gibi tarayıcıları kullandım ama nafile. Bilgisayarcılara sözlü olarak soruyorum, bana verdikleri cevap "Öyle bir şey olamaz" oluyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa minnettar kalırım. İşletim sistemim Windows 98

Açıkçası çok ilginç bir sorun olarak geldi bana.Bilgisayar teknisyeni olarak sana öyle bir şey olmaz diyerek cevap verebilirim,çünkü şu ana kadar ilk kez böyle bir sorun duyuyorum.Programcı olarak belki win98'de kullandığın ie sürümünden kaynaklandığını söyleyebilirim.ie sürümün şu anki e-posta sağlayıcılarıyla uyumsuzluk gösteriyor olabilir.
    Biraz da araştırma yaptım.Araştırma sonuçlarıma göre seninle aynı sorunu yaşayan bir iki kişi olmuş.Birisi 2005 yılında diğerleri de geçmşi yıllarda bu tür sorunlarla karşılaşmış.İlginç bir durumdur ki o zamandan bu zamana forumlara mesaj gönderen bu kişilere hiç kimse bir tek cevap yazmamış ya da yazamamış.Belki bir ihtimal de ağ bağlantılarım içerisinde bulunan ayarlardan bu bilgisayardan bilgi toplanmasına izin ver onayı verilmemiş olabilir.win98 de nerede olduğunu hatırlayamadım bu seçeneğin.Onun haricinde bir outllook,senmail ya da herhangi bir e-mail reader programı kullanıyorsan gelen/giden sunucu ayarlarında bir hata olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ_MD -- 14 Ekim 2006; 15:41:26 >

• DJ_MD, vaktini harcayarak araştırma nezaketi gösterdiğin için teşekkür ederim. Söylediklerinin kontrolünü gerçekleştireceğim. Umarım bir çözüm yolu bularak seninle ve aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlarla bu cevabı paylaşabilirim. İlgin için tekrar teşekkür ederim.
  • aklıma gelen tek şey modemde default smtp ve pop portlarının kapalı olabileceği
    bunları açarsan sorun kalmaz diye düşünüyorum. pop3 için 110, smtp için 25 numaralı portları açıp dene derim.umarım yaparsın. nasıl port açıcam dersen internette biraz arama yaparak bulabilirsin şuan hazırda bir link bilmiyorum.
  • Cevabın için teşekkürler ersinerk. İnternette bulduğum bir site üzerinden portları kontrol ettm. Bende sadece 139 nolu port açık, diğerleri kapalı gözüküyor. Kontrol ettiğim sitenin adresihttp://probe.hackerwatch.org/probe/probe.asp ancak bu konular ile ilk kez karşılaştığım için merak ettiğim bir konu var. Açık ve kapalı olarak görülen portlar bilgisayara mı, yoksa modeme mi ait. Bilgi verebilirseniz memnun olurum.
  • Selam adsladsl,
    Problemin hemen hemen çözülecek zannediyorum.Sen de bahsetmişsin sadece 139 numaralı portunun açık olduğundan.Mesaj gönderirken bir SMTP sunucusu kullanıldığını belki duymuşsundur.Bir arkadaşımız sağ olsun " active ports " isimli programı yeniden keşfetmiş.Bu programı google arama motorunda arat ve bilgisayarına indirip kuruver.Bilgisayarındaki tüm açık ve kapalı portları göreceksin.İstediğin bu portu da açıp kapayabileceksin.Hotmaili bilmem ama google gmail 465 nolu portu kullanarak smtp sunucusuna bağlanmaktadır.995 nolu portunu da aç.Ondan sonra gmail ile mesaj göndermeyi dene.Muhtemelen gönderirsin.Sorunun sanırım tüm portlarının kapatılmış olmasından kaynaklanıyor.Tek portun açıkmış zaten.O da olmasa mail de okuyamazdın herhalde.
    Portu modemden açarsın,bilgisayardan da.Bilgisayarını modemine bağlamadığın zaman anakartın üzerinde bulunan seri,paralel portları kullanabilmen için bu portlara ait numaraları kullanırsın.Modem bağladığın zaman internet üzerinde sitelerin kendilerine has yeteneklerini kullanabilmen için modem portunu açarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ_MD -- 17 Ekim 2006; 0:37:13 >

• sadece 139 numaralı portun açık olması mükün değil
    birkere kafadan 80 numaralı port açıktır internet erişimi için. benim verdiğim port numaraları geneldir. arkadaşın gmail için yazdığı port numaraları pop3 için geçerli ayarlardır ama internet üzerinden gereklimidir açıkcası bilmiyorum ama denemekte fayda olabilir.kolay gelsin umarım yaparsın.

quote:

Orjinalden alıntı: adsladsl

Cevabın için teşekkürler ersinerk. İnternette bulduğum bir site üzerinden portları kontrol ettm. Bende sadece 139 nolu port açık, diğerleri kapalı gözüküyor. Kontrol ettiğim sitenin adresihttp://probe.hackerwatch.org/probe/probe.asp ancak bu konular ile ilk kez karşılaştığım için merak ettiğim bir konu var. Açık ve kapalı olarak görülen portlar bilgisayara mı, yoksa modeme mi ait. Bilgi verebilirseniz memnun olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel mesaj gönderemiyorum
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam ersinerk,
    Ben de port ayarlarının POP3 ile ilgili olan kısmının belki bir çözüm olabileceği kanısıyla söylemiştim.İfadende 80 nolu portun mutlaka açık olacağını belirtmişsin.Benim modemim bana ilk geldiğinde tüm portlar kapalıydı.Arkadaşın nasıl tek portu açık gördüğünün bir açıklaması olabilir belki bu ifade.
    adsladsl arkadaşımız eğer sorunu çözebilirse hangi yoldan çözdüğünü de bizlerle paylaşılırsa denemelerimizin sonucunu görebiliriz.
  • bende sonucu merak ediyorum çünkü garip bir durum hakkaten. 80 numaralı port açıktır dedim çünkü arkadaş sörf yapabiliyor internette aksi takdirde yapamazdı. sadece mail gönderemiyorum demiş garip hakkaten garip

quote:

Orjinalden alıntı: DJ_MD

Selam ersinerk,
    Ben de port ayarlarının POP3 ile ilgili olan kısmının belki bir çözüm olabileceği kanısıyla söylemiştim.İfadende 80 nolu portun mutlaka açık olacağını belirtmişsin.Benim modemim bana ilk geldiğinde tüm portlar kapalıydı.Arkadaşın nasıl tek portu açık gördüğünün bir açıklaması olabilir belki bu ifade.
    adsladsl arkadaşımız eğer sorunu çözebilirse hangi yoldan çözdüğünü de bizlerle paylaşılırsa denemelerimizin sonucunu görebiliriz.

• Merhaba DJ_MD ve ersinerk,

Problem çözüldü diyerek başlayayım, sorunu Windows XP ile çözebildim. Windows 98'de belirttiğiniz her şeyi yaptım yada yapmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Bende XP kurmaya karar verdim. Daha önce kurmamıştım çünkü bilgisayarım çok yetersiz. Size bilgisayarım Celeron 400 ve toplam hard disk boyu 4 Gb diyeyim gerisini siz anlarsınız. Buna rağmen XP sorun çıkarmadı. Şimdi dosya ekli mailleri gönderebiliyorum. XP yüklerek ne sorununu çözdüm onu bilemiyorum, sadece sorunun kaynağının Windows 98 olduğunu anladım. Bu sorunu yaşayan veya yaşayacak olan arkadaşlara tavsiyem; Windows 98 kullanıyorlarsa bunun yerine XP veya Windows 2000 yüklemeleri olacak. "Bilgisayar kapasitem yetersiz" diye denememezlik yapmayın. Birde muhtemelen siz biliyorsunuzdur ama USB modemlerde arayüz olmadığını öğrendim. Ben Yaksu S-USB modelini kullanıyorum. Yani IP yazarak arayüzüne ulaşmaya çalışmayın çünkü yok. Her ikinize de yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sizlerin, ailelerinizin ve sevdiklerinizin gelecek bayramını şimdiden kutluyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.