< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CAPTUR 2 (2020) (8. sayfa)
-
-
Bundan önceki aracım dizel clio idi. Onda eco modu açtığımda klima yavaşlıyor, vitesler daha düşük devirlerde değişiyordu. Captur'da arada deniyorum ama pek bir fark göremedim. Ben de merak ediyorum aslında.
-
Arabanın tepkilerinin zayıflaması dışında ben de tasarruf açısından bir fark goremedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kk35
Arabanın tepkilerinin zayıflaması dışında ben de tasarruf açısından bir fark goremedim.Eco mod açıkken ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde yol bilgisayarında yeşil bir ibare çıkıyor. Sanırım yelken modu dedikleri şey bu; 70 civarı ve daha düşük süratlerde ilerlerken ayağınızı gazdan çektiğinizde uzun bir süre aynı hızlarda ve düşük yakıt tüketimiyle ilerliyor araç. Bu sadece eco moduna özel bir durum mu bilmiyorum ama çok faydalı.
-
Evet sadece eco modundayken çıkıyor o yeşil araba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: duayen2
Evet sadece eco modundayken çıkıyor o yeşil araba140 bg olan versiyonlar hybrid olarak geçiyor. Sanırım elektrik motoru devreye giriyor ve o ilerletiyor aracı (uyduruyor da olabilirim).
-
Aracı aldığım satış temsilcisi aracın elektrik motoru olduğunu bile bilmiyordu. Ruhsatı gösterdim de öğrendi. Araçla ilgili ayrıntılı bilgi alabileceğimiz düzgün bir kaynak da yok. Artık zamanla kullandıkça öğrenicez galiba.
quote:
Orijinalden alıntı: duayen2
Aracı aldığım satış temsilcisi aracın elektrik motoru olduğunu bile bilmiyordu. Ruhsatı gösterdim de öğrendi. Araçla ilgili ayrıntılı bilgi alabileceğimiz düzgün bir kaynak da yok. Artık zamanla kullandıkça öğrenicez galiba.Aynı şeyi ben de yaşadım. Aracı bayiide incelerken satış görevlisinin biri bana aracın hybrid olduğunu söyledi. Daha sonrasında bayi bayii fiyat teklifi almaya başladım. Bu esnada hybrid durumunu da sordum tek tek. Konuştuğum 10 danışmanın 8 i hybrid olduğunu reddetti. Bu insanlar nasıl para kazanıyorlar aklım almıyor.
-
140 BG olan modelde şanzımana entegre bir elektrik motoru var ve sadece kalkışlarda motoru destekliyor, bu şekilde 10 BG ilave güç+20 tork+ hizlanmada 0.5 saniye iyileşme ve 100 km.de yarım litre kadar tasarruf ....diyormuş yabancı kaynaklar ve bunlar güzel +lar, ama bazı - lerden de bahsediliyor, şanzımanda kararsızlık vb. Sonuçta ST lerin çoğu bunlar hakkında.maalesef bilgisiz!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kk35 -- 6 Nisan 2021; 23:3:59 >
Benim lastik basınçları çok yüksekmiş. Galeri basmış havayı. 38 hava vardı lastiklerde. Olması gereken basınçlara düşürdüm. Yok tutuş ve konfor çok arttı. Kontrol etmediyseniz siz de kontrol edin bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: duayen2Benim lastik basınçları çok yüksekmiş. Galeri basmış havayı. 38 hava vardı lastiklerde. Olması gereken basınçlara düşürdüm. Yok tutuş ve konfor çok arttı. Kontrol etmediyseniz siz de kontrol edin bence.
Ben de 2 hafta öyle yüksek kullandıktan sonra kontrol ettim hem arka hem ön 39 çıktı . Ben de neden heryerden zıplayarak geçiyorum diye düşünüyordum. olmasıg ereken değerlere düşürünce ben de araç da rahatladı.
-
Öncelikle selam ben de aranıza touch paket alarak katıldım. Pazartesi günü geri görüş kamerası takılıyor mu diye sormak için gittim. Takılıyormuş fiyatını 1350 TL dediler fakat ellerinde mevcut değilmiş bilginize. Acaba dışarıdan taktırmak garanti dışına bırakır mı aracı? Ayrıca start-stop özelliğinin sürekli aktif olması her defasında yeniden ateşleme olacağı için bujilerin ömrünü kısaltıyor diyorlardı bu özellik ilk çıktığında herkes start stopu kapatarak kullanıyordu bu durumdan kaçınmak için acaba böyle Bi durum varmıdır bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum.
Merhaba, kaç yaptınız basıncı acaba ben de kontrol etmedim bir kontrol edeceğim bizim arabaların normal basıncı arka ön için kaç psi civarıdır?
-
Ön kapıda yazanı yaptım hocam 31 - 32 gibi bişey Di aklımda kalmamış tam.
Önler 33, arkalar 31. Ama lastikler soğukken yap. En fazla birkaç km yürümüş olsunlar. Lastikler sıcaksa basınçlarını doğru ölçemezsin.
bir kontrole deyim ben de. 2021 captur icon unda liste fiyatı 363 bin olarak belirlenmiş. Bakalım bir yıl sonunda neler olucak fiyat ve ikinci el piyasasında.
-
Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanırsınız İnşallah. Ne kadar oldu fiyatları? Kaça aldınız? Bu arada start&stop olayına ben de alışamadım. Daha önceki araçlarımda yoktu bu özellik. Özellikle araç tam durmadan devreye girmesi beni çok rahatsız ediyor. O yüzden ilk fırsatta devredışı bırakıyorum.
Bu arada araçlarımız benzinli olduğu için bujiler motor çalıştığı sürece devamlı aktif durumdalar. Dediğiniz olay dizel araçlarda olabilir. Onların bujileri sadece ilk çalıştırmada kullanılıyor. Kızdırma bujisi deniyor. Sonrasında yakıtı sıkıştırarak patlatıyor.
-
ben hiç bir fayda görmedim, bide herçalıştırdığım da araba otomatik olarak my sense de açılıyo yoruldum değiştirmekten o yüzden mynsense de kullanıyorum 1.3 155bg şuan için ankara şehir içi agresif kullanım 8 lt
quote:
Orijinalden alıntı: duayen2Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanırsınız İnşallah. Ne kadar oldu fiyatları? Kaça aldınız? Bu arada start&stop olayına ben de alışamadım. Daha önceki araçlarımda yoktu bu özellik. Özellikle araç tam durmadan devreye girmesi beni çok rahatsız ediyor. O yüzden ilk fırsatta devredışı bırakıyorum.
Bu arada araçlarımız benzinli olduğu için bujiler motor çalıştığı sürece devamlı aktif durumdalar. Dediğiniz olay dizel araçlarda olabilir. Onların bujileri sadece ilk çalıştırmada kullanılıyor. Kızdırma bujisi deniyor. Sonrasında yakıtı sıkıştırarak patlatıyor.
Teşekkür ederim hocam ben de kampanyalı dönemde 237 bin liraya almıştım yazılım güncellemesi var diye biraz geç teslim ettiler. Buji konusu dediğiniz gibi dizellerde olabilir evet yalnız start stop konusunda faydalı olduğunu düşünen olduğu kadar marş motorunu normal çalıştırmaya göre daha fazla çalıştırdığı için arıza sebep olduğunu düşünen de çok nette yaptığım araştırmalara göre ama dediğiniz gibi ben de ısınamadım her ne kadar daha bir kaç gündür kullanıyor olsam da özellikle ışıklarda bazen kararsızlık yaşıyor şanzıman start stop açık olduğunda ve tesbih misali arkanızdaki araç kuyruğu sizi strese sokabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bujilere zarar vereceğini düşünmüyorym ama akü de sıkıntı yaratıyo. bide motor tam ısınmadan kullanmamak lazım bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X