Şimdi Ara

CANSEVER ABLAMIZA BİR HALLER OLMUŞ HİNTÇE ŞARKI SÖYLÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "hey denysha" şarkısına çektiği klipten sonra bildiklerimizi gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatan sanatçı..Geçirdiği romatizmal rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmuştu Almanyada..onunla ilgili bir röportaj..

İNSANI İKİ BÜKLÜM YAPAN BİR ROMATİZMA ÇEŞİDİ
    Rahatsızlığının tam olarak adı nedir?
    Morbus behterew. Doğrusu Türkçesini bilmiyorum. Bir tür romatizma çeşidi. Hem de romatizmanın en kötüsü, insanı iki büklüm yapıyor. Bütün beliniz bükülüyor, yukarı bakamıyorsunuz. Mesela gökyüzünü göremiyorsunuz. Selamlaştığınız zaman insanların yüzüne bakamıyorsunuz. Hep yere bakıyorsunuz. Ben de bu aşamaya kadar gelmiştim tabi. Almanya’ya gittim ve omurilik ameliyatı oldum.

İlk ne zaman fark ettin?
    1994 yılında 23–24 yaşlarındaydım.

Almanya’ya gitmeye nasıl karar verdin?
    Almanya’ya bir konsere gittim. Doğal olarak akrabalarımın evlerinde kaldım. Hem ziyaret hem ticaret misali. Orada yaşayan teyzemin kızı benim bu durumuma çok üzülüyordu.”Ne olacak senin bu halin, neden firman seni iyileştirmiyor?” diye söyleniyordu. “İstersen burada bir araştırma yapalım” dedi. Sonra çok sevdiğim ağabeyim Mardinli Ferhat’ın desteğiyle ve yeğenlerimin yardımıyla oturumumu aldık ondan sonra sigortam oldu. Böylece ameliyat olacağım hastaneye ulaşmış oldum.

SANAT CAMİASINDAN KİMSE ARAMADI
    Ameliyattan hiç korkmadın mı?
    Yok, hiç korkmadım. Sadece çok üzüldüm. Sanat camiasından kimse aramadı, arkadaşlarım aramadı. Arayıp moral vermelerini isterdim. “Canseverciğim korkma Allah büyüktür, biz senin yanındayız” demelerini bekliyordum.
    Biliyorlar mıydı ameliyat olacağını?
    Herkes biliyordu. Magazin sitelerinde de duyuruldu, gazetelerde de çıktı.
    Gerçekten kimse aramadı mı?
    Sanat camiasından Hamiyet, Kalender ve bir de Kader aradı. Başka yok.
    Magazinciler aradı mı?
    Yok. Hiç kimse aramadı, hiç kimse de gelip çekmedi de.

GÜCÜN OLDUĞU YERDE DOĞRULAR KENARDA KALIR
    Kırgın mısınız onlara?
    Ben kırgın olsam da olmasam da ne yazar ki? Şöyle bir atasözümüz var; “Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok”. Gücün olduğu yerde doğrular kenarda kalır. Bu bir gerçektir. Ben kimseye küsmüyorum. Ama köşeme yazdığım isimler var tabi ki. Mesela; televizyon kanalları beni istedikleri zaman gitmiyorum. Çok iyi şov programı yapan sanatçı arkadaşlarım var onlar çağırdıkları zaman gitmeyeceğim. Trilyon verseler yine gitmem. Yani bu hastane, hapishane gerçekleri çok zor.
    ŞÖHRET, İNSANI SOLLADIĞI ZAMAN, O İNSAN İNSANLIKTAN ÇIKAR
    Peki, neden sanat camiası vefasızdır?
    Şöhret, insanı solladığı zaman o insan insanlıktan çıkıyor artık.
    Şöhret mi insanı bozuyor?
    Tabii. Şöhret bozuyor. Yani şöhret Allah’a mahsustur. Benim bildiğim, eğer övünecek biri varsa o da Allah’tır. Biz insanlar insanlara boyun eğmeyiz. Ben secde edemem bir insana ancak Rabbime secde ederim. Sadece sanat camiasında değil herhangi bir meslekte şöhret insanı solladığı zaman o insan zaten insanlıktan çıkıyor. Onu gerçekten sevenlerini unutuyor. Ona yağcılık yapanları seviyor. Ben onlardan birisi değilim. Ben de şöhretim hem de büyük bir şöhrettim ama kişiliğim asla değişmedi değişmezde. Ben de Allah’ın bana bahşettiği sesimle ekmeğimi kazanıyorum, aileme götürebilirsem, katkıda bulunabilirsem ben dünyanın en zenginiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado34 -- 29 Eylül 2013; 23:40:05 >

• CANSEVER'e en güzel cevap bu olur heralde..

• cansever makedonya'lidir ve söylediği şarkıda madedonyaca.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.