Şimdi Ara

Canon S95 Olympus pen e-pm1'den pahalı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2878
    -
    Olympus Pen e-pm1
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=4203
    -
    Hangisini alırdınız ? !
    Ben şahsen bu durumda saniye düşünmeden Olympus pen e-pm1'i alırdım
    . . .
    Olympus pen e-pm1 - önbilgi
    http://www.dpreview.com/products/olympus/slrs/oly_epm1

Detaylı inceleme :http://www.dpreview.com/reviews/olympusepm1
    . . .
    Canon S95
    http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_s95

Detaylı inceleme :http://www.dpreview.com/reviews/q42010highendcompactgroup/
    - - - - - - - - - -
    Canon S95 - Olympus pen e-pm1 stüdyo karşılaştırması ! TIKLAYINIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Mart 2012; 22:29:07 >

• Kesinlikle Pen.

Jiddi bildiğim kadarıyla uzun süredir EPL 1 kullanıyorsun. Sence aşağıdakilerden bu fiyat seviyesinde hangisi alınır

Olympus-PEN Mini E-PM1 + m.Zuiko Digital 14-42 Kit : 1,079.10 TL
    Olympus E-PL1 12.3 MP 2.7" LCD PEN Dijital Foto.Makinesi + 14-42 mm + 40-150 mm Lens : 934.79 TL
  • Fotoğraf kalitesi olarak aynılar. Fakat boyut ve performans olarak pm1 daha seri bir makina. Diğer yandan 40-150 mm lens de 500-600 lira gibi bir fiyata bulunabiliyor sanırım !
    Olympus pl1'i bedava veriyorlar burada 2 lens + gövde olan kampanyada hesap edilir ise 2 lens ayrı ayrı alındığında ! Bu fiyata bu makina alınır pl1+2 lens yani.
    Diğer yandan pm1 de otofokusu baya hızlı pl1'e oranla. Üzerindeki kit lensi de en son model, daha ufak, daha hızlı ama daha iyi değil bence pl1 ile gelenden ama fark edilecek kadar da büyük bir görüntü kalitesinde değişikliği yok gibi. Çok zor bir karar 14-42'nin yetmediği yere geldiğinizde ki çok zaman almaz bir yüksek zumlu lens makinadan daha bir tat almanızı sağlayabilir. Bu bakımdan pl1 sanki daha alınası. Sonuçta bu lenslerin kullanım süresi ebedi ! Yani pl1'den pl3 yada pm1'e geçmeniz çok şey fark ettirmeyeceği için seneye ve hatta 2014-215'te çıkacak bir modele kadar bekleyebilirsiniz gövdeyi(pl1) değiştirmek için. Sanki bu yol daha mantıklı gibi göründü bana. Çünki gerçekten bu 2 lensin parası 800 lira falan eder. Bedavaya pl1 gövdeyi alıyorsunuz. E iki-üç sene kullanıp ileride gövdeyi değiştirip mevcut 2 lensinizle fotoğraf hobinize pek de güzel devam edebilirsiniz.

• bu ikisi arasında kesninlikle olympus saniye düşünmeye gerek yok ama olympusun objektifgi pahalı mesela bir 9-18 700 dolar
  • @hakankaran
    Daha makul olanları da var ama böyle bir seçeneğinizin olması durumu "VAR"
    S95'te seçenek yok, düşünmek yok kaç para objektifi diye. Diğer yandan imaj kalitesi olarak aralarında halyi büyük fark var.
  • S95 ile E-PM1 modellerini kıyaslamak zaten olmaz. Birisi bit kadar makine, diğeri lensi takınca kocaman oluyor.
  • Hala elmayla armudu birbirine karıştırıyoruz. 2 makinenin klasmanı aynı değil. Herşey fiyatıyla ölçülmez.

S95 gömlek cebine girer. Diğeri girmez.

İşte bitti gitti...

Değişebilen objektifli makine istesem onumde zilyon tane secenek var. Ama minnacık olsun ve boyutuna göre çok kaliteli foto çeksin dedinmi ya s95 var ya s100... Başka da şimdilik yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Panasonic gf2 / Olympus e-pm1
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence siz körmüyorsunuz ! Bu sizin köremediğiniz bir kıyas. Söylediğiniz gibi bir kıyaslama değil ! Yani 2 makinayı dediğiniz gibi kıyaslama yapmamışım ki zaten. Ortada karıştırılan bir şey yok arkadaşlar. Siz karıştırıyorsunuz ortalığı ! Yapmayın, etmeyin... ben zaten fiyat olarak karşılaştırmışım ki. Herşeyin bu olduğunu da söylemiyorum. Bu başlıktaki amacım makina almayı düşünenlere bu da var bu da var, hangisi uyarsa demek gibi bir şeydi bir bakıma. Siz bu bilgileri verin yine, tamam. Eksik olmayın ama burada öylesine bir kıyaslama yok. Elma ile armut meselesi değil yani. Şimdi siz gömlek cebine girdi öteki girmedi bitti-gitti dediğinizde hacim-boyut kıyaslaması yapıyorsunuz. Bildiğiniz üzere kıyaslanacak 100 farklı detayı vardır aşağı-yukarı. Size lensi değişen yada değişmeyen makina mı istersiniz şeklinde bir soru içeren başlık da açtığımı zannetmiyorum ki ! Değiştirilebilen zilyon seçenek içerisinde sıfır olup fiyatı 1100 lira olan çok yoktur ama. Kaldı ki bu başlığı sizin isteklerinizi öğrenmek yada isteklerinize cevap vermek için açmadık herhalde ?! Foruma giren misal 1000 kişiden 5'inin sizinle aynı düşüncede olmaması ve bu başlıkta "Aynı paraya şu da varmış bir bakayım nasıl bir şeymiş şu pm1" demesi kimi neden rahatsız eder ?
    -
    Şimdi kim ne der ise desin. Başlıkta da dediğim gibi "Olympus PM1'in Canon S95'ten ucuz" olduğu gerçekliğini değiştirebilir mi ?!
    Peki arkadaşlarım, öyle ise amacınız nedir ? Yani zilyon kez "orası böyle", "şurası şöyle" ama "bilmem ne..." dediğinizde Olympus Pen e-pm1'i Canon S95'ten pahalı görünür yapabilecek misiniz ?
    Biri elma diğeri armut da olsa cebinde 1100 lirası olan için Olympue pen e-pm1 gibi bir makina alabilme seçeneğinin olduğunu gösterdiğim bu başlığın doğru ve gerçek olduğunu değiştiremez. Üstelik !!! Bu elma ve armut "fotoğraf makinası" ve üstüne üstlük bir tanesi diğerinden bariz daha iyi fotoğraf çıktısı verir ve fakat işte konu böyle şu makina şu sebepten daha iyidir detayına girildiğinde bu açtığım konunun yönü benim insanlarla paylaşma amacımdan uzaklaşır. Çünki ben burada kimseye makina önermiyorum, kimseden de öneri istemiyorum. Burada sadece aynı(çok yakın) fiyata bu ve bu makina var bir bakın diyorum
    -
    Ayrıca elma ile armut ise bu 2 "fotoğraf makinası" ben de tüketici isem ve "fotoğraf çekmek" için bir ürün almak amacında isem hiç ama hiçkimse beni "yok bu elma, yok şu armut, yok şu kestane" şeklinde sınırlayamaz. Siz kendinizi üreticilerin yada inceleme sitelerinin sınıflandırdığı bu sınıflar içerisinde sınırlandırılmış olarak mı yaşıyorsunuz ? Tüketici için öncelikler değişkendir, kimi için parası, kimi için boyutu, kimi için zumu, kimi için video kalitesi veya çözünürlüğü v.s. çok nadiren işini bilen bu konuda tecrübeli olan tüketici hedeflediği ürün sınıfındaki makinaları almak ister. Bu dediğim nadir tüketici kitlesinin de zaten bu açtığım başlığın anlamı ile işi olmaz.
    -
    @arandur
    Sizin makina G11'mi , pm1'e adaptör ile dev gibi lens de takarsınız değil kocaman tabiri caiz ise dev gibi de olur. Diğer yandan bir pancake lens takarsınız sizin makinanızdan da ufak olur. Bu sebeple de ebat kıyaslaması yaparken pm1 için kesin bir şey demek pek de doğru değil. Şimdi işte dediğim tanımlamaları yanlış kullanmaya bir örnek teşkil ediyor bu durum. Lensi takınca pm1 kocaman oluyor ise sizin makineyi nasıl tanımlıyorsunuz ? O bir şey değil, bu lensi ile kocaman ise, bir Nikon D3100 necaman oluyor? Kaldı ki onun da daha daha çok daha büyükleri var. Yani "kocaman" tanımını pm1 için kullanarak bu kelimeyi çok erken kullanmış-tüketmiş oluyorsunuz. Değil mi? Bu sebeple de ebat kıyaslaması yaparken pm1 için kesin bir şey demek pek de doğru değil.
    Bakın :http://camerasize.com/compare/#101,163
    G11 : 112 x 76 x 48 mm
    PM1 : 110 x 64 x 34 mm
    -
    Merak edene şunu da göstereyim...
    ISO 200 ve yukarısında Olympus pm1 tartışmasız çok daha iyi fotoğraf sonucu verir.
    - TIKLAYIN GÖRÜN -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Nisan 2012; 14:13:05 >

• Benim yorumum basitti. S95 gerçek bir kompakt. PM1 ise lens hariç gerçek bir kompakt. Ama kit lens takınca (pancake lensi kaale almamalı çünkü genel ihtiyacı karşılamaz) genişlik kocaman oluyor. İstediği kadar gövdesi minik olsun, lens uzunluğu taşınabilirliği öldürüyor. Nex-5N ve G11 sahibiyim. Gövde olarak G11 daha kalın ama lensle beraber değerlendirince pratikte Nex-5N taşınabilir değil, sadece DSLR cihazlardan daha hafif. G11 ise kaba bir gövdeye rağmen çok daha taşınabilir ve yük taşımak istemediğim bazı günler tercihim oluyor. Kastettiğim buydu.
  • BEnim yorumum da basitti ama olayı başka yönleri ile incelerseniz işte böyle bir sürü detay çıkıyor. Haklı olarak da her bir detay konuşulabilinir pek tabi. Fakat sanki birine bir şey kakalıyormuşum gibi "kocaman" :) diye de abartmanın bir manası yok. Değil kocaman falan. Tabi S95'e nazaran büyük. Fakat bir G11, G12'ye nazaran "kocaman" falan değil. Hele hele daha bunun dediğim gibi D3100'ü v.s. si var da var iken pm1'e kocaman demek kocaman bir abartmak olmuyor mu ? Sony Nex-5N'de tahminim 18-55 kit lensi ile çok az biraz büyüktür pm1'den hacim olarak, çünkü onun lensi bayağı bir hacimli.
    -
    Sony E 18-55mm F3.5-5.6 OSS
    Weight 214 g (0.47 lb)
    Diameter 62 mm (2.44")
    Length 60 mm (2.36")
    -
    Olympus M.Zuiko Digital 14-42mm 1:3.5-5.6 II
    Weight 112 g (0.25 lb)
    Diameter 57 mm (2.22")
    Length 50 mm (1.97")
    . . .
    Yani pm1'e gelmeden daha "kocaman" bir Sony Nex5N var :) Tabi onu da ebatları ufak diye tercih ediyor insanlar değil mi ? Yani "kocaman" lar arasında sayılabilecek makinalar değiller. Ben sizin kast ettiğinizi çok iyi anladım neticede. Teşekkür ederim.

• Aslında Jiddi nin demek istediği tam beni anlatıyor. Bende aylarca Canon s95, Lumix LX5 ve olympus XZ1 arasında gittim geldim inceledim ve sonunda Olympus EPL1 aldım Maalesef arıza sonucu geri iade ettim ama olayın özü şuki cebinde 1000 1500 TL bütçe olup kaliteli ve taşınabilir bir makine isteyen kesim için üst düzey kompaktlar ve aynasız sistemler birbirine yakın alternatiflerdir. Bu arada işi büyüttüm gönlüm Nex5 lere kaymaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazdaran

Aslında Jiddi nin demek istediği tam beni anlatıyor. Bende aylarca Canon s95, Lumix LX5 ve olympus XZ1 arasında gittim geldim inceledim ve sonunda Olympus EPL1 aldım Maalesef arıza sonucu geri iade ettim ama olayın özü şuki cebinde 1000 1500 TL bütçe olup kaliteli ve taşınabilir bir makine isteyen kesim için üst düzey kompaktlar ve aynasız sistemler birbirine yakın alternatiflerdir. Bu arada işi büyüttüm gönlüm Nex5 lere kaymaya başladı.

Ama kompaktlara alışıksan Nex-5 büyük gelecek sana, aynı bana geldiği gibi.
  • Aynen öylede oldu. EPL 1 i aldığımda ne yaptım ben dedim ( Bir hafta kullanabildim ) . Ama bir haftanın sonunda kargoya verip gönderirken ellerim titredi desem yalan olmaz.
  • Kompakt kadar ebatları yok ve olması zor bence mevcut lens teknolojisi ile fakat kompakt'lardan çok daha iyi fotoğraf kalitesi ve yetenekleri var. Mesela kit lens diyafram F22'ye kadar kısılabiliyor, bir de PL1 yine biraz büyük PM1 ile kıyaslanınca. PM1 basbayağı ufak ve ince bir kasaya sahip ayrıca PL1'dekinden daha ufak da 14-42 kit lensi var. Nex 5N daha iyidir ama fiyat olarak da düşünecek olursanız PM1'e de bakın bi yine bazdaran . Ben PL3'ü alırken de Nex 5N'de idi bir yandan da aklım. Belki 7-8 kez gittim tekno markette elime aldım , ölçtüm (hiç utanmadan), tarttım (oha artık), ayrıca yakın fiyata Panasonic'e de baktım onun lensi beni direk soğuttu, çok kalın büyük bir lensi vardı(şimdi daha ufak-zarif lensleri var Panasonic'in) ve PL3'ü elimde tutmak daha çok hoşuma gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Bence siz körmüyorsunuz ! Bu sizin köremediğiniz bir kıyas. Söylediğiniz gibi bir kıyaslama değil ! Yani 2 makinayı dediğiniz gibi kıyaslama yapmamışım ki zaten. Ortada karıştırılan bir şey yok arkadaşlar. Siz karıştırıyorsunuz ortalığı ! Yapmayın, etmeyin... ben zaten fiyat olarak karşılaştırmışım ki. Herşeyin bu olduğunu da söylemiyorum. Bu başlıktaki amacım makina almayı düşünenlere bu da var bu da var, hangisi uyarsa demek gibi bir şeydi bir bakıma. Siz bu bilgileri verin yine, tamam. Eksik olmayın ama burada öylesine bir kıyaslama yok. Elma ile armut meselesi değil yani. Şimdi siz gömlek cebine girdi öteki girmedi bitti-gitti dediğinizde hacim-boyut kıyaslaması yapıyorsunuz. Bildiğiniz üzere kıyaslanacak 100 farklı detayı vardır aşağı-yukarı. Size lensi değişen yada değişmeyen makina mı istersiniz şeklinde bir soru içeren başlık da açtığımı zannetmiyorum ki ! Değiştirilebilen zilyon seçenek içerisinde sıfır olup fiyatı 1100 lira olan çok yoktur ama. Kaldı ki bu başlığı sizin isteklerinizi öğrenmek yada isteklerinize cevap vermek için açmadık herhalde ?! Foruma giren misal 1000 kişiden 5'inin sizinle aynı düşüncede olmaması ve bu başlıkta "Aynı paraya şu da varmış bir bakayım nasıl bir şeymiş şu pm1" demesi kimi neden rahatsız eder ?
    -
    Şimdi kim ne der ise desin. Başlıkta da dediğim gibi "Olympus PM1'in Canon S95'ten ucuz" olduğu gerçekliğini değiştirebilir mi ?!
    Peki arkadaşlarım, öyle ise amacınız nedir ? Yani zilyon kez "orası böyle", "şurası şöyle" ama "bilmem ne..." dediğinizde Olympus Pen e-pm1'i Canon S95'ten pahalı görünür yapabilecek misiniz ?
    Biri elma diğeri armut da olsa cebinde 1100 lirası olan için Olympue pen e-pm1 gibi bir makina alabilme seçeneğinin olduğunu gösterdiğim bu başlığın doğru ve gerçek olduğunu değiştiremez. Üstelik !!! Bu elma ve armut "fotoğraf makinası" ve üstüne üstlük bir tanesi diğerinden bariz daha iyi fotoğraf çıktısı verir ve fakat işte konu böyle şu makina şu sebepten daha iyidir detayına girildiğinde bu açtığım konunun yönü benim insanlarla paylaşma amacımdan uzaklaşır. Çünki ben burada kimseye makina önermiyorum, kimseden de öneri istemiyorum. Burada sadece aynı(çok yakın) fiyata bu ve bu makina var bir bakın diyorum
    -
    Ayrıca elma ile armut ise bu 2 "fotoğraf makinası" ben de tüketici isem ve "fotoğraf çekmek" için bir ürün almak amacında isem hiç ama hiçkimse beni "yok bu elma, yok şu armut, yok şu kestane" şeklinde sınırlayamaz. Siz kendinizi üreticilerin yada inceleme sitelerinin sınıflandırdığı bu sınıflar içerisinde sınırlandırılmış olarak mı yaşıyorsunuz ? Tüketici için öncelikler değişkendir, kimi için parası, kimi için boyutu, kimi için zumu, kimi için video kalitesi veya çözünürlüğü v.s. çok nadiren işini bilen bu konuda tecrübeli olan tüketici hedeflediği ürün sınıfındaki makinaları almak ister. Bu dediğim nadir tüketici kitlesinin de zaten bu açtığım başlığın anlamı ile işi olmaz.
    -
    @arandur
    Sizin makina G11'mi , pm1'e adaptör ile dev gibi lens de takarsınız değil kocaman tabiri caiz ise dev gibi de olur. Diğer yandan bir pancake lens takarsınız sizin makinanızdan da ufak olur. Bu sebeple de ebat kıyaslaması yaparken pm1 için kesin bir şey demek pek de doğru değil. Şimdi işte dediğim tanımlamaları yanlış kullanmaya bir örnek teşkil ediyor bu durum. Lensi takınca pm1 kocaman oluyor ise sizin makineyi nasıl tanımlıyorsunuz ? O bir şey değil, bu lensi ile kocaman ise, bir Nikon D3100 necaman oluyor? Kaldı ki onun da daha daha çok daha büyükleri var. Yani "kocaman" tanımını pm1 için kullanarak bu kelimeyi çok erken kullanmış-tüketmiş oluyorsunuz. Değil mi? Bu sebeple de ebat kıyaslaması yaparken pm1 için kesin bir şey demek pek de doğru değil.
    Bakın :http://camerasize.com/compare/#101,163
    G11 : 112 x 76 x 48 mm
    PM1 : 110 x 64 x 34 mm
    -
    Merak edene şunu da göstereyim...
    ISO 200 ve yukarısında Olympus pm1 tartışmasız çok daha iyi fotoğraf sonucu verir.
    - TIKLAYIN GÖRÜN -

Bu kadar yazmışınız, zahmet etmişiniz. Ancak tek bir cümle de bu söylediklerinizi bizlere anlatmaya yeterdi gibime geliyor.

S95 i alan kitle ile, PM1 i alan kitle aynı değildir.

PM1 i gidin değişebilir lensli makinalardan daha ucuz ama aynı işi görür diye anlatın ona lafım yok. Tabi aynı işi görüyorsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 4 Nisan 2012; 8:43:19 >

• merhaba pm1 fotoğraf kalitesi bakımından canon s100 den üstün

taşınabililik bakımından canon s100 üstün

canon s100 makroyu ve daha geniş açıyıküçük boyutta tek kamerada sunuyor

pm1 ayrı ayrı lenslere ihtiyaç duyuyor ..

ama bu fiyatlardan canon s100 almak ancak zengin işi
  • @ BLoWeR
    Haklısınız siz de ama burada bire bir soru cevap şeklinde yada gibi düşüncelerimizi paylaşmıyoruz. O sebepledir ki anlatılmak istenen, verilmek istenen bilgi sadece sizin için değil. Keza sizin yaptığınızın da aynı şekilde olduğuna eminim. Çünki ortam herkese açık. Siz her ne kadar birine cevap yazmak istesenizde birçok kişi okuyacak ve alabildiği kadarını alacak.
    -
    Evvelki mesajınızda "Hala elmayla armudu birbirine karıştırıyoruz." deyip de şimdi de m43 sınıfı (aynasız) bu makinayı diğer tüm lensi değiştirilebilen d-slr'lar ile kıyaslayan şaşkın manav siz olmuyor musunuz ! ?
    -
    S95'i yada bunu alan kitle aynı da olabilir. Önceki mesajımda dediğim gibi bilinçli bir kitle var ama bu kitle azınlıkta. Siz de bilmem ne zamandır forumdasınız. Kaç tane öneri mesajında giriş seviye yada orta seviye veya FF d-slr lazım diye yazan gördünüz ? Diğer yandan kaç tane bütçem 300-600-1000 TL gibi rakamlar yazıp hangi makinayı alayım şeklinde soranlar gördünüz ? Hangi şekilde öneri isteyen daha çok oluyor ? İşte bu başlığın açılma sebebini de görmekten hala kaçıp, gözlerinizi kapatıp bu "başlığa" bakmadan manavcılık yapmaya başlamak niye ? Kaldı ki böyle bir soru da gelebilir, bu soru şeklinde, tavsiye şeklinde bir başlık da olabilir. S95 mi e-pm1 mi ? Ne olacak, o elma öteki armut arkadaş sen önce ne yemek istediğini söyle mi diyeceğiz ? Bu iki modeli kıyaslamak olmaaaz mı diyeceğiz ? Size hiç mi garip gelmiyor bu dediğiniz ? Yahu cebimde 1100 lira var şuraya birkaç bilenin fikrini alalım diye başlık açtık karşıma akıl ermez sınıflandırma kuralları ve manavcılık ile bilgilerle çıktılar ! Niye olamıyor, var işte param birinden birini alacağım ben tüketiciyim şahane de kıyaslanıyor, siz bana birbirinden ne gibi +,- farkları olduğu şeklinde yardım edeceğinize... değil mi yani ? Bakın hakankaran nasıl da basit ve açık şekilde yapabiliyor bunu ! Olmuyor muymuş peki elma ile armut kıyaslaması ? Bir diğerini bazdaran kendisi bizzat yaşayarak yapmış ve bizimle paylaşmış ! Demiş ki
    quote:

Bende aylarca Canon s95, Lumix LX5 ve olympus XZ1 arasında gittim geldim inceledim ve sonunda Olympus EPL1 aldım
    . Olmuyor muymuş peki ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.