Şimdi Ara

CANON RAW yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadarlar canon a570 kullanıyorum chdk ile raw formatında cekim yapıyorum. raw dosyayı photoshopta açamıyom camera raw pulg-in yükledim gene olmadı. canonun kendi raw işleme proğramı varmıs digital photo profesiyonel diye onunda a570 model için proğramı yok. samsung s850 de raw fotoğraflarını nikon collpix2500 raw proğramında calısıyomus. peki a570 için raw fotoları nasıl işleyeceğiz? yardımcı olabilirseniz sevinirm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga86 -- 16 Mart 2009; 22:13:53 >

• Örnek bir foto paylaşabilirmisin rapide falan yollayarak?
    Adobe lightroom ile de bir denemeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 16 Mart 2009; 22:18:34 >
  • bi tane yükledim rapite inş doğru yapmısımdır
    http://ra pidshare.com/files/210025999/CRW_0841.CRW.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga86 -- 16 Mart 2009; 22:28:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolga86

bi tane yükledim rapite inş doğru yapmısımdır
    http://ra pidshare.com/files/210025999/CRW_0841.CRW.html

picasa 3 açıyor.
     CANON RAW yardım!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 16 Mart 2009; 23:13:18 >

• yok raw fotolarımı acabiliyorum. picasa3 kulanıyorum zaten. benim sorunum. raw fotoğraftan hdr yapmak için pozlama değerini değiştirmem gerek. photoshop ta acamıyorum.
  • fotoğrafı picasada farklı kaydet öyle kullan.
  • Hocam lightroom, photoshop, canon digital photo pro, acd see pro ile denedim açmadı anka picasa ile açtı üstelik freeware bir yazılım bununla deneyin.
     CANON RAW yardım!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lightroom indirdim az önce denedim acmadı evt. peki bunun nedeni makinamın cektiği raw dan mı kaynaklanıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolga86

lightroom indirdim az önce denedim acmadı evt. peki bunun nedeni makinamın cektiği raw dan mı kaynaklanıyor?

Codec farklılığıda olabilir tabiki sonuçta official bir yazılımla değil elde ettiğiniz raw
  • sizin makineniz 400d galba. sizde böyle sorunlar oluyormu?
  • Hayır hiç olmadı ancak formatı da farklı sizdeki Canon CRW raw format, dslrdeki format ise Canon CR2 formattır farklı yani. Zaten bu dslrlerde işin içine picture style parametreleri giriyor.
  • raw ayarlarında dosya uzantıları crw cr2 thm wav jpg. şeklinde. hep crw uzantılı cekiyordum. deneme olarak cr2 fotmatında cektim bitane. yanlız bunuda ps de ve lightroomda acamadım. picasada acmam önemli değil. adobenin DNG convert proğramıda açmıyor. anlamadım gittim? bide siz deneyebilirmisiniz?

http://ra pidshare.com/files/210213538/CRW_0977.CR2.html
  • Aynen gene açmadı bu raw format ne işe yarıyor anlamadım gitti hackle yapılan. En iyisi makinanın kendi içinde gelen raw yoksa elin çinlisinin yaptığı fwler bir işe yaramıyor gibi
  • nası olru anlamıyom bi türlü? sizdeki raw dosyalarıda cr2 uzantılı sorun yokken bu niye böyle yapıyor anlmadım size zahmet varsa raw fotonuz yükleye bilirmisiniz? digital photo profesiyonli yükleyemedim hata veriyo cok soru soruyorum kusura bakmayın
  • tolga yanlış hatrlamıyorsam öncelikle makinenin cektiği format canon orjinal raw formatı değil..onu orjinal raw a ceviereceksin önce..daha sonra acıp işlem yapacaksın..
    sanırım o işide "dng4ps" isimli programla yapacaksın...
  • cok teşekkür ederim. dng4ps ile convert edince düzeldi. ilgilenen herkeze teşekkürler
  • Bende chdk ile a560'de raw çektim , Raw Therapee ile doğrudan dng4ps konvert etmeden açıp işleyebiliyorum ,
    a560 ın çektiği raw fotoğrafı hiç beğenmedim , JPG 'si çok daha iyi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.