Şimdi Ara

Canon PowerShot G7 -- Panasonic Lumix DMC LX2 SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ ALIRSINIZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• panasonic le "G7!!!!!!!!!!!!!" dur bi gülme işaretlerine bakiim neler var

• quote:

Orijinalden alıntı: BzBz

panasonic le "G7!!!!!!!!!!!!!" dur bi gülme işaretlerine bakiim neler var

Panasonic LX 2 (ya da hatta cok pahalı olmasına rağmen muadili Leica D-Lux 3) 'ü tercih ederim.

Sebepleri :
    1. Lens daha iyi, Leica
    2. RAW formatı var (G7'de olmadığı için Canon'a köpürenler çok)
    3. Full manuel ayarlar var, G7'de de var gerçi
    4. Panasonic daha geniş açı'dan (28 mm) başlıyor. G7 daha telefoto ama bence geniş açı önemli.
    5. 16:9 native formatı var
    6. Panasonic'in flaşı daha iyi
    7. Panasonic SDHC kartı (hızlı SD kart) destekliyor
    8. Daha hafif 380 gr nerde, 220 gr nerde
    9. Panasonic taşınabilir, G7 tuğla
    10. Panasonic taşınabilir, G7 tuğla
    11. Panasonic taşınabilir, G7 tuğla
    12. Panasonic keskin, Canon yumuşak resim çeker.

Panasonic'te jpeg'de yeni Venus III engine ile çok fazla NR olduğundan çok büyük baskılar için suluboya etkisine benzer bir efekt olabilir ancak RAW seçeneği olduğundan yine Canon'un önüne geçiyor.

G7'nin en belirgin avantajı dılardan flaş takılabilmesi.

G7 Canon severler arasında genellikle hayal kırıklığı yarattı. Bunun yerine daha küçük sensorlü S3 IS daha iyi, hatta G2 lensiyle G6 ise özellikleriyle bundan üstün tutuluyor.

İşte teknik spec karşılaştırması :
    http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_g7%2Cpanasonic_dmclx2&show=all

• quote:

Orijinalden alıntı: Fennezs

Panasonic LX 2 (ya da hatta cok pahalı olmasına rağmen muadili Leica D-Lux 3) 'ü tercih ederim.

Sebepleri :
    1. Lens daha iyi, Leica
    2. RAW formatı var (G7'de olmadığı için Canon'a köpürenler çok)
    3. Full manuel ayarlar var, G7'de de var gerçi
    4. Panasonic daha geniş açı'dan (28 mm) başlıyor. G7 daha telefoto ama bence geniş açı önemli.
    5. 16:9 native formatı var
    6. Panasonic'in flaşı daha iyi
    7. Panasonic SDHC kartı (hızlı SD kart) destekliyor
    8. Daha hafif 380 gr nerde, 220 gr nerde
    9. Panasonic taşınabilir, G7 tuğla
    10. Panasonic taşınabilir, G7 tuğla
    11. Panasonic taşınabilir, G7 tuğla
    12. Panasonic keskin, Canon yumuşak resim çeker.

Panasonic'te jpeg'de yeni Venus III engine ile çok fazla NR olduğundan çok büyük baskılar için suluboya etkisine benzer bir efekt olabilir ancak RAW seçeneği olduğundan yine Canon'un önüne geçiyor.

G7'nin en belirgin avantajı dılardan flaş takılabilmesi.

G7 Canon severler arasında genellikle hayal kırıklığı yarattı. Bunun yerine daha küçük sensorlü S3 IS daha iyi, hatta G2 lensiyle G6 ise özellikleriyle bundan üstün tutuluyor.

İşte teknik spec karşılaştırması :
    http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_g7%2Cpanasonic_dmclx2&show=all

Alıntıları Göster
    EVET ÖNCELİKLE YARDIMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. PANASONİC,İ GÖRDÜM İNCELEDİM DE HATTA FOTORAF DA ÇEKTİK. AMA GÖRÜNTÜSÜ KULLANIMI HİÇ HOŞUMA GİTMADİ. SANKİ O PARAYA O MAKİNE ÇOK FAZLAYMIŞ GİBİ GELDİ BANA. CANON İSE DAHA GELMEMİŞ Dİ BENDE VAZGEÇİP ÇIKTIM.CANON GELİNCE BANA HABER VERECEKLER BEN DE GİDİP İNCELİYECEM.CANON A ISINIRMIYIM BİLMEM.CANONDA VAZEN HEMEN GELECEK BİR MAKİNE DEĞİL FİYATI İSE 1300 YTL.
    İNTERNET SİTELERİNDE 600 DOLAR CİVARI SATILACAK DENİLİYORDU.AMA TABİ FİYAT İLK OLGUĞU İÇİN YÜKSEK GALİBA.
    RAKİPLERİ OLSA TABİKİ FİYAT DÜŞER TAHMİNİM.AMA CANON İLLADA CANON DİYE DÜŞÜNMÜYORUM.SENİN BU KONUDA BANA TAVSİYE EDECEĞİN MAKİNE HANGİSİDİR. YÜKSEK PİXEL MAKİNE İSTİYORUM AMATÖR OLARAK FOTORAFLA UĞRAŞABİLİRİM.FOTORAF ÇEKMEYİDE SEVİYORUM.TABİKİ AMATÖRÜM AMA UĞRAŞTIĞIMDA DA TEKRAR MAKİNE ALMAK İSTEMİYORUM.BÜYÜK OLMASINI DA İSTEMİYORUM.SENCE HANGİ MAKİNEYİ ALMAM BENİM İÇİN UYGUN OLUR. TEŞEKKÜRLER.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan08torun

EVET ÖNCELİKLE YARDIMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. PANASONİC,İ GÖRDÜM İNCELEDİM DE HATTA FOTORAF DA ÇEKTİK. AMA GÖRÜNTÜSÜ KULLANIMI HİÇ HOŞUMA GİTMADİ. SANKİ O PARAYA O MAKİNE ÇOK FAZLAYMIŞ GİBİ GELDİ BANA. CANON İSE DAHA GELMEMİŞ Dİ BENDE VAZGEÇİP ÇIKTIM.CANON GELİNCE BANA HABER VERECEKLER BEN DE GİDİP İNCELİYECEM.CANON A ISINIRMIYIM BİLMEM.CANONDA VAZEN HEMEN GELECEK BİR MAKİNE DEĞİL FİYATI İSE 1300 YTL.
    İNTERNET SİTELERİNDE 600 DOLAR CİVARI SATILACAK DENİLİYORDU.AMA TABİ FİYAT İLK OLGUĞU İÇİN YÜKSEK GALİBA.
    RAKİPLERİ OLSA TABİKİ FİYAT DÜŞER TAHMİNİM.AMA CANON İLLADA CANON DİYE DÜŞÜNMÜYORUM.SENİN BU KONUDA BANA TAVSİYE EDECEĞİN MAKİNE HANGİSİDİR. YÜKSEK PİXEL MAKİNE İSTİYORUM AMATÖR OLARAK FOTORAFLA UĞRAŞABİLİRİM.FOTORAF ÇEKMEYİDE SEVİYORUM.TABİKİ AMATÖRÜM AMA UĞRAŞTIĞIMDA DA TEKRAR MAKİNE ALMAK İSTEMİYORUM.BÜYÜK OLMASINI DA İSTEMİYORUM.SENCE HANGİ MAKİNEYİ ALMAM BENİM İÇİN UYGUN OLUR. TEŞEKKÜRLER.

Alıntıları Göster
    1300 YTL iyi para. Ben olsam o parayı hiçbir kompakt makinaya vermezdim, DSLR alırdım. Ama diyorsun ki, büyük olmasın, taşıması kolay olsun, o zaman Canon A620 yeter bence. Daha yeni bir alet olan mucizevi ISO performansı gösteren Fuji F30 da alınabilir tabii ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

1300 YTL iyi para. Ben olsam o parayı hiçbir kompakt makinaya vermezdim, DSLR alırdım. Ama diyorsun ki, büyük olmasın, taşıması kolay olsun, o zaman Canon A620 yeter bence. Daha yeni bir alet olan mucizevi ISO performansı gösteren Fuji F30 da alınabilir tabii ki.

Alıntıları Göster
    bencede panasonic :)
  • quote:

Alıntıları Göster
    1300ytl ile hic bunlara bakilmaz direk eger slrlike istiyorsan sony r1 (gercekten tum slrlike lardan hatta giris seviyesi dslr lardan bile daha iyi) yok dslr olsun diyorsan pentax ist ds veya canon 350d alinir (yalcinlar fiyatlarina bakma piyasada cok daha ucuza bulunuyor taksitli olarak)
    ama buyuk olmasin gibi bir luksun yok,iyi bir kamera buyuk olmali (sirf lens mesafesi,sensor alani,elektronik board alani gibi seyler bile buyuk olmasina yeter)
    hemde profesyonel fotoculukta ele oturan biraz agir ve dengeli kameralar her zaman cok daha kullanisli olur.

eger lens degistirmem ben diyorsan (kalite lens kitleri pahali olur) kesinlikle r1 den sasma,

fiyat pahaliysa son cikabilecegin fiyati soyle ona gore tavsiye yapalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cepagent

1300ytl ile hic bunlara bakilmaz direk eger slrlike istiyorsan sony r1 (gercekten tum slrlike lardan hatta giris seviyesi dslr lardan bile daha iyi) yok dslr olsun diyorsan pentax ist ds veya canon 350d alinir (yalcinlar fiyatlarina bakma piyasada cok daha ucuza bulunuyor taksitli olarak)
    ama buyuk olmasin gibi bir luksun yok,iyi bir kamera buyuk olmali (sirf lens mesafesi,sensor alani,elektronik board alani gibi seyler bile buyuk olmasina yeter)
    hemde profesyonel fotoculukta ele oturan biraz agir ve dengeli kameralar her zaman cok daha kullanisli olur.

eger lens degistirmem ben diyorsan (kalite lens kitleri pahali olur) kesinlikle r1 den sasma,

Alıntıları Göster
    G7

• quote:

Orijinalden alıntı: cepagent

Alıntıları Göster
    1300 e kompakt almak mı sakın. hatta slr like bile alınmaz. F30 gerçekten çok iyi bir alet. onu da düşün hem şık hem ufakçana. evet max bütçeni ve ne amaçla kullanacağını yazarsan iyi birşey öneririz. gider incelersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaYNoX

1300 e kompakt almak mı sakın. hatta slr like bile alınmaz. F30 gerçekten çok iyi bir alet. onu da düşün hem şık hem ufakçana. evet max bütçeni ve ne amaçla kullanacağını yazarsan iyi birşey öneririz. gider incelersin.

Alıntıları Göster
    EVET HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜRLER.

BENDE CANON İXUS 750 VARDI ÇALINDI. BAYA FOTORAFLAR ÇEKTİM.DOĞA FOTORAFLARINDA BAŞARILI OLDUĞUM SÖYLENEMEZ.KENDİ ÇAPIMDA BİRŞEYLER YAPTIM. İSTEDİĞİM MAKİNE İLERDEDE İHTİYAÇLARIMA CEVAP VEREBİLECEK BİR MAKİNE OLSUN İSTERİM. ÇÜNKÜ FOTORAF ÇEKMEYİ SEVİYORUM. KÜÇÜK OLMASI TABİ BENİM İÇİN BİR AVANTAJ OLUR ÇÜNKÜ YANIMDADA DEVAMLI BİR NOTBOOK TAŞIYORUM. DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEY NOTBOOK ÇANTASINA ATARIM GEZDİRİRİM DİYORDUM.AMA SÖYLEMLERİNİZE GÖRE BÜYÜK OLMASI ŞART. TABİ İYİ FOTORAFLAR ÇEKMEK İSTİYORSAM.BÜTÇEME GELİNCEDE 1500 YTL YE TAKSİTLİ OLARAK ÇIKABİLİRİM. TAVSİYELERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

• quote:

EVET HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜRLER.

BENDE CANON İXUS 750 VARDI ÇALINDI. BAYA FOTORAFLAR ÇEKTİM.DOĞA FOTORAFLARINDA BAŞARILI OLDUĞUM SÖYLENEMEZ.KENDİ ÇAPIMDA BİRŞEYLER YAPTIM. İSTEDİĞİM MAKİNE İLERDEDE İHTİYAÇLARIMA CEVAP VEREBİLECEK BİR MAKİNE OLSUN İSTERİM. ÇÜNKÜ FOTORAF ÇEKMEYİ SEVİYORUM. KÜÇÜK OLMASI TABİ BENİM İÇİN BİR AVANTAJ OLUR ÇÜNKÜ YANIMDADA DEVAMLI BİR NOTBOOK TAŞIYORUM. DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEY NOTBOOK ÇANTASINA ATARIM GEZDİRİRİM DİYORDUM.AMA SÖYLEMLERİNİZE GÖRE BÜYÜK OLMASI ŞART. TABİ İYİ FOTORAFLAR ÇEKMEK İSTİYORSAM.BÜTÇEME GELİNCEDE 1500 YTL YE TAKSİTLİ OLARAK ÇIKABİLİRİM. TAVSİYELERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Alıntıları Göster
    kaliteli fotolar çekmek istiyorsan, fotoğrafçılığı seviyorsan hele hele 1500 YTL varsa DSlr den aşağısı seni ilgilendirmesin. büyüktürler fakat iyidirler

• quote:

kaliteli fotolar çekmek istiyorsan, fotoğrafçılığı seviyorsan hele hele 1500 YTL varsa DSlr den aşağısı seni ilgilendirmesin. büyüktürler fakat iyidirler

Alıntıları Göster
    MODEL VE MARKA NE OLMALI BİRDE EN UYGUN VE TAKSİTLİ NERDEN BULABİLİRİM?

• quote:

MODEL VE MARKA NE OLMALI BİRDE EN UYGUN VE TAKSİTLİ NERDEN BULABİLİRİM?

Alıntıları Göster
    ben olsam pentax k10d alırdım. abd den getirtirdim yani. lens konusunda ise helios lensler de converter sayesinde bağlanabiliyor diye öğrendim 2. el lensleri çok uygun bulabilirsiniz. Dslr kullanan arkadaşlar çok daha iyi yardımcı olacaklardır. benim seçimim bu yönde olurdu. yoksa nikon D70 de alınabilir.

• quote:

ben olsam pentax k10d alırdım. abd den getirtirdim yani. lens konusunda ise helios lensler de converter sayesinde bağlanabiliyor diye öğrendim 2. el lensleri çok uygun bulabilirsiniz. Dslr kullanan arkadaşlar çok daha iyi yardımcı olacaklardır. benim seçimim bu yönde olurdu. yoksa nikon D70 de alınabilir.

Alıntıları Göster
    ABD DE İŞ ORTAĞIMIN KARDEŞİ VAR AMA BİRDAHAKİ YAZ GELECEK. NORMALDE ONA GETİRTEBİLİRDİM.AMA ÇALINACAĞI KİMİN AKLINA GELİRDİ.İNTERNET SİTELERİNDEN HERHANGİ BİR TEMİN YOLU VARMI TABİ BİLMİYORUM.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gokhan08torun

Canon ergonomi olarak çok daha başarılı tabii. Panasonic kullanımı küçücük düğmeler yüzünden, çoğu şey menüden yapılacağından filan daha zor. Ancak saydığım LX özellikleri yok Canon'da. İlk başlıyorsan Canon G7 daha iyi bir seçenek ikisi arasında. Raw olmaması daha iyi aslında. Bilgisayardan (post prodüksiyon anlamında) çok fotoğraf çekmeyekendini vermen daha iyi.

Ilk makina olarak diğer tavsiyelerin Canon S2 ya da S3 (çok daha ucuzlar), ya da A620 olacaktır.
    Tekrar makina ne yazık ki alacaksın. Bundan kaçamazsın.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: RaYNoX

DSLR almak kişinin zamanına, hobisinin ciddiyetine filan çok bağlı. Benim film SLR'm var Nikon F90X ve ağırlığı, hacmi, aksesuarları yüzünden her yere taşıyamadım ve zamanım olmadığından beklediğim kadar vakit geçiremedim makinamla zamanında. Oysa küçük ve her zaman taşınabilir bir makinayla daha çok zevk alıp, daha kolay ilerleme kaydedilebilir. Eşinle, sevgilinle kırda dolaşırken bile alabilirsin. DSLR'yi alırsan kız seni yakında terkedebilir. Bir de DSLR varsa abi gastecimisin diyen pişmiş kellelerle uğraşırsın.

Raynox, isim şu lenslerden mi geliyor? Şu Raynox DCR 250 closeup lensi merak ediyorum bende.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: RaYNoX

DSLR almak kişinin zamanına, hobisinin ciddiyetine filan çok bağlı. Benim film SLR'm var Nikon F90X ve ağırlığı, hacmi, aksesuarları yüzünden her yere taşıyamadım ve zamanım olmadığından beklediğim kadar vakit geçiremedim makinamla zamanında. Oysa küçük ve her zaman taşınabilir bir makinayla daha çok zevk alıp, daha kolay ilerleme kaydedilebilir. Eşinle, sevgilinle kırda dolaşırken bile alabilirsin. DSLR'yi alırsan kız seni yakında terkedebilir. Bir de DSLR varsa abi gastecimisin diyen pişmiş kellelerle uğraşırsın.

Raynox, isim şu lenslerden mi geliyor? Şu Raynox DCR 250 closeup lensi merak ediyorum bende.

Alıntıları Göster
    Bir de DSLR alacam dersen, gözünü korkutmak gibi olmasın ama aksesuarlar, lensler, flaş derken sonsuz bir aleme dalabilir ve icra memurlarıyla buluşabilirsin :)

• quote:

Bir de DSLR alacam dersen, gözünü korkutmak gibi olmasın ama aksesuarlar, lensler, flaş derken sonsuz bir aleme dalabilir ve icra memurlarıyla buluşabilirsin :)

Alıntıları Göster
    arkadaşın dediğine katılıyorsan F30 al gitsin @fennezs evet lensten geliyor. 2 arkadaşım abd ye gitti bir aldıramadım macro lens. gerçekten harika bir büyütme oranı var ama sana çok kısıtlı bir diyafram bırakıyor haliyle. o yüzden DCR 150 daha iyi en azından makinan kompact ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaYNoX -- 15 Ekim 2006; 19:51:57 >

• quote:

arkadaşın dediğine katılıyorsan F30 al gitsin @fennezs evet lensten geliyor. 2 arkadaşım abd ye gitti bir aldıramadım macro lens. gerçekten harika bir büyütme oranı var ama sana çok kısıtlı bir diyafram bırakıyor haliyle. o yüzden DCR 150 daha iyi en azından makinan kompact ise.

Alıntıları Göster
    http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=8&P_ID=1479&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=76

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?cookiecheck=yes&P_ID=1217

• quote:

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=8&P_ID=1479&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=76

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?cookiecheck=yes&P_ID=1217

Alıntıları Göster
    basta birsey soyleyecegim,kimse kusura bakmasin ama yalcinlardan bu fiyatlara foto makinesi alinmaz, ya 350d yurtdisinda artik 600 dolara bulunabilen bir kameradan bahsediyoruz. 2 kat fiyat farki ayip artik,yalcinlar bunu hep yapiyor.
    Simdi baska yerden alirsak garanti olmaz diyeceksiniz, ama aradaki fiyat farkina makineyi komple degistirseniz yinede karda kaliyorsunuz (ve hicbir kameranin o kadar buyuk bir ariza cikardigini gormedim)
    Artik 10mp dslr lar yurtdisinda 990dolar, burda hala ne kaziklasak kardir mantigi.

diger konuda arkadaslarin soyledigine katiliyorum,elinde gecmisten gelen malzeme yoksa ve cokta zaman ayirmakta zorlaniyorsan dslr pek mantikli secim degil,cunku cok fazla masraf cikiyor,lensti filtreydi derken.
    ben o yuzden sony r1 onermistim,incelemeleri okursan gorursun ki slr like olmasina ragmen dslr makinelerin giris versiyonlariyla ayni,tek kotulugu lens degismemesi ki aslinda cokta problem degil cunku dslr makinelerde lens degismekte oyle ucuz degil.

yine tekrar ediyorum,spot piyasada taksitle 1300e rahatlikla r1 bulursun,garantili fiyati da 1600 civarinda zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.