Şimdi Ara

Canon Nikon Panasonic birini tavsiye edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bikaç gün önce bi konu açmıştım. fijifilm ile ilgili. Ama öğrendim ki video çekiminde iyi değilmiş. Araştırdım araştırdım, canon yada nikon markalar bu konuda baya bi iyiler. İstediğim model compack yada dsrl like olabilir.
    Özellikle belirtiyorum. Video çekimi tatmin etmeli. Fotoğrağ zaten hemen hemen bütün makineler güzel çekiyor tabi profesyonelce bakmadıktan sonra. Fotosu göze güzel gelsin yeterli.
    Limit olarak 500tl civarı. gg den de alabilirim. Öyle garanti takımtım falan yok. Adam gibi temiz kullandıktan sonra sorun olcağını sanmıyorum.

Yorum ve tavsileriniz bekliyorum.
    Birkaç baktığım modelide belirtim.

Nikon coolpix s60
    Nikon coolpix L100
    Nikon s230
    Nikon s8000
    Nikon s3000
    Nikon s6000

Canon ıxus 100
    Canon ıxus 105
    Canon ıxus 120
    Caanon sx120
    Canon sx210
    Canon a3000
    Canon a3100

Panasonic TZ10

Baya bi sıraladım ama napam, modeller güzel. içlerinden birini alacam inşallah. Yada sizin tavsiye edeceğiniz bir model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 18 Haziran 2010; 23:47:09 >

• aşağıdaki linklerden markaları ve modelleri karşılaştırabilirsin...

http://www.cameralabs.com/reviews/digital_camera_and_lens_reviews.shtml

http://dpinterface.com/camera-reviews

ama amacın HD video çekmekse HD kayıt yapabilen bir video kamera alman daha iyi. çünkü video kameralarda video çekim esnasında sarsıntı önleme gibi birtakım özellikler var. fotoğraf makinalrında video çekerken sarsıntılar baya bir görüntüyü hallediyor...

• Compactta Fujilere bakın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirk Lee

aşağıdaki linklerden markaları ve modelleri karşılaştırabilirsin...

http://www.cameralabs.com/reviews/digital_camera_and_lens_reviews.shtml

http://dpinterface.com/camera-reviews

ama amacın HD video çekmekse HD kayıt yapabilen bir video kamera alman daha iyi. çünkü video kameralarda video çekim esnasında sarsıntı önleme gibi birtakım özellikler var. fotoğraf makinalrında video çekerken sarsıntılar baya bir görüntüyü hallediyor...

arkadaşım hd kayıt o kadar önemli değil. Çekerse tabi hoş olur. Amacım evimdeki full hd lcd tv me bağladığımda güzel video izleyeyim yeter bana. Kağıt üzerinde karşılaştırmalar zor oluyor hemen hemen hepside birbirine yakın. Yaşanılan tecrübeler daha güzel olur.

Bloody Mary arkadaşım fuji diyosunda model ismi verirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 10 Haziran 2010; 12:40:59 >

• Kompaktta Nikondan uzak durun derim. Öne çıkmış hiç bir modeli yok!

Canon, Fuji, Panasonic bu markaların kompaktlarını araştırın derim.
  • Kompak fotoğraf makinesi alacaksanız yurt dışından 600 TL civarına Panasonic TZ10/ZS7 veya Canon SX210 modellerini getirtmenizi öneririm. İkisinin de tatminkar foto kalitesinin yanında yüksek zoomla (ZS7 12X optik zoom, SX210 14Xoptik zoom) beraber kaliteli HD video çekme özellikleride bulunmakta. Her ikisinide 600 civarı bir meblaya getirtebilirsiniz.
    Malesef Fujı öneremiyorum. Zira foto kalitesi ne kadar yüksek olsada, video kalitesinde (HD video Fujı F80) Canon ve Panasonic ayarında değil. Örnek videoları hayal kırıklığı malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 10 Haziran 2010; 13:17:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Kompaktta Nikondan uzak durun derim. Öne çıkmış hiç bir modeli yok!

Canon, Fuji, Panasonic bu markaların kompaktlarını araştırın derim.

Merhaba,
    compact da nikon'dan uzak durun cümlesi forumlarda klişe olmuş bir yaklaşım ama Nikon'un da çok güzel çekim yapan compact makineleri var.Ben dslr camera kullanıyorum ama compact camera da Nikon'un iyi olmadığı yaklaşımına kesinlikle katılmıyorum.Canon'un ve Fuji'nin iyi compactları olduğu kadar,Nikon'un ve ayrıca Pentax'ın da en az diğer iki marka kadar güzel çekim yapan,hatta daha da güzel imaj kalitesi sunan compact modelleri var.
    Bu arada marka fanatiği olmadığımı da belirtmek isterim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 10 Haziran 2010; 14:19:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Koyu ile yazdığım yere bir örnek verebilir misiniz?
    Canon: a530, a75, ixus, a630, a4..?
    Fuji: F30, F31, F200...
    Panasonic: LX3, TZ7, TZ5...

Nikon da ya da Pentax da hiç böyle bir model duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 10 Haziran 2010; 14:22:59 >
  • quote:

quote:

Koyu ile yazdığım yere bir örnek verebilir misiniz?
    Canon: a530, a75, ixus, a630, a4..?
    Fuji: F30, F31, F200...
    Panasonic: LX3, TZ7, TZ5...

Nikon da ya da Pentax da hiç böyle bir model duymadım.

Bu sizin düşünceniz,tabiki istediğiniz marka ve modeli beğenmekde özgürsünüz ama Nikon'un da çok güzel modelleri var.
    Burada tek tek örnekler vererek olayı kişisel beğeni tartışmasına getirmeye gerek yok diye düşünüyorum.
    Ama mesela en basit L12 ve P3 gibi bir modelden tutun da P6000 gibi daha pahalı bir modele kadar,kendi sınıflarında çok güzel imaj kalitesi sunan makineler var ama tabiki beğenmek zorunda değilsiniz.
    Benim demek isteğim şu; yani birisi bir model sorduğu zaman,hemen yok şu marka kötü, bu marka iyi demek gibi genellemelerin doğru olmadığını düşünüyorum.Bu tip cameralarda arada çok derin uçurumlar yok ama tabiki her markanın istisna da olsa çok öne çıkan modelleri var.Ama Nikon çok iyi Canon kötü veya tam tersi Canon çok iyi Nikon iyi değil demek gibi bir yaklaşım realist bir yaklaşım değil.Yanlış anlamayın,bunu sizin için söylemiyorum,forumlarda genelde böyle bir yaklaşım söz konusu olduğu için belirtmek istedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 10 Haziran 2010; 15:36:11 >

• Sizi gayet iyi anlıyorum. Zira fotoğraf kalitesi de bir yerde öznel olabiliyor. Genel olarak kullanıcılardan gelen beslemeler ve test sitelerine göre DSLR deki Nikonun konumu ne ise kompaktta tam tersi yani bir hayli farklı bir durum var. Öne çıkan efsaneleşmiş bir modelini hiç duymadım ve bu forumda ya da başka birinde de rastlamadım. Bahsettiğim modellerin de hepsini kullanmış değilim. Ön yargılı elbetteki yaklaşmamak gerekir çünkü güncel modellerde bu durumu aşmış, pekala bahsi geçen makinalardan daha iyi modelleri de olabilir ama sitelerde falan gezerken de rastlamadım ne yazikki.
  • arkadaşlar panasonic tz7 süper bir makina belli. fiyat olarak biraz fazla. özellikleri güzel. nikon f200 yorumlardan anladığım kadarıyla videoda zoom yok ve çekimi iyi değil. foto için güzel ama.
    valla 500 ün altında modeller söylerseniz daha güzel olur.
    canon kalitesiyle çok iyi. nikonda öyle. ikisinide modelleri güzel.
    peki benim yazdığım listedeki modeller benim cebime uygun olanlardı. onlar içinde iyi olan birini söylemenizi istiyorum. çok araştırdım. bikaç model buldum ama tuzlu fiyatları yanaşamadım bile. özellikle gg ye bakıyorum ki ucuz olsun. umarım anlatabilmişimdir. taksit olayıda benim için ilk sırada. yorumlarınız için heinizde çok tşkler.
  • kompak ve ,like makinadan bahsedersek aslında makina alacak olanların tercihi kişiye göre değişiyor.
    kimi diğerlerinden hangisinin zoom fazlaysa o iyi diyor diğeri hd video arıyor. kimi lens kalitesine bakıyor(aslında kompaklarda fazla etkisi yok)diğeri sensör büyük Pixel density düşük olmasına, fdeğerinin yüksek olması,manuel ayar olması bazıları tipine vs,vs sizin neye baktığınız önemli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: devecibakar

arkadaşım hd kayıt o kadar önemli değil. Çekerse tabi hoş olur. Amacım evimdeki full hd lcd tv me bağladığımda güzel video izleyeyim yeter bana. Kağıt üzerinde karşılaştırmalar zor oluyor hemen hemen hepside birbirine yakın. Yaşanılan tecrübeler daha güzel olur.

Madem öyle CANON IXUS 100 IS almanı tavsiye ederim... fiyatı 600 Lira civarı ama bütçeni 100lira daha kasmana değer... 720p 30fps HD video çekebiliyor ve 12.1mp çözünürlüğe ve 3x optik zoom'a sahip.

Ama bu kadar para vermişken geniş açılı lens olsun dersen 530lira civarı Panasonic Lumix FS30'da satın alabilirsin... bu cihazda 720p 30fps HD video çekebiliyor, 14mp çözünürlüğe ve 8x optik zooma sahip extra olarak 28mm geniş açılı lensi var.

Biraz daha ugun fiyatlı olsun dersen Panasonic Lumix FS10 (12mp, 360TL) veya FS11 (14mp, 400TL) satın alabilirsin... 720p 30fps HD video çekebiliyor, 5x optik zooma sahip ve 28mm geniş açılı lensi var.

Fotoğraf kalitesi önemliyse IXUS 100 IS satın al. Yoksa FS10 işini görecektir diye düşünüyorum...

• quote:

Sizi gayet iyi anlıyorum. Zira fotoğraf kalitesi de bir yerde öznel olabiliyor. Genel olarak kullanıcılardan gelen beslemeler ve test sitelerine göre DSLR deki Nikonun konumu ne ise kompaktta tam tersi yani bir hayli farklı bir durum var. Öne çıkan efsaneleşmiş bir modelini hiç duymadım ve bu forumda ya da başka birinde de rastlamadım. Bahsettiğim modellerin de hepsini kullanmış değilim. Ön yargılı elbetteki yaklaşmamak gerekir çünkü güncel modellerde bu durumu aşmış, pekala bahsi geçen makinalardan daha iyi modelleri de olabilir ama sitelerde falan gezerken de rastlamadım ne yazikki.

Ben de sizi çok iyi anlıyorum,ayrıca konuyu marka tartışmasına indirgemediğiniz için de teşekkür ederim.Çünkü marka tartışmasına girmek gibi yüzeysel yaklaşımların içerisinde bulunmak istemem.Evet dediğiniz gibi imaj kalitesi de bir bakıma öznel olabiliyor.
    Ben şimdiye kadar sayısız fotoğraf inceledim ve imaj kalitesini incelerken de detaylara çok dikkat ettim ve ediyorum.Yani yorum yaparken yüzeysel yaklaşmamak gerektiğini düşünüyorum.Sizin belirttiğiniz modellere de iyi değil dediğimi düşünmeyin,belirttiğiniz modeller tabiki kendi sınıflarında çok tutulmuş ve öne çıkmış makineler.Bir de, internet sitelerinde çok doğru yaklaşımlar olabildiği gibi,çok yanlış yaklaşımlar da olabiliyor.Mesela dslr sınıfda,eos 450d,500d ve 550d arasında sanki uçurum varmış gibi yorum yapanlar bile var.Mesela yabancı bir forumda Nikon d40x modeline 10 üzerinden 9 puan veren bir site, hemen hemen benzer bir model olan Nikon d60 modeline 7 puan vermiş..
    Neyse,konuyu dağıtmayalım,iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 10 Haziran 2010; 15:52:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: netün

kompak ve ,like makinadan bahsedersek aslında makina alacak olanların tercihi kişiye göre değişiyor.
    kimi diğerlerinden hangisinin zoom fazlaysa o iyi diyor diğeri hd video arıyor. kimi lens kalitesine bakıyor(aslında kompaklarda fazla etkisi yok)diğeri sensör büyük Pixel density düşük olmasına, fdeğerinin yüksek olması,manuel ayar olması bazıları tipine vs,vs sizin neye baktığınız önemli?

netün usta bakıyorumda comack model bana göre olanı. Yorumlardan anladığıma göre video çekimi dsrl modellerde daha iyi. yada bikaç kompack modellede iyi video çekimi var. onlarda pahalı. Bu demek oluyorki bende doğru kompack modellere yöneleceğim.
    o nedenle kompack model bakıcam. f değerlerine gelince f değerinin büyük küçük olması pek bilmediğim konu. Dediğim gibi bana lcd tv imde tatmin edici video izleyeyim yeterli. Fotoğraf kalitesine gelince çok çok profesyonel bi görüntü aramıyorum. Geçen abimin sony 7mp makinesiyle çekim yaptım. o görüntüler bile tatmin etti. Ben istiyorumki abimin makinasından birazdaha iyi çeksin. videosuda orta şekerli olsun.
    Sonuç olarak pro bi meraklı değilim. günü güzel anılarla bitirmek istiyorum. bazen karambole foto çekiyoz bulanık çıkıyo. o bulanıklıkta olmasın yerli.

Madem öyle CANON IXUS 100 IS almanı tavsiye ederim... fiyatı 600 Lira civarı ama bütçeni 100lira daha kasmana değer... 720p 30fps HD video çekebiliyor ve 12.1mp çözünürlüğe ve 3x optik zoom'a sahip.

Ama bu kadar para vermişken geniş açılı lens olsun dersen 530lira civarı Panasonic Lumix FS30'da satın alabilirsin... bu cihazda 720p 30fps HD video çekebiliyor, 14mp çözünürlüğe ve 8x optik zooma sahip extra olarak 28mm geniş açılı lensi var.

Biraz daha ugun fiyatlı olsun dersen Panasonic Lumix FS10 (12mp, 360TL) veya FS11 (14mp, 400TL) satın alabilirsin... 720p 30fps HD video çekebiliyor, 5x optik zooma sahip ve 28mm geniş açılı lensi var.

Fotoğraf kalitesi önemliyse IXUS 100 IS satın al. Yoksa FS10 işini görecektir diye düşünüyorum...

Arkadaşım fs10, 11, fs30 ada baktım. lecia lens olsaymış çok iyimiş.

• @c.james

Ben de size teşekkür ederim.

Sitelerde tabiki taraflı olabilir. 450D - 500D örneğini bırakın buraya aynı makina ile çekilmiş 2 foto koysak bu 550D bu da D90 desek insanlar kendi algıları gereği hmm bu daha iyiymiş bile diyebilir. Bir dslrnin aynı yeri çeken iki fotosu bile neredeyse tam aynı olamazken artık bu tip işler biraz da göreceli geliyor. Konu çok dağıldı affola.
  • quote:

işte lens farkı var makinalarda... benim bütçem seninki kadar yüksek değil ama sırf lensi daha iyi olduğu için canon a490 almayı düşünüyorum... yoksa aynı veya daha ucuz fiyata daha fazla özellikte, daha büyük LCD ekranı olan, HD video çekebilen ve daha fazla çözünürlüklü makineler var...

tercih senin... sana tavsiye ettiğim üç cihazı düşün derim... benim bütçem seninki kadar olsa Ixus 100 IS almayı tercrcih ederdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirk Lee -- 10 Haziran 2010; 15:50:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirk Lee

quote:

işte lens farkı var makinalarda... benim bütçem seninki kadar yüksek değil ama sırf lensi daha iyi olduğu için canon a490 almayı düşünüyorum... yoksa aynı veya daha ucuz fiyata daha fazla özellikte, HD video çekebilen ve daha fazla çözünürlüklü makineler var...

tercih senin... sana tavsiye ettiğim üç cihazı düşün derim...

peki panasonic in lecia lens li önerebileceği modeli verirmisin. gg de bi kaç model gördüm. sen ne dersin peki

• http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SD780_IS_IXUS_100_IS/outdoor_resolution.shtml

bu karşılaştırmada Ixus 100 IS ile Panasonic Lumix DMC-TZ7 / ZS3 karşılaştırılmış ve görüntü kalitesi kafa kafaya hatta panasonic'de daha iyi diyebilirim... ama türkiyede satılıp satılmadığını ve fiyatını bilemeyeceğim...

25mm Leica lensli en uygun PANASONIC ZX1 var o da 800TL civarı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirk Lee -- 10 Haziran 2010; 16:10:32 >
  • kompak ve like makinalarda lense fazla takılmayın dsrl makinalar için geçerli lens kalitesi. mesela panasonic tz7 ve diğer leica
    lensi olan makinaların foto kalitesi ve ıso perfonmansı niye fazla iyi değil acaba ? lx3 hariç

devecibakar baktım senin ihtiyacını görecek fuji f80 var hd video çekiyor yalnız gg 555 civarı bütçeni aşıyormu bilmem.
    video avc olmasada tz7'den iyi foto çeker.tabii kullanıcının ustalığına bağlı

http://urun.gittigidiyor.com/FUJIFILM-FINEPIX-Fuji-F80-KARGO-DAHIL_W0QQidZZ27902317

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 10 Haziran 2010; 16:07:06 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.