Şimdi Ara

CANON MU SONY MI HANGİSİNİ ALMALIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

genelde ev içi portre , kızımın resimlerini çekiyoruz.. ayrıca doğa resmi de..

özellikle aradığım özellik, asıl nesneyı netleştirip arka fonu flu yapabilmek..videoda ses özelliği iyi olmalı..

ne almalıyım önerilerinizi alabilir miyim ?

• Dslr like veya premium compact denilen cihazlara bakmalısınız. O fiyata alınacak 2. el dslr cihazlarda video özelliği bulunmaz.
  • Portre genelde 85-135 aralıgında odak uzaklıgı ister. Sebebi distorsiyon hatalarının olmaması ve uygun olan mesafeyi korumaktır.
    Doga manzara fotografcılıgıda genis bir odak degeri ister. 24 mm ve daha dusugu gibi.

Onun dısında kucuk sensorlerle alan derinligi kontrolu pek iyi olmaz. Yani arka planı flu yapmak icin buyuk sensor sartlardan biridir.

Arka planı flu yapmanın kuralları:
    Odak uzaklıgı yuksek objektif (tele objektifler)
    Acık bir diyarfam degeri f:1.4, f:2, f:2.8 vs gibi
    Objeyi yakın netlemek
    Buyuk sensor

Makina secerken bunları gozunune alırsanız daha isabetli secim yapmıs olursunuz.
  • Video on planda ise mesela canonun S serileri vardı. video oncelikli tasarlanmıslardı. Cift mic ile stereo ses kaydı yaparlardı. Video icin onemli olan kriterlerden biri datarate degeridirki s serilerinde yuksekti. Ayrıca bu tip makinalarda mic govdede oldugundan netleme ve zoom gibi mekaniksel sesler aynen microfona cok rahatsız edici sekilde yansır. Canon s serisinde bu konudada ultrasonic motor kullanılarak cozum bulunmustu. bu tarz makinalar video konusunda daha bilincli uretimler ama fotograf konusu ayrı birsey S serielrinde fotograf basarısı video gibi degildi.
  • aynı konunun cevabını bende acilen bekliyorum.1 aydır makine bakıyorum.fuji f80 exr de karar kılmıştım.500 tl ye cihaz buldum ama son kararımı veremedim.sony wx7 ,canon ıxus 210,220 HS ,Fuji T200 yada J500 arasında kaldım gitti,hatta boğuldum.En son olarak Casio EX-Z3000 modelini alacaktım ama hiç alan kullanan yok yeni bir model olduğu için.Elimde Kodak Z915 var ama memnun değilim.daha çok ev içinde (bebek fotoları mesela ) foto ve video çekmek için arıyorum.noise olayının en az seviyede olması gerekiyor...Bu cihazlar hakkında bilgisi olanlar lütfen görüşlerini yazsınlar....
  • Canon S90, S95 bu iş için yeterli. 500TL'ye bulurmusunuz emin değilim ama. Dolar aldı başını gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Video on planda ise mesela canonun S serileri vardı. video oncelikli tasarlanmıslardı. Cift mic ile stereo ses kaydı yaparlardı. Video icin onemli olan kriterlerden biri datarate degeridirki s serilerinde yuksekti. Ayrıca bu tip makinalarda mic govdede oldugundan netleme ve zoom gibi mekaniksel sesler aynen microfona cok rahatsız edici sekilde yansır. Canon s serisinde bu konudada ultrasonic motor kullanılarak cozum bulunmustu. bu tarz makinalar video konusunda daha bilincli uretimler ama fotograf konusu ayrı birsey S serielrinde fotograf basarısı video gibi degildi.

cevaplar için çok teşekkürler ama bişey anlamadım desem :)

işin o kadar teknik boyutunda değilim ya kızıma foto çekicem, işte piknikte gezmede bikaç doğa fotoğrafı falan :)

Canon ıxus 300 nasıl mesela forumda dikkatımı çekti önerenler var?

ben de HP nin makinası var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Canon Ixus 300 HS işinizi görür. Hazır 430 TL'ye taksitli satılıyorken mutlaka değerlendirin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.