Şimdi Ara

CANON MP510/MP520/MP600/MP610 İÇİN KARTUŞ RESETLEYİCİ VE DOLUM İŞLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
0
Favori
46.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canon mp610 aldım yaklaşık 15 gün önce.Makine çok çok iyi bir makine herkese gönül rahatlığı ile önerebilirim.Ancak sitesinde %5 yoğunlukta 5000 sayfa çıktı verebileceği yazıyordu.Bende eğer böyle birşey varsa orjinal kartuş kullanırım gerek kalmaz doluma diye düşündüm.Ancak standart kalitede 350 sayfa çıktı aldıktan sonra kartuşun neredeyse yarısı gitti.Yani standart yazım kalitesinde ortalama 800-900 sayfa gibi bir çıktı alabilme imkanımız var.Ayrıca fotoğraf basım kalitesi çok iyi olduğu için sürekli fotoğraf çıkarıyorumBunun üzerine kartuşların nasıl dolum yapılacağı üzerine araştırma yapmaya başladım.Sonunda kartuş resetleyici bir cihaz buldum.Bu cihazın güzelliği makineyi garanti dışı bırakmaması.Ve kartuşu doldurup resetledikten sonra,kartuşun içerisindeki mürekkebi azaldıkça gösterebilmesi.Yani kartuş sürekli tam dolu görünmüyor.Mürekkep azaldıkça makine üzerinden kartuşta kalan mürekkebi görebiliyorsunuz.Burada ki fiyatlar açıkçası biraz pahalı geldiBunun üzerine ebay dan almaya karar verdim.Bi kaç çeşit makine vardı ve fiyatlar farklıydı.Dün tekrar baktım ve kartuş resetleyici cihaz ve 4 tane çipsiz kartuşun 40 lira olduğunu gördüm.Yani kartuş resetleyici cihaz neredeyse 20 liraya geliyordu.Burada 4 tane çipsiz kartuş 40 lira falan.Eğer bu yönden bakarsanız bedavayada gelmiş olabiliyorBunun üzerine siparişimi verdim.Kargo ücreti yok.25.5$ ödedim.40 liraya hem 4 tane kartuş hemde çip resetleyici makineyi aldım.Eğer sizde sürekli fotoğraf basıp,çıktı alıyorsanız gayet iyi bence bu fiyat.Kartuşların şeffaf olması fazla mürekkep koyup taşırmanıza engel oluyor.Kartuş dolumuna oldukça basit yani.Satıcının linki aşağıda.Almak isteyen kişiler alabilir

http://cgi.ebay.com/Chip-Resetter-for-Canon-PGI-5-CLI-8-Free-Ink-Cartridges_W0QQitemZ260327324614QQcmdZViewItemQQptZPrinter_Accessories?hash=item260327324614&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

Kartuş ve resetleyici geldi.Üstelik bayram olmasına rağmen 10 gün gibi kısa bir sürede.Kartuşlar dolu bu arada

Bu da kartuş dolumu ve resetleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 15 Ocak 2009; 10:34:19 >

• resetleyiciyi alarak en iyisini yapmışssın forumda hiç bu cihazı kullananı rastlamadım galiba sen ilk olacaksın serviste orjinal kartuş kullanıp kullanılmadığını belki süngerde biriken mürekkepten anlayabilirler renk tonlarında farklılıklar gösteriyor şahsen orjinal mürekkepten bir miktar alıp kağıda damlatmıştım oradan biliyorum. Bide senin için en önemlisi mürekkep seçimi olacaktır. Bide epson resetleyicilerin çalışması için çiplerin tamamen tüketilmemesi gerekiyormuş
    belki senin resetleyicide böyledir ebayda bende bu canonların bazı kartuş modellerinin tıpkı epsonlar gibi otomatik resetlenen kartuşlarını gördüm buda yavaş yavaş sistemin geliştiğini gösteriyor belki ileride hiç doldurmayada uğraştırmayacak olan ciss sisteminide çıkartırlar

sonuçlarınını merakla bekliyorum paylaştığın için sana çok teşekkür ediyorum f@Zus arkadaş mp210 nun kartuş problemini ortadan kaldırmış sende mp610
    serisine derman olacaksın inşallah

• bu kartuş resetleyici almaya kalkıştığımda ilk irtibata geçeceğim kişisin bende çok fazla resim çıktısı alanlardanım. ama bu mürekkep doldurma konusunda pek bilgili değilim.nasıul ve nereden doldurulur. toplu mu alınır vs.. diye.

Orjinalden alıntı: ghostrecon

bu kartuş resetleyici almaya kalkıştığımda ilk irtibata geçeceğim kişisin bende çok fazla resim çıktısı alanlardanım. ama bu mürekkep doldurma konusunda pek bilgili değilim.nasıul ve nereden doldurulur. toplu mu alınır vs.. diye.

Hocam kartuş dolumu konusunda youtubedan 2 tane video ekledim ancak göremiyosunuz galiba.Eğer youtube jacker programını yüklerseniz kartuşların nasıl doldurulduğunu eklediğim videolardan görebilirsiniz.Çok basit bir işlem.Ben mürekkebi cescesor dan alıcam.Şu an için burada galiba daha kalitelisi yok.120 gr lık şişelerde 7 lira.Yani 5 rengi alırsanız 35 lira tutuyor.En az 7-8 kere dolum yapılacaktır.Yani bütün kartuşların tek dolumu 5 liraya geliyor ki bu çok çok iyi bir rakam

• @aBaBaDaN

hocam siparişin eline geçti mi ve ne kadar sürede hangi kargoyla geldi?

ben de alayım bundan bi tane , tabi önce yazıcı almam lazım

bu arada haber verdiğin için teşekkürler...

Orjinalden alıntı: chiper

@aBaBaDaN

hocam siparişin eline geçti mi ve ne kadar sürede hangi kargoyla geldi?

ben de alayım bundan bi tane , tabi önce yazıcı almam lazım

bu arada haber verdiğin için teşekkürler...

Hocam henüz ulaşmadı.Bayram araya girmeseydi 10 güne falan gelirdi.Çünkü air mail ile gönderiyo satıcı.Bugüne kadar aldığım ürünler air mail ile gönderildiğinde hep 8-9 günde elinme ulaştı.Geldiğinde haber veririm

• quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

Orjinalden alıntı: ghostrecon

bu kartuş resetleyici almaya kalkıştığımda ilk irtibata geçeceğim kişisin bende çok fazla resim çıktısı alanlardanım. ama bu mürekkep doldurma konusunda pek bilgili değilim.nasıul ve nereden doldurulur. toplu mu alınır vs.. diye.

Hocam kartuş dolumu konusunda youtubedan 2 tane video ekledim ancak göremiyosunuz galiba.Eğer youtube jacker programını yüklerseniz kartuşların nasıl doldurulduğunu eklediğim videolardan görebilirsiniz.Çok basit bir işlem.Ben mürekkebi cescesor dan alıcam.Şu an için burada galiba daha kalitelisi yok.120 gr lık şişelerde 7 lira.Yani 5 rengi alırsanız 35 lira tutuyor.En az 7-8 kere dolum yapılacaktır.Yani bütün kartuşların tek dolumu 5 liraya geliyor ki bu çok çok iyi bir rakam

Sonuçları bekliyoruz eğer olumlu olursa bende alıcağım, Ülkemizde sadece chip resetleyici 80 lira.

Ayrıca mp600 ve serisi için sıradan mürekkepler kullanmayın yoksa kısa sürede nozzle'lar tıkanır o nedenle yiksek çözünürlüğe uygun yüksek kalite mürekkep kullanın.

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartuş resetleyici biraz önce gelmiş.10 güne geldi.Gayet iyi bir süre.Eve gidince fotoğrafları eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 16 Aralık 2008; 15:23:44 >

Ben de Erzurum Tekmar dan Canon 610 aldım. 226 YTL ye. Yarın elimde olacak inşallah. Ben de artık HP den Canon a geçiş yaptım. Artık takıldığımız konularda rahatsız ederiz
  • Hocam bu arada resetleyici için MP630 u da resetlediğini yazmışsın başlığa, ama MP630 un kartuşlarının numaraları 610 dan farklı, normalde mp630 alıyordum, kartuş numaraları farklı olduğu vazgeçtim. Resetleyicinin MP630 u resetlediğine emin misin?

Orjinalden alıntı: joe_black

Hocam bu arada resetleyici için MP630 u da resetlediğini yazmışsın başlığa, ama MP630 un kartuşlarının numaraları 610 dan farklı, normalde mp630 alıyordum, kartuş numaraları farklı olduğu vazgeçtim. Resetleyicinin MP630 u resetlediğine emin misin?

Hocam evet uyardığınız iyi oldu yanlış bilgi vermeyelim.Başlığı düzelttim.Evet bayram olmasına rağmen çok kısa bi sürede geldi.Paket içerisinde kartuş resetleyici ve 3 renkli bir de siyah olmak üzere 4 tane kartuş var.Bedavaya geldi neredeyse resetleyiciYalnız kartuşların üstünde çip yok.Orjinal kartuşlardaki çipi alıp takmanız gerekiyor

• Evet biraz önce biten siyah kartuşumun çipini satıcının gönderdiği kartuşa takarak makinede resetledim.Yazıcıya kartuşu takınca kartuş tam dolu göründü ve şu an yazmaya devam ediyor.Eğer yazıcının kafası mürekkepten dolayı tıkanmazsa çok çok iyi.Yani sonuç %100 olumlu herkese öneririm

630 için önerisi olan var mı???

Photo All-In-One Printer

Asus Striker Extreme nForce® 680i SLI DDR2,Ses+Eth-Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz LGA 775 1066 Mhz 8MB-POWERCOLOR 1 GB 2900XT 512bit DDR4 PCIE 2xDVI-Kingston Hyper-x 2x2 GB 800 MHZ DDR2-Asus Atlas A55GA 550W Power Supply
  • MP630 un kartuş numaraları farklı olsa da 610 nun kartuşlarıyla fiziksel olarak aynı gibi görünüyorlar. Büyük ihtimalle chip yapıları farkılıdır. Yazıcı firmaları kartuş dolumuna karşı önlem olarak kartuşları değiştiriyorlar. HP de 363 serisi kartuşların kolay dolum kartuşları üretildiği için yeni model yazıcılarında 364 serisi kartuş kullanmaya başladılar ve 364 serisi kartuşların dolumu veya kolay dolum kartuşları şu an yok. Canonun da buna benzer bir uygulama yaptığını düşünüyorum.

bir sorum daha olacak

orijinal kartuşlara dolum yapılmıyor mu ? yani mutlaka
    chip ini çıkartıp dolum yapılabilen kartuşa mı takmak gerekiyor

Orjinalden alıntı: chiper

neyse kartuşlar bitsin de o zaman bakarım bi

bir sorum daha olacak

orijinal kartuşlara dolum yapılmıyor mu ? yani mutlaka
    chip ini çıkartıp dolum yapılabilen kartuşa mı takmak gerekiyor

Yok istediğiniz kartuşa dolum yapabilirsiniz.Ben elimde mürekkep olmadığı için satıcının gönderdiği dolu kartuşa çipi taktım.Yoksa orjinal kartuşu yandan delip dolum yapılabilir
  • Bugün kartuşlara cescesor'dan sipariş ettiğim mürekkepten doldurdum.Bu işlemide başarıyla yaptım galiba.Sadece elim biraz mürekkep olduDolumu yapıp resetleyiciden kartuşu resetledim.Makineye taktım ve yaklaşık 30 sayfa çıktı aldım.Herşey gayet iyi gidiyor gibi.Umarım yazıcı kafasında falan bir tıkanma olmaz.Bu arada cescesor firması sahibi Mehmet beye buradan bir kez daha teşekkür edeyim.Kendisi fazladan 2 adet temizleyici solüsyon enjektör ve eldiven koymuş.Mürekkeplerdede bir problem çıkmazsa bu iş tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 11 Ocak 2009; 11:21:42 >

Cescesor mürekkepleri HP de kullandım hiç sorun yaşamadım. Canonda da sorun çıkaracağını hiç sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIG.NINE -- 2 Ocak 2009; 1:21:32 >
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.