Flight simulator üzerinde ister online ister offline Airbus kaptanlarının Paylaşım platformu. Uçaklarımız hakkıda teknik bilgiler. Mcdu Fmc Uçuş bilgisayarı, Type eğitimleri hepsini burda paylaşabiliriz.
Siz değerli Airbus tutkunları biliyoruzki boeing hakkında pek çok bilgi ve birikim mevcut. İşte biz amac olarak siz Airbus kaptanlarını bu bilgi sıkıntısından kurtarmak Üyerlirimiz imzamızı ekleyebilir. Üyeler kullandıkları modelleri yazarsa seviniriz. Böylece kimin ne kullandığını öğrenmiş oluruz
Cls , Wilco , Pss ve diğer pek çok Airbus Paywaresi hakkında çekinmeden bildiklerimizi aktarıcaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapitän_zur_See -- 25 Mart 2008; 17:50:18 >
Kapitän_zur_See Wilco,Posky Ve Cls ultraslan53 İfdg Airbus AzadArdaWilco Airbus,Posky sinan02 Wilco,Posky Ve Ifdg AİR JORDAN Airbus321 RevidaL Posky,Ifgd,AirbusA321 batuhantasli Wilco Airbus rebelthunder Posky,İfgd,Wilco fsavgi Wilco,Pss,Airbus,Posky,Ifgd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzadArda -- 3 Nisan 2008; 20:15:32 >
Beni de ekleyin yahu, bensiz olur muymuş Sadece Wilco Airbus'larla uçuyorum artık, çünkü diğer uçaklardan zevk alamıyorum. En sevdiğim uçaklar boyutlarından dolayı A318 ve A319 diyebilirim. Fakat en çok A320 (FS2Crew nedeniyle) ile uçuyorum. MCDU için ise İngilizce'niz varsa, flight simulator'ün uçakların bulunduğu klasörünün içinde wilco airbus dökümanları mevcuttur. Ben öğrendiklerimin büyük kısmını oradan öğrendim. Öyle ahım şahım bir İngilizce bilgisine de ihtiyacınız yok. Azcık kurcalayın orayı, anlarsınız zaten. Olmadı elimden geldiğince önemli kısımları çevirip buraya koyarım. Ama tabi şöyle bir durum da var, üşengeç bir insan evladıyım, yani hemen beklemeyin derim.
merhabalar klüp hayırlı olsun.Airbus veyahut boeing farketmez ikiside aynıdır gözümde ama airbusın kokpiti görsel olarak çok şık görünüyor.THY teknikte çalışan bir arkadaşım vardı onunla atışırdık o her zaman boeing derdi çünkü boeingin arıza çıkarması airbusa göre daha azmış iyi uçuşlar.
ya arkadaslar su ilk mesajdaki airbus a330 u kim upload edebilir bi tane indirdim burdan wilco icin degilmis az kalsin ucak siliniyodu üstteki güzel duruyo
hocam sorunu kökden cözdüm opensky nin a330 unu indirdim thy boyamali paneli ayni wilco ama göstergeler yok 2d de panelide a321 inki gibi artik mcdu ya gerek kalmadan bende a330 ile ucacamm heheh
hocam sorunu kökden cözdüm opensky nin a330 unu indirdim thy boyamali paneli ayni wilco ama göstergeler yok 2d de panelide a321 inki gibi artik mcdu ya gerek kalmadan bende a330 ile ucacamm heheh
bu oyunu nasıl temin edebilirim? Ben oynuyabilir miyim? çok zevkli bir şeye benziyor. hep pilot olmak istemişimdir
joistik felan şartsa joistikte alırız.
yapabilir miyiz acep? bilgi verirseniz sevinirim.
bide joystick sart degil ama eger joystick olursa klavyeden belki 5 kat daha iyi oynarsim bana görre
joystick i inişlerde ve kalkışlarda kullanılıyor sadece yanılmıyorsam. yani wilco kullanırsa kalkışı kendisi yapıyor zaten joy inişlerde lazım olur sadece ama alsanız iyi olur inişleriniz yumuşakk olur.
Orjinalden alıntı: AIR JORDAN buraki a330 u indirdim ama cocpitte bütün göstergeler siyah bunu nasıl düzeltebilirim
Master Avionic switch'i açık konuma getirerek
Şaka bir yana Airbus'ı severim ama Boeing'i de severim. Avrupa uçuşlarımda 320 ve 321 daha uzak mesafeler için 330 tercih ederim. Ama Türkiye içi 737 yi tek geçerim kimse alınmasın. Arkadaşlar FS'i yaklaşık 2000 yılından beri oynarım. Ama aslında oyun olmadığını anlamam yaklaşık 2 sene önce oldu Şimdi online işine de yavaştan bir giriş yaptım. Sistemleri programları iyice bir sindirip aranıza katılmak isterim online uçuşlarda. IVAO ve flynet üyeliği aldım. thyva gibi forumlardan da eğitim için hazırlanan dökümanları okuyorum. Umarım 1 ay içinde de uçuşlara başlarım. (bu benim ne kadar vakit ayırabileceğime bağlı olarak uzayabilir-kısalabilir)
AzadArda IVAOya bağlanmayı resimli olarak açıklamışsın. Bence sen veya başka tecrübeli arkadaşlar bir modelle (örneğin Airbus A321) örnek bir uçuşu hazırlık aşamasından planlamasına, kleransından checklistine kadar, hangi sistemler kullanılır vs tümüyle açıklasa güzel olur. Yurtdışı sitelerde bu tip dökümanlar mevcut. Ancak İngilizce olduğundan anlamayanlar olabilir. Bir de rota direk olmasa nasıl yazılır onu da açıklasan güzel olur. Örnek olması açısından Wilco ERJ-145 için hazırlanmış örnek uçuş manuelinin linkini veriyorum. İnanın tecrübem olsa ben yapıp koyarım ama yok.
Orjinalden alıntı: AIR JORDAN buraki a330 u indirdim ama cocpitte bütün göstergeler siyah bunu nasıl düzeltebilirim
Master Avionic switch'i açık konuma getirerek
Şaka bir yana Airbus'ı severim ama Boeing'i de severim. Avrupa uçuşlarımda 320 ve 321 daha uzak mesafeler için 330 tercih ederim. Ama Türkiye içi 737 yi tek geçerim kimse alınmasın. Arkadaşlar FS'i yaklaşık 2000 yılından beri oynarım. Ama aslında oyun olmadığını anlamam yaklaşık 2 sene önce oldu Şimdi online işine de yavaştan bir giriş yaptım. Sistemleri programları iyice bir sindirip aranıza katılmak isterim online uçuşlarda. IVAO ve flynet üyeliği aldım. thyva gibi forumlardan da eğitim için hazırlanan dökümanları okuyorum. Umarım 1 ay içinde de uçuşlara başlarım. (bu benim ne kadar vakit ayırabileceğime bağlı olarak uzayabilir-kısalabilir)
AzadArda IVAOya bağlanmayı resimli olarak açıklamışsın. Bence sen veya başka tecrübeli arkadaşlar bir modelle (örneğin Airbus A321) örnek bir uçuşu hazırlık aşamasından planlamasına, kleransından checklistine kadar, hangi sistemler kullanılır vs tümüyle açıklasa güzel olur. Yurtdışı sitelerde bu tip dökümanlar mevcut. Ancak İngilizce olduğundan anlamayanlar olabilir. Bir de rota direk olmasa nasıl yazılır onu da açıklasan güzel olur. Örnek olması açısından Wilco ERJ-145 için hazırlanmış örnek uçuş manuelinin linkini veriyorum. İnanın tecrübem olsa ben yapıp koyarım ama yok.
Wilco A320 için FS2CREW edindim ama tam olarak kavrayamadım.Fs2Crewde bana checklistleri okuyor sadece.Mesela 10000 feet üstüne çıktım ama co-pilot landing lightları kapatmadı.Gerekli ayarlamala,detaylar ve püf noktaları hakkında bilgi verirseniz sevinirim
ben de başlamayı düşünüyorum bu fsx e şimdilik sınavlarım nedeniyle fazla vakit ayıramam ama hep pilot olmayı hayal ettim bugüne kadar gerçeğini uçuramadık bari sanalını uçuralım şimdiden sonra
Arkadaşlar Wilco Airbus uçaklarda göstergelerle ilgili sorunum var. Tüm göstergeler siyah görünüyor. A319 dışındaki uçaklarda 2D kokpit i açıyorum. Onda da bu sefer göstergeler normal, diğer kısımlar siyah görünüyor daha sonra da virtual kokpitte göstergeler düzeliyor. A319 da bu da olmuyor göstergeler bir türlü düzelmiyor. Kurduğum Wilco paketi FSX için. Hala anlayamadım nedendir.
Bana fsx için her uçağa uygulanabilir fmc cihazı lazım Aynı bunun gibi mesela ... Aşağıdaki resim vasfmc cihazı external çalışıyor . Otomatik olarak uçağı yönlendirebiliyor..