Şimdi Ara

Canon MP250 çizik ve soluk çıktı alıyorum.[Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Canon MP250 yazıcım var.
    2011'in mart ayında bu yazıcıya uygun mürekkep seti satın aldım.o zamandan bu zamana bu mürekkepleri kullanmaktayım henüz yarısına anca gelebildim.
    son zamanlarda şu 3-4 aydan beri çıktılarımı çizik çizik ve soluk alıyorum.
    bunun için araştırma yaptım ve bir video buldum.

http://www.bitmeyenkartus.tv/canon-ip-mp-ve-mx-serisi-bitmeyen-kartuslu-yazicilar/renkler-cizik-cizik-yada-silik-cikiyorsa-cozum-yontemi-video_294dfe9b8.html

bu videodakileri denedim olmadı.

aynı zamanda mürekkep seti ile birlikte gelen çözücü sıvıyı kullandım.
    ilk önce bütün kartuşların mürekkebini boşalttım.sonra kartuşların içine bu sıvıdan bastım.sonra bu sıvıyada komple boşalttım ve tekrar mürekkep doldurdum.
    malesef yine çözülmedi.

yani sanırsam sorun mürekkepten değil, aynı zamanda bu kadar denememe rağmen kartuşların ağzıda tıkalı değil.

benim düşüncem ya boyalar aldığımdan bu zamana bozuldu yada kartuşların ağzı bozuldu.

bu sorunla karşılaşıp çözen oldu oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 10 Aralık 2012; 13:07:21 >

• mürekpleri nasıl sakladığına ve hagi marka mürekep kulandığınabağlı karuşu şıkarıp pecete üzerine bastığınızde mürekep tam olrak geliyorsa karuşunuz arızalıdır gelmiyorsa tıkalıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

mürekpleri nasıl sakladığına ve hagi marka mürekep kulandığınabağlı karuşu şıkarıp pecete üzerine bastığınızde mürekep tam olrak geliyorsa karuşunuz arızalıdır gelmiyorsa tıkalıdır

hocam cescesor marka mürekkepler.
    orjinal plastik kutuları var ve çok iyi sıkıyorum.

siyah kartuşta renkli kartuşta pecete tuttuğumda mürekkebi peceteye bırakıyor.hatta 3-4 saniye tutarsam çokça yayılıyor yuvarlak şeklinde.
  • bu resmi az önce çıkardım.tarayıcı ilede buraya aktarıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

quote:

mürekpleri nasıl sakladığına ve hagi marka mürekep kulandığınabağlı karuşu şıkarıp pecete üzerine bastığınızde mürekep tam olrak geliyorsa karuşunuz arızalıdır gelmiyorsa tıkalıdır

hocam cescesor marka mürekkepler.
    orjinal plastik kutuları var ve çok iyi sıkıyorum.

siyah kartuşta renkli kartuşta pecete tuttuğumda mürekkebi peceteye bırakıyor.hatta 3-4 saniye tutarsam çokça yayılıyor yuvarlak şeklinde.

sizin siyah kartuşun deyişmesi gerekiyor canon yazıcılar ocp mürekepten şaşmayın kartuş ömrü uzun gider
  • quote:

sizin siyah kartuşun deyişmesi gerekiyor canon yazıcılar ocp mürekepten şaşmayın kartuş ömrü uzun gider

Hocam bu cizgi olayi sadece resimlerde var.
    Mesela yazicidan sinavlara calismak icin test kagiti cikarsam sorun olmuyor.
    Sadece resimlerde bu sekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 12 Kasım 2012; 11:22:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar
    1-2 günden beri yazıcı ile uğraşıyorum, kafaya koydum ve yaptım
    yeni kartuşların zaten fiyatı belli yeni yazıcı alsanız daha iyi.bende kartuşları nasıl düzeltebilirim derken başka bir sorunun cevabını ararken şans eseri bu çözümü buldum.

başlat tuşuna tıkladıktan sonra
    yazıcılar ve aygıtlar diyoruz
    sonra kendi yazıcımızı seçip yazıcı özelliklerini buluyoruz(sağ tuş özellikler değil genel özellikler)
    sonra baskı kalitesi seçeneğini buluyoruz ve karşısındaki seçeneği KALİTELİ yada YUKSEK yapıyoruz.
    normalde 3 secenek var, 1-hızlı 2-standart 3-yüksek
    yükseği seçtikten sonra yazıcı düzgün ve çiziksiz yazmaya başladı.
    yanlız önemli bir nokta var yazıcı artık öncekinden yavaş yazıyor.benim için problem değil ama yinede bilginiz olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorunu yaşıyordum, ayarlardan çıktı kalitesini yüksek yaptım ve sorun çözüldü
    şuan aldıgım çıktılar net ve çiziksiz, dediginiz gibi sayfaları eskiye göre daha yavaş yazıyo ama bence değer
    çözüm için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

merhaba arkadaşlar
    1-2 günden beri yazıcı ile uğraşıyorum, kafaya koydum ve yaptım
    yeni kartuşların zaten fiyatı belli yeni yazıcı alsanız daha iyi.bende kartuşları nasıl düzeltebilirim derken başka bir sorunun cevabını ararken şans eseri bu çözümü buldum.

başlat tuşuna tıkladıktan sonra
    yazıcılar ve aygıtlar diyoruz
    sonra kendi yazıcımızı seçip yazıcı özelliklerini buluyoruz(sağ tuş özellikler değil genel özellikler)
    sonra baskı kalitesi seçeneğini buluyoruz ve karşısındaki seçeneği KALİTELİ yada YUKSEK yapıyoruz.
    normalde 3 secenek var, 1-hızlı 2-standart 3-yüksek
    yükseği seçtikten sonra yazıcı düzgün ve çiziksiz yazmaya başladı.
    yanlız önemli bir nokta var yazıcı artık öncekinden yavaş yazıyor.benim için problem değil ama yinede bilginiz olsun

dediklerini denedim oldu düzeldi ve yavaş yazıyor ama sağlam. bunun nedenide fotoğraf yazma modunda çalışmasıdır. iş belgesi olarak yazssa gene bozuk çıkacak. yani biraz özenli yazmaya odaklanmış gibi :))

• sorunu çözemeyen arkadaşlar için
    https://www.youtube.com/watch?v=EsaKfPEsafc&t=2s
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.